Şimdi Ara

İlk defa dolandırıldım karışık duygular içersindeyim:( :/ :)...(halloldu^^1 aylık hort)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
4
Favori
7.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Dün kapıma takım elbiseli bir kişi geldi.uzun boylu bebek yüzlü gülen tatlı bir adamdı.'Cevahirde açmış olduğumuz mağazamızın tanıtımı için yüz
    aileye hediye veriyoruz pilot bölge olarak da burayı seçtik' dedi.
    Tabi ben yemedimMaksat dinlemek olsun ne diyeceğini merak etmek olsun belki arada dalga geçerim diye 'aa güzelmiş dedim'.O da elindeki tanıtım
    broşörünü kabul ederseniz size çeşitli hediyelerimizden birini verebiliriz dedi.Bende 'Olabilir' dedim ve kapalı olan broşörü aldım o da
    'Daha yetkili arkadaşla birazdan gelicez' dedi.
    Olur dedim.

Adam kapının önünden ayrıldı tabi benim elimde zarf evde tekim içindekini merak etmez miyimDirekt gittim cam kenarına güneş ışığına doğru tuttum ama
    saat 18.00 civarı olduğu için içini göremedim sonra aklıma el feneri geldi ve el fenerini aldığım gibi içini okumaya başladım.Kazandınız diyordu biraz daha
    zorladım Goldaş bay ve bayan saat yazıyordu içime garip bir duygu girdi o anSonra kapı çaldı diğer adam da geldi bu
    biraz esmer tenli şişman yine önceki kişi gibi çok şık takım elbesesi olan sanki biraz daha işinin uzmanı görünen birisiydi.'İçeri girebilir miyiz' dedi 'Olur' dedim.

Adamlar içerdeydi bende gececi olduğum için yeni yeni kalkmıştım.Masada peynir filan yatakta bornoz, saçlar ıslak, siyah bir body ile karşılarındaydım.
    Şişman adam 'Öğrenci misin' dedi bende 'Evet' dedim nerede okuyorsun dedi bende şurada makine mühendisiyim dedim o da iyi güzel evde tek mi
    kalıyorsun dedi bende evet ama 1 ay sonra abim askerden gelecek dedim aa güzel dedi ev sizin mi dedi evet dedim.Sonra nerelisin dedi
    söyledim memleketimi o da aa bende şu ilçesindenim dedi yani az çok hemşeri çıktık adamla şu şu mahalleleri bilir misin dedi yok dedim:D hmm dedi

Sonra konuya girdi yeni bir mağaza açıyoruz sizede reklam amaçlı ödül verebiliriz dedi tabi ben atılmadım hemen aa güzelmiş dedim yalandan.
    Bizden bir ürün alırsanız size bu zarfın içindeki ödülü vereceğim dedi.Hm olabilir ama fazla para veremem dedim o da yok yok ısıtıcı fritöz tost makinası filan
    ürünleri saydı ben dedim belki olabilir iyi o zaman zarfı açıyorum dedi tamam dedim ama içindekini biliyordum:).O da başladı yok dev ekran lcd televizyon
    yok şahane laptop filan.ben tabi adama merakla bakıyorum artık ve açıyoruuumm dedi ve zarfı açtı tebrikler 600 tllik goldaş bay bayan kol saati kazandınız
    yazıyordu.Tabi bende gram sevinç yok adamlarda bakıyor bana:D tabi ister istemez ya doğruysa ya doğru kaymaya başladım para da gözüm yok ama
    adam da bir çene var ister istemez sevindirik etmeye çalışıyor adamı.

