Şimdi Ara

İlk defa dolandırıldım karışık duygular içersindeyim:( :/ :)...(halloldu^^1 aylık hort) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
4
Favori
7.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

quote:

Orijinalden alıntı: Darbaz34

Yazın çok uzundu okumadım aynı şey ben evde yokken benim annemin başına geldi tost makinası satmışlar alırsanız altın saat çıkar diye cayma hakkını kullanarak tüketici mahkemesine başvurduk 10 gün içinde parayı geri aldık bu kadar hemde 20 tl için annem boşver dedi ama ben köpek gibi kapının önüne getirtip parayı onlardan alıp tost makinasını verdim.

evet bende öyle yapacağım ama elimde hiçbir belge yok şöyle bir şey düşünüyorum:
    tüketici mahkeme heyetine gideceğim tutanak tutarlasa tutanak tutturacağım tarih vereceğim ve evimden kaçar misalı gittiklerini söyleyeceğim
    bana bir belge isteme olanağı tanımadıklarını söyleyeceğim ve günü gelip para istediklerinde bu tutanağı onlara vereceğiim tabiki kopyası olacak
    ama bilemiyorum böyle bir şey olur mu

Bizede ufak hiç bir anlam ifade etmeyen bir kart vermişlerdi onun fotokopisini verdik birde dilekçe yazıcaksın şikayetinle ilgili elinde hiç birşey yoksa hakem heyetine sor yardımcı olurlar.

• özeti yok mu bunun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

quote:

Yazın çok uzundu okumadım aynı şey ben evde yokken benim annemin başına geldi tost makinası satmışlar alırsanız altın saat çıkar diye cayma hakkını kullanarak tüketici mahkemesine başvurduk 10 gün içinde parayı geri aldık bu kadar hemde 20 tl için annem boşver dedi ama ben köpek gibi kapının önüne getirtip parayı onlardan alıp tost makinasını verdim.

evet bende öyle yapacağım ama elimde hiçbir belge yok şöyle bir şey düşünüyorum:
    tüketici mahkeme heyetine gideceğim tutanak tutarlasa tutanak tutturacağım tarih vereceğim ve evimden kaçar misalı gittiklerini söyleyeceğim
    bana bir belge isteme olanağı tanımadıklarını söyleyeceğim ve günü gelip para istediklerinde bu tutanağı onlara vereceğiim tabiki kopyası olacak
    ama bilemiyorum böyle bir şey olur mu

Bizede ufak hiç bir anlam ifade etmeyen bir kart vermişlerdi onun fotokopisini verdik birde dilekçe yazıcaksın şikayetinle ilgili elinde hiç birşey yoksa hakem heyetine sor yardımcı olurlar.

:D elimde de sadece hediye broşürü var tebrikler goldaştan saat kazandınız diye onu veririm belki dediğin gibi yeter.

aslında mahkeme heyetine başvurmayacaktım dayanağım yoktu ama okuduklarım kadarıyla mahkeme heyetine başvuranların haksızlığı uğrayanlardan çok azı

ve bunun kötü bir durum olduğunu söylüyorlardı bende buna dayanarak gitme kararı aldım.

açıkçası normal sıradan bir aptallık görünsede kişinin başına gelince ahh ulan bu geçsede neler yapacağım diyor yani

alakasız bir durum olsa bile hayatın anlamını anlıyorsun bu da sosyal mesaj olsunx)

• geçen yaz büyük babamlar köydeyken yine böyle kapıdan satış yapanlar biz sağlık bakanlığındanız deyip 350tl ye dandik bir masaj aleti ve tansiyon aleti satmışlar taksitle ödedi yani toplam ikisi 50tl etmez o kadar dandik şeyler çok yaşayan var çevrede keşke gelseler benim kapıya da sopayla kovalasam şunları..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saralonde

geçen yaz büyük babamlar köydeyken yine böyle kapıdan satış yapanlar biz sağlık bakanlığındanız deyip 350tl ye dandik bir masaj aleti ve tansiyon aleti satmışlar taksitle ödedi yani toplam ikisi 50tl etmez o kadar dandik şeyler çok yaşayan var çevrede keşke gelseler benim kapıya da sopayla kovalasam şunları..

hocam taksitle nasıl ödedi bana giderken taksitle filan bir şeyler geveledi ayın birinde başlarsın dedi galiba tabi işine gelmediği için pek anlamadım

elimde parayı ödeyeceğim bir yer de yok heralde telofana özelden mesaj atacaklar yada kapıya farklı birisi gelecek inşanlahhhh dediğiniz

adamlar gelirde bu sinir ve üzüntü ile kendimce cazasını veririm.

quote:

Orijinalden alıntı: ibretlik üye

özeti yok mu bunun

bugünün ibretlik üyesi benim ne kadar bana yakışmayan bir şey ve tanıdıklarıma söylesem bile inanmayacakları bir olay olsada
    dipçik:ilk yazının sonunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 7 Mayıs 2010; 0:47:52 >

• Yıllar önce aynısı bizim başımıza gelmişti, geçmiş olsun, bence ucuza çok önemli bir deneyim edinmişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: safkar14

Yıllar önce aynısı bizim başımıza gelmişti, geçmiş olsun, bence ucuza çok önemli bir deneyim edinmişsin.

her ne olursa olsun büyük bir deneyim olduğu kesin

hayatta takıldığım insanlar bellidir iyi kötü olsun açıkça seçerim fazla sinsi insanları sevmem bu yüzden olsa gerek ki ilk karşılaşmamda avlandım

biraz hırs biraz burukluk bir duygu içindeyim çoğu inasana yanlış bir şeyi kabul ettirebilirim yani kafa biraz fazla çalışsa da kötülüğe pek yatkın değildim

belki de iyi oldu kavga filan olursa ssleri koyarım forumun ve sizlerin hatırına:D
  • Tostun markası nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

Tostun markası nedir?

Lider yüzde yüz türk malı imiş
  • tanımadığın adamları insan evine alırmı
    iyi ki daha kötüsü olmamış ucuz atlatmışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: yado1907
    tanımadığın adamları insan evine alırmı
    iyi ki daha kötüsü olmamış ucuz atlatmışsın

ya bendeki sözde erkeklik işte böyle şeylerde kendime güvenirim bir şeyi kolay kolay zorla yaptıracaklarını düşünmüyordum

gerçi zorla da yapmadılar ama yalan attılar hemde hiç tanımadıkları birisine

şimdi eve gelselerde bir güzel yamultsam diye düşünüyorum ama bunun eve alırken düşüncelerimle aynı yere hitap ettiğinin de farkındayım:/
  • Ya teori ile pratik uyuşmuyor.10 gün öncede hırsız eve giriyordu asarım keserim diyen ben sadece polisi arayıp pıstım bir kenara.
    Korkudan kapıyla oynarken yaklaşamadım bile kapıya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

Ya teori ile pratik uyuşmuyor.10 gün öncede hırsız eve giriyordu asarım keserim diyen ben sadece polisi arayıp pıstım bir kenara.

aynen hocam bir şeyi yaşamadan söylemek kolaymış hakikaten ama bu benim yanlışımı değiştirmez tabiki.

neyse sağolun arkadaşlar zor bir durumu bir yere paylaşmak güzel bir şey içim rahatladı açıkçası

zaten fazlasıyla da söz söyledim rahatladım güncel gelişmeler olursa haber veririm.

biraz derslere döneyim arasıra gelirim koca akşam burdayım...

ayrıca karşıdan ne kadar basit bir hata olarak görülse de aklınızda olsun iyi bir şey olsa bile bir kez daha düşünün yaparken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 7 Mayıs 2010; 1:23:48 >
  • Yazının hepsini okudum, öncelikle büyük geçmiş olsun.

Malesef imza atmak gibi bir şey ben de yaptım son zamanlarda. Gerçi benimki seninkinden farklı bir durumdu. Ama herneyse, sorduğun bir şeye cevap vereyim bildiğim kadarıyla;

200 TL yi senette bile daha fazla arttıramazlar sonuna 0 ekleyip bildiğim kadarıyla. O anlaşılıyor inceleme sonunda. Ama imzamı salladım demişsin, ona güvenme. Çünkü istediğin kadar salla, iki değil iki bin farklı imzan olsun. Önemli olan oraya nasıl bir imza attığın değil. Yine imzanın sahibinin sen olup olmadığın anlaşılıyor inceleme sonunda. El hareketleriyle ilgili bir şeymiş sanırım. Hatta ben sol elle atsam mı ki dedim, avukat bir arkadaş anlaşılır yine de dedi.

Sen yine bilen birilerine sor, özellikle sonuna sıfır ekleme olayını. Bu işin peşine düşecek olursan da mümkünse paylaş sonuçları. Herkese fikir olur.

