bom! |
İlginç Bir Olay Yaşadım! Telefonuma El Koyuldu! (7. sayfa)
-
-
Öncelikle geçmiş olsun hocam.
İlk olarak dosyanıza hangi savcı bakıyor, soruşturma numarası nedir onu öğrenin. Sonra savcıya dilekçe verin. Evrakları tekrar ekleyin. Değişim belgelerini falan. Savcı sana red cevabı verir ise bu cevapla birlikte sulh ceza hakimliğine başvurun. Savcılık kararlarına itirazları sulh ceza hakimliği bakar. Nöbetçi hakimlik kim ise oraya teslim edin. Savcılıktan dosyayı isteyip bakacaktır ayrıca dosyadan bir örnek talep et. Gizlilik yoksa sana dosyanın bir nüshasını verirler. Bak bakalım Rus eleman nerede çaldırmış telefonu. O tarihte sen neredeydin. İspatlayabilirsen şansın daha da artar. Cimer falan bekleme hiç gerek yok.
@gecem1903 Hocam olay mahkemeye kalmadan çözülmeli. Dava açılması ayları bulabilir. Belgelerin orijinalliğini sorgulayacaklarını sanmıyorum. Gidip apple servisten ıslak imzalık çıktı alsa yeterli olur. Hepten de mahkeme beklemeye gerek yok. Savcılık aşamasında da telefonunu teslim alabilir. Polis zaten kendi kalıcı olarak telefona el koyamaz. Savcıdan karar verir ona. Savcı daha belki konu sahibi arkadaşın sunduğu evrakları bile görmemiştir. Yukarıda itiraz yolunu anlattım zaten. Zamanında Sulh Ceza Hakimliğinde katiplik yaptım. Hırsızlık olayı olmasaydı mesela tehdit falan olsaydı telefonun yedeğini aldıktan sonra bile telefonu iade ediyorlar ama hırsızlık olayı olduğu için el koymak isteyeceklerdir fakat belgeleri sunduktan sonra geri alır kanaatindeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamSs -- 21 Mart 2021; 22:14:29 >
-
Evet Durum Bu Malesef, Sadece Stress Ve Zaman Kaybı.. Ben Evraklarımı Evden Getirttiğimde İfademi Alan Polis Al Bir Sigara Yak Dedi Zaten Anladı Durumu, Ardından Savcıyı Arayıp Durumu Anlattı Evraklar Tam Savcım Dedi Ve Savcı Gelsin İnceleyelim Demiş. Ben Dedim Evraklar Tamam Neden Muhafaza Altına Alıyorsunuz Yok Yere Cihazımı? Evrakları Bilgisayardan Yapmış Olma İhtimaline Karşı Dedi. Bu Kadar Orjinal Ve Rengi Bile Değişmiş Evrağın Sahte Olma İhtimali Nedir Peki Dedim? Valla Hocam Savcının Talimatı Dedi. Peki Dedim Ne Diceksin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun hocam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DreamSsÖncelikle geçmiş olsun hocam.
İlk olarak dosyanıza hangi savcı bakıyor, soruşturma numarası nedir onu öğrenin. Sonra savcıya dilekçe verin. Evrakları tekrar ekleyin. Değişim belgelerini falan. Savcı sana red cevabı verir ise bu cevapla birlikte sulh ceza hakimliğine başvurun. Savcılık kararlarına itirazları sulh ceza hakimliği bakar. Nöbetçi hakimlik kim ise oraya teslim edin. Savcılıktan dosyayı isteyip bakacaktır ayrıca dosyadan bir örnek talep et. Gizlilik yoksa sana dosyanın bir nüshasını verirler. Bak bakalım Rus eleman nerede çaldırmış telefonu. O tarihte sen neredeydin. İspatlayabilirsen şansın daha da artar. Cimer falan bekleme hiç gerek yok.
@gecem1903 Hocam olay mahkemeye kalmadan çözülmeli. Dava açılması ayları bulabilir. Belgelerin orijinalliğini sorgulayacaklarını sanmıyorum. Gidip apple servisten ıslak imzalık çıktı alsa yeterli olur. Hepten de mahkeme beklemeye gerek yok. Savcılık aşamasında da telefonunu teslim alabilir. Polis zaten kendi kalıcı olarak telefona el koyamaz. Savcıdan karar verir ona. Savcı daha belki konu sahibi arkadaşın sunduğu evrakları bile görmemiştir. Yukarıda itiraz yolunu anlattım zaten. Zamanında Sulh Ceza Hakimliğinde katiplik yaptım. Hırsızlık olayı olmasaydı mesela tehdit falan olsaydı telefonun yedeğini aldıktan sonra bile telefonu iade ediyorlar ama hırsızlık olayı olduğu için el koymak isteyeceklerdir fakat belgeleri sunduktan sonra geri alır kanaatindeyim.
