Şimdi Ara

İlk Motor Cruiser

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
4.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Bu aralar ciddi ciddi motor almayı düşünüyorum. Daha önce sadece bir kez scooter motor kullandım.

Hiç tecrübem yok, B ehliyetim var a2'ye de yazılmayı planlıyorum. Ben hergün Fındıkzade'den - Nişantaşı'na otobüsle işe gidiyorum.

Otobüsçülerden, trafikten bıkmış durumdayım. Her akşam 30dk Şişhane'de trafiğin açılmasını beklemek insanı acaib yoruyor.

Yani motor şart diyebilirim, ama ilk motor için cruiser tip uygun mudur? Boyum 172 kilo 75 body yapmışlığım var. Motoru tartarım gibime geliyor...

Cruiser tip almamın nedeni diğer motorlara göre daha oturaklı ve bana göre güvenli olması. Kymco Venox, Keeway Cruiser 250 veya Keeway Superlight 150 düşünüyorum.

Kymco'nun fiyatının fazla olması, geniş ve ağır olması - leri fakat tasarım ve kalite olarak Keeway'e göre önde.

Cruiser 250 tasarım olarak iyi, kullanan kişilerin yorumlarını okudum yedek parça, bakımlar ve fiyat açısından uygun olduğunu yazmışlar.

Cruiser'da çantada var, venox daha bir spor tasarımlı olduğu için yok. Konsa güzel durmaz gibi, ama benim için çantada önemli...

Superlight 150 CC'sinin düşük olması, 2 motora göre daha hafif olması, uygun fiyatı ve yeni başlayana hitap
    etmesi açıcından buda olabilir gibi geliyor.

Hyosung gv 250'i yazmadım çünkü tasarım olarak hiç beğenmiyorum.

Bu yazıyı okuduysanız sizlere sorularım şunlar;

1)İlk motor olarak Cruiser almak ne kadar mantıklı.

2)Scooter tecrübesi bile olmayan biri vitesli motora ne kadar sürede alışır.

3)Motoru zabdede bilir miyim?

4)Kışın cruiser motor kullanımı diğer motorlara göre zor mudur? Yoksa Kolay mıdır?

5)Hangi motoru almalıyım?

Sorumlarım bunlardır. Yardımcı olabilicek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorenzo Von Matterhorn -- 24 Eylül 2011; 5:47:49 >

• 1)İlk motor olarak Cruiser almak ne kadar mantıklı. yüksek cc olmazsa yerinde bir karar

2)Scooter tecrübesi bile olmayan biri vitesli motora ne kadar sürede alışır. kendinden hakim olduktan sonra çok kısa sürede adepte olunur

3)Motoru zabdede bilir miyim? motoru cüsse zaptetmez cesaret ve teknik zapteder onu kendinde buluyorsan sorun yoktur

4)Kışın cruiser motor kullanımı diğer motorlara göre zor mudur? Yoksa Kolay mıdır? yere yakın olmasından dolatı kışın kullanımı daha kolaydır

5)Hangi motoru almalıyım? işte bu soruya kendin cevap vermelisin bütçen ne kadar olduğunu bilmediğim için öneri yapamıyorum ama şunu hiç bir zaman aklından çıkartma ne kadar köfte o kadar ekmek ne veriesen onu alırsın onun için baştan iyi düşün
  • 1)İlk motor olarak Cruiser almak ne kadar mantıklı.

mantıklıdır çünkü oturuş pozisyonu yere yakındır ayaklarını daha kolay yere koyarsın bu da acemilik döneminde sana güven verir
    mantıksızdır çünkü diğer motorlardan daha ağırdır gidonları motor daha yavaş döner öyle scooter gibi arabaların arasından kaya kaya gitmek zordur

2)Scooter tecrübesi bile olmayan biri vitesli motora ne kadar sürede alışır.

kimisi 1 ayda alışır kimisi hiç alışamaz
    ama öncelik trafiğin olmadığı alanlarda kendi kendini alıştırmandır
    scooter senin trafikteki yerine alışmanı sağlar vitesli motorlarda vitesle uğraşırken daha yavaş adapte olursun trafikteki yerine
    trafikteki yerin derken özet geçeyim : her taraftan araba gelebilir sen onlardan kaçacaksın trafikte

3)Motoru zabdede bilir miyim?

zapt etmekten kastın birden hızlanma gibi ise düşündüğün motorlarda öyle sorun yaşamazsın
    yoksa motoru döndürmek, durduğunda düşürmemek ise kastın sorun olmaz genelde
    zaman içinde zaten nasıl rahat duracaksın motor üzerinde öğrenir alışırsın

4)Kışın cruiser motor kullanımı diğer motorlara göre zor mudur? Yoksa Kolay mıdır?

Kışın hangi tarz olursa olsun motor kullanmak zordur yağışlı havada zaten 2 parmak olan lastiklerin yerle teması iyice azalır
    ayaklarını yere daha kolay koyacağın için biraz daha şanslı olursun cruiser da

5)Hangi motoru almalıyım?

seçenekler belli zaten
    Keeway daha kalitesiz kalır
    Kymcoya çanta takılabilir öyle çokta sırıtmaz bence
    ama tavsiyem Hyosung olurdu sana
    diğer ikisinden daha kalitelidir daha geleneksel görüntüsü vardır

bunlar dışında birde Regal Raptor var
    ama Kymco alabilecek bütçen varsa bulaşma Kymco al derim

• Arkadaşlar saolun, sağlam bir venox bulabilirsem almayı düşünüyorum. Trafiğe kapalı alanda alışıcaz artık vites olayına.

@Zaman Ötesi
    Hocam Hyosung'a sen dedin diye tekrar bir inceleme yapıcam hayırlısı.
  • Öncelikle chopper cruiser tarzı motorlarla baslamak sıkıntı verır ılk baslayanlar ıcın motosıklet forumlarında dolasırsanız tavsıye eden fazla cıkmaz o yüzden tavsiye etmem...
    NEDEN???
    çünkü bu tip motorlar ağırdır ilk başlayanlar yani tecrübesi olmayanlar için(vitesli motorda) dönüşlerde şehir içi ve trafikte zorluk çıkartır sizin o dediğiniz sıkışık trafikte aralardan falan geçmek zor haraket kabiliyeti sınırlı bir tür ve hacim olarak büyükler.bu yuzden tavsıye edılmez onun yerıne yenı baslıyorsanız commuter tıpı motorlarla baslamanızı tavsıye ederım kg olarak hacım olarak hareket kabılıyetı olarak crusierlara gore daha ıyıdır duran trafıkte aralardan gecebılırsınız ıncedır sızı yormaz donus kabıleyetı daha ıyıdır ybr125 cbf 150 gıbı motorlar artı yakıt olarak daha tasarrufludur parca kolaylıgı zor arıza yapmasıda cabasıdır.sızın baktıgınız cogu motor cın menseılı oldugından uzakdurmanızı onerırım bu ıs sadece motoru almakla bıtmıyor daha sonra arıza servıs gıbı konularda sıkıntı yasarsınız hem acemılık donemımde ıster ıstemez dusmeler sonucu (sıze bırsey olmasında gerısı kolay) problemlerınızı daha ucuza daha hızlı kolay bır sekılde cozersınız.ve alısma surenız cok daha kısa sure alır cruısera gore.bence bu tıp motorlarla baslayıp daha sonra gonlunuzun sectıgı motora yonelın acemılıgınızı atarak.hayırlısı olsun

• hocam sen bana yakın oturuyorsun sanırım neyse. Keeway'ın sesi guzel . cruıserden anlamam
  • hocam sen bana yakın oturuyorsun sanırım neyse. Keeway'ın sesi guzel . cruıserden anlamam
  • Arkadaşlar bugün a2 eyhliyete kayıt yaptım. Sıfır Keeway cruiser'da karar kıldım fakat, tedarikcide bile yokmuş motor. Şimdi ne yapıcam ki ?
  • en iyi çinli regal raptor'dur.. araştır ve kendin kararını ver.. ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.