Sonunda bu ürünü almanız için bizden küçük de olsa bir ürün almanız lazım dedi.Bende olabilir dedim tost makinası olur mu dedi.Bende olabilir dedim ki
    evdekinde sorun vardı belki faydalı olur diye düşündüm.Neyse uzun boylu adam gitti hemen tost makinasını geitirdi siz bunu alın biz size saatleri vereceğiz
    dedi olabilir dedim sokakta yapılan anketlere benzer bir kağıt topluluğu çıkardı yani ardı ardı aynı sayflar olduğu anlaşılabiliyordu.Dedi ben buraya bu
    tost makinasını yazıyorum size de ödülünüzü mağazamızdan vereceğiz dedi bende olur dedim ama fiyatı ne kadar diye sordum o da 200 tl dedi benim gözler
    açıldı ben öğrenciyim o kadar para veremem dedim o da yok ama çok kaliteli mallarımızdır dedi bende ısrar ettim yok olmaz dedim o da iyi dedi hemşerimimi
    kıracam o zaman sana ütü filan daha ucuz şeyleri ayarlarız dedi bende dedim o ne kadar 180 tl dedi ben yine olmazlara yattım o da dedi tamam 60 tl ye de
    var ben de ki ütü de çok eski kırık mırık bir şeydi gerçi ben kullanmıyordum ama bari rezil olmayalım diye düşündüm ve kabul ettim ama buraya tost
    makinasını yazmak zorundayım dedi eve kadar da geldi dedi sen mağazamıza gelip ürünü değiştirirsin dedi bende ama siz bana orada yardm edin dedim
    o da hemşerime yardım ederim tabiki dedi ve oraya tost makinasını ve 200 tl yi yazdı isim aldı(2 isimli olduğum için ikisini de söyledim yani soyad yok belki
    diğerini soyad olarak algıladı)adres aldı,tel numarasını aldı ve şuraya şuraya imza dedi bende ayrıntılı okumaya fırsatım olmadan imzaladım 20 tl de kapora
    parası istedi ve verdim adamlar 10 sn içinde işlem hallolmuş gibi evden çıktı ben tabi içimdeki buruk bir şaşkınlıkla kalakaldım ve elimde tebrikler goldaş
    kol saati kazandınız yazan broşör bulunuyordu.

Şaşkınlıkla ve anlık bir hızlı düşünme sayesinde ne yapıcağıma karar veremedim ve cama yöneldim adamların sokaktan hızlı bir şekilde çıkışını seyrettim
    Sonra dangg ettim Ne yaptım ulan ben diye düşündüm.Keşke adamlarla beraber mağazaya gitmeyi teklif etseydim diye düşündüm ama artık çok geçti.
    Olayın şaşkınlığı ile hadi geç olmadan çıkayım yola dedim ve saçları kuruttum biraz,üstüme bir şey aldım büyük bir poşete de tost makinasını koydum
    yola çıktım elmde poşet 4-5 dakika neler neler düşünerek gidiyordum ve bir anda durdum ulann! şimdi de kendime küfür etmiştim ve eve gittim
    tost makinasını bıraktım gittim sözde dükkanın olduğu yere tabi çoktan anlamıştım öyle bir yer olmadığını ve tabiki de öyle bir yer yoktu.

Yarım saat baktım düşündüm ve polislere gitmeye kara verdim adliyeye giriyordum ki elinde makinalı tüfek bulunan polis(galiba) kime bakmıştınız dedi
    bende tabi aptallığımı söyleyemedim ve eve iki satıcı geldi almıyacağım bir ürünü bana zorla aldırdı üstüme geldi dedim oradaki polislerde şaşkın birisi
    anlamadım zorla bir şeyimi imzalattılar dedi bende darp edilmiş gibi evet dedim biz bir şey yapamayız karakola gitmen lazım oradan anons yapıp kişi
    eşkallerini verirlerse telsisle ekiplere bildiririz dedi.Bende karakol nerde dedim şurdan diyerekten yolu tarif etti bende gittim karakola
    Buyrun dediler,ne için geldiniz dediler bende az önceki adliyedeki polisleri etkilemiş düşüncesiyle bana zorla bir şey imzalattılar üstüme geldiler
    imzalayıverdim dedim.Onlarda şaşkın bir şekilde bana baktı sanırsan daha rütbeli biri olayı anlat dedi daha demesinden ben kem küm diye
    başladım yani etkisini belli etmişti bunca yıldır izlemişim yabancı filmleri dizileri bu bana koymaz diye düşündüm ve anlatmaya başladım.
    İşte evime düzgün takım elbiseli biri geldi mağazamız için hediye verecez dedi bende olur dedim o da ama şu ürünü alırsan verecez dediler
    yok olmaz o kadar param yok dedim ve o sırada yaşlı bir adam girdi benim konuyu anlattım sert adam oradan gitti o yaşlı adamın yanına beraber
    bir odaya girdiler ve o sert adam oradan çıkıp yine karşıma geldi ve masada da çeşitli sayfalarla uğraşıyodu ben senin dediklerinden hiçbir şey anlamadım dedi.
    Dumur oldum tabi baştan antayım o zaman dedim ve anlatmaya başladım işte evime girdiler yerine geldim orada da telsis çaldı biri aramış kaza olmuş başkası
    ona çarpıp kaçmış o sert adamda plaka aldı filan ben oradan 200 tllik tost makinası sayfasını imzaladım filan dedim yandaki daha genç polis güldü
    hay allam ya ne günlere kaldık dermiş gibi gülerek önüne bakıyordu bende ona ne yapabilirim ifadesinden avcumu açarak güldüm.Resmen karşılıklı gülüyorduk
    sert adam beni takmadı bile telefon konuşması bitince 200 tllik tost makinası almış oldun dedi.Biz yine o genç polis gülmeye başladık.sonra sert adam imza attın mı dedi
    evet dedim ama imzam kıytırıktandı yani imzada başlangıcı yaptım ve kalanını sallamıştım ki iki imza olduğu için tıpatıp aynıları değillerdir.