Kesinlikle daha detaylı anlatmışsınız sizinle aynı fikirdeyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İfademin Arkasına Hepsi Eklendi Hocam, Dosya Numarası İle Savcı İsmi Hepsi Var Bende Polis Saolsun Yazdı Verdi. Buradan Bir Arkadaş Yazdı Ön Büroya Bir Dilekçe Yazalım Diye Büyük İhtimalle Bu Hafta İçi Onunla Uğraşırım Telefon Zaten Bu Hafta Gidecek Savcılığa Heralde, Anca Haftaya Yollarız Demişti Polis Memuru. Tavsiyeleriniz İçin Teşekkür Ederim.
Kolluk kuvvetleri karar mercii değildir şikayet var savcılık araştırır inceler eğer hakliysaniz telefonunuzuda iade eder süreç normal yani seninki bir şanssızlık diyelim ama 2 telefonun da aynı IMEI numarası olmasida enteresan bakalım ne çıkacak işin sonunda geçmiş olsun şimdiden.
Vay anasını olaya bak. En kısa sürede çözülür inşallah.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mehdriveKolluk kuvvetleri karar mercii değildir şikayet var savcılık araştırır inceler eğer hakliysaniz telefonunuzuda iade eder süreç normal yani seninki bir şanssızlık diyelim ama 2 telefonun da aynı IMEI numarası olmasida enteresan bakalım ne çıkacak işin sonunda geçmiş olsun şimdiden.
Çok Teşekkürler Hocam.
İnşallah Hocam, Teşekkürler.
Mesajları okudum ama benim asıl merak ettiğim şeyler,
Rus olan kişinin ifadesinde sözü edilen çalınma olayı ne zaman olmuş? Türkiye'de mi gerçekleşmiş, Rusya'da mı yoksa başka bir ülkede mi?
Türkiye'de gerçekleştiyse nerede olmuş?
Tam da doğum gününe denk gelmesi insana hayatı ayrıca sorgulatır nitelikte. Geçmiş olsun.
@Buhar Abi
Türkiye, İstanbul Hocam Olayın Olduğu Yer. İnsan Doğum Gününde Hediye Alır, Benimde Telefonum Elimden Alındı! Zaten Şanssız Biriyim Hiç Şaşırmadım Benim Başıma Gelmesine Bu Olayın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dr. X
Merhaba Hocam ben adli bilişim uzmanıyım. Eğer aleyhine bir gelişme olursa Savcılıktan "BTKdan bahse konu imei numarasına takılmış tüm sim kartlarının bilgisini istemesini söyle" eğer o cihaza takılan sim kartlardan o rusa ait bir sim kart çıkarsa geçmiş olsun. Çıkmazsa telefonunu alırsın gerihocam konuyla alakalı değil ama kendi pasaportuma kayıtlı cihazımı satarken, bu arkadaşın başına gelen gibi bir olay gelmesinden korkuyorum. Yani sattığım kişi telefonla suç işlerse kabahat benim başıma patlasın istemem. Cihazımı satarken sözleşme vs ne yapmalıyım?
-
Benim anlamadığım olay çalınan bir ios cihazı icloud şifresi olmadan zaten kullanılamaz, cok saçma bi olay olmuş bu iş -
Bir savcı bulursan birkaç güne alırsın geri. Bulamazsan geri aldiginda atari olarak kullanabileceği düşüncesi geliyo aklima
sen işi yanlış anlamışsın çalıntı telefon falan yok ortada telefon sahibi telefonu Apple Zorlu Center Tarafından Sıfırı İle Değişen cihaz, yani telefon sıfır ve belgeleri de var tamam Türk adalet sistemi çağırır sorar da adamın belgeleri var imei kopyalandıysa telefon sahibinin suçu ne? belgeleri var zaten
Ayrıca bana Türk adaletini savunma eskiden kefillik vardı rahmetli babam da çakalın birine kefil olup kredi çekmişler babam öldü bu şerefsiz ödememiş krediyi bize geldi borç adam ortalarda geziyor adresi belli ona bakmıyorlar bile bize geliyorlar bana Türk adaletini anlatma
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 22 Mart 2021; 1:13:33 >
-
katil apple. katil iphone. barbar yanki amerika
-
Konunun tamamını okumadım ama bu durumda ek dilekçe verip hts kayıtlarını da isteyebilirsin. Bu durumda rus vatandaşın belki ülkeye girmesinden önce telefon sende ise veya konumların tutmuyorsa telefonu geri alırsın ama bu konuyu tam bilmiyorum telefonun incelenmesi ayları bulabileceğinden değer kaybı davası da açmalısın.
O 14 haneli olan imei değil, meid nodur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X