Merhaba, araba kullanma tecrübem var. Yıllardır evden çalıştığım için ve Turgutreis de yaşadığım için arabaya hiç ihtiyacım olmuyordu. Antalya'ya taşındım pandemi başladı derken araba aldım. Şimdi memleketim Afyon'a geldim. Arabamı sattım çünkü hiçbir yerde arabanızı park edemiyorsunuz. Hatta direk meydan da oturuyorum çarşıda işi olan evimin önüne park ediyor. Dolayısı ile arabasız kaldım ve her yere yürümekten de sıkıldım. Yazı ayrı kışı ayrı dert. Motor hayatımda hiç binmedim bile. Hep uzak durdum. Özellikle eşimin babasını motor kazasında kaybetmemiz sebebiyle de korkarak yaklaştık. Fakat artık bir motor alayım diyorum. Ufak tefek git gel işlerinde ihtiyacım olacak. Bisiklet veya e-Scooter da düşündüm ama kendimi iyi hissetmeyeceğim. Hani eşek kadar adam olduk falan gibi takıntı yapıyorum belki de ego yapıyorumdur. Tabi birde 1.85 boyunda 100KG spor yapıyorum böyle bisiklete binince falan bana saplanmış gibi duruyor çok çirkin bir görüntü oluyor o sebeple de düşünmüyorum. Dövmecilik yapıyorum haliyle bir Cruiser falan özentim oluştu. Bütçem çok yok o yüzden kaliteli bir Cruiser alamayacağımı fark ettim ve başlangıç olarak Pulsar RS200 almaya karar verdim. Kimisi de 200cc üstü veya racing tarzı ilk motor olmaz Scooter al önce hayatını riske atma falan diyor. Scooter'da kurye motoru imajı veriyor tabi ki kimseyi kötülediğimden değil de ne bileyim komik duracak gibi hissettiriyor. İyi kötü trafik tecrübem var. Soytarılık yapacak biri de değilim. Ne önerirsiniz? |
İlk Motor için hangi TÜR motor alınmalı?
-
-
Yani güzel duran scooterlar da var illaki racing naked olacak şekil olacak diye bir şart yok başlangıç motoru olarak kurye motoru gibide gözükmeyen
honda pcx 125
yamaha n max
sym jetx125
tarzı motorlara bakabilirsin başlangıç için iyi olur şimdi scotterın şöyle bir avantajı var otomatik olduğu için vitesle uğraşmıyorsun.Yaşı geçkin motorcu abiler bile trafikte dur kalk vitesle ayak kası yaptıkları için vitesli kocaman motorlarını satıp 125 250 lik scooterlara geçiyorlar hem az yakıyo hem daha pratik kısacası scooterı deyip geçme çokça avantajı var
-
Bu tarza Maxi Scooter mı deniyor acaba? Bunlar hakikatten güzel duruyor sanki videolarına baktım da dev gibiler. Çanta falan da koyulur ama ne bileyim başlangıçta bir güzel görünme takıntısı bir özentilik varya herhalde dediğiniz kişilerde bunlara doyup artık konfora yöneliyorlar sanırım.
