Ya abicim ben şuan yanlış mı anladım yoksa durum şöyle mi? şuan sende o ütü mü ne makine bişey var ve sen buna şuan sadece 20 lira verdin ama 200 liralık imza atmış gibisin. bence adamları sen kazıkladın ya benim imzam değil bu dersin olur biter alet de ucuza sende kalır
Yazının hepsini okudum polisin dediğini ben de anlamadım
quote:
Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı
quote:
Orijinalden alıntı: {PeGaSuS} Yazı uzun okuyamadım daha ama nick 10 numaraymış..
:) özet var istersen aklıma takılmıştı kustum buraya hepsini:/
özet geç ***.
bizede geldiler 1 paket sigaralarını bitirdik sonra yolladık
merak etme anneannem bu şekilde 10tl ye 3 tane nevresim takımı aldı imzalatmışlar kadıncağıza sonra bi baktık haciz memuru ile gelmişler paranızı vermediniz diye biz o zamana kadar olayı bilmiyoduk meğersem anneanneme biz parayı gelip alırızı demişler gelmemişler anneannem {60} haciz memuru ile adamları dövmekle tehtid edince adamlar bidaha gelmediler hala bi iş çıkmadı anneannem kar a bile geçti gelirlerse döv kurtul
o adam senin hemşerin falan değildir samimi olmak ayağına öyle demiştir
Bugüm Şişli Kaymakamlığı' na gittim kapıdaki görevliye tüketici hakları ile ilgili nereye başvurabilirim dedim oradan gösterdiler kapıyı ben girdim neyse.. İçeride 5 masa vardı sadece köşedeki bir masada bir görevli var idi telefonla konuşuyordu elle işaret etti oturmam için gittim oturdum.Telefon görüşmesi bitti hangi dosya sizin dedi yok ben daha yeni geldim dedim aa dedi anlat bakalım dedi -İşte dolandırıldım,kandırıldım, yalan attılar bana dedim -Kim yaptı dedi -Eve gelen satıcılar dedim -Elinde herhangibir belge var mı dedi -Yok dedim -Kızdı ehh be kardeşim dedi -İstemeye fırsatım olamadan kaçtılar dedim ben ne yapabilirdim dedim -Bu işin usulü o dedi imza attırana kadar sonrasında iş biter, tarih attırdın mı dedi -Yok dedim pek bakmaya fırsatım olmadı dedim -Bu kötü işte dedi sadece tarih olsa bile her şey hallolurdu dedi -Elimde broşür var bu kanıt olamaz mı dedim gösterdim -Yok o kanıt olamaz dedi firma yetkilisi satıcıları tanımıyoruz der dedi -Bende dedim o zaman bu işinde vergisi olmıyacak kaçak iş olacak dedim -Yok dedi yasalarda kapıdan satışlar ile ilgili özel hususlar var dedi -İşte bazılarını okudu uzun uzun -Anayasanın 503. maddesini hatırlattım bir ürünü yalan atarak gereğinden fazla fiyata satmak suçtur dedim -Ondan bir şey olmaz dedi -Ama anayas.. dedim -O etkilemez fazla dedi yargıç filan uzun dedi -Peki ben ne yapabilirim dedim -Oradan bir kaç dosya gösterdi bak bunun yapılma tarihi 1 ay öncesini ait onlarda senin gibi tüketiciye bir belge vermemişler ve 1 ay sonra kapıya gelip şu kadar şu kadar borcunuz var dediler tabi biz bu belgeyi 1 ay öncesinden ayarlamıştık dedi ve 7 günlük süre geçmeden bu belge bende duruyodu dedi şimdi ürünün sahibi paşa paşa gelip para aldıysa parayı ve tutanağı verecek ürünü geri alacak dedi ama bu ürün mağazadan verilmiş dedi -Bende o zaman bu kapıya gelen adamlar bu işi bildikleri için eski bir tarih koyacaklar dedim -O da büyük ihtimalle öyle olacak 1 ay geriye atacaklar dedi -Kötüymüş dedim -Al doldur hiç yoktan bulunsun dedi -Aldım doldurdum aldığım ürüne karşılık hiçbir belge alamadım ve geri iade edilmesini istiyorum diye yazdım -Peki imzam sahte ise ne olucak dedim -Karakter tanıtımından anlayabilirler dedi uğraşmaları lazım dedi -O zaman onlar uğraşcak mahkeme filan dedim evet dedi -Dün 24 doğumlu yani nerden baksak 86 yaşında bir adam geldi dedi o kişiyide kandırmış bu şerefsizler ama senin bunu yememen lazımdı dedi zıpkın gibi delikanlısın dedi -Bende ne yapabilirim ilk defa karşıma çıktı onuda yedim dedim yalan attılar dedim -Hiç yoktan tecrübe edindin dedi bir daha yapmassın dedi -Evet dedim bir daha olmaz -Peki tarihi nasıl öğreneceğim dedim -Ben bir şey bilmiyorum tutanağın kopyasını alabilir miyim diyeceksin dedi o da verdiğinde peki benim bugün param yok 2 gün sonra gelin o zaman veririm diyeceksin ve bana tutanağı getireceksin eğer tarihi doğru koymuşlar ise gereğini yaparız dedi -Peki dedim ya vermezlerse dedim -Vermek zorundalar dedi -İyi o zaman gelince size getiririm dedim ve iyi günler diyerek çıktım
İşte gelinen nokta bu büyük ihtimal 1 ay öncesine tarih atacaklar ve kapıma gelip para isteyecekler inşallah o takım elbiseli satıcılar gelir de merdivenden yuvarlarım onları ama bir ihtimal tarih doğrudur orasını bilemem
Kapıma eğer ödenek gelirse yapıcak bir şeyim kalmadıysa ve dediğine göre farklı kişi gelecekmiş taksiti sallayıp bütün olarak parayı vermeyi düşünüyorum Yazın zaten fazla yokum şuanki yerde
quote:
Orijinalden alıntı: rambursman tanımadığın 2 herifi içeri alıyorsun seni s.kmediklerine dua et
Ya o kadar da olmaz adamlar takım elbise ile gelmiş ki öyle şiddetle kötü niyetleri olsa beni alamazlar kolay kolay
quote:
Orijinalden alıntı: PowerMetal Ya abicim ben şuan yanlış mı anladım yoksa durum şöyle mi? şuan sende o ütü mü ne makine bişey var ve sen buna şuan sadece 20 lira verdin ama 200 liralık imza atmış gibisin. bence adamları sen kazıkladın ya benim imzam değil bu dersin olur biter alet de ucuza sende kalır
Evet şuan için 20 tl vermiş bulumaktayım peşin olarak dedi öğrenciyim olmaz dedim galiba taksit filan geveledi pek anlamadım orayı galiba taksit ile verecem parayı
:( Birde şey var ama ben evde tek kişiyim bir dalgınlığımda imzalayıverdim tek olmasam yanımda birisi olsa benim dalgınlığımı o onun dalgınlığı ben kapatırdım sonuçta iki kişi geldi adamlar
Birde bende satıcıyı tabi ki eve almam konuşmam ama adamlar hediye filan deyince merak ettim dinleyiverdim belki dalga geçerim dedim o anki aklımca ama adam hemşeri ayağına yatınca ben ayarlarım diyince öğrenci halimi sorunca ve bu kadar muhabbetin üstüne ansızın önünüze bir dosya koyup şuraya şuraya imza denilince siz oraya imza atmaktan kendinizi sorumlu hissediyorsunuz
quote:
Orijinalden alıntı: Castiel_ merak etme anneannem bu şekilde 10tl ye 3 tane nevresim takımı aldı imzalatmışlar kadıncağıza sonra bi baktık haciz memuru ile gelmişler paranızı vermediniz diye biz o zamana kadar olayı bilmiyoduk meğersem anneanneme biz parayı gelip alırızı demişler gelmemişler anneannem {60} haciz memuru ile adamları dövmekle tehtid edince adamlar bidaha gelmediler hala bi iş çıkmadı anneannem kar a bile geçti gelirlerse döv kurtul
21 yaşındayım daha nasipse uzun yıllar yaşayacağım haciz olayı filan bana çok ters inşallah gelirler kapıma da veririm parayı diye düşünüyorum yoksa elimden bir şey gelmiyor haa inat edersem o adamları bulabilirim ama buda çok ama çok zor olur
quote:
Orijinalden alıntı: GiZLi PeNCeRe
quote:
Orijinalden alıntı: Àhmet
Neden okudum bilmiyorum ama hepsini okudum
+1
+1
Geçmiş olsun!
Bu arada imzayı sallaman birşey farketmez senin elinden çıktığı anlaşılır imzanın.
Çok fazla canını sıkma oluyor böyle şeyler bir süre sonra hatıra olarak kalır, hatırlayınca tebessüm edersin
Geçmiş olsun hepsini okudum. Kafam karışık olduğu bir zamanımda 20 liralık bir şeyi 140 liraya almıştım , dahada ayağıma gelen birşeyi almam, almıyorumda ense traşlarını zevkle izliyorum. Adamlara bunun eğitimini mi veriyorlar anlamadım ne yapıp edip bir şey satıp imzayı çaktırıyorlar.