Sonra o sert adam bizim yapacağımız bir şey yok dedi ben dedim eşkal versem o da eşkal versen ne olucak adamlar buraya gelicek biz zorla bir şey
    yaptırmadık diyecekler tabi bu durumda baskı olmadığını anlamış durumdaydı ve sonra oradan gitti dışarı çıktı ben genç polisle konuşmaya başladım.
    o dedi imza attın mı ben dedim attım ama benim imzaya yatkınlığım yoktur yani yeni bir imza bulurum dedim gülüştük filan bir şey olmaz dedi
    en kötü ihtimal 200 tl verirsin gerçi onuda zor alırlar ama dedi bende ya ben bu işleri seven biri deyilim mesela ya oradaki rakamlarla oynayıp fazladan bir kaç
    sıfır koyarlarsa dedim yok öyle bir şey olmaz sonradan oynayamazlar dedi(tabi ben hala burasını anlamadım) ya 20 tlye tost makinası almış oldun yada en kötü ihtimal
    200 tl verecen dedi tekrar ben hadi en kötüsüne bile razıyım dedim elimde adamlara karşı ödeyecek bir yer yok dedim yani adamlar 20 tlye aleti bana bıraktı
    beni burası üzdü dedim yok sıkma canını bir şey olmaz dedi bir şey olursa gel buradayız dedi bende teşekkür ettim ve ayrıldım.Ve şuan üzerinden daha 1 gün geçti
    olacaklar hakkında hiçbir fikrim yok.Ne bir ödeyeceğim yer ne bir telefon numarası var.Sadece bir tost makinası ve tebrikler goldaş saat kazandınız bröşürü var.

Birazda internette araştırdım sıklıkla yapılan bir numaraymış bu tabi bende başta yemiyecektim belki adamlarla dalga geçecektim ki bir anlık boşlukla büyük bir aptallık
    yapıverdim.Şuan için 200 tlye razıyım başka bir sorun istemiyorum ama elimden hiçbir şey gelmemesi karamsarlığa sürüklüyor.Yakın olarak bu aptallığı kimseye
    söyleyemedim bütün içimi buraya kustum istediğiniz kadar dalga geçebilirsiniz.Belki faydası olur diye anayasa da bir madde buldum:

CK 503. maddesinde; bir kişiyi dolandırabilecek nitelikte desiseler yaparak hataya düşürüp onun veya başkasının zararına kendisinin veya başkasına
    haksız bir menfaat sağlayan kişiye 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve sağladığı haksız kazancın 1 misli kadar ağır para cezası verilir.

belki bu işe yarar ama zannetmiyorumyarın da kaymakamlığa gidip Tüetici koruma heyeti ile konuşacağım

Özet:Kapıya satıcı geldiği zaman ödül filan dese bile kılık kıyafeti iyi olsa bile siz bir şey kabul etmiyeceğinizi bildiğiniz halde sadece
    ne söylüyeceğini merak etsenizde belki dalga geçerim diye düşünsenizde fazla muhattap olmayın eve hele hiç almayın
    belki en başta ben gülerdim ne insanlar var diye ama başıma gelince onurum kırıldı hayatan koptum biraz
    aklımda kalmıştı döktüm buraya sınavlarım var belki iyi gelir biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 9 Haziran 2010; 22:52:19 >

• Yazı uzun okuyamadım daha ama nick 10 numaraymış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: {PeGaSuS}
    Yazı uzun okuyamadım daha ama nick 10 numaraymış..

