Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (222. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.531
Cevap
202
Favori
1.788.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

açıkcası devlet hastanelerinde bu prosedür nasıl devam ediyor bilmiyorum. Özel kuruluşlara hakimim.

büyük ihtimalle orta seviye özel bir klinik fiyatlarına denk gelir. malzeme + hizmet bedeli şeklinde hesaplamışlar. size yapılması planlanan tüm tedavilerin dökümünü ve fiyatını baştan öğrenebilirseniz ancak bir kıyaslama yapabilirz.

onun dışında gözünüzü kapatıp yaptırmak zorundasınız. sorun olduğunda muhattap bulmak da güç oluyor o ayrı konu tabi.

• perSNN kullanıcısına yanıt

@perSNN

Bende tavsiyelerinizi almak isterim. İstanbul'da kaliteli malzeme kullanan ve güvenilir doktorlar hakkında önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Daha önce üst azı dişlerime implant yapılmıştı, ancak bir yıl içinde bir tanesi tutmayıp düştü, diğerinin ise estetik açısından pek memnun kalmadım. Genel olarak sonuçtan memnun kalmadım, bu nedenle iyi bir doktora yönlendirilmek istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mavi ile işaretlediklerim yaptırmayı düşündüklerim.

Straumann şüphesiz en pahalısı ve en kalitesi.

Orta bütçeyle Straumanın grubun yan firmasıda mantıklı geliyor.

Düşük bütçe deyince yerli firmalardan Bilimpant ve Mode var.

Aklıma takılan birkaç sorum var bilginiz dahilinde yardımcı olursanız sevinirim :)

1. Straumann grubun ve Medentıka kuruluşları aynılar ama malzeme olarak kaliteleri nasıldır? (Hem straumann implantından yarı fiyat daha uygun olması hemde ömür boyu garanti verdiklerini göz onunda bulunurdursam Medentika aklıma yatan şuan.)
    2. Resimdeki işarette olan yerli implant firmalar tercih edilmeli mi? Ömür boyu garantileri var mı?
    3. Resimdeki işaretli olan firmalar dışında listeden önerebileceğiniz firma var mı?

Çünkü şuan İmplant + Kemiktozu (250 euro) + bilmediğim fakülte bedeli gibi tuzlu bir maliyet çıkacak. Straumann ile medentika arasında fark aman aman yoksa medentika mantıklı geliyor şuan

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarlendS -- 24 Kasım 2024; 11:28:54 >

• chrissrathfield C kullanıcısına yanıt

@chrissrathfield

• StarlendS kullanıcısına yanıt

listedeki yerli implantları önermem. maddiyat probleminiz yoksa düşünmeyin bile.

medentika orta sınfı bir implant %70 tüm vakalara uygundur. ama burada saçma bir şey var. implant seçimini hastaya bırakmak nedir yani? buzdolabı almıyorsun ki.

sizin yaşınız kaç, herhangi bir sistemik hastalığınız var mı, kemik yapınız nasıl, d kaç kemik, immediat mı olacak, sünus bölgesi kemik canlılığı ne kadar, implantlar açılı mı yapılacak?

reyondan ürün seçer gibi olmaz. Doktor sizin için uygun olanı kendi seçer, alternatifli bir durum varsa o zman hastaya seçmesini söyler.

sizin kaldığınız durum gerçekten çok zor. sizi anlıyorum ama size yardımcı olamam bu şekilde. Tomografi veya xray panaromik gönderebilirseniz. sizin için fikir alırım.

bir de diyelim medentika seçtiniz. her şey tamamlanınca ödeyeceğiniz toplam tutarı size net olarak vermelerini isteyin. İstanbul genelinde karşılaştırma yaptırayım.

bu kadar yardımcı olabilirim.

Tomografimle ve röntgenimi aşağıda paylaştım hocam.

sadece sorularınızdan '' d kaç kemik, immediat mı olacak, sünus bölgesi kemik canlılığı ne kadar'' bunlara vereceğim bir bilgiye sahip değilim maalesef :(

Röntgende siyah dairenin olduğu yerde kiss ve ölü diş vardı. o ikisini aldılar. 4-5 ay iyileşme sürecinden sonra o diş yerine implant yaptırmak istediğimde aşağıdaki tomografiyi yaptırdılar.

Yalnız ben tam olarak göremesem de kemik iyilişlemesi iyi gitsede arada boşluk var. İmplant'ın takılacağa yere boşluk geldiğini yerine ise kemik tozu ile kapatacaklarını söylediler.

İmplant seçimini bana bıraktılar ama önerdikleri birkaç firma vardı. Seçimi bana bırakarak doğrumu yapıyorlar ama bilemesem de orta bütçeli biri olarak MEDENTİKA mantıklı geliyor.