Tekrar geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

Ya teori ile pratik uyuşmuyor.10 gün öncede hırsız eve giriyordu asarım keserim diyen ben sadece polisi arayıp pıstım bir kenara.

aynen ya bende deprem olunca şunu yaparım bunu yaparım diyordum. yatağın içinde pusup bitsin diye bekliyosun. yaşamadan atıp tutmamak lazım.

arkadaş sana da geçmiş olsun umarım kötü bişey çıkmaz arkadasından.
  • Mesajım bulunsun, gecenin bir yarısı bu kadar uzun yazı okuyamam, yarın hallederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oranos

...

evet bence de imza yalan olsa da anlayabilirler 0 olayını da karakoldaki polise sormuştum öyle bir şey yapılamaz demişti ki heralde öyle bir şey olsa
    çok sesi duyulurdu

quote:

YARGITAY, ‘‘hediye kazandınız’’ diyerek, tüketicilere kalitesiz malları pahalıya satan kapıdan pazarlamacıların dolandırıcılık suçuyla yargılanmalarına karar
    verdi. Böylece, tüketicileri kapıda kandıran pazarlamacılar, 3 yıla kadar hapis cezasının yanı sıra, elde ettikleri haksız kazancın da iki katını ödemek zorunda kalabilecek.
    xxxxxxx - Kapıda dolandırmanın cezası hapis
    EV ve işyerlerini kapı kapı dolaşıp, ‘‘hediye kazandınız’’ diyerek, tüketicilere kalitesiz malları değerinin üç katı fiyatla satan pazarlama şirketleri artık, dolandırıcı
    muamelesi görecek. Bundan böyle, tüketicileri kandıran bu tip kapıdan pazarlama şirketleri, Türk Ceza Kanunu'nun 503'ncü maddesi kapsamında yargılanacak.
    Böylece, 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarının yanı sıra, elde ettikleri haksız kazancın iki katını da ödemek zorunda kalacaklar.Bu da, Yargıtay Altıncı
    Dairesi'nin 2001/10687 sayılı kararıyla gerçekleşti. Yargıtay aldığı bu karara gerekçe olarak, kapıdan pazarlama şirketlerinin hileli söz ve davranışlarla tüketicilerin
    irade ve karar özgürlüğünü etkileyip, yanıltarak, haksız çıkar sağlamalarını gösterdi....

TÜRK Ceza Kanunu'nun 503'ncü maddesi, bir kişiyi kandırabilecek nitelikte hile yaparak, hataya düşürüp, onun ya da başkasının zararına, kendisine veya
    başkasına haksız bir menfaat sağlayanlara bir yıldan üç yıla kadar hapis ve sağladığı haksız menfaatin bir misli kadar ağır para cezası öngörüyor. Ayrıca
    fiili, hile ve desise kullanarak, mağdurun hatasından yararlanarak gerçekleştiren kişi hakkında da aynı cezanın uygulanacağı belirtiliyor.

bunun üzerine anayasa maddesi bile eklemişler keşke olayların farkına varıp herhangi bir dayanak isteseydim ama bir anda çıkıp gittiler evden
    muhabbet te ettik adamla iyice abartıcaklarını sanmıyorum gerçi bunu yapan onu da yapar:/

temennileriniz için sağolun arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 7 Mayıs 2010; 1:50:45 >

• ilk defa bu kadar uzun yazı okudum ömrümde
  • arkadaşım kullanıcı adın isviçreli bilim adamı ama yaptığın işe bak büyük geçmiş olsun. Yukarda arkadaşlarında da dediği gibi yine iyi yırtmışsın, evine aldığın adamlar yaa hırsız, katil olsalardı ? Yaşın kaç bilmiyorum ama zaman maalesef eskisi gibi değil. Bide imza attığın kağıt boş bi kağıtmıydı, eğer öyleyse içini istedikleri gibib doldurup fiyatın sonuna 0 falan ekleyebilirler dikkat et. Orasını tam anlayamadığım için diyorum..
  • arkadaşım karamsar olma. içini rahatlatacak birşey söyliyeyim.

bence bunlar bilindik tipik bir dolandırıcı. aslında tam olarak dolandırıcı değilde böyle ucuz malları 200 e 300 e milleti kandırıp satan tipler. bunlarda sana 200'e tost makinesini gagalamak istediler bence. sende yok mok diyince geri vites yapmış olabilir. yani öğrencisin ve adamın dediğine göre hemşeri çıkmışsınız. belki insafa gelip tost makinesi verip 20 tl alıp ayrılmış olabilir. benim fikrim bu yönde inşallah olay bundan ibarettir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.