Şimdi Ara

iMac alacağım fikrinize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar.Bildiğiniz gibi apple'da şuan okula dönüş kampanyası mevcut.Bir adet imac almayı düşünüyorum.Kurgu işlerini ve tasarım işlerini yapabilmek adına.2 model arasında kaldım.Onlar da şunlar;

21 inc 4k retina ekranlı && 27inc 5k retina ekranlı
    7.nesil i7 3.6ghz && 7.nesil i5 3.4ghz
    16gb ddr4 && 16gb ddr4
    4gb radeon pro 560 && 4gb radeon pro 570

Bu iki model arasındayım.Sizce hangisini tercih etmem daha doğru olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FANGLORD -- 3 Ağustos 2018; 10:10:1 >

• Bence almışken 27 inç alın. Ben de öyle yaptım iyi ki 21 almamışım.
  • ahmetdu kullanıcısına yanıt
    Bende öyle yapıcam gibi duruyor.Oyun oynamayı denediniz mi hiç ? internetten biraz araştırdım ssd alınırsa ve steam ssd'nin üzerine kurulursa oyun da oynanabileceği söyleniyor.Bununla ilgili bir deneyiminiz var mı acaba ?
  • Şimdi şöyle söyleyeyim ben iMac 27 inç Late 2017 i7 ve 580 ekran kartlı fusion drive olanını aldım. Steam üzerinde mevcut olan tomb raider, rocket league, vb. oyunları sorunsuz çalıştırıyor fakat çözünürlük devasa olduğundan biraz düşüğk çözünürlüklerde kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Oyun oynayacaksanız ya konsol ya da PC alın. Oyun alternatifleri çok az.
    Açıkcası oyun oynamak gibi bir düşüncem yok fakat internetten araştırırken battlefield 1'i bile sabit 60fps de yanlış hatırlamıyorsan 1080 de oynatıyor diye gördüm.O yüzden bir sormak istedim.Peki sizce i5 işlemci olması her hangi bir sıkıntı yaratır mı ? alacağım model de i7 ye yükseltme seçeneği malesef mevcut değil.Diğer modelde de yaklaşık 3-4bin lira gibi bir fiyat artışı oluyor.Değer mi sizce ? Yoksa i5 16gb yeterli olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FANGLORD -- 3 Ağustos 2018; 21:53:44 >
  • FANGLORD F kullanıcısına yanıt
    Ben rahatlıkla yeteceğini düşünüyorum ama gpu da önemli iyi araştırıp almak lazım malum kur vs derken araba parası oldu bilgisayar fiyatları :(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Evet malesef :( laptopları daha da beter durumda zaten.Bir nevi o yüzden de imac'e döndüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de ilk MacBook Pro düşünüyordum iMac aldım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Alınacak gibi değil malesef macbooklar.Taşıma kısmını ikinci plana atmak daha mantıklı
  • Bu sistemler sonradan değişmediği için alırken iyisi almak en mantıklısı.Size tavsiyem ramleri 8 gb alın aldıktan sonra dışarıdan 2 adet 16gb ram alıp yada 2 tane 8 alıp takın hem daha ucuza gelmiş olur.Yurt dışında genelde böyle yapılıyor.Ben sonradan ögrendim ama arkadaşlarımın çoğuna yaptım.Bu arada kurgu işi yapacaksanız zaten 570 lı sistem daha çok işinizi görecek ama yapacağınız kurguya göre 4k ise eğer o ram yetmeyecektir.Bende fotoğraf ve video işi yapıyorum.iMac alacağım fikrinize ihtiyacım var

• melart kullanıcısına yanıt
    Aslında onu da düşündüm ama çok fazla uğraşmak istemedim ek bir ram alıp takma işiyle.Direk 16 gb sipariş edicem gibi duruyor.4k iş yapacağımı düşünmüyorum şuan için en azından.Okul için çekeceğim filmleri kurgulamakta kullanıcam ilk olarak ki onlar da büyük ihtimalle max. 1080p olurlar.Tek kuşkum i5in performansı yeterli olur mu diye düşünüyorum.Fikriniz var mı bu konuda ? Aldığım model 27inclerin ilk modeli ve bu yüzden i7 ye upgrade seçeneği yok malesef.Bir üst modele çıkınca da fiyat neredeyse 3bin tl artıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.