Yaşım 20

Sistematik rahatsızlığım yok.

Toplam tutarı tam olarak bilmiyorum ama zaten kemik tozu ve medentika 400 Euro'yu aşıyor. Daha fakülte bilmediğimden bedelini hesaba katmadım. Kemik tozu muhabbeti olmasa straumann alır geçerim.

Doktorumun başarılı olduğunu söyleyebilirim. Kist ameliyatı konusunda ücretsiz sigortadan yardımcı oldular ağrısız ve acısız bir iyileşme sürecim oldu. Fakülte olduğundan geç randevular ve iletişim zor olsada doktorumdan memnumum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarlendS -- 26 Kasım 2024; 1:4:10 >

1. bölge lateral dişi kaybetmişsiniz. kesinlikle o bölgede kemik yok şuan. immediat greftleme ile implant tutmaz. 4-5 ay geçmiş kemikleşmemiş. önce kemik desteği gerekli, hatta titanyum membrane ile sabitleyip blok oluşturulmalı. 4-5 daha sonra implant uygulanabilir. bizden çıkan fikir bu şekilde.
  • @Bayro58 ve @StarlendS önemli olan doktorun yarın orada olup olmayacağı, eğitimini tamamlayan üniversiteden ayrılacaktır ki üniversteler üst yapıya geldiği zaman laboratıar ücret+üniversite hizmet bedeli 100 euro bir ücret çıkartacaktır ve üstündeki dişi başka bir eğitim alan doktor yapacak. yarın öbürgün bir problem çıksa sorumluluğu o da doktoru bulabilseniz bile hiçbiri üstlenmeyecek belki de.

Ki listede yerli yaptıracaksanız dentcon gibi, bioinfinty gibi üst yapı seçenekleri fazla olan doktorlar tarafından tercih edilen yerli markaları göremedim.

@enyarus size 10-12 kadar doktor ismi atacağım.

• Merhabalar. Kocaeli'de kalabalık bir ilçede yaşıyorum ve gittiğim diş polikliniğine implant için giden çok fazla orta yaşlı/yaşlı insan oluyor. Ben 28 yaşındayım ve bundan 6.5 yıl önce 46 numara dişim çekildi. Şimdi implant için görüşüyorum hekimimin söylediğine göre kemik yeterliymiş fakat üst diş zamanla aşağıya sarkma yaptığı için biraz inceltilmesi gerekiyormuş. Süreç 3 ay sürecekse 3 ay bozunca ufak ufak incelteceğim fark etmeyeceksin bile dedi. Çok kötü bir hata yaparsam en kötü kanala gider dedi. O diş sağlıklı olduğu için dokundurmak istemiyorum ama mecbur görünüyor. Her neyse, bütçeme uygun bana 2 alternatif sundu;

1. DTI İmplant (Yerli): 15.000₺
    2. Osstem İmplant (Güney Kore): 19.000₺

Bir önceki hekimim Kore implantlarını önermemişti, 14.000₺ orta bütçeye yerli marka önerip yüksek bütçe için ise Alman önermişti. Çok arada kaldım her hekim farklı öneriler sunuyor. Başka hekim mi aramalıyım yoksa bunlardan birini tercih mi etmeliyim hiçbir fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dollmax -- 26 Kasım 2024; 22:57:54 >

sanırım dediğiniz gibi nottada greft ve membrane ile alakalı bir not alıp vermişti. Bu ameliyat aynı gün implant + greft ve membrane beraber işlemi yapılacağını söylemişti doktorum.

Kemik tozu dedikleri membrane mi?

Turootı yazan kısmı anlamadım firma adı filan mı?

250 euro tutacak olan bunlar sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarlendS -- 26 Kasım 2024; 20:55:44 >
  • dollmax D kullanıcısına yanıt

Aldığınız fiyatlar çok uygun, kaçırmayın derim doktorunuza güveniyorsanız.

+4500 TL yazıyor orada tjrootu değil. Muhtemel hizmet ücreti.

Ayrıca kemik grefti ve membran masrafı çıkacak diyor, miktara göre bin euroyu bulabilir tabi bu kısım. Üniversite vb kurumsal yerlerde titanyum mesh benzeri kişiye özel membran çözümlerini butik yerler gibi yapabilirler mi bilmiyorum. Muhtemelen atların kalp kasından üretilen standart membranları kullanacakları için kemik tozu ve membran dediğim kadar çok tutmayabilir tabi.

Ayrıca üstüne yapılacak diş ücreti de çıkacaktır 3 ay sonra, bu sadece cerrahi.

