Ablamın 2 Şubat 2011 tarihinde alınmış Toyota Yaris aracı var. Dün Esenyurt Tüvtürke ilk muayenesi için gittik, ablamın telefonuna toyotadan ilk muayene geçerlilik tarihiniz 4 şubat , bu tarihten önce muayene yaptırmalısınız diye mesaj geldi. Muayeneye gittiğimizde 8,25 TL gecikme ücreti çıkardılar, neyse ödedik. Eve geldiğimde tüvtürke mail attım, bugün tüvtürkten aradılar, aracınızın ilk muayene geçerlilik tarihi ruhsatta 5 ocak 2014 yazıyor bu yüzden 1 aylık gecikme bedeli alınmış herhangi bir yanlışlık yok dediler. Kendi aracımda kontrol edeyim dedim, benim aracım da 22 temmuz 2011 trafiğe çıkışlı dolayısıyla mantıken 22 temmuz 2014 e kadar muayene geçerliliği olması lazım. Ancak ruhsatta ilk muayene geçerlilik tarihi 25 mayıs 2014 yazıyor. Bu aradaki fark toyota yaris te 17 gün iken , benim aracımda nerdeyse 2 ay bu tarihlerdeki farklılık nedendir? ilk muayene geçerlilik tarihi 3 yıl olması gerekmiyor mu?
İlk muayene geçerlilik tarihi aracın fabrikada üretildiği günden itibaren 3 yıl, eskiden tescil tarihine göre üç yıldı.Sizin üretim tarihiniz 25 mayıs olduğundan muayenenizde 25 mayısa kadfar geçerlidir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme