bütün fotoğrafçı arkadaşlara selamlar. ilk defa dijital makina alacağım ve bu konuda fazla bilgim yok. 2 haftadır deli gibi araştırma yapıyorum ve biraz kafamı karıştırdım diyebilirim. 300-400 ytl arasında bi makina almayı amaçlıyorum.Sadece ailemin fotoğraflarını, gezi, manzara fotoğrafları falan çekiceğimi belirtteyim. Canon A540 şu an kafama yatmış durumda. Ancak kodak C875 i gördüm ve şaşırdım kaldım. C875 in özellikleri baya ii ve fiyat olarakta canondan daha uygun. Bu neden kaynaklanıyor? Bi kıllık mı var? Yoksa kötü bi yönü var da gözümden mi kaçırıyorum? Bu iki makinanın foto kalitesini kıyaslamanızı özellikle rica ediyorum. Canon u sanalbayim.com da 369 ytl ye ve kodak ı da dahadaha.com da 359 ytl ye buldum. en uygun fiyatlar bunlar gibi gözüküyor. Ancak bu sitelere güvenilir mi? Ne dersiniz? Bu konuda tecrübesiz biri olarak yardımlarınızı bekliyorum. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
manuel ayar kulanmam dersen doğru seçimi yapmışsın şimdiden.. kodak c875 gerçekten güzek makina.. özellikle sensör büyük olduğu için ve de kaliteli lens kullandığı için kesinlikle alınır derim;bir de çekeceğin fotoların ihtiyacını fazlasıyla karşılar
ben geçen hafta a540 aldım gayet memnunum makinemden. a540 ın c875 den farkı bence manuel ayarların zenginliği. ayarlarla uğraşacaksan canon derim benim alma sebebim de bu oldu zaten. kendini geliştirebelmek için ideal bir makine. kodak nasıldır bu konuda bilemiyorum. dediğin siteleri hiç duymadım. bence bu tip aletlerde biraz daha fazla verip iyi bir yerden almak daha mantıklı. garanti olayları falan için. ben hepsiburada dan almıştım 420 ytl ye.
manuel ayarlar kodak c 875 de de var.
gördüğüm kadarıyla kodak ın canon a göre bariz artıları var. mesela; -canon 4x optik, kodak 5x. -canon 6.0 mp, kodak 8.0 mp. (gerçi bu çok önemli deil.) -sensör büyüklüğü kodakta daha fazla. -LCD çözünürlüğü. Benim görebildiklerim bunlar. Canon un da makro mesafesi kodaka göre ii.
Onurum88 arkadaşın dediğine göre de manuel ayarlar varsa kodak bence çok daha ii. ama o zaman neden kimse kodak ı canon kadar tvsiye etmiyo. bişi var bu işte ama hadi hayırlısı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme