Şimdi Ara

ilk makine ve hüsran yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar haftasonu CANON sx 500 aldım ve otomatik modda cektğim resimler ablamın 3 senelik BENQ makinesinden daha da kalitesizi çıktı. Vatan geri alamayacağını söyledi makineyi içime sindirmeye çalışıyorum ne yapmalıyım????siyahlardaki cansızlık netsizlik ve genel pusluluk canımı sıkıyor ilk resim canondan ikincisi benqdan .
     ilk makine ve hüsran yardım lütfen ilk makine ve hüsran yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skullcem -- 30 Nisan 2013; 7:52:33 >

• 1 haftayı geçmediyse iade etmek için ısrarcı olabilirsiniz.
    Eğer kesinlikle almıyorlarsa alışmaya çalışın. Işık bolken düşük iso ile fotoğraflar çekersiniz, yada video çekmek için kullanabilirsiniz ama beklentileriniz çok yüksek olmasın.
  • Ne demek almıyor ya tüketici heyetine başvurun ilk hafta koşulsuz iade yasal haktır
  • zaman kaybetmeyin, amaçları size zaman kaybettirmek olabilir, makineyi aldığınız tarihten itibaren bir hafta geçmeden iade edin, hakkınızı arayın.

bu arada makinenizle kullanıcı ayarlı çekimler yaparsanız daha başarılı olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

zaman kaybetmeyin, amaçları size zaman kaybettirmek olabilir, makineyi aldığınız tarihten itibaren bir hafta geçmeden iade edin, hakkınızı arayın.

bu arada makinenizle kullanıcı ayarlı çekimler yaparsanız daha başarılı olursunuz
    Arkadaş yalnız makineyi kullanmış. Eğer makine ayıplı ise yani arızalı veya kusurlu bir makine ise iade edebilir. Yoksa kullanıp ben makineyi beğenmedim iyi çekmiyor diye bir gerekçe ile iade edemezsiniz. Daha önce araştırmalı incelemelere bakmalı ve ona göre seçmeliydiniz.

Tabi birde Vatan bilgisayar kullanmasanız bile sattığı ürünleri geri almaya yanaşmıyor. Hatta bırakın elektroniği ben fotoğraf makinesi için çanta almıştım sonra ertesi gün fikrimi değiştirip iade etmek istedim etiketleri bile sökülmemişti ancak almadılar.

Eğer geri almıyorlarsa karşılında hediye çeki istediğinizi söyleyin. Bu şekilde alabiliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

Tabi birde Vatan bilgisayar kullanmasanız bile sattığı ürünleri geri almaya yanaşmıyor. Hatta bırakın elektroniği ben fotoğraf makinesi için çanta almıştım sonra ertesi gün fikrimi değiştirip iade etmek istedim etiketleri bile sökülmemişti ancak almadılar.

Böyle bir durumda şikayet edeceğinizi söyleyin alırlar, yine almazlarsa şikayet edin.
  • quote:

quote:

Böyle bir durumda şikayet edeceğinizi söyleyin alırlar, yine almazlarsa şikayet edin.

Alıntıları Göster
    Bence makinede yanlış bir şey yok. Burada çok arkadaşımız sıklıkla söylüyor, kompakt makine alırken imaj kalitesi olarak çok bir şey beklemeyin diye. Sizin gösterdiğiniz iki örnek arasında ortam ve ışık farkı var. Otoparkta çekilen fotoğrafta muhtemelen ISO yüksek değerlere çıkmış ve kumlanma oluşmuş. EXIF bilgileri doğruysa 800 ISO ve 1/10 enstantanede çekilmiş. BENQ ile çekilen karede ise ISO 360 ve 1/60 enstantane. Bu durumda BENQ ile çekilen karenin daha temiz ve net görünmesi normal.

Bence doğru bir karşılaştırma yapabilmek için iki makineyle de aynı ortamda aynı ayarlarda çekim yapmayı deneyin.

• quote:

quote:

Evet iade etmek benim hakkımdı orada ancak uğraşmak için vaktim yoktu ancak yukarıdaki arkadaşın durumu farklı. İlk yazdığım durum geçerli maalesef.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    "siyahmurat" arkadaşımız haklı ve en iyi yöntem onun dediğidir.

Bu konu bence gerçekten önemli. Bu işe yeni başlayan arkadaşlarımızı uyarıyorum ben ama yine de inanmıyorlar bu makinelerin bu kadar kötü olduklarına.
    İnanmayış sebebpleri de bence ürünün fiyatının yüksek oluşu. Çünkü bu kadar yüksek fiyat veriyorsam yine de idare edecek bir makine bekliyorlar.
    Ama sonuç gerçekten idare edecek gibi değil. O sensörler büyümedikçe ve piksel sayısı düşmedikçe iyi makine çıkmıyor ortaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

"siyahmurat" arkadaşımız haklı ve en iyi yöntem onun dediğidir.

