Şimdi Ara

İlber Ortaylı'nın Kitaplarında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence yok. gayet açık ve anlaşılır yazıyor. bazı kelimeler yabancı gelebiliyor ama çok ender denk geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zegerezen

Bence yok. gayet açık ve anlaşılır yazıyor. bazı kelimeler yabancı gelebiliyor ama çok ender denk geliyor.

Hocam peki tavsiye eder misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: His Last Vow

quote:

Orijinalden alıntı: zegerezen

Bence yok. gayet açık ve anlaşılır yazıyor. bazı kelimeler yabancı gelebiliyor ama çok ender denk geliyor.

Hocam peki tavsiye eder misiniz?

Kesinlikle tavsiye ederim.
  • gayet açık ve akıcı yazıyor bence.
  • Öneririm kitabını;
    İmparatorluğun Son Nefesi.
    Not alarak iyi okumanı tercih ederim.
  • "türklerin tarihi" kitabını okudum akıcı bir anlatımı vardı dili de iyiydi ağır bir anlatımı yoktu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Celal Şengör Gerçeği
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ağır dil gibi görülsede aslında detaylara girdiği için öyle görülüyor. Ne yazık ki son 60-70 yılda yazılan tarihlerin hiçbiri tarafsız değildir ama İlber hoca aralarında tarafsız olarak değerlendirenlerdendir.
  • Biz cahiller anlayalım diye güzel anlatır.
    Yani kesinlikle okunmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilas

Biz cahiller anlayalım diye güzel anlatır.
    Yani kesinlikle okunmalı.

İnce espri
    Dili ağır değildir. Yalnızca arada aşina olmadığınız kelimeler çıkabilir.
  • Ağır bir dili yok. Zaten akademik anlamda sanıldığı gibi büyük tarihçi falan değil. Son zamanlarda ise iyice popüler kültür tarihçisi oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boris234

Ağır bir dili yok. Zaten akademik anlamda sanıldığı gibi büyük tarihçi falan değil. Son zamanlarda ise iyice popüler kültür tarihçisi oldu.

Kadir Mısıroğlu sen misin?

• Son İmparatorluk Osmanlı 1-2 kitaplarını okudum. Bu kitaplar konferanslarda vs konuşmalarının derlenmesi olduğundan mıdır benim zayıf tarih bilgimden midir bilmem ama bazı şeyleri anlayamamıştım. Ama dili sade mi evet sade. Tarihi terimler de illaki oluyo içerisinde.
    Diğer kitaplarını bizzat kendi ele aldığından onlar daha da iyidir diye tahmin ediyorum.
  • Kadir Mısıroğlu değilim ama tarihle az çok ilgili biriyim. İlber Ortaylı'yı yücelten kesim genelde tarih bilimiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan kesimdir.

Daha fazla yazmayayım çünkü popüler olana eleştiri getirince linç edilen biz oluyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: boris234

Kadir Mısıroğlu değilim ama tarihle az çok ilgili biriyim. İlber Ortaylı'yı yücelten kesim genelde tarih bilimiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan kesimdir.

Daha fazla yazmayayım çünkü popüler olana eleştiri getirince linç edilen biz oluyoruz.

Komedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence gayet açık ve anlaşılır.
  • İlber Ortaylı'nın akademik dil kullandığı eserleri de mevcut olmakla birlikte çoğu eserinde sade bir dil kullanır. Zaten kendisi de bu tarz kitaplarını herkesin anlamasını amaçlamış bir tarihçidir.
  • İş bankası yayınlarından çıkan ciddi kitapları ağırdır akademiktir. Özellikle imparatorluğun en uzun yüz yılı.

Murat bardakçı Ilber Ortaylının timaş yayınlarından çıkan kitaplarıyla ilgili hayli ilginç şeyler söylemişti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.