Şimdi Ara

İlk defa motor alıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir tanıdıktan motor alıcam scooter tarzı motor kullanmak için çok idael motor diyor sorum şu daha önce hiç motor kullanmadım ne gibi zorlukları var aslında korktuğum nokta boyumun kısa olması 1.67 boyum var ayağımı yere basmada zorluk çekemiyim?

• Çekmessin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi tavsiye sakin gaz koluna abanma gazkolunda yumurta varmis gibi davran ön frenide sakın kullanma sadece arkayı kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam31 -- 24 Ocak 2015; 17:39:07 >
  • Ehliyetsiz kullanma

• ben de eylülde sınavı gectim ama ehliyeti cıkarmadım daha. Onumuzdeki ayın sonunda motorsiklet fuarını inceleyip, alsam bi motor diyorum. İstanbul icin arada aksamları filan süreyim kafasındayım. İlk scooterla mı baslasam? Yamaha delight fiyat olarak uygun geldi, var mı oneriniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deron Williams

Merhaba arkadaşlar bir tanıdıktan motor alıcam scooter tarzı motor kullanmak için çok idael motor diyor sorum şu daha önce hiç motor kullanmadım ne gibi zorlukları var aslında korktuğum nokta boyumun kısa olması 1.67 boyum var ayağımı yere basmada zorluk çekemiyim?

Schooter da çok rahat edersin . Dikkat etmen gereken en önemli husu motorun cc 'sidir . Yani schooteri gidip 400cc lik alma. İlk olarak 250 cc ile başla yada gerçekten deneyimsiz olduğunu düşünüyosan 125 cc ile başlayabilirsin . Ayağını yere değdirmede sıkıntı çıkacağını sanmıyorum yerden 80 cm yükeklikte olan seleler mevcut . Eklipmanını sağlam al , kaskını dandik alma iyi bi bütçe ayır . Sonra ilk önce motosikleti bi boş alanda dene , gaz tepkimesini ölç , frenlerini kontrol et ve hemen trafiğe çıkma . Biraz boş alanda git-gel yap .

• ehliyetini almışsın. çok güzel. ama sakın ola ki sürücü kursunda aldığın eğitim ile yetinme. sürekli üzerine birşeyler koymaya çalışmalısın bence. scooter'ın en büyük rahatlığı otomatik şanzımana sahip olmasıdır. yani sıkışık trafikte -Allahım vitesi nasıl düşüyorduk. burda kaçıncı viteste gitmeliyim. nasıl duracağız- gibisinden sorularla uğraşmayacaksın. ve trafikte ani duruş ve kalkışlar daha kolay olacaktır. ve öğrenmesi diğer motorlara göre nispeten kolaydır. ama scooter deyip geçme, onlar da gayet hızlı gidebiliyorlar. scooter aldığında etraftan sana laf atanlar olacaktır -ehehehe bebeye bak scooter kullanıyor- gibisinden. bunlara itibar etme. scooter ile nasıl fren yapman gerektiğini, kalkışta nelere dikkat etmen gerektiğini, motorun trafikteki duruşunu daha net bir şekilde öğrenirsin. çünkü dikkatin motosikletin idaresi yerine etrafında olacaktır. alışma sürecinde ikinci el gariban bir çinli motor ile başlayabilirsin. ancak -ben onun kahrını çekemem- dersen Honda PCX 125 önerebilirim. ama ben biraz daha egzotik birşeyler istiyorum dersen SYM Joymax'e bakabilirsin. bana göre tasarım, kalite, gidiş hepsi yerli yerinde

• quote:

Orijinalden alıntı: adam31

bi tavsiye sakin gaz koluna abanma gazkolunda yumurta varmis gibi davran ön frenide sakın kullanma sadece arkayı kullan

Neden ön freni sakın kulanma dediniz sadece arka freni kulanması duruş mesafesini uzatıcaktır genelde tavsiye edilen ağırlıklı on frenle ile arka frenin birlikte kulanılması sizin bildiginiz farklı bir durum mu var

• Scooterin markası ve modeli ne????

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charlot1

quote:

Orijinalden alıntı: adam31

bi tavsiye sakin gaz koluna abanma gazkolunda yumurta varmis gibi davran ön frenide sakın kullanma sadece arkayı kullan

Neden ön freni sakın kulanma dediniz sadece arka freni kulanması duruş mesafesini uzatıcaktır genelde tavsiye edilen ağırlıklı on frenle ile arka frenin birlikte kulanılması sizin bildiginiz farklı bir durum mu var

Acemi adam hiç motor sürmemiş sıktığı gibi kitler ďevirir mOtoru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam31 -- 3 Şubat 2015; 22:42:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.