Ben olsam MegaGen – Anyridge tercih ederim arasından ama 800 doları bulur bunca şeyi özelde yaptırsanız. Ha yarı fiyatına kredi kartına taksitle yapacak doktorlar da tanımıyor değilim. Ama sanırım benim yazdığım diğer markalar gibi başarı yüzdelerini yüksek tutmak üçün kurumsal yerlere satmıyorlar heralde. Hep butik ufak yerlerde görüyorum bu markaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 27 Kasım 2024; 7:28:19 >

• dollmax D kullanıcısına yanıt

geçici bir diş yapılarak üst dişin daha fazla sarkması engellenebilir. ancak ne osstem ne de dti aynı anda üzerine diş yapma prosedürüne uygun değil. özellikle dti ı hiç önermem. Distribütörlüğünü yaptık ve bıraktık. aynı paraya istanbulda bu prosedüre uygun implant + geçici diş yaptırabilirsiniz. (neobiotek, Xspeed en uygun olarak.) Üzerine yapılacak diş kısmı olan kron için se 5-10 bin arası seçenekler çok fazla.

Bir hasta geldi bize online olarak ulaşmış. Tokat üniversitesinde implant yaptırmış ve durum ortada. implantların etrafını temizleyelim kemik tozu koyalım demişler ama olmaz.

malesef implantların hepsi sökülecek. yeniden yapılacak. Bizde çok pahalı olduğu için güvendiğimiz bi kuruma gönderdik. tedavisine başlandı. Sırf tedavleri için İstanbulda ev tuttu.

"Turootı yazan kısmı anlamadım firma adı filan mı?"

Turootı diye okuduğunuz yerde + 4.500 TL. yazıyor.

Kemik tozu ile 2/3 mm kemik oluşuyor demişti bir açıklamada doktor burada kemiklerde erimiş implant her yerde yapılmaz sonrasınında çözecek yer önemli çenede kemik kazanımı cidden zor ağız şakaya gelmez.

Yaşın genç 4/5 ayda olmaz iş 1 sene bekle adam gibi kelle paça d vitamini calsium al bol bol arkadaşım medentika mümessili ondan vidalı sistem yok yapıştırma medentika değilde başka adam akıllı marka yaptır 4/5 ay da dolmaz ora öyle kolay değil adam akıllı bekle.

• alovera01 kullanıcısına yanıt

implant firma öneriniz var mı?

Medentika tercih etmememin sebebi nedir onu anlamadım tam olarak?

Ön dişim olduğu için gülüşümü filan etkiliyor. Biran önce yaptırmak istiyorum arka dişlerim olsa dediğiniz gibi aceleye getirtmem ama işte bekledikçede zam filanda geliyor. Toplam haliyle yüksek rakam çıkıyor sadece bir implant vb. şeyler. İlerisini tahmin bile edemiyorum.

Röntgenden anlamadığımdan sonuç çıkaramadım. Nerde hata yapmışlar?

Cümlenizden anladığım kadarıyla implantı yapıp sonramı kemiktozu koyalım fikrine kapılmışlar.

Halbuki Doktorum implanttan önce kemik tozunu yapacağı için aynı sorun tekerrür edermi ki?

Harbi sağlık çok riskli bir durum :(

• perSNN kullanıcısına yanıt

250 euro gibi bir fiyat biçtiler. +4500 TL haricinde.

Evet protez planması implanttan sonra yapılacak sanırsam. Üstüne yapılacak diş ne kadarlık bir maliyet söz konusu bilginiz var mı?

1 diş için 178 Euro (Medentika)+ 250 Euro (Greft ve membran) + 4500 TL Fakülte bedelini sayarsak toplam 20.000 TL üzerinden maliyet çıkması beni şaşırttı açıkcası.

MegaGen - Anyridge implant markası mı? Fiyatı nedir? Başarı oranı yüksekse işi şansa bırakmamak adına dediğiniz firmaya yönebilirim.

''titanyum mesh benzeri kişiye özel membran çözümlerini butik yerler gibi yapabilirler mi bilmiyorum. Muhtemelen atların kalp kasından üretilen standart membranları kullanacakları için kemik tozu ve membran dediğim kadar çok tutmayabilir tabi.'' Müşterim olan dişhane adlı firma var. Aslında onda yapmayı düşünüyordum ama kist ameliyatı + kanal + dolgu kısacası tepeden tırnağı üniversite hastanesine yaptırınca farklı bir yere/doktora yönelmek ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Nasıl olsa sağlık bu en iyi ihtimalleri göz önünde bulundurmam gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarlendS -- 27 Kasım 2024; 20:33:26 >

• 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.