Şimdi Ara

İlk araç önerisi (15.000-20.000 tl civarında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

15.000-20.000 TL civarında mümkünse hatchback bir araç arıyorum. Kriterlerim ise şu şekilde;

- Benim için öncelikli olan bana sorun çıkarmayacak bir araç olması.
    - Mümkün olabildiğince donanım açısından yüksek, konforlu ve kullanım açısından rahat olması. (Klima, sürüş destek sistemleri vs)
    - 2. el piyasası çok da önemli değil. Al-sat yapma gayesinde değilim sonuçta.
    - Yakıt tüketimi öncelikli kriterim değil. Yakıtı koklamasa da olur. Dizel motorların bakım masrafları konusunda duyduğum bazı şeylerden dolayı esasen benzinli araç almayı düşünüyorum. Mantıklı olur mu acaba?

2000 civarı Polo veya Golf almak mantıklı mıdır?
    Honda Jazz, Nissan Almera, Seat İbiza ve Skoda Fabia diğer araştırdığım modeller.

Yukarıdaki marka ve modeller hakkında da fikrinizi almak isterim. Malum 2. el araç alım konusunda pek fazla bir fikrim yok. Bu sebeple de yazdıklarım arasında tutarsızlık söz konusu ise mazur görüp düzeltmenizi rica ederim.

• tutulması sizin için önemli değilse fabia alabilirsiniz ancak 1.4 motorlara bakın gidipte 2001 dürbün göğüs pololara 17 milyar falan vermek çok mantıksız bence honda jazz ise aradığınız fiyata aralığında güzel bulursanız tabiki o olsun ama bence fabia 10 yaşından küçük bitane gayet güzel tüplü 1.4 bulursunuz çok da konforlu arabalar bence---(almeria ve ibiza bence en son seçenek olmalı kesinlikle özellikle hatcbak almeria hiç alınmamalı)
  • Bir de bu fiyat aralığında yokuş kalkış desteği sunan bir araç bulunabilir mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

tutulması sizin için önemli değilse fabia alabilirsiniz ancak 1.4 motorlara bakın gidipte 2001 dürbün göğüs pololara 17 milyar falan vermek çok mantıksız bence honda jazz ise aradığınız fiyata aralığında güzel bulursanız tabiki o olsun ama bence fabia 10 yaşından küçük bitane gayet güzel tüplü 1.4 bulursunuz çok da konforlu arabalar bence---(almeria ve ibiza bence en son seçenek olmalı kesinlikle özellikle hatcbak almeria hiç alınmamalı)

Nissan Almera neden en son seçenek olmalı. Ayrıca neden özellikle hatchback alınmamalı? Aydınlatırsanız sevinirim.
  • 1.4 2004 -2005 model opel corsa hem koklar hem konforu iyidir hem sorun çıkarmaz hem donanımı iyidir ve almandır hemde motoruna göre 0-100ü 11 saniye olup bir çok araçtan iyidir

60 bin 80 bin kmdeki modelleri bulunabilir pırıl pırıl

Alınabilecek en iyi araçtır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 25 Haziran 2013; 13:51:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bige71

quote:

tutulması sizin için önemli değilse fabia alabilirsiniz ancak 1.4 motorlara bakın gidipte 2001 dürbün göğüs pololara 17 milyar falan vermek çok mantıksız bence honda jazz ise aradığınız fiyata aralığında güzel bulursanız tabiki o olsun ama bence fabia 10 yaşından küçük bitane gayet güzel tüplü 1.4 bulursunuz çok da konforlu arabalar bence---(almeria ve ibiza bence en son seçenek olmalı kesinlikle özellikle hatcbak almeria hiç alınmamalı)

Nissan Almera neden en son seçenek olmalı. Ayrıca neden özellikle hatchback alınmamalı? Aydınlatırsanız sevinirim.

satmasının çok zor olduğundan dolayı yoksa arabanın mekanik aksamıyla ilgili değil özellikle hatcback modellerini satması aylar buluyor yada satılmıyor böyle bir araç sahibi olmak isteyen varsa alabilir

• 2. el piyasası çok da önemli değil benim için. düz mantıkla bakılırsa zaten 2. el piyasası düşük olan bir aracı, muadillerine nazaran daha ucuza da alabiliriz sonuçta. satışta da gerekirse 2-3 düşük olur sorun değil. yorum yaparken bahsettiğim kıstasları göz önünde bulundurarak yaparsanız daha çok yardımcı olursunuz bana.

