Şimdi Ara

İlk arabam olucak yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mayıs 24te 18 oluyorum haziran temmuz gibi ehliyetimi alıyorum. Ve ailemle görüştükten sonra bir araba alınmasına karar kılındı. Fakat hayatımda hiç arabalara ayırıcak zamanım olmadı son 2 haftadır araştırıyorum. Aklıma en yatan araba 3.20D galiba 150 180 bin civarında ben 220 bin e kadar çıkabiliyorum çok şükür imkanımız var. Ben bir arabadan beklediklerimi yazıyım siz değerli abilerim bana yol gösterin.

-Öncelikle panaromik tavan olmazsa olmazım.
    -Arabanın çok güçlü olmasını istemiyorum 2000'i geçmesi benim açımdan faydalı değil tam aksine zararlı olucaktır(yaşım 18 ilk arabam olucak güçlü bir araba allah göstermesin kazaya sebebiyet verebilirim)
    -Dede arabası gibi durmasın yani okula gidip gelicem(Lise) spor bir görüntüsü olması tercihimdir.
    -çok yakmaması kesinlikle çok önemli bakım+araba+vergi ücretini karşılıyan babam benzin parasına dokunmıyıcağını kesin bir dille söylemiş bulunmaktadır.
    -onun dışında istediğim özellik oturaklı olması yani spor dedim ama bir insan arabama bindiği zaman lüks bir araç içinde olduğunu anlamalı 30 40 bin tl lik bir araç olmadığını anlamalı.
    -Yol bilgisayarıdır şuyudur buyudur benim için önemli değil zaten siz bir model verdikten sonra onun en donanımlısını almayı düşünüyorum ki uzun bir süre araba ihtiyacım olmasın (5 10 sene kadar)
    -Marka takıntım yok denilicek kadar azdır yani siz bana hondanın süper bir modelini söylersiniz bu mercedesten çok daha iyidir düşünmeden alırım. Ama abartmamakta lazım, oldum olası ısınamadığım markalarda yok değil (toyota-hyundai-renault)

Ayrıyetten size sormak istediğim bazı sorular olucak. Ben bir araç beğendim diyelim örneğin bmw 320d ben aldığım galeride bunu istediğim gibi modifiye ettirebiliyomuyum orjinalliğine bozmadan yani siyah çekil jantlar carbon bilmemneleri falan filan oluyo işte anladınız siz beni müzik sistemi falan onları galerinin(borusan) servisinde yaptırabiliyormuyuz ?

D.N: BMW M serisi kesinlikle bana uygun değildir lütfen tavsiye ederken göz önünde bulundurun

Yardımınız için şimdiden çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secret-slave -- 14 Ocak 2011; 9:06:42 >

• ya bi git arkadadaşım sen kafa mı buluyosun milletle. 220.000 TL bütçem var diyorsun kalkmış burda ne araç alayım diye soruyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tabteam

ya bi git arkadadaşım sen kafa mı buluyosun milletle. 220.000 TL bütçem var diyorsun kalkmış burda ne araç alayım diye soruyorsun.

yaşım 18 olucak hayatımda arabalar ile hiç ilgilenmedim 220 bin tl lik bütçem olduğu arabaları çok iyi bildiğim anlamına gelmiyor kaliteli birşeyler kullanmak istediğim anlamına geliyor. Ailemde yada çevremde arabadan anlıyan yok denilicek kadar az kimse arabaya önem vermiyor bende vermiyorum ama ilk arabam olucak bütçemde varsa neden güzel birşey almak istemiyim ? Ayrıca ben ne almak istediğimi oraya çok güzel bir şekilde yazdım BMW 3.20D fakat hiç anlamadığım için sorma gereği duydum. Ben şimdi gider galeriye düşünmeden bir araba alırım hiç birşeyini sormadan, arabadaki motor profesyönel bir kullanıcıya hitap ediyordur ama ben daha ilk defa kontağı çeviriyor olcağım için kaza yapma olasılığım çok yüksektir. Anlıyıcağın burda şov yapmıyorum sadece bilgi edinmeye çalıyorum. Lütfen ciddi arkadaşlar cevap versin.

• 320d güzel araç kimse kötü demez zaten, herhangi bir profesyonellik gerektirmez otomatik zaten bas gaza git sorun değil. Dizel olduğu için fazla zorlamaya gelmez ama acemi olduğun için çok sürat yapacağını sanmam.
    Asıl fikrimi sorarsan, madem bütçe sorunun yok orta halli bir araç al, iyice şoförlüğünü geliştir sonra keyfine göre takıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djkarakan -- 14 Ocak 2011; 10:47:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djkarakan

320d güzel araç kimse kötü demez zaten, herhangi bir profesyonellik gerektirmez otomatik zaten bas gaza git sorun değil. Dizel olduğu için fazla zorlamaya gelmez ama acemi olduğun için çok sürat yapacağını sanmam.
    Asıl fikrimi sorarsan, madem bütçe sorunun yok orta halli bir araç al, iyice şoförlüğünü geliştir sonra keyfine göre takıl.

