Şimdi Ara

İleride Siyasetçi-Politikacı Olmak İstiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu üzerine veya tarih üzerine okumam gereken kitapları yazarsanız çok mutlu olurum.Her türlü tarihi-siyasi kitap yazabilirsiniz.

• Bunun için okuman gerekmiyor en azından Türkiye için geçerli tanıdık olması yeterli okuyarak politikacı olman zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K E N

Bunun için okuman gerekmiyor en azından Türkiye için geçerli tanıdık olması yeterli okuyarak politikacı olman zor.

Zaten bunun için okumak istiyorum.Dünya tarihini , ülke tarihini bilmeyen insanlar politikacı olmuş eğer ben de onlardan biri olursam hiç bir fark kalmaz ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VainHulk

quote:

Orijinalden alıntı: K E N

Bunun için okuman gerekmiyor en azından Türkiye için geçerli tanıdık olması yeterli okuyarak politikacı olman zor.

Zaten bunun için okumak istiyorum.Dünya tarihini , ülke tarihini bilmeyen insanlar politikacı olmuş eğer ben de onlardan biri olursam hiç bir fark kalmaz ki?

Türkiyeden bir yol olmaz bence yabancı dil öğrenip yurt dışında politikaya atıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K E N -- 25 Nisan 2015; 12:50:56 >
  • VainHulk kullanıcısına yanıt
    Bu işlerden çok anlamam ama bu ülkeden bir şey olmaz diyenlere aldırma öncelikle. Kaçmak ve Avrupa'nın nimetlerinden yararlanmak kolay olanı, Atatürk de böyle yapsa şu an İngiliz sömürgesi altında yaşayan, bağımsızlığı olmayan bir ülkeydik.

Bence önce kendini çok geliştir, hem ülkenin insanlarını tanı hem de yazar ve yönetmen ayırt etmeden* bol bol oku ve film izle. Bol bol muhabbet etmeye bak insanlarla elinden geldiğince, akrabalarınla, arkadaşlarınla, kızlarla, yaşlılarla vs. Ülkenin insanını tanı; zaman zaman insanları kandır, döv, bak bakalım nasıl tepki veriyorlar, nasıl durumu ele alıyorlar. Zaman zaman kandırıl, dayak ye, bak bakalım buna nasıl tepki veriyorlar. Ülkenin insanını tanı anlayacağın. İkinci tavsiyem bol bol gezmen olur, önce Türkiye sonra Avrupa ve özellikle Kuzey Avrupa, sonra Güney Amerika, ABD, Rusya, Çin. Kendi insanını tanımak yetmez, dünyayı tanıman lazım hakiki siyasetçi olmak istiyorsan. Ki olabildiğince fazla bakış açın olabilsin. Cem Seymen'in videolarını izle, ekonominin ne olduğunu anlatmaya çalıştı halka yıllarca, oradan bir şeyler kap ve sonra üstüne koy. Dünya ekonomisini öğren, ülkemizin neden geride olduğunu anla. Teknolojiyi ve bilimi yakından takip et. Genel kültürünü de diri tut. En önemlisi de yasaları iyi bil.

Zamanı geldiğinde bildiklerini anlatmaya başlarsın insanlara, ilgilerini çekebilirsen bağımsız milletvekili adayı olursun, ya da partilerin ilgisini çekersen onlar seni adaylığa davet eder ya da sen başvurursun.

Unutma ki 20 yaşında 40 yaşındaki adammış gibi konuşabilmen mümkün. Beni yazdıklarımdan dolayı 30 yaşımda zannediyorlar genelde, 19 deyince şaşırıyorlar. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, Türkiye'yi düştüğü bataklıktan kurtarman dileğiyle.

*Kişisel gelişim kitapları ve Hollywood klişeleri istisna tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 25 Nisan 2015; 13:12:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Bu işlerden çok anlamam ama bu ülkeden bir şey olmaz diyenlere aldırma öncelikle. Kaçmak ve Avrupa'nın nimetlerinden yararlanmak kolay olanı, Atatürk de böyle yapsa şu an İngiliz sömürgesi altında yaşayan, bağımsızlığı olmayan bir ülkeydik.

