arkadaşlar p4 2.8 makinem var.80 gb lik samsung hard disk var. sorun şu bilgisayar sabit diski görmüyor.
şu hatayı veriyor "reboot and select proper device or insert boot media in selected boot device and press any key "
bios tada "hard drive" olarak görüyor.adı falan yazmıyor
çok acil önerilerinizi bakliyorum
fdd nin içinde disket unuttunmu? bios da boot ayarlarına bak 1st-CDROM 2st-HDD 3st-FDD hdd de tek mi yoksa cdromla birlikte aynı IDE kablosunu mu kullanıyor eğer aynı kablodaysa önce sadece hddyi tak öğle açmayı dene
bunlar olmazsa WİNDOWS çökmüştür. hayırlı olsun
Ne zamandır böyle bir sorunla karşıkarşıyasın? Eğer Hdd S.ata ise önce bunu tanıtman gerek!
SANMIYORUM HER HALDE SATA DEĞİLDİ SATA OLSAYDI BELİRTİRDİ SATA DEĞİL DEĞİL Mİİİİ
arkadaşlar sata bu disk
dünden beri uğraşıyorum,
direk anakart üzerinden bağlantılı cd rom la bi ilgisi yok.
Gereqsiz arkadaş tanıtmak gerektiğini yazmış onu nasıl yapacam, şu an için driver ı da yok. netten mi indircem
Normalde Hdd ile verilmesi gerekiyor! Netten de bulabilirsin tabi... Kolay gelsin.
BİOS AYARLARINDA RAİD GİBİ BİŞEYLER YAZIYORSA ONU KAPAT ÖĞLE
asus
Arkadaşım, sorunun ne zamandır var? Formatladıktan sonra mı oldu? Muhtemelen tanıtamadığın içindir ;ama o zaman da disketi istemesi gerekiyordu. Emin değilim ;ama galiba düzgün donanımı takın falan diyordu.Sen bi bağlantıları kontrol et...
ASUSUN HANGİ MODELİ
bilgisayarında bir tanemi hdd varsenin iki ve daha fazla ise boot bölümde windows yüklü hdd şeç ondan sonra bi dene....
asus p5 vd1-x
disket yok, nette arıyorum ama bulamadım, nereden indirileceğini bilen varsa yazsın lütfen
quote:
Orjinalden alıntı: guyver
bilgisayarında bir tanemi hdd varsenin iki ve daha fazla ise boot bölümde windows yüklü hdd şeç ondan sonra bi dene....
@e123728, cevabını buldun galba...
asus p5 vd1-x
1 tane samsung 80 gb lik sata disk var
diskeeeet :))) ya varya şimdi pencereden aşa atcam bunu
BEn yanılıyor olabilirim dedim. Biraz önceki arkadaş güzel bi açıklama yaptı. Galb sistemin olduğu HDD yi ilk Hdd yap diyor. Onu bi dene istersen...
windows yüklümü sende yüklü deilse yapar kesinlikle disketidewww.asus.com.tw adresinden inndir orda bak modelini seç sata driverini inndir ve kullan disketi ne yapcagın hakkında bişey anlamdım
Ya adamın kafasını karıştırmasanıza. Nerde görülmüş sata hdd nin driver ı olduğu? Kardeşim sen biosatn çözmeye bak sorununu. Hiç öyle driver falan uğraşma. Boş iş bunlar. Bios pilini çıkar tak bence. (çıkarınca 1dk bekle) sorun düzelmezse hdd nin arkasındaki jumper ayarına bi bak cable select de olabilir (sanmıyorum ama..) veya windows kurmayı dene. Bak bakalım kur hdd yi görüyormu görmüyormu. görüyorsa sorunun win den kaynaklanıyordur. Kolay gelsin. Kendinide o kadar kasma..
Bios ekranına gel ordan sadece bi sağ ok ile geç orda san 7 seçenek çıkacak ordan chipset yazana geç ve orda iki şecenek var hamgisinde olduğunu bilmiyoruma ma ikisinede bak orda sata veya raid gibi bişey yazıyo ordan disable veya ıde al disketin amacı bu ordan sonra ne yapacaksan yap
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme