< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (218. sayfa)
-
-
Merhaba,
bir kaç yıl önce implant tedavim başladığında paylaşımda bulunmuştum, son durumu anlatayım;
Ekonomik şartlar dolayısı ile yaklaşık 2-3 yıllık sürece yayarak, implant ve implant üstü protez tedavim biteli yaklaşık 6-7 ay oldu, şimdilik her şey yolunda, alt ve üstte 2 yarım çene için toplam 6 implant yapıldı, doktorum 15 yıl önce köprü yapılmış 1 yarım çeneyi de implanta gerek kalmadan daha önceden kesilmiş bazı dişleri kanal tedavisiyle kurtardı ve köprüyü yeniledi.
Yani alt ve üst çenemizdeki tüm dişleri 4 e bölersek, ağzımda 2 yarım çene 6 implant, 2 yarım çene de kesilmiş diş üzeri köprü var.
Bana kalan tek yadigar kesilmemiş dişler; alt çenedeki dudak hizasında olan 4 diş, o dişlere de gözüm gibi bakıyorum. Tabii şimdi bu yeni yapılan protezlerle öndeki doğal dişler arasında renk farkı oluştu, hekimim "istersen estetik olarak renk farkını kapatmak için bu dişleri kesip üzerini aynı renkte kaplama yapabiliriz" dedi.
Ben "asla" dedim, çünkü biliyorum ki sizin de dediğiniz gibi kesilen dişler eninde sonunda çürür.
Valla estetik olarak renk farkı umurumda bile değil, doğal dişlerimi asla kestirmem.
Alternatif olarak doğal dişleri laserle beyazlatma yöntemi de var, onu da öğrendim, bence o da gereksiz, çünkü beyazlatma işlemi 4 diş bile olsa saatlerce sürüyormuş, ayrıca beyazlık kalıcılığı uzun süreli değil, 1-2 yıl sonra tekrarlamak gerekiyormuş, ve de pahalı.
Diş hekimim 3 yarım çeneye öyle bir porselen protez yapmış ki diş ve diş eti arasında boşluk yok (yiyecek kaçmaması için iyi bir şey olsa gerek), buna rağmen bana elektrikli ağız duşu önerdi, "hocam boşluk yok ki nereye sıkacağım" dediğimde gülümseyip "boşluk yok gibi görünse de milimetrik kılcal boşluklar olabilir, ayrıca eski köpründe boşluklar var" demişti.
Bir yakınım 20 yıl önce tüm alt ve üst çeneye implant yaptırmıştı, diş ve diş eti arasında çirkin görünen büyük boşluklar vardı, protezin altındaki implant metalleri görünüyordu (garipsemiştim), mecburen temizliğe çok dikkat ediyordu.
Açıkçası bende böyle bir şey beklerken, diş etlerim çekik olmasına rağmen protezlerimde diş ve diş eti arasında boşluk olmamasına şaşırdım açıkçası. Diş eti çekilmesini kapatması için proteze tıpkı diş eti gibi görünen diş eti taklidinde bölüm eklemiş ve boşluk yok görünüyor.
20 yıllık süreçte teknoloji farkı mı, yoksa hekim farkı mı, yoksa her ikisi mi ? Bilemiyorum.
Eski diş hekimine yaptırdığım kesilmiş diş üzeri 1 yarım çene protezde boşluklar olduğu için yiyecek artığı kaçıyor (Eski diş hekimimi kötülemek için söylemiyorum, belki o zamanki teknoloji buydu), elektrikli ağız duşunu özellikle bu eski köprü için kullanıyorum, gerçekten faydası oluyor, meğerse ne artıklar kaçıyormuş. Yeni yaptırdığım dişlerde yiyecek artığı kaçma sıkıntısı yok.
Tek sıkıntı iki köprünün birleşim noktası, ne kadar boşluksuz gibi görünse de illa ki boşluk oluyor, o noktaları fırçalarken mutlaka es geçmemek gerekiyor.
