Şimdi Ara

Honda İçin Akü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
13.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2006 bir 1.6 Honda Civic ES var.
    Bugün çalışmayınca akünün bittiğini anladım. Zaten aracı yeni aldım ve aldığım kişi de aküyü mutlaka deiştir demişti, üşenince araba kaldı olduğu yerde.
    Gece olduğu için yarın takviye ile çalıştırıp sanayiye gideceğim ama hangi aküyü takmalıyım bilmiyorum.
    Sizin tavsiyeleriniz neler?
    Servisten mi taktırsam? İkisi arasında ne gibi fiyat farkları vardır?
    Şimdiden teşekkürler...

• 3-5 kuruşun hesabını yapma artık, serviste taktırda başın ağrımasın
  • Servis fiyatları hakkında da hiç bilgim yok ki şimdi çok fark varsa boşu boşuna oraya kadar gitmeyeyim :-)
  • 60Amperlik Mutlu, Bosch, İnci vb meşhur markaların fiyatlarına bak. En ucuzu hangisi ise onu al.

Taktırdıktan sonra, "radyo açılmıyor, kod istiyor" diye buraya sormayı da unutma. Onun cevabı daha sonra.
  • yeni civicin radyosu kod istemiyor...tecrubeyle sabittir(bagajımda takviye kablosunun ne işi var sanıyorsunuz?)
  • Arkadaşlar 2006 bir 1.6 Honda Civic ES var.

Yeni sayılır ama?

Yeni arabada kablo niye taşıyorsun? İlave tesisat mı var?
  • ota *oka öten bi araba olunca farları açık unutmak işten değil ben de artık tedbirli dolaşıyorum akü takviye kablolarına ilaveten :2ad ilkyardım seti, 5kg lik yangın söndürücü.1 normal 1flaşörlü reflektör.çekme halatı.ekstra anahtar ve tornavida-pense-lokma takımı,fosforlu işaretçi yeleği,fazladan sigorta veee 100gr RÖTÜŞ BOYASI civicin istepne çevresine sığdı ama bagaj kapağını açıp bakınca ortada birşey görünmüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG'li araç için yağ tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Golf 7 akü değişim
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Caucass abi okumasın bu kadar nevaleyi, çıldırır
  • elektrikli lastik şişirme kompresörünü yazmayı unutmuştum
    caucas abi saygılar....
  • Bak, "iyi adam lafının üstüne gelir" diye boşuna dememişler...

Ama çok çabuk gitti.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 10 Ocak 2009; 5:08:58 >
  • Aku takmak da ne var? Aracin garantide degilse al aracina uygun aku getir ve tak. Mutlu marka oneririm. Sokerken ilk once (-) ucu sokun. Daha sonra (+) ucu. Yeni akuyu takarken de tam tersi; ilk once (+) ucu takin sonra da (-) ucu takarsiniz. Radyo kodu da size verilen kullanma kilavuzunda yazmasi gerekir.

Sokup takmak en fazla 10 Dakkani alir. Arabayi calistiramazsan tabi. Sanayi yakinsa da orada taktirabilirsin.

Bu arada aracin orjinal akusu cok hizli bitmis. Bu surede bitmemesi gerekirdi aslinda. Bu gune kadar bende en kotusu 3yilda bitti.
  • serviste 60 amper fiyat 130 ytl yuasa veya delphi takıyorlar ikiside dünya devi aküde, bosh,inci,mutlu da takılır sorun yaratmaz
  • civic lerin aküsü ters kutup başlı olduğundan her akü uymaz serviste akü fiyatı 170tl
    inci mutlu 85tl yanlız akünün takılacağı yer ufak olduğundan orjinalde 45amper var
    daha büyük amper olunca ebat büyürmü bilemiyorum ben servisten yeni fiyat aldım
    170tl baya uçmuşlar
  • japon malı YUASA marka akü var tam bakımsız kesinlikle öneririm
  • Arkadaşlar YUASA taktırdım sanayide.
    Yalnız şu anda da aracın alarm sistemi konusunda bir problemim var. Orda hallettik ama şimdi yeniden ortaya çıktı.
    Aracın sol tarafında içerde mavi bir ışık sürekli yanıyor. Araç çalışırken ve giderken de sürekli yanıyor. Normalde kesik kesik yanması gerekmez mi? Ve araç hareket halindeyken yanmaması gerekmez mi?
    İkincisi de bu mavi ışık sürekli yandığı için aracın aküsüne zarar verir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

Caucass abi okumasın bu kadar nevaleyi, çıldırır

Ben o boşluğa neler neler sığdırdım bilemezsin, hatta trafik seti çantası bile orada
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanerm

elektrikli lastik şişirme kompresörünü yazmayı unutmuştum
    caucas abi saygılar....

Latiklere güvendiğim için vede hep asfaltta araç kullandığım iin hava kompresörü taşıma gereği duymuyorum ama diğer yazdıklarının hepsi (ve ilaveten temizlik ürünleri) bağajda küçük bir çantada duruyor

• E o zaman benim kovaya ne demeye laf eder durursun be mübarek hocam? Ben de bagaj halısının altına kova hariç içindeki saklasaydım "aferin" mi alacaktım?

Şu mudur yani: bagajı açıyorsun,, ooo içi bomboş, süperrr
    ama halıyı kaldırıyorsun, bir pazarı, ne ararsan var
  • Yok öyle değil, stepne boşluğu altta kalacak şekilde konumlandırılmış, yanı öte beriyi koyup, sonra stapneyi üstüne kapatıyorsun, bu durumda halıyı kaldırsanda hiç bir şey görmüyorsun, ne varki ihtiyaç halinde oralara koyduklarına erişmen biraz meşakatli olacak, kovaya gelince Honda gibi sportif bir arabada tuhaf duruyor, ...ki..senin araba oldukça bakımlı, iyi görünüşlü bir araba, ayda yılda bir araba yıkayacaksın diye o kovayı taşıman olumsuz..bagajı açtığın zaman temiz, ferah ve boş bir alanla karşılaşmalısın, o kovayıda doğan görünümlü şahini olan birisine hediye et istersen
  • Anlaşıldı, kovayı kurtaramayacağız. Bir dahaki gelişimde törenle imha ederiz birlikte

Taner, Bridgestone fabrikasında çalışıyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.