Şimdi Ara

immobilizer ve akü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2003 model scoda octavia 1.6 benzinli araç var. Araba aşağı yukarı bir yıldır hiç çalışmadı ve park halinde yattı. Şimdi arabanın aküsü bitik yani bitik derken immobilizerin yanıp sönen lambası dahil hiçbir şey çalışmıyor yani akü tam anlamıyla bitik. Kapıyı anahtarla açtıktan sonra akü takviyesi yapıp çalıştırmakta bir sakınca var mı? immobilizerli araç kullanıp da aküsü tam olarak bitip veya akü değiştirip sorunla karşılaaşan oldu mu? ne gibi bir tedbir almalıyım? tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Yoksa hiçbir sorun olmadan çalışır mı? kaş yapalım derken göz çıkartmayalım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Immobilizer ve Akü: Ayrılmaz İlişkileri

Immobilizer, aracın yetkisiz kişiler tarafından çalıştırılmasını önleyen bir güvenlik sistemidir. Aracın motorunu, ateşleme sistemini veya yakıt beslemesini devre dışı bırakarak çalışmasını engeller.

Immobilizer, aracın anahtarıyla birlikte çalışan bir elektronik cihazdır. Anahtar, immobilizer sistemindeki bir transponder içerir ve bu transponder, aracın immobilizer ünitesiyle iletişim kurar. Anahtar doğru transponder sinyalini gönderdiğinde, immobilizer motorun çalışmasına izin verir. Yanlış bir anahtar veya transponder kullanılırsa, immobilizer motoru devre dışı bırakır.

Akü, immobilizer sisteminin çalışması için gerekli gücü sağlar. Akü bittiğinde, immobilizer de çalışmayı durdurur ve aracın çalışması engellenir. Bu nedenle, akünün düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi önemlidir.

Eğer akü biterseniz ve immobilizer devredeyse, aracı çalıştırmakta sorun yaşayabilirsiniz. Bu durumda, aracın kullanım kılavuzuna başvurarak immobilizer sistemini devre dışı bırakmak için alternatif bir prosedür olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ancak, immobilizer sistemini devre dışı bırakmak aracın güvenliğini zayıflatabileceğinden, bunu yalnızca yetkili bir teknisyen tarafından yaptırmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Motor ve hidrolik yağını, suyunu kontrol et, takviye gerekiyorsa yap, akünü değiştir. gönül rahatlığıyla bin
  • akü tamamen bitik olduğu için imbolizzer dan yana sorun çıkmasında gerisi önemli değil eksik olanı tamamlarız. Şimdi arabayı kendi anahtarı ile manuel olarak açtıktan sonra kaputu açıp sağlam bir akü ile takviye yapıp marşa basıp çalıştıracağım. İnşallah bir sorun çıkmaz.
  • ben aküyü değiştirdim hiçbirşey olmadı. hatta değiştirmeden önce birkaç defa takviyede yaptırdım.söylentimi değilmi bilmiyorum ama arabanın hafızası silinir tekrar yükletmen gerekir söylemlerini bende duydum. araba passat
  • quote:

Orijinalden alıntı: kens

ben aküyü değiştirdim hiçbirşey olmadı. hatta değiştirmeden önce birkaç defa takviyede yaptırdım.söylentimi değilmi bilmiyorum ama arabanın hafızası silinir tekrar yükletmen gerekir söylemlerini bende duydum. araba passat

bende bu tür söylentiler duyduğum için endişelendim yani aracın hafızası silinir, imbolizzer anahtarı tanımaz....vs gibi şeyler ama bana çok saçma sapan bir şey gibi geldi neticede arabadaki teybi, farı...vs aku ile çalışan herhangi bir şeyi açık unutup gittiniz ertesi gün akü tam bitik olduğu zaman aracın hafızası silinecekse, imbolizzer sorun çıkartacaksa vay halimize ...
  • arkadaşlar anahtarla kapıyı manuel olarak açtıktan sonra motor kaputunu açıp bitik aküyü takviye ettim 10dk kadar bekledikten sonra marşa basıp çalıştırdım hiçbir sorun olmadı. Tık demeden çalıştı.
  • Ben olsam, 1 yıl yatmış aracın yağını suyunu değiştirmeden aracı çalıştırmazdım. İlk bir kaç yağ değişimini kısa aralıklarla yapmanız faydalı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrikli motor Akü sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.