:) özet var istersen aklıma takılmıştı kustum buraya hepsini:/
  • Neden okudum bilmiyorum ama hepsini okudum
  • itiraf ediyorum.o uzun boylu olan bendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

quote:

Yazıyı okudum bir solukta..Hep merak etmişimdir gerçekten böyle insanlar varmı diye,hakikaten varmış :S

Hocam herşeyi geçtim tanımadığın adamları nasıl alıyorsun eve sen ? Katili var,gözü dönmüşü var iyi cesaret valla sendeki..Adam sana bi silah çekip komple soysa evi hak sana diyesi geliyor insanın..Büyük geçmiş olsun , inşallah en az zararla bu olaydan kurtulursun..
  • yazının hepsini okudum büyük geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hep büyük bir olay olacak sandım iyi bari 200 liraymış kaç bin dolarları dolandırılıyor adamların.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

quote:

Yazıyı okudum bir solukta..Hep merak etmişimdir gerçekten böyle insanlar varmı diye,hakikaten varmış :S

Hocam herşeyi geçtim tanımadığın adamları nasıl alıyorsun eve sen ? Katili var,gözü dönmüşü var iyi cesaret valla sendeki..Adam sana bi silah çekip komple soysa evi hak sana diyesi geliyor insanın..Büyük geçmiş olsun , inşallah en az zararla bu olaydan kurtulursun..

ya dediğim gibi başta ben gülerdim ne insanlar var diye ama o kadar konuşup ikna olmasanız bile anlık bir dalgınlığınızda yakalayabiliyorlar bende
    buna yakalandım ve onurum kırıldı biraz çevreme söyleyecek pek yüzüm yok çünkü olay tamamiyle ters bana

Eve almamın nedeni adamlarda öyle bir tip yoktu gıcır gıcır takım elbiseleri vardı bir şey olacağını zannetmiyordum tabi bende de sözde erkeklik var ya
    ne olucak ne yapabilecekler diye düşündüm

quote:

Orijinalden alıntı: AFRo-TAFRo

yazının hepsini okudum büyük geçmiş olsun

teşekkür ederim

quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Hep büyük bir olay olacak sandım iyi bari 200 liraymış kaç bin dolarları dolandırılıyor adamların.

inşallah dediğiniz gibi 200 tl den olurum ama sonuçta daha bir şey yok 20 tl kapora verdim 50 tllik alete 200 tl vermeye razıyım şuan için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 7 Mayıs 2010; 0:01:49 >

• Senet mi imzaladınız? Sözleşme gibi birşey mi?
  • Oku oku anca bitti
    Yahu arkadaşım sen safmısın birde mühendis olacaksın ya nasıl kanarsın böyle adamlara
  • Evime yabancı kimseyi almam prensibimdir.Zorla girmek isterse itelerim,gerekiyorsada kaba kuvvete başvururum.Kapıya gelen birisi olursada tek isem delikten bakarım yabancı ise açmam,evde biri daha varsa açarım.

Büyük Geçmiş olsun bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 7 Mayıs 2010; 0:07:26 >
  • quote:

Kapıdan Satışlara İlişkin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Cayma Hakkının Kullanımı

Madde 11 �/B> Tüketici;

a) Malın teslimi ile sözleşmenin aynı tarihte yapılması durumunda sözleşmenin düzenlendiği tarihten itibaren,

b) Malın tüketiciye teslimi sözleşmenin imzalandığı tarihten sonra ise malın teslim tarihinden itibaren,

c) Hizmet satımında, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren,

yedi günlük cayma hakkı süresinin sonuna kadar malı veya hizmeti kabul veya hiçbir gerekçe göstermeksizin reddetmekte serbesttir.

Bu süre dolmadan satıcı veya sağlayıcı, kapıdan satış işlemine konu mal veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez.

Mal veya hizmetin reddedilmesi halinde tüketici cayma kararını, herhangi bir şekil şartına bağlı kalmaksızın satıcıya bildirir.

Satıcı veya sağlayıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren yirmi gün içinde malı geri almakla yükümlüdür.

Sözleşmenin ve malın tüketiciye teslim edildiğini ispat satıcı veya sağlayıcıya aittir. Aksi takdirde tüketici cayma hakkını kullanmak için yedi günlük süre ile bağlı değildir.