Kardeş sendende 200 tl den fazlasını alamazlar tost makinası ve fiyatı yazılmış satış belgesine kafan rahat olsun, daha büyük mevlalar olabilirdi bunla kurtulduğuna şükret. Bir musibet bin nasihatten iyidir
Eğer temasa gecerlerse hediye isini sor ne diyecek acaba, gevelerse yüzüne tükür
@D_G_N sağolasın, imza olayını yeni öğrendim sahte bir şey yapsan dahi anlıyabiliyolarmış. inşallah dediğiniz gibi uzun süreli bir şey olmaz.
@ayaz19 ya dediğim gibi detaylı inceleme fırsatı bulamadım 200 gibi bir şey gördüm inşallah daha büyük bir şey değildir ki öyle bir şey olsa o anayasının 503. maddesini kullandırırım zamanım gider belki daha fazla kaybım olur ama uğraşırım ki kaymakamlıkta sordum detaylı incelemedim dedim diye adam kızdı baya ama şuana kadar eline öyle bir şey gelmediğini söyledi eğer öyle olursa yapılan işlemlerin işleyişi değişir dedi
@fod o kişilerin geliceğini tahmin etmiyorum çünkü hayattalarını tehlikeye atmak istemezler eğer gelirse tükürmekten daha fazlasını yapacağım kesin hadi ben neyse de çok kişiye yapmışlar böyle, gelirlerse zor kurtulurlar
neyse şuan için bir şey olacağı yok işin kötü tarafı yaklaşık 3 hafta böyle sap gibi bekleyeceğim aklımda olmasaydı süper olacaktı şuanlık unutmaktan başka bir seçeneğim yok gibi
çok çeşitli şeyler geldi aklıma mesela adamlar 1 ay öncesine tarih atacaklar ya bende onların attığı tarihe göre şikayetimi yapabilirmiyim yani gitcem yeni bir şikayet yazacam adamların attığı eski tarihe göre olacak tabi bunun için kimse sorumluluk almak istemez heralde
şimdi ders zamanı vakit bulursam akşam gelirim:/
Organize İşler Bunlar...
Çok eğlenceli anlatmışsın ona güldüm valla, geçmiş olsun biradar. Artık sen başta hepimiz sayende daha dikkatli olacağız...
Yılmaz Erdoğan'ın son filminde "Neşeli Hayat"taki dolandırıcılık hikayerine benzemiş. Hem duygusal hem komedi.
quote:
Orijinalden alıntı: {PeGaSuS}
Yazı uzun okuyamadım daha ama nick 10 numaraymış..
yazının tamamını okudum geçmiş olsun bizede ders olsun
hakketen nick süper
Geçmiş olsun hocam. Keşke alay ederim, belki gülerim diye düşünmeden direk kovsaydınız.
Tecrübe insanın hayatta yediği kazıkların toplamıdır.
madem başkaları geliyor para tahsiline para verme, benim imzam değil, imzayı atan ev arkadaşımdı dersin. ev arkadaşın nerde derlerse mezun olduğunu ve diyarbakıra evine döndüğünü söylersin. gidip bulsunlar onu orda-yerse.
Hepsini okudum kısa film tadındaydı teşekkürler.Ne demişler Bir müsibet bin nasihatten iyidir geçmiş olsun
Ben küçükken gelmişlerdi ben hediye verecekler diye çok sevinmiştim annem inanmamıştı tabiki geri göndermişti. Aynı numarayı yapmışlardı birden ona kadar bi sayı söyleyin demişlerdi söylediğimiz sayıdaki zarfı açmışlardı şu hediyeyi kazandınız ama almak için bi ürün almanız lazım demişlerdi çok klasik bayat ve eski bi numaradır keşke yemeseydin. Ama keşke şimdi bunlardan birisi gelse kapıya yapacağım şey eve almak ürün almaya ikna olmak sonra dur kuzenimi çağrıyim filan deyip laf arasına kuzenimin polis olduğunu sıkıştırmak o bu işlerden anlar tarzı bi konuşma yapmak. Bakalım öyle bi durumda ne yapacaklar bekleyip görmek Yemezlerse vazgeçtim der geri gönderirim maksat şamata olsun
Böyle bir şey başıma gelirse eğer; büyük saflıkla sevinç gösterisi sergiler, geçin içeri derim. Sonrada apartmanda ne kadar sağlam adam var bizim eve yığar, adamları bir güzel korkuturum...