"güvendiğimiz adalet dediğimiz sistem maalesef bu. Kardeşime bunu yapandan özür dilemek veya kardeşime bunu yaptığı için üstüne para vermek zorunda bırakıldım." Hocam yanlışın var sen birine küfür ettiğin için yaptırıma uğruyorsun. Sende hakkını mahkemede arasaydın bunlar başına gelmezdi. Suç işleyip adalet sistemini eleştirmek nedir. |
İlginç Bir Olay Yaşadım! Telefonuma El Koyuldu! (9. sayfa)
-
-
Adliyeye Gidip Genel Soruşturma Bürosuna, Dosya Numaram İle Durumu Baştan Sona Anlatan Bir Dilekçe Verdim Ve Tüm Evraklarımı Dilekçeme Ekledim, Telefonumun Geri İadesini Talep Ettim. Savcı İle Görüştürmediler Ama Dilekçemi Verip Alındı Onayı Aldım. Ayrıca Dosya Gizli Değil, Kopyasını İstedim Verdiler. Rus Turistin Pasaportuna Kadar Elimde Şuan Belgeler. Çalınan Telefon SİLVER Renk Benim Cihazım SPACE GRAY. Benim Cihazı Servisten Sıfırı İle Değiştirdiğim Tarih : 06.08.2019 Olayın Olduğu Tarih : 23.09.2019 Tamamen Alakam Olmayan Bir Olayın İçindeyim Anlayacağınız. Şimdi Elimde Olan Belgeler İle Tekrardan Bir Dilekçe Hazırlayıp Götürüp Dosyama Ek Vereceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buhar Abi -- 22 Mart 2021; 13:39:46 > -
quote:
Orijinalden alıntı: kenbalx"güvendiğimiz adalet dediğimiz sistem maalesef bu. Kardeşime bunu yapandan özür dilemek veya kardeşime bunu yaptığı için üstüne para vermek zorunda bırakıldım."
Hocam yanlışın var sen birine küfür ettiğin için yaptırıma uğruyorsun. Sende hakkını mahkemede arasaydın bunlar başına gelmezdi. Suç işleyip adalet sistemini eleştirmek nedir.
Zaten bu şahıs mahkemeye çıkarıldı. İşlediği suç karşılığın da aldığı ceza tutuksuz yargılanması olan benim kardeşime oldu hesabını kim verecek ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: trakyAli-19862sene sonra öğrenip savcılığa neden basvurmadiniz?
Detay vermek istememiştim. Ailemiz dağınık olduğu için ayrı yaşıyorduk ben yalnız yaşıyorum. Sonra dan babamla telefon ile konuşurken öğrendim olayı. Oda istemeden ağzından kaçırdı kardeşimin mahkemesi olduğunu.
-
Çok saçma bir olay. Servisle de bir görüşün isterseniz ek belge alma şansınız varsa (ıslak imzalı kaşeli vs) alın derim. Umarım kısa sürede çözüme kavuşur ama pek olası gibi durmuyor. Zaten renkten başta iş çözülmeli ama kasa değişmişsindir vs diyip uzatadabilirler. -
Anladım teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mahkemeler delillere, ifadelere göre karar verir. Mahkemede suçunu kabul etseydi yada kardeşinizin şahitleri/delilleri olsaydı ceza alırdı. Tutuksuz yargılanmasıda ceza almayacağı anlamına gelmez. Her sanığı tutuklu yargılasalar hapishaneler yetişmez.
Bu haberdeki olay sözlü tacize verilmiş bir ceza.
Senin küfür olayındada sen tutuksuz yargılanacaksın. Tabi senin mahkemede suçunu inkar etmen zor. Hesabım çalındı ben yazmadım desen bile hakimi ikna edemezsin. Kendi adaletini sağlarken delil bırakma bari
-
İşin içinde rus varsa bir numara vardır işin içinde..