Tüketici, malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalarından sorumlu değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Àhmet

Neden okudum bilmiyorum ama hepsini okudum

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: subsonic

Senet mi imzaladınız? Sözleşme gibi birşey mi?

ya normal büyük bir kağıttı üst sola tost makinası yazdı onun sağ tarafına parayı yazdı.
    üzarinde sarı renkte yazılar vardı ve o sayfadan en az yüz sayfa vardı yani baya organize olmuşlar.
    bir yere isim bir yere adress ve alt ortaya bir imza alt sağ tarafa bir imza attım biliyorum bunca yıl sonra desem bile ben aptalım hemen kandım

quote:

Orijinalden alıntı: emre1834

Oku oku anca bitti
    Yahu arkadaşım sen safmısın birde mühendis olacaksın ya nasıl kanarsın böyle adamlara

Ya mallık bende kabul ediyorum ama insanlardan kötü bir şey bekleyen biri değilim bu devirde kötü olacan arkadaş hele istanbul gibi bir yerde

quote:

Orijinalden alıntı: Hacıkafir

Evime yabancı kimseyi almam prensibimdir.Zorla girmek isterse itelerim,gerekiyorsada kaba kuvvete başvururum.Kapıya gelen birisi olursada tek isem delikten bakarım yabancı ise açmam,evde biri daha varsa açarım.

Büyük Geçmiş olsun bu arada.

Sağol ya fazla güvenden olsa gerek birde adamlardan kötü bir şey beklemiyordum

@subsonic
    bu işlerle hiç bir ilgim yoktu sorun olmasın diye kredi kartı bile çıkartmadım ne yazıkki yeni yeni öğreniyorum bağzı şeyleri elimde hiçbir belge yok
    tek dayanağım Tüketici Koruma Heyeti, imzaların sahteliği ve adamların insaflı davranıp 200 tl ile işi bitirmeleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 7 Mayıs 2010; 0:16:39 >

• senetlerin mahkemede hiçbir karşılığı yok
    ancak mafyaya verip alır senden parayı
    ödeme sakın
    bi daha gelirlerse iade et
  • İyi kandırmışlar seni sen nasıl alırsın hiç tanımadığın adamları eve ve inanıpta sattıkları şeyleri almaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freezer80

senetlerin mahkemede hiçbir karşılığı yok
    ancak mafyaya verip alır senden parayı
    ödeme sakın
    bi daha gelirlerse iade et

ya dediğim gibi yeni yeni öğreniyorum bu işeri inşallah dediğiniz gibi bir geçerliliği yoktur adam istese oraya son model bir araba yazabilir
    nasıl kalkarım ben bunun altımdan bir de o kadar sınav var git mahkemelerde uğraş gerçi kaybetmeyi seven biri değilim ama
    istemesemde 200 tlye sevinirim tabi yarın tüketici mahkeme heyetine gidiyorum onların da görüşlerini alacağım.
    sarıgüle mail bile attım:D

quote:

Orijinalden alıntı: parlement880

İyi kandırmışlar seni sen nasıl alırsın hiç tanımadığın adamları eve ve inanıpta sattıkları şeyleri almaya.

Hocam inanın ki bu olayları başınıza gelene kadar söylüyorsunuz sadece böyle bir durum olmasın başka türlü de olsun çoğu kişinin hakkı yeniliyor
    iyiliği kullanılarak ona kötülük yapıyorlar bu devirde kısmet benim eve geldiler işte ha bir daha görürsem bu kızgınlığı çıkartırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 7 Mayıs 2010; 0:25:10 >

• Yazın çok uzundu okumadım aynı şey ben evde yokken benim annemin başına geldi tost makinası satmışlar alırsanız altın saat çıkar diye cayma hakkını kullanarak tüketici mahkemesine başvurduk 10 gün içinde parayı geri aldık bu kadar hemde 20 tl için annem boşver dedi ama ben köpek gibi kapının önüne getirtip parayı onlardan alıp tost makinasını verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darbaz34

Yazın çok uzundu okumadım aynı şey ben evde yokken benim annemin başına geldi tost makinası satmışlar alırsanız altın saat çıkar diye cayma hakkını kullanarak tüketici mahkemesine başvurduk 10 gün içinde parayı geri aldık bu kadar hemde 20 tl için annem boşver dedi ama ben köpek gibi kapının önüne getirtip parayı onlardan alıp tost makinasını verdim.

evet bende öyle yapacağım ama elimde hiçbir belge yok şöyle bir şey düşünüyorum:
    tüketici mahkeme heyetine gideceğim tutanak tutarlasa tutanak tutturacağım tarih vereceğim ve evimden kaçar misalı gittiklerini söyleyeceğim
    bana bir belge isteme olanağı tanımadıklarını söyleyeceğim ve günü gelip para istediklerinde bu tutanağı onlara vereceğiim tabiki kopyası olacak
    ama bilemiyorum böyle bir şey olur mu

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.