Mesela X marka alma. Zor satarsın. Veya Y marka alma çok yakar. Bu yorumlar bilgi amaçlı iyi olabilir ancak genel kıstaslarım açısından birincil derecede önemli değil.
    Hani derseniz "Z marka alma, motoru şöyle, şanzımanı böyle, sürüşü şöyle, konforu böyle" veya tam tersi, bana daha çok yardımı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andonexl

Bir de bu fiyat aralığında yokuş kalkış desteği sunan bir araç bulunabilir mi acaba?

Yokusta arabayi kaldiramiyorsaniz araba almayin lutfen henuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer yokuş probleminiz varsa otomatik önerebilirim.
  • Konuyu amacından saptırmaya yönelik saçma yorumlara cevap vermeyeceğim.

Biraz araştırdım, dediğiniz gibi otomatik vites daha makul bir seçenek gibi duruyor.
  • 20000 TL ye kadar dizel otomatik corsa lar mevcut.Eğer yüksek model istiyorsanız skoda fabia veya chevrolet aveo da düşünülebilir.
  • 20bin liraya i20 alsaniz olmaz mi daha yeni model ariza orani düsük ne güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Estonya Feribotu -- 27 Haziran 2013; 3:05:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla corolla corolla

2001-2005 kasa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mangalay

Corolla corolla corolla

2001-2005 kasa

20000tl nin altında düzgün terra bulamazsınız hele otomatik asla.
  • quote:

quote:

quote:

satmasının çok zor olduğundan dolayı yoksa arabanın mekanik aksamıyla ilgili değil özellikle hatcback modellerini satması aylar buluyor yada satılmıyor böyle bir araç sahibi olmak isteyen varsa alabilir

almeraları sahibindende uzun süredir takip ediyorum. 19 - 21 milyar 2005 2006 6 tane favorilerime aldım 6 sıda satıldı 10 günde. tutmayan bir araba neden böyle pahalı anlamakta güçlük cekiyorum. almeraların sedanlarınada bakıyorum. 1 ay önce baktıgım arac halen ilanda. ikinci el dışında almerada sıkıntı yaşatabilcek herhangi bir sorun varmı ögrenmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38F9BBB0B -- 27 Haziran 2013; 13:07:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

quote:

quote:

quote:

almeraları sahibindende uzun süredir takip ediyorum. 19 - 21 milyar 2005 2006 6 tane favorilerime aldım 6 sıda satıldı 10 günde. tutmayan bir araba neden böyle pahalı anlamakta güçlük cekiyorum. almeraların sedanlarınada bakıyorum. 1 ay önce baktıgım arac halen ilanda. ikinci el dışında almerada sıkıntı yaşatabilcek herhangi bir sorun varmı ögrenmek isterim.

benim mekanik aksamına bir sözüm yok sizin baktığınız 6-7 tane istisnai araçta gitmiş olabilir ama ilanları araştırın sahibinden arabam sitesinden ilanları çoğu eski tarihlidir galeriler sık sık yeniler bi ama siz nederseniz diyin bu araç tutulmuyor eskişehir kütahya arasında gidip geliyorum hafta bir 23 yaşındayım inanın eskişehirde 1veya 2 tane görmüşümdür bu yaşıma kadar kütahyada ise hatcback bitane dahi görmedim

• quote:

benim mekanik aksamına bir sözüm yok sizin baktığınız 6-7 tane istisnai araçta gitmiş olabilir ama ilanları araştırın sahibinden arabam sitesinden ilanları çoğu eski tarihlidir galeriler sık sık yeniler bi ama siz nederseniz diyin bu araç tutulmuyor eskişehir kütahya arasında gidip geliyorum hafta bir 23 yaşındayım inanın eskişehirde 1veya 2 tane görmüşümdür bu yaşıma kadar kütahyada ise hatcback bitane dahi görmedim

anladım. bilgilendirme için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimtlu1996

quote:

Orijinalden alıntı: Mangalay

Corolla corolla corolla

2001-2005 kasa

20000tl nin altında düzgün terra bulamazsınız hele otomatik asla.

Sahibinden'in şişirme piyasasına göre bulunmaz ama normal araba pazarında, tanıdık galeriden vs rahatça bulunur...
  • Hocam 98 honda civic 1.6 İes otomatik vites var satıyorum sahibinden e bu gece ilan ekleyeceğim

km: 194000 eğer Honda yı biliyorsan bunun önemi yok 400-500 bine kadar motor kapağı açılmaz satarkende zorlanmazsın
    2 airbag - Abs - Tek değişen sol çamurluk - bazı parçalarda çizikten boya var - Geçen sene ufak bir sürtmeden dolayı tramerde çarpma gözüküyor- 4 cam otomatik - Lpg li. Kazasız Belasız ilgilenirsen Pm at resim atayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.