Bu konu bence gerçekten önemli. Bu işe yeni başlayan arkadaşlarımızı uyarıyorum ben ama yine de inanmıyorlar bu makinelerin bu kadar kötü olduklarına.
    İnanmayış sebebpleri de bence ürünün fiyatının yüksek oluşu. Çünkü bu kadar yüksek fiyat veriyorsam yine de idare edecek bir makine bekliyorlar.
    Ama sonuç gerçekten idare edecek gibi değil. O sensörler büyümedikçe ve piksel sayısı düşmedikçe iyi makine çıkmıyor ortaya.

Alıntıları Göster
    @eagle fly free hocamın dediği gibi bu iki fotoğrafı karşılaştırmanız yanlış olmuş bence de. Birisi hiç gün ışığının girmediği kapalı bir otoprak. Öteki ise fazlasıyla gün ışığı alan, aydınlık bir alan. Bunları karşılaştırmanız hata bence. Aynı şartlar altında aynı kareyi çekin. O zaman hangi makine daha iyi görürüz...

Tabi üstte çoğu arkadaşımız da söylemiş, cam gibi görüntü beklemek yanlış. Otomatik modda kullandığınız için makine de ISO'ya yüklenmiş. Bu yüzden fazla kumlanma olmuş fotoğrafta....

• quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

@eagle fly free hocamın dediği gibi bu iki fotoğrafı karşılaştırmanız yanlış olmuş bence de. Birisi hiç gün ışığının girmediği kapalı bir otoprak. Öteki ise fazlasıyla gün ışığı alan, aydınlık bir alan. Bunları karşılaştırmanız hata bence. Aynı şartlar altında aynı kareyi çekin. O zaman hangi makine daha iyi görürüz...

Tabi üstte çoğu arkadaşımız da söylemiş, cam gibi görüntü beklemek yanlış. Otomatik modda kullandığınız için makine de ISO'ya yüklenmiş. Bu yüzden fazla kumlanma olmuş fotoğrafta....
    isterse alacaklar. vakit kaybetme git vatana bağır çağır şikayet ederim vs vs birşeyler de bilinçli konus yani alırlar :)

http://www.vatanbilgisayar.com/hizmet.aspx oku bu sayfayı

Müşteri memnuniyetinden iade ve değişim işlemleri

Vatan Bilgisayar’dan satın almış olduğunuz ürünleri 15 gün boyunca herhangi bir neden göstermeksizin aşağıda yer alan bilgiler doğrultusunda değiştirebilirsiniz:
    • Değiştirmek istediğiniz ürünün satın alındığı andaki gibi kusursuz, eksiksiz ve orijinal kutusunda kullanılmamış olması gerekmektedir. Ürünün kutusunu açtıysanız; kutuya, ürüne ve aksesuarlara zarar vermeden, hatasız ve eksiksiz olarak getirilmesi ve ürünün kullanılmamış olması durumunda değişim işlemleriniz başlatılabilecektir.
    • Ürünle birlikte verilen tüm hediyelerin de kusursuz ve eksiksiz olarak teslim edilmesi zorunludur.
    • Satış faturasının aslı olmadan değişim işlemi yapılamaz.
    • Faturanızı firma adına kestirdiyseniz ürünü değiştirmek için iade faturası getirmeyi veya göndermeyi unutmayınız, aksi durumlarda değişim işlemi başlatılamayacaktır.