-
Bu Rus Kadın Vatandaş 18 Eylül 2019'da Ülkeye Gezmek İçin Geliyor, 23 Eylül 2019'da Kaldığı Otelden Sabah 06:00'da Uyanıp Dışarı Çıkıyor. Ailesi İle WhatsApp Üzerinden Konuşurken O Sıra Biri Gelip Telefonu Alıp Kaçıyor, Arkasından Koşuyor Ama Yetişemiyor. Eşkalini Göremiyor, Görsem Bile Tanıyamam Diyor.
Aynı Gün Saat : 15:00'da Asayiş Büroya Gidip Benim Telefonum İle 14 Rakam İMEİ Numarası Tutan Apple iPhone X 64GB Telefonunun Çalındığını Söylüyor. Yalnız Çalınan Telefonun Rengi 'SİLVER' Benim El Koyulan Telefonun Rengi İse 'SPACE GRAY' Telefonun Çalındığı Tarih : 23 Eylül 2019 Benim Telefonun Servisten Sıfırı İle Değiştiği Tarih : 06 Ağustos 2019 Kadının Telefonu Yanında Kendi Ülkesine Ait Kredi Kartı Telefonun Arkasında Kılıfın Arasındaymış, Oda Aynı Şekilde Telefonla Gitmiş.
Rus Kadın Bir Evrak Sunmamış Fatura, Belge Gibi Sadece Sözlü İfade Etmiş Kendini. Tarafımca Kendi Cihazımın A'dan Z'ye Tüm Evrakları Resmi Şekilde İlk Aldığım Cihazın Kutusuna Kadar Eksiksizdir. Telefonu Çalan Kişiyi Bölgede Kamera Olmadığı İçin Tespit Edememişler. Telefonun Çalındığı Yer Tarlabaşı, Oranın Nasıl Yer Olduğunu Az Çok Bileniniz Vardır. Hiç Şaşırmadım O Saatte O Yerde Bir Telefonun Çalınmasına.
İfade Veren Şahsın, Tüm Evraklarını Dosyanın Gizli Olmamasından Dolayı Bugün Gittim Savcılıktan Aldım, Kadının Pasaport Fotokopisi Bile Elimde Şuan. Savcılık BTK Kanalı İle Takip İstemiş Ve Bahsi Geçen İMEİ Numaralı Telefon İle Benim Cep Telefonu Numaramın Eşleştiği Olaydan Sonra Yani 23 Eylül 2019 - 23 Ekim 2019 Arası Dökümleri İstemiş, Onlarda Tarafıma Verildi 66 Sayfa Bir Liste.
Bahsi Geçen Sorgulama Yapılırken Sayfaların Bazılarında Direk 14 Hane İle Bazen Sonuna (2) Sayısını Ekleyerek Sorgulamışlar, Ama Dediğim Gibi Asıl Benim 15 Hane İMEİ Numaramda Son Rakam (5) 66 Sayfalık Kayıtlarda İMEİ İle Tek Eşleşen Evet Benim Numaram, Çünkü Gayet Doğal Telefon Resmi Evraklı Bir Şekilde Apple Zorlu Center Tarafından Verilmiş Değişim Cihazı, Bizzat Kendi Ellerim İle Canlı Canlı Kutudan Açtım Ve Aldım 16 Ağustos 2019 Tarihinde.
Bugün Gidip Dosyalardan Habersiz Bir Dilekçe Verip Tüm Durumu Yaşananları Anlattım, Tekrardan Bütün Elimde Olan Resmi Evrakları Dilekçeye Ekleyip Dosyaya Ek Yaptım. Savcı İle Görüşemedik Tabi Ama Savcının Katibinden Dosyaları Aldım Genel Soruşturma Bürosundan İse Alındı Belgesi Alarak Tüm Evrakları Teslim Ettim Ve Dosyama Ek Yaptırdım.
Dosyaları Aldıktan Sonra Akşama Kadar Okuyup Ve İnceleyip Ne Kadar Resmi Evraklarım Olsa Bile Yine Lehime Olacak Şeyler Yakaladım.
(1) Yukarıda Belirttiğim Gibi Çalınan Telefonun Rengi 'SİLVER' Benim El Koyulan Telefonun Rengi 'SPACE GRAY'
(2) Şahsın Telefonunun Çalındığını İddia Ettiği Tarihten Önce Ben El Koyulan Cihaza Resmi Evraklarım İle Kanıtlayacak Şekilde Sahibim. Telefonu Servisten Alıp Çıktığım Tarih : 06 Ağustos 2019 - Telefonun Çalındığı Tarih : 23 Eylül 2019 Bunların Hepsini Resmi Apple Store Değişim Evrağım İle Kanıtlıyorum.
(3) Telefonunun Çalındığını İddia Eden Şahsın Tek Belgesi Mevcut Değil, Sadece Sözlü Beyan.
Konuyu Bende Bugün Tam Anlamı İle Anlayıp, Gerekli Taleplerimi Dilekçe Haline Getirerek, Dosyama Genel Soruşturma Bürosuna Vererek Ek Yaptırdım. Yukarıda Saydığım (3) Madde İle Bir Süre Geçtikten Sonra Tekrar Resmi Evraklarım İle Çalıştığım Yerin Hukuk Bölümünden Yardım Alarak Tekrardan Bir Dilekçe Hazırlayıp Dosyama Ek Yaptıracağım. Haftaya Pazartesi Yaparım Diye Düşünüyorum.
Daha Asayiş Bürodan, İfadem İle Telefonum Savcıya Gelmemiştir Bile Diye Düşünüyorum, 17 Mart Günü İfademi Alan Polis Anca Haftaya Yollarız Demişti. Önden Böyle Bir Çalışma Yaparak, Savcının Aydınlanmasını Sağlamak İstedim. Bu Arada Bende Kamu Personeliyim Ve Sicilim Tertemizdir. Dediğim Gibi Hayatımda İlk Kez Bir Polis İle Karşılıklı Oturdum Ve Yaşım 32 Dostlarım.
Durum Baştan Sona Aynen Böyledir, Bazı Arkadaşlar Yok Sallıyor, Yok Şakadır, Yok Soğuk Hikaye, Yok Evrak Yükle Diye Yorumlar Yazmış, Haklılar, Ama Benim Buraya Soruşturmaya Dahil Olan Bir Belgeyi Yüklemem Doğru Olmaz, Olamaz.
Doğum Gününde İnsanlar Hediye Alır, Ben Telefonumu Yok Yere Elin Rus Vatandaşının Tek Beyanı İle Devlete Hediye Ettim. Olsun Bahtsız Bedeviliğime 2021 Yılında Biraz Hız Verdik Demekten Başka Yorumum Yok Bu Duruma. Bu Arada Bu Olaydan (1) Ay Önce Kız Arkadaşımdan Ayrılmıştım, Daha Aşk Acısı Çekerken Bu Olay Acının Zerresini Bırakmadı. Aşk Acısı Çekenlere Tavsiyem Olsun, Gidin Adliyede Zaman Geçirin Bir Anda Geçer Acınız.
Ben Yine Durumdan Anlık Haberdar Edeceğim Burayı, İyi Dilekleriniz İçin Şimdiden Çok Teşekkür Ederim.
Sevgiler, Saygılar...
-
Hocam son durum ney bir gelişme oldumu?
-
vay anasını arkadaş rengi bile tutmuyor hala telefonu vermeyip işi uzatıyorlar resmen komedi bizdeki adalet hadi araba olsa başka renge boyatmış dersin de bu nedir arkadaş rezillik ya
-
Eş Dost Vasıtası İle, Tanıdık Bir Savcı Bulup Adliye Yolunu Tuttum. Saolsun Savcı Beni Dinledi Acayip Komik Buldu Durumu, Dosyam İle İlgilenen Savcının Yardımcısına Gittik, Yüzünüze Bakan Yok Zaten Arkadaşlar Allah Düşürmesin Böyle Yerlere Sizi İnşallah.
CİMER Üzerinden Başvuruma Ve 2 Adet Elden Dosyama Ek Yapılması İçin Verdiğim Dilekçelerime Savcı Bakmamış Bile, Dosyama Kamu Davası Görülmesi Üzerine Not Düşüp Covid-19 Olmuş Gitmiş. 10 Gün Sonra Gelecekmiş, Dosya İle İlgilenen Savcının Yardımcısı 2 Hafta Önce Verdiğim Dilekçeleri Daha Yeni Yazıcıdan Çıkartıp Dosyama Koydu Ve Savcı Gelince Önüne Koyarız Bakar Tekrardan Dedi.
Düşünün Bahsi Geçen Telefon Benim Telefonum Değil, Rengi Bile Tutmuyor, Karşı Taraf Tek Bir Evrak Bile Sunmamış Ve Dosya İle İlgilenen Savcı Dosyadan Bir Haber Kamu Davası Diye Dosyaya Not Düşüyor.
Tüm Evraklarım Resmi Ve Kanıtlı, Telefona Çalınma Tarihinden 1,5 Ay Önce Sahip Olmuşum BTK Üzerinden Telefonun Çalındığı Günden Sonra 66 Sayfalık Takip Çıkartmışlar, Katip Diyor Çalındıktan Sonra Çok Kısa Sürede Kartınızı Takmışsınız! Tam Bir Komedi, Telefon Zaten Benim Ne Kartı Takması Olaydan 1,5 Ay Önce O Telefona Sahip Olmuşum Ben Zaten.
Savcı Virüs Sebebi İle Ölmezse, Geldiğinde Verdiğim Tüm Dilekçelere Ve Evraklara Zahmet Edip Bakarsa, Kavuşturmaya Yer Yok Diyecek, Olmadı Bilir Kişi Telefonu İnceleyecek Sonra Kavuşturmaya Yer Yok Diyecek Olmadı Kamu Davası Görülmek Üzere İddianame Düzenlenecek Ve Ben Derdimi Hakime Anlatacağım.
Tam Bir Komedi, Son Durum Budur. 10 Gün Sonra Tekrardan Direk Dosya İle İlgilenen Savcı İle Görüşebilirsem, Kapısını Çalmaya Gideceğim. Belki Yüz Yüze Görüşüp, Dosya Detayını Anlaması İçin Anlatmama İzin Verirse Anlatacağım. Olmadı Mahkemeye Versinler Hakime Anlatırız Derdimizi.
Özetle O Telefon Geldiğinde Sadece Hesap Makinesi Olarak Kullanırız, Oda Gelirse Ve Tabi Sağlam Gelirse.
-
En baştan didiydim, savcı buldun buldun! Bukamadinsa atari olarak teslim alırsın diye! Neyse ki durumu erken kavramişsin, geçmiş olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: miskiab
En baştan didiydim, savcı buldun buldun! Bukamadinsa atari olarak teslim alırsın diye! Neyse ki durumu erken kavramişsin, geçmiş olsun.Hocam Öncelikle Teşekkürler, Bulduğum Savcının Bir Faydası Olmadı, Sadece Beni Dinleyip Olayı Anladı Çok Şanssızsın Olayla Uzaktan Yakından Alakan Yok Dedi. Dediğim Gibi Verdiğimiz Dilekçe Olsun, Ek Beyanlar Olsun Havaya Gitmiş. Şimdi Verdiğim Evraklar Ve Ek Dilekçeleri Dosyaya Ekledi Savcı Katibi, Dosyayı Tekrardan Benim Dosya İle İlgilenen Savcının Önüne Koyarlarsa Belki O Zaman Durumu Anlar, Yoksa İş Mahkemeye Gidecek Kamu Davası Görülecek Ben Derdimi Hakime Anlatacağım En Az 1 Sene Sürer Mahkeme. Olayı Kavradım Ve Tamamen Kontrolüm Altında Ama Elimden Bu Kadar Geliyor, Bende Bu Şans Varken Para Verip Aldığım Çatır Çatır Evraklarımın Bile Olduğu Davada Hapis Bile Yatarım, Baksana Dosya İle İlgilenen Savcı Covid-19 Oluyor.
