Şimdi Ara

iMac 4k performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2015 sonu 4k iMac aldım. Alalı 1 ay oluyor.Daha önce Macbook air kullanmıştım. SSD yok ancak yine de bu kadar yavaş olması canımı sıkıyor.Sadece photoshop açılması 1 dakikayı buluyor. Çoklu işlemlerde de bazen kasıyor. Air kullanırken çok çok az olan şeyler bunda üst üste defalarca oluyor. İlk açtığımda app storedan Sierra'ya güncelledim. Bana bir fikir verebilecek olan var mı? SSD takma imkanı yok bu alete. Daha da çok para vermemek için bunu aldım. Şu an çok mutsuzum...

• Kardeş keşke almadan önce açsaydın başlığı. Özellikeri nedir aldığın bilgisayarın. ben de i7 li 5k imac var. 256 gb ssd ve 24 gb ram li.
  • Seninki uçakmış😂 Bana o kadarı fazla ama bakalım şimdi format attım sıfırdan kurdum sierrayı.
    i5 3.1ghz 8gb ram 1tb hdd özellikleri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

Seninki uçakmış&#128514; Bana o kadarı fazla ama bakalım şimdi format attım sıfırdan kurdum sierrayı.
    i5 3.1ghz 8gb ram 1tb hdd özellikleri

bence SSD taktır. Takılmıyorsa. SAMSUNG un external ssdleri var. 450 mb okuma yazma yapıyor. Şuanki diskin heralde 60 bilemedin 70 mb hızla okuma yazma yapıyor.
  • Peki açıldıktan sonraki, photoshop tepkileri nasıl?
  • Formatlayıp sıfırdan kurunca hızlandı şimdi. Ancak ssd gibi değil artık bunu anladım. Eskiden iyi yine de.. SSD takılmıyor keşke öyle bir seçenek olsa. Neyse böyle devam..
  • ALPEREN A. A kullanıcısına yanıt
    ssd takılır ama serv,ste yaptırman lazım garanti meselesi için onlarda çok para ister

ama ssd siz o cihazlar harbi sıkıntı ssd nin ne oldugunu bilenler için

sakın yukarda belirtilen harici ssd falan alma usb 3 darboğazı ile elindeki hdd den hızlı olmayacaktır.

ben sausen ieri garantisini der simdiye 50 kere takmıstım o ekranı söküp ssd yi

elindeki imace ssd sundan takmalısın

https://www.ifixit.com/Guide/iMac+Intel+21.5-Inch+Retina+4K+Display+SSD+Replacement/64109

yada hdd yerine normal ssd ama normal takarsan trim desteği yok buda performansta sıkıntı demek bir müddet sonra

ama yapacaksan riskli ekran çok hassas elinde kalabilir

servis en mantıklısı gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ipad 7. Nesil pubg sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: macOS Sierra

ssd takılır ama serv,ste yaptırman lazım garanti meselesi için onlarda çok para ister

ama ssd siz o cihazlar harbi sıkıntı ssd nin ne oldugunu bilenler için

sakın yukarda belirtilen harici ssd falan alma usb 3 darboğazı ile elindeki hdd den hızlı olmayacaktır.

ben sausen ieri garantisini der simdiye 50 kere takmıstım o ekranı söküp ssd yi

elindeki imace ssd sundan takmalısın

https://www.ifixit.com/Guide/iMac+Intel+21.5-Inch+Retina+4K+Display+SSD+Replacement/64109

yada hdd yerine normal ssd ama normal takarsan trim desteği yok buda performansta sıkıntı demek bir müddet sonra

ama yapacaksan riskli ekran çok hassas elinde kalabilir

servis en mantıklısı gibi

Ben biliyorum da ne bileyim Apple bu seviye cihazlara koymuyorsa ssd onlar utansın. Ben sanıyordum ki macbook air gibi hızlı olur... Kaç senelik cihaz ama bu yeni olmasına rağmen çok geride.. Neyse şimdilik idare ediyor.. Pişman da değilim ekran inanılmaz güzel... Amatör fotoğraf ve video işi yapıyorum beni idare eder..

• İşte ne kadar köfte o kadar ekmek. Ssd yi fahiş fiyata satmak için alırken yapılandırma seçeneğiyle satıyor ram ve ssd yi.. birde 50 yıllık hybrit disk apple olunca fusion drive oldu

Şimdi iyi ama zamanla dolmaya başladıkça elindeki 1 tb 2,5 inç 5400 rpm HDd kağnı gibi çalışmaya başlar.. ha 3,5 inç 7200 rpm olaydı yine iyiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.