Ama ben diş fırçalamada asıl faydayı sonic motorlu elektrikli diş fırçasında gördüm, daha önce kullandığım dairesel döner başlığı olanlardan memnun kalmamıştım, hassas mod da kullanmama rağmen diş etlerim tahriş oluyordu, bu sene aldığım dairesel dönerli olmayan, manuel fırçalama gibi ileri geri hareketi olan sonic motorlu diş fırçasından memnun kaldım.
Sonic fırçanın bir özelliği; fırçalarken diş aralarına hava basıncı gönderdiği için daha iyi temizliyor ve bunu yaparken hassasiyetli diş etinizi tahriş etmiyor, canınızı yakmıyor. Elle fırçalamaya göre daha etkili.
Bu benim görüşüm, herkes memnun olmayabilir.
Ayrıca diş etlerimde rahatsızlık olmamasına rağmen hassasiyet var, bu yüzden Xiaomi T500 diş fırçasını hassasiyet modunda "gum care" diye satılan mavi renkli en yumuşak fırça başlığıyla birlikte kullanıyorum.
Philips markası da sonic diş fırçası satıyor, 2 marka da kaliteli.
En iyi tecrübe onu yaşamaktır;
25 yıl önce tüm dişlere estetik amacıyla değil, diş eksikliği sebebiyle 4 köprü yaptırmıştım, her köprünün altında ortalama 4 tane kesilmiş diş olduğunu varsayarsak toplam 16 kesilmiş diş vardı, bugüne gelene kadar her gün fırçalamama rağmen kesilmiş dişlerin yaklaşık yarısı çürüdü gitti.
2 köprü altındaki dişler (yaklaşık 8 diş) çürüdü ve 2 köprü çöpe atıldı ve yerlerine 2 yarım çene implant yapıldı, kesilmiş diş üzeri 2 köprü ise diş tedavisiyle kurtuldu.
Kurtulan 2 köprünün her birinde 3 kesilmiş diş kaldı, eğer bu dişlerden birisi çürürse kalan 2 kesilmiş diş köprü ayağı olarak bir işe yaramayacağı için implant yolu gözükecek, umarım diş bakımı yeterli olur çürümez..
O yüzden sizin dediğiniz çok doğru, kesilmiş dişlerin çoğu eninde sonunda mutlaka çürüyor, her çürümeden sonra yeni masraflar, yeni eziyetler doğuyor, dişlerinizi eski usül köprü için asla kestirmeyin, mutlaka implant için bütçeyi zorlayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 14 Haziran 2024; 16:4:29 >
-
astra tech iyidir. tam isveç değil de amerikan desek daha doğru olur. alman ile farkı çok yok ama hangi alman tabi onu bilmek lazım
-
diş eti probleminiz varsa çok çok daha dikkatli olmanız lazım. ağız duşunun muhakkak faydası olur size
-
çapanın size faydası ancak şu olur; ağzınızın, tam 360 filmi çekildikten sonra yapılan incelemeler tetkikler daha detaylı olur. bunun sebebi de orada size yardımcı olacak kişler genelde öğrenci olurlar ya da yeni mezundurlar. o filmi hemen bir üstlerine hocalarına oradan oraya sorup soruşturacaklardır. hele ki üzerinde durulması gereken bir ağız probleminiz varsa...örneğin diş eti rahatsızlığı gibi v.s. onun harici hiçbir artısı olmaz.
-
çok kötü olmayanlar harici diğer hepsi takılabilir. ama benim parasal yönden sıkıntım yok, başım sonradan ağırmasın diyorsanız taktırın isviçre malından herhangi birini, gönül rahatlığı ile kullanın. çok kötü olmayan yerli markalardan bile 10 15 senedir sıkıntı yaşamadığımız hastalar var. kore alman ürünlerini hiç söylemiyorum bile. implantta dikkat edilmesi gereken daha çnemli noktalar vardır. yoksa çok kötü malzeme kullanan dandik bir firma olmadığı sürece geneli rahatlıkla taktırılıp kullanılabilir.