-
Aslında hepimizi ilgilendiren bir konu. Bir gün benzer bir olay hepimizin başına gelebilir. Benim gibi düşünen ve yakından takip eden bir sürü kişi vardır.
Süre uzadıkça merak ettiğim sorular artıyor:
Mesela şöyle olsaydı;
Sadece evraklar teslim edilseydi ne olurdu? Telefonu sorduklarında kayboldu, bozuldu, unuttum, getireceğim gibi çeşitli bahaneler üretilseydi ne olurdu?
Normalde böyle bir şeye cesaret edilemez ama ortada bir hata olduğu kesin olmasından yola çıkarak bir şekilde telefon teslim edilmeseydi, bu durumda karşı tarafın evraksız ve yanlış beyanıyla eldeki kesin belgelere rağmen gözaltı ve arama kararları mı çıkacaktı?
Veya şans bu ya, tüm bu olanların üzerine telefon tam da bu zaman aralığında gerçekten il dışında unutulmuş olsaydı ya da mesajdan bir gün önce telefon kaybolmuş olsaydı, mesajdan bir gün sonra karakola giderken gerçekten çalınsaydı gibi senaryolarda nasıl bir mağdur süreç oluşacaktı?
Mesela şimdi ben , şimdi birazdan, yanlış ve belgesiz bir beyanla ve bir mesajla faturası üzerime kayıtlı olan bir telefon yüzünden gözaltına alınabilir durumda mıyım? Benim yakınlarımın telefonuna hırsızlık sebebiyle el koyup onları karakol ve adliyeye çağrılabilirler mi?
Nasıl sonuçlanacağını çok merak ediyorum.
Umarım bir an önce adil bir şekilde sonuçlanır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: niketnac
Aslında hepimizi ilgilendiren bir konu. Bir gün benzer bir olay hepimizin başına gelebilir. Benim gibi düşünen ve yakından takip eden bir sürü kişi vardır.
Süre uzadıkça merak ettiğim sorular artıyor:
Mesela şöyle olsaydı;
Sadece evraklar teslim edilseydi ne olurdu? Telefonu sorduklarında kayboldu, bozuldu, unuttum, getireceğim gibi çeşitli bahaneler üretilseydi ne olurdu?
Normalde böyle bir şeye cesaret edilemez ama ortada bir hata olduğu kesin olmasından yola çıkarak bir şekilde telefon teslim edilmeseydi, bu durumda karşı tarafın evraksız ve yanlış beyanıyla eldeki kesin belgelere rağmen gözaltı ve arama kararları mı çıkacaktı?
Veya şans bu ya, tüm bu olanların üzerine telefon tam da bu zaman aralığında gerçekten il dışında unutulmuş olsaydı ya da mesajdan bir gün önce telefon kaybolmuş olsaydı, mesajdan bir gün sonra karakola giderken gerçekten çalınsaydı gibi senaryolarda nasıl bir mağdur süreç oluşacaktı?
Mesela şimdi ben , şimdi birazdan, yanlış ve belgesiz bir beyanla ve bir mesajla faturası üzerime kayıtlı olan bir telefon yüzünden gözaltına alınabilir durumda mıyım? Benim yakınlarımın telefonuna hırsızlık sebebiyle el koyup onları karakol ve adliyeye çağrılabilirler mi?
Nasıl sonuçlanacağını çok merak ediyorum.
Umarım bir an önce adil bir şekilde sonuçlanır.Hocam Olacağı Şu; Evraklar Varsa Ve Savcı Gerçekten İyi Niyetliyse Kavuşturmaya Yer Yok Demesi Gerekiyor. Ama Yok Ben Uğraştıracağım Yok Yere Derse Ki Benim Durum O Şuan, Kamu Davası Görülecek Derdimizi Hakime Anlatacağız.
Bu Olay Evet Herkesin Başına Gelebilir, Eskiden Evraksız Ve Kanıtsız Dikkate Alınmıyormuş Bu Tür Konular! Artık Evraksız Ve Kanıtsız Şekilde Dikkate Alınıyormuş.