Aslında ben ilk olarak böyle düşünmüştüm bitane mini cooper alıcaktım onunla 1 sene kadar takıldıktan sonra daha üst bir arabaya geçicektim ama sonradan uğraşmak istemediğim için (al sat işlerinden hiç anlamam) vazgeçtim 1 kere alıp tam alıcam gerekirse 2 sene 100 u bile geçmem zaten uzun yol olmadığı sürece geçiceğimi düşünmüyorum tamamen ihtiyaçtan alıcam öncelikli tercihim kesinlikle 3.20 coupe olucaktır fakat eksilerini ve artılarını hiç bilmiyorum. Veya bu bütçeyle alabiliceğim daha iyi bir araba varmı onuda bilmiyorum.

İlginiz için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: djkarakan

320d güzel araç kimse kötü demez zaten, herhangi bir profesyonellik gerektirmez otomatik zaten bas gaza git sorun değil. Dizel olduğu için fazla zorlamaya gelmez ama acemi olduğun için çok sürat yapacağını sanmam.

ben borusanda arabama istediğim modifikasyonu yaptırabiliyormuyum ? Örneğin AC shnitzer diye bir firma var galiba onların sistemleriyle donata biliyomuyum ?
  • Araçlar ikiye ayrılır "Mercedes ve diğerleri".
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk Aracım, Tavsiyeleriniz
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bütçe konusunda ciddi olduğunuzu düşünmek istiyorum. O yüzden diyorum ki boşverin o kadar bütçeyle araba almayı. 18 yaşında 200.000TL'lik arabayı ne yapacaksınız. Mini kadar küçük olmasa da 3-Serisi'nden daha küçük bir araç bakmanızı öneriyorum. O yüzden benim size tavsiyem Audi A3 1.8 TFSI olur. Hem makul bir gücü var, hem sınıfındaki en karizmatik araba. Konforu da rakiplerine göre oldukça iyi, ama aynı zamanda sportif(Ambition donanım seviyesiyle gelen spor süspansiyon) bir araç. Opsiyonlarla fiyatı 100.000TL'ye yaklaşır sanırım, ama en azından 18 yaşında gencin altında BMW 3-Serisi kadar sırıtmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

Bütçe konusunda ciddi olduğunuzu düşünmek istiyorum. O yüzden diyorum ki boşverin o kadar bütçeyle araba almayı. 18 yaşında 200.000TL'lik arabayı ne yapacaksınız. Mini kadar küçük olmasa da 3-Serisi'nden daha küçük bir araç bakmanızı öneriyorum. O yüzden benim size tavsiyem Audi A3 1.8 TFSI olur. Hem makul bir gücü var, hem sınıfındaki en karizmatik araba. Konforu da rakiplerine göre oldukça iyi, ama aynı zamanda sportif(Ambition donanım seviyesiyle gelen spor süspansiyon) bir araç. Opsiyonlarla fiyatı 100.000TL'ye yaklaşır sanırım, ama en azından 18 yaşında gencin altında BMW 3-Serisi kadar sırıtmaz.

Aynen, al bence Audi A3 bak keyfine. İleri de BMW'ye geçersin. Şimdi den hayırlı olsun. İlk araba güzel bir duygudur.

• Merso, Audi ya da Bmw al ama buradan akıl alma. 220.000 bütçeyle dışlanırsın. Git gez bayileri test sürüşü yap. Bu kadar parayı başkasının önerilerine ya da tercihlerine göre harcama derim. Olay zevk meselesi. İstersen üç ya da dört tane keyfine göre araba al. Her gün elbise değiştirir gibi değiştirirsin. (Bak ben bile dışlamaya başladım ) Şaka bir yana hayırlı uğurlu olsun şimdiden. Sağlam kasko da yaptır. Alacağın araç güçlü olacaktır gaz pedalını okşamaktan öteye gitme :D
  • yardımlar için teşekkürler a3 ü düşünücem. BMW mercedes gibi bir arabanın altımda sırıtıcağına kesinlikle eminim o yüzden fikirlerinizi degerlendiricem çok teşekkürler.
  • birader sen sorun yaratmayacak bir araba istiyorsun a3 e biniyosun sen a3 ün anasını bellersin her hafta sanayiye gidersin zaten o sana 220 bin tl ye patlar gide gele xD. tavsiyem sana 3.20d e46 2004 model ve üstü al makyajlı kasa 2003 ve üstü ama sen 2004 üstü al malum paran çok senin. ve düz vites al emin ol m paket düz vites full donanımlı bir e46 seni hem karizma hemde king yapar düşün bu dediğimi.
  • m5 al 2.el patla bir duvara dünya bir maldan kurtulmuş olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: winneras
    birader sen sorun yaratmayacak bir araba istiyorsun a3 e biniyosun sen a3 ün anasını bellersin her hafta sanayiye gidersin zaten o sana 220 bin tl ye patlar gide gele xD. tavsiyem sana 3.20d e46 2004 model ve üstü al makyajlı kasa 2003 ve üstü ama sen 2004 üstü al malum paran çok senin. ve düz vites al emin ol m paket düz vites full donanımlı bir e46 seni hem karizma hemde king yapar düşün bu dediğimi.

Yaş ?
  • Senin aradığın araç burada hocam

http://www.carmixmotors.com/PostDetail.aspx?id=174
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.