-
hocam normalde dişeti problemim yok fakat son 3-4 aydır ön alt 2 dişin birleşim yerinde boşluk oluştu. haliyle can sıkıcı. dişlerin şeklini almak için plastik gibi bir şeyi ısırtıp, bastırmışlardı acaba o anda mı oldu hatırlamıyorum.
-
yok ondan yapmaz. genelde düzgün yapılmayan implantlarda bu sıkıntılar oluşur. yani bu da implant yapılırken en başta yapılan tetkikler sonucu cerrahın karar vereceği bir şeydir. her çeneye implant yapılmaz. yapılsa da ilerde bu tarz rahatsızlıklar oluşur. cerrah iyiyse bunu zaten görür ve hastaya söyler. özellikle günümüzde kliniklerin bir çoğu 3 ay beklemeden hemen çakarlar vidaları hop gönderirler üzerine de üst yapıyı çakarlar maalesef. sen de dersin ne kadar hızlı işin ehli doktormuş diye :) her çeneye implant tedavisi uygulanmaz. uygulanmaması lazım. ama maalesef ülkemizde kazanç kapısı olduğu için herkese imlpantı çakıp gönderiyorlar. neyse daha fazla başınızı ağrıtmayayım sizin sorunuza gelecek olursak; tabiki sürece bilmediğimden ötürü kesin konuşamıyorum ama anlayabildiğim kadarıyla sizde implantın çakıldığı yerde ortamda yakınında diş eti çekilmesi olmuş olabilir ya da implant olmayacak yere yani yeterli miktarda kemik dokusu olmayan yere hemen implantı çakmışlar beklememişler muhtemelen
-
Arkadaşlar herkese iyi bayramlar.
Maalesef dişlerimin çoğunu bir kazada kaybettim. O yüzden komple dişlerimi yaptırmak zorundayım.
bir diş doktorundan 10 tane Megagen Anyridge için 170 bin (tanesi 17 bin Tl / 485 euro), 28 tane Zirkonyum kaplama için 80 bin TL ( tanesi 3350 TL'ye / 95 euro'ya geliyor. Toplamda 250 bin TL istiyor. Yaklaşık 7200 euro. Bana pahalı geldi. Ama piyasayı da bilmiyorum. Bilen, bilgisi deneyimi olan arkadaşlar bir şey söyleyebilir mi? Biraz fiyatlar normal mi?
-
Geçmiş olsun hocam, sahte diş hekimlerinin, seyyar diş hekimlerinin kol gezdiği orta doğu görünümlü avrupa makyajlı güzelim ülkemizde en zor şey sağlığımızı emanet edecek sağlam elleri bulmak.
Herşeyin ateş pahası olduğu zamanda umarım en uygun ve en iyi yeri bulursunuz.Youtubede çok faydalı kanallar var, öncelikle bunları araştırıp biraz bilgi sahibi olmanızı öneririm.
Biz Çengelköyde bir dişçide kaplama yaptırdık, üşenmedik gidip marmara üniversitesi diş hekimliği fakültesine nasıl olmuş diye danıştık, kısmen kar amacı gütmedikleri için baktılar ve sonuç; düzgün kapanmıyor, yani sormasak o şekilde kullanacağız.
Çok araştırın, çok sorun, zaten muayene ve gilm ücretsiz çoğu yerde, film için ücret isteyenlere gidip devlette çektirin, e-nabız üzerinde filmim var diye gösterirsiniz.
Çok farklı yorumlayanlar oluyor, kimisi diş kurtarma peşinde, kimide biran önce yapıp sepetliyimde sıradaki müşteri gelsin kafasında.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
iyi İmplant megagene gidip ucuza dalma ederi o megagene ortalama 500 Euro zirkonyum sahte gibi en az 6/7 bin monolitik zirkonyum İstanbul’da 10/13 bin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alovera01 -- 19 Haziran 2024; 23:43:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer gerçekten Megagen Anyridge yapacaksa normalden daha ucuz, çünkü onun tanesini 20binin altına yapan yer bulamazsınız, muhtemelen ya tecrübe kazanmak için maliyetine yapıyordur ya da daha önce ucuzken almıştır, tanıdık falandır. Yoksa Megagen Anyridge çok kaliteli bir iplanttır.