-
38 yaşındayım bu yaşıma kadar scooterlari hiç begenmezdim ya Racing ya scrambler yada normal comuter dediğimiz vitesli motorları kullanırdım. Ama vites olayından artık sıkılmam vede ilerleyen yaşın verdiği yorgunluk, konfor arama hissi beni scooterlara itti. Başlangıç için Honda pcx 125, Yamaha nmax 125-155 yada sym jet x 125 veya adx 125 bakabilirsin. Ha ben yeri geldi mi sol şeridi kapatıp 140-160 basacam diyorsanız. Honda forza 250, Yamaha xmax 250,sym joymax 250,sym joyride 300 de bakabilirsin. Pcx,tvs jüpiter, Forza 250,nmax 155, kullandıktan sonra şuan sym joyride 300 e geçiş yaptım. Forza dan 30 cc daha fazla olduğu için vergisi bir üst dilim ama performansı ve kullanisligi beni benden aldı,ayak koyma yeri düz ve en önemlisi peşin fiyatına 12 taksitle alabildiğim için (Honda ve yamaha peşine nakit satıyor karta vadesiz yapmıyor) memnunum. Arada malzeme taşırım düz ayak işime gelir dersen bundan al,yok ben evden işe işten eve sağ şeritten uslu uslu giderim yükle çok işim olmaz dersen pcx,nmax,jetx bakabilirsin. Antalya'da motor fazla servis konusunda sıkıntı çekmezsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
250 cc altı scooter diye geçer. 250cc ve üstü maxi scootera geçiştir. Antalya'da tezak motor vardı. 45 inde scooter diye YouTube kanalı var. Kanal Sahibi sürekli oraya gidip scooterlari dener anlatır. Açıp izle bak fikir sahibi ol. Ama önceliğin japon (Yamaha, Honda)olsun,japon olmazsa tayvan (SYM,kymco) çin malına bulaşma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok teşekkürler bu arada Antalya'da değilim Afyon'a taşındım. Burası çok küçük şehir. Şehir içinde 500m yol bile yok sürekli sağa dön sola dön falan. Hız mız yapabileceğim bir yer değil. Scooter burada çok daha mantıklıdır elbet. Dediğiniz motorlardan birini kesin alacağım ama öncesinde heves atmalık bir RS200 alsam mı diye düşünmüyor değilim :D Scooter binen kaç tane tecrübeli motorcu varsa hepsi önceden bu racing tarzı motorlara veya diğer tarzlara bol bol binip sıkılmış. Heves atmak lazım sanki bi yaş geçmeden. Yaşım 32 bu arada.
-
Kim bu fikirleri sokuyor aklınıza anlamıyorum . Pulsar RS200 başlangıç motoru olamaz. Hayatında hiç motor tecrübesi olmayan insanın Türkiye gibi bir ülkede 150 kiloluk 25 beygirlik motor , başlangıç motoru olamaz. Olmaz derken isteyen ve parası olan gider ilk motor olarak africa twin bile alır ama bu sadece cahillik. Ya birinin hayatını elinden alırsın ya da kendi hayatını.
50cc veya 125cc alacaksın arkadaşım, 1 sene kullanacaksın. Motorla eğilmeyi , durmayı , kalkmayı öğreneceksin. RS200 ile daha 1. ayında akşam evine dönerken boş yolda arkandan 6.viteste bir motor geldiğinde sağa sola kaçmayı bile bilmezken yatıracaksın motoru. Daha 2. ayında yaya geçidinde çoluklu çocuklu aile geçerken sen hızlı giderken nasıl duracaksın.
İlk cümleye araba tecrübem var yazmışsın araba tecrübenin işine yarayacağı tek şey trafik ışıklarını öğrenmiş olman... Hiç alakası yok.
Dün tek şerit yolda bir tane artçılı RS200 geldi trafikte yanıma. Ben en sağ taraftayım önümdeki aracın sağ tekerini hizalayarak gidiyorum , önümüzde trafik var. Gerizekalı , artçısıyla beraber geldi sol tarafıma. Herhalde sollayacak dedim öndeki araçları. 200-300 metre kadar yan yana gittik , niyeti sollamak değilmiş o boşluğu görünce yanıma girmiş. Beni sıkıştırdığıyla kaldı. Kaskı açtım baktım daha 18-20 yaşlarında , kardeşim dedim benim şeridime neden girdin , abi boştu yanın diyor. Arkana artçı alma sadece kendi canını riske at dedim , salakla devam etmektense kaldırıma girdim motorla , 2-3 araba önlerine geçtim denk gelmesin bana diye.
Bu anlattığımda en tazesi olduğu için yazdım. O yüzden benim tavsiyem 50cc alın piyasası olan , en az 5-6 ay kullanın öyle yükseltin yükseltecekseniz. Ehliyet kurslarında sadece parkur öğretiyorlar , oralara güvenmeyin nasılolsa orda öğrenirim diye.
-
Haklısınız hocam zaten vazgeçtim. Araba tecrübem var derken zaten trafik kuralları trafik akışı vs. anlamında demiştim. Bazen bisiklet mi alsam diyorum Afyon minicik yer her yer max 1km uzaklıkta yürüyerek 15dk da gidemeyeceğim yer yok sadece soğuğu ayrı sıcağı ayrı dert diye Motor alayım dedim oda gerçi kışın pek kullanılmaz malum Afyon'un ayazı beter olur...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X