kendi sitesinde yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: skullcem

Canon çekim yapılan yere ve enstantene değerinin olumsuzluğuna, çekim yaparken elinizi titretmenize rağmen daha detaylı fotoğraf çekmiş. Neyini beğenmediniz anlamadım.
    Makinenin büyüklüğü sorun olmayacaksa kullanmaya devam edin derim.
  • Birincisi ürün ayıplı değilse değiştirme ya da iade hakkınız yasal olarak yok. Firmanın kendi müşteri memnuniyet politikasına kalmış bir olay. Zaten Vatan'ın sitesinde de apaçık yazıyor. Ürün kullanılmamış olmalı ve para iadesi yok, hediye çeki veriyorlar. O da indirimden yararlandırmıyor.
  • arkadaşlar kusura bakmayın konuyu başlatıp yok olmuş gibi oldum. bugun vatana da gittim makineyi almıyoruz diorlar zaten ki benim anlamadığım halen bazı arkadaşlar çekdiğim resimlere iyi nersesi beğenmiosun diorlar. ben sunu anlamıyorum daha sene 2002de kodak easyshare li makinelerle resim çekerken auto modda kalite varken ablamın Benq makinesi 4 yıllık 300 tllik alet auto modda resim çekioken ben nie CANONdan alamıorum. bu arada resim konusunda uzmanın tavsiyesiydi ve uzman arkadaşlar halen ortamlar farklı dior ben aynı kare başka fotoğrafda atardım ama özel fotolarım. makineyi daha önce kullananlar bilgi verirse sevinirim
  • mercimek kadar sensörle bu kadar olur isterse dünyanın en fazla özellikli kamerası olsun. bu forumda sürekli bunu anlattılar ama gidip halen.200x zoom var diye 1500 lira verip mercimek sensörlü makina alanlar var.
  • Yanyana koyup aynı koşullarda denedin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kamilla14

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    İade edilecek bir durum yok ki, kusurlu mal değil çünkü.

Ayrıca bu iki fotoğrafı kıyaslamak yanlış olur. Işık şartları farklı.

İlk fotoğraf çekim hızı 1/10 sn, ISO 800,

İkinci fotoğraf 1/60sn, ISO 360

Neticede arada fark var.
  • quote:

arkadaşlar kusura bakmayın konuyu başlatıp yok olmuş gibi oldum. bugun vatana da gittim makineyi almıyoruz diorlar zaten ki benim anlamadığım halen bazı arkadaşlar çekdiğim resimlere iyi nersesi beğenmiosun diorlar. ben sunu anlamıyorum daha sene 2002de kodak easyshare li makinelerle resim çekerken auto modda kalite varken ablamın Benq makinesi 4 yıllık 300 tllik alet auto modda resim çekioken ben nie CANONdan alamıorum. bu arada resim konusunda uzmanın tavsiyesiydi ve uzman arkadaşlar halen ortamlar farklı dior ben aynı kare başka fotoğrafda atardım ama özel fotolarım. makineyi daha önce kullananlar bilgi verirse sevinirim

Kimse senden özel foto istemiyor ki, aynı şartlarda biblo, şekerlik, oyuncak bebek vs fotoğrafı çekip ekleyebilirsin.
  • quote:

arkadaşlar kusura bakmayın konuyu başlatıp yok olmuş gibi oldum. bugun vatana da gittim makineyi almıyoruz diorlar zaten ki benim anlamadığım halen bazı arkadaşlar çekdiğim resimlere iyi nersesi beğenmiosun diorlar. ben sunu anlamıyorum daha sene 2002de kodak easyshare li makinelerle resim çekerken auto modda kalite varken ablamın Benq makinesi 4 yıllık 300 tllik alet auto modda resim çekioken ben nie CANONdan alamıorum. bu arada resim konusunda uzmanın tavsiyesiydi ve uzman arkadaşlar halen ortamlar farklı dior ben aynı kare başka fotoğrafda atardım ama özel fotolarım. makineyi daha önce kullananlar bilgi verirse sevinirim

@skullcem benq ile çekilen fotoğraf gün ışığında çekilmiş, canonla çektiğin kapalı otoparkta floresan altında, auto modun mantığı şudur; düşük ışık altında ilk önce diyaframı açmaya çalışır diyaframı açmasına rağmen hala elde çekilemeyecek kadar düşük bir enstantane değeri veriyorsa bu sefer isoya yüklenir giriş seviyesi çoğu dslr makinede bile 800 iso kumlu sonuçlar verirken 1/2.5" sensöre sahip bir makineden temiz fotoğraf bekleyemezsin, aynı otopark çekimini benq ile yapsan da farklı bir sonuç almazsınız ancak sabit bir yere koyup ya da tripodla sx 500de tv modunda iso 100 ve 1 sn kadar pozlama ile bak bakalım nasıl bir fotoğraf çıkıyor, aldığın makine slr kadar olmasa da o kadar da kötü bir makine değil fotoğrafçılıkla ilgili bilgilere eriştikçe bunu anlayacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

quote:

Kimse senden özel foto istemiyor ki, aynı şartlarda biblo, şekerlik, oyuncak bebek vs fotoğrafı çekip ekleyebilirsin.

Alıntıları Göster
    Aynı fotoğrafı tripotla 100 iso da 1sn enstantanede çek, baktın hala kötü ondan sonra burada tartışalım. Neticede kompakt makine bu , uzay mekiği değilki.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.