Yani Size Kıl Birisi İMEİ Numaranızı Öğrenip, Ardından Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunursa, 1-1,5 Sene İçinde Telefonunuza El Koyulacaktır. Siz Durumu Anlatana Kadar, Evraklarınız Varsa Kanıtlayana Kadar 1 Sene En Az Telefonsuz Kalacaksınız.
Bahsi Geçen Telefonun Başına Bir Durum Gelmesi, Teslim Edilememesi Durumunda Yine Aynı Şekilde İşleyecektir.
Özetle Yok Yere Mağdur Edilirsiniz, Benim Gibi.
Düşünsenize, 3,5 Sene Olmuş Telefonu Alalı, Sorunları Nedeni İle 2 Kez Servisi Telefonu Gözümün Önünde Sıfırı İle Değiştiriyor Ve Tüm Evraklarımı Resmi Şekilde Veriyor, Ben Hepsini Kanıtladığım Halde, Elin Rus Vatandaşı Tek Evrak Olmadan İfade Veriyor Ve Dikkate Alıyorlar, Ben Mağdur Oluyorum.
-
Görülen o ki hırsızlık durumunda imei numarası için beyan yetiyor. Kaldı ki zaten imei numarasının hata sonucu başka bir cihaza denk gelmesi çok düşük bir ihtimal. Rengi kontrol etmişlerse bile Space Gray ile Silver renkleri birbirine yakın olduğu için aynı renk zannederek üründen ve imei numarasından emin olmuş olabilirler. İhmal edilen durumlar yüzünden böyle bir yanlış meydana gelmiş.
Bütün işlemler ile ilgili belgeler toplanıp tazminat davası açılabilir diye düşünüyorum. Bu davada telefonun dava süresince maddi değerindeki kayıp, yeni bir telefon alma ile ilgili zararlar, dava süresince yapılan yol yemek dahil faturalandırılmış masraflar ve en önemlisi psikolojik yıpranmayı (doğum günü durumu dahil) içeren tüm bunları kapsayan maddi karşılık istenebilir. Telefon teslim edildiğinde gelen tetris ile beraber belki o zaman için iphone 20 de gelir.
Avukat arkadaşlar varsa daha iyi bilgilendirir.
Takipteyiz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: niketnac
Görülen o ki hırsızlık durumunda imei numarası için beyan yetiyor. Kaldı ki zaten imei numarasının hata sonucu başka bir cihaza denk gelmesi çok düşük bir ihtimal. Rengi kontrol etmişlerse bile Space Gray ile Silver renkleri birbirine yakın olduğu için aynı renk zannederek üründen ve imei numarasından emin olmuş olabilirler. İhmal edilen durumlar yüzünden böyle bir yanlış meydana gelmiş.
Bütün işlemler ile ilgili belgeler toplanıp tazminat davası açılabilir diye düşünüyorum. Bu davada telefonun dava süresince maddi değerindeki kayıp, yeni bir telefon alma ile ilgili zararlar, dava süresince yapılan yol yemek dahil faturalandırılmış masraflar ve en önemlisi psikolojik yıpranmayı (doğum günü durumu dahil) içeren tüm bunları kapsayan maddi karşılık istenebilir. Telefon teslim edildiğinde gelen tetris ile beraber belki o zaman için iphone 20 de gelir.
Avukat arkadaşlar varsa daha iyi bilgilendirir.
Takipteyiz.Kime Açacaksın Hocam Dava? Devleti Devlete Mi? Dava Edeceksin :) Bizim Bunlarla Uğraşacak Ne Gücümüz Ne Maddi Durumumuz Var.
-
Yazıklar olsun böyle adalete boşuna dizilerde savcıların pisliklerini konu etmiyorlar var böyle savcılar demek ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 5 Nisan 2021; 1:28:14 > -
Ulan adamdaki şansa bak bu ülkede o kadar garip şeyler oluyorki şaşırmamıyoruz bile artık. Geçmiş olsun hocam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X