Bence önce kendini çok geliştir, hem ülkenin insanlarını tanı hem de yazar ve yönetmen ayırt etmeden* bol bol oku ve film izle. Bol bol muhabbet etmeye bak insanlarla elinden geldiğince, akrabalarınla, arkadaşlarınla, kızlarla, yaşlılarla vs. Ülkenin insanını tanı; zaman zaman insanları kandır, döv, bak bakalım nasıl tepki veriyorlar, nasıl durumu ele alıyorlar. Zaman zaman kandırıl, dayak ye, bak bakalım buna nasıl tepki veriyorlar. Ülkenin insanını tanı anlayacağın. İkinci tavsiyem bol bol gezmen olur, önce Türkiye sonra Avrupa ve özellikle Kuzey Avrupa, sonra Güney Amerika, ABD, Rusya, Çin. Kendi insanını tanımak yetmez, dünyayı tanıman lazım hakiki siyasetçi olmak istiyorsan. Ki olabildiğince fazla bakış açın olabilsin. Cem Seymen'in videolarını izle, ekonominin ne olduğunu anlatmaya çalıştı halka yıllarca, oradan bir şeyler kap ve sonra üstüne koy. Dünya ekonomisini öğren, ülkemizin neden geride olduğunu anla. Teknolojiyi ve bilimi yakından takip et. Genel kültürünü de diri tut. En önemlisi de yasaları iyi bil.

Zamanı geldiğinde bildiklerini anlatmaya başlarsın insanlara, ilgilerini çekebilirsen bağımsız milletvekili adayı olursun, ya da partilerin ilgisini çekersen onlar seni adaylığa davet eder ya da sen başvurursun.

Unutma ki 20 yaşında 40 yaşındaki adammış gibi konuşabilmen mümkün. Beni yazdıklarımdan dolayı 30 yaşımda zannediyorlar genelde, 19 deyince şaşırıyorlar. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, Türkiye'yi düştüğü bataklıktan kurtarman dileğiyle.

*Kişisel gelişim kitapları ve Hollywood klişeleri istisna tabii ki.

Hocam ben de senin gibi düşünmüştüm. Zaten İngilizcem gayet iyi seviyedeydi yeni bir Facebook hesabı açtım.Yaklaşık 500 civarı arkadaşım var.Yarı Türk yarısı İngiliz.Türklerin hepsi farklı türden insanlar.Yaşlısı , genci , çalışanı , öğrencisi , emeklisi derken tam bir çorba oldu.Aynısı yabancılar için de geçerli.Çok farklı kimliklerden insanlarla tanışıp onların neler düşündüklerini öğrenmeye başladım.Gerçekten çok garip. İlber hocanın programlarının tekrarını YouTube'dan izlemeye başladım 1 ay önce çok etkili oldu hem tarih hem de genel kültür konusunda. Kuzey Avrupa'nın kültürü açısından mitolojisini öğrenmeye başladım. Film ve kitap olarak tavsiyelerini isim-yazar/yönetmen olarak bildirirsen çok daha iyi olur hocam teşekkür ederim yorum için.

• eğer iyi bir çocuk olursan sen de bir gün DÜNYA LİDERi olabilirsin
  • şimdiden çalmaya başla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imam hatip lisesinden mezun ol direk akp'den milletvekilisin, bir de yalan söylemeyi şimdiden öğren
  • Devlet sistemini eleştiren kitaplar yardımcı olacaktır. Ben de siyasete atılmak istiyorum ama unutma öğrenmenin sınırı yok 40 yaşına bile gelsen hala öğrenmen gereken şeyler olacaktır

• Yurtdışına çık ve kendini iyice geliştir orada

• Yavaş yavaş sağdan soldan bir şeyler çalarak başla işe. Hırsızlıkta uzmanlaştıktan sonra badem bıyığını bırakırsın. Ardından cumaları 1-2 sure tweet atarsın.

Anahtar kelimeler :

* İki ayyaş
    * camide bira şişeleri
    * başörtülü bacıma işediler
    * eeeeey avrupa birliği !

Tebrikler önseçimi geçtin.
  • Hep aynı cevaplar. Yok badem bıyık yok imam hatip. Ciddi ciddi bir soru soruyorum şurada iğneleme yapmaktan başka bişey yaptığınız yok. Başka ülkenin vatandaşları getirmiyor onları başa biz kendimiz seçiyoruz bunu unutmayın. Diğer düzgün cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tavsiye kitaplarınız varsa adını yazarsanız sevinirim.
  • Ahmet Davutoğlu

Stratejik Derinlik (Türkiye'nin Uluslararası Konumu)
  • eee sonuç nedir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.