Yalnız ben zirkonlara takıldım, tanesini nasıl oluyor da 9bin liradan aşağı yapabiliyor. Tamam implant kaliteli ama üstüne zirkon olarak ne kullanacak acaba. Merak etmedim değil. Muhtemelen okluzal vidalı yapmayacak, yapıştırmalı yapacaktır. Yoksa okluzal vidalı yapacak olsa en azından dişlerin üzerine gelen yerleri 20binden aşağı hesaplamazdı diye düşünüyorum.
Şöyle hesaplayın, bu kalitede iyi bir implantın kline maliyeti en az 500 euro, yine iyi bir zirkonyumun da kline maliyeti en az 200 euro.
Sizin hesabınıza göre muhtemelen doktor duvara vida çakan adamdan daha az kazanıyor.
-
Kök hücre terapisi ile diş üretimi güncel haber………
Japonya da kök hücre ile diş üretmeye çalışıyorlar insan denemeleri temmuz eylül arası başlayacak denemeler hiç diş çıkmamış kişilerde olacak iyi sonuç gelirse 5 sene de piyasaya sürülecek konuyu Pakistanlı diş hekimi ile görüştüm nette adam umutlu bayağı inşallah çeneye kök hücre nakli sonra dişin çıkmasını engelleyen gen blokaj edilecekmiş.
The usag1 blocker injection cost is around 9000 $ usd
You can grow 3 to 4 teeth with one 10 ml usag1 blocker injection
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alovera01 -- 23 Haziran 2024; 17:55:43 >
Bunun yurtdışında bir kliğe maliyeti 9bin dolar olacak(o da bir dişin, öncesinde yapılacak yatırım da milyonlarca dolar olacak ki yıllık bakım masrafı bile 10binlerce dolar tutar cihazların) Ülkemizde vergilerle bunun kline maliyeti 20bin dolar olur, doktor da ülkemizde 40bin dolar almak durumunda kalır ki masrafını çıkarabilsin(para kazansın demiyorum), yurtdışnda bunu en az 200bin dolara yapar yabancı doktorlar.
-
Eylül Ayında 3 aşamalı testlere başlanacakmış.
1.faz tek dişi olmayanlarda
2.faz 5,6 dişi doğuştan olmayanlarda
3.faz hiç dişi olmayanlarda.
benim en çok merak ettiğim dişin şekli nasıl olacak demiştim doktor dişin şekli dnamızda var bir gen dişin çıkmasını engelliyor blokaj yapıyor onu iptal edip kök hücre ile çıkış olacak mantık bu dedi.maliyetller düşecek diyor ama doktor ben 3,4 dişi en az 15,20 bin dolar gider diye düşünüyorum.
-
Nucleoss implant markası HK. Fikirlerinizi öğrenebilir miyim. Tek implant fiyatı 8K fiyat aldım.
8k bana fazla geldi ama üst yapı dahil mi biraz daha detay yazarmisiniz ..
Üst yapi hariç hocam 36 nolu dis yapılacak. Çekim dahil. Üst yapi 4k - 6k arası değişiyor dedi. 4k yapışkanlı üst protez eğer vidalı protez istersen 6k da ona dedi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
imkanı yok hocam normale göre çok düşük, 20bin altı fiyat veren yerlerden zuak durmanızı öneririm, piyasada sahte ürün çok özellikle hızlı zincirleşene sahipleri hekim olmayan inşaat firmaları tarafından işletilen kliniklerde, ama diyim dikkat.
Bu arada Nucleoss çok iyi bir markadır, tabi hekimin de iyi olması önemli. Ama üst yapı 4 k diyorsun, kalan 4k de hadi toplu halde aldı diyelim, fiyatı öyle olsun, hekim bedava mı yapacakmış?
-
8K implanta 4k üst protez e alıyor toplam 12K
Medentika ya 14k dedi (üst protez hariç)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkanax -- 2 Temmuz 2024; 23:30:39 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X