Şimdi Ara

İnanılmaz Seviyede Salak Bir Nesil Yetişiyor! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
3
Favori
10.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: celebic

Merhabalar, öncelikle herkesin bayramını kutlarım...

Benim çocukluğumda oynamak için arkadaşımıza aşağıdan ıslık çalardık, arkadaş aşağı inerdi ve hep birlikte arsada veya benzeri bir yerde oyun oynardık...

Benim oğlana bakıyorum; arkadaşına telefon açıyor ve " Bora bilmem ne salonuna gel oradayım " diyor. Sonra bir bakıyorum internette bir sitenin oyun salonunda buluşuyorlar sanal olarak saatlerce birlikte tabancayla, tüfekle birilerine ateş ediyorlar...

Başka bir örnek; apartmanda sabah karşılaştığım çocuğa "günayın" diyorum çocuk bana çok garip bir şey söylemişim gibi bakıyor ve ne diyeceğini bilmiyor. Ailesi veya çevresi öğretmemiş demek... Asansörde karşılaştığımda selam bile vermeden tavana bakıyor... Tamamen asosyal bir genç nesil. Sosyallikten anladıkları sosyal ağlar...

Eğitim ve bilgi yönünden her ne kadar çok şanslı olsalarda ( internet uçsuz bucaksız dünya ) tam takır bir nesil geliyor. Avrupa'nın ve Dünya'nın gıpta ile baktığı genç nüfusumuz maalesef üzülerek söylüyorumki içi boş yetişiyor...

Doğru diyosun. Ben 15 yaşına kadar evde oturduğumu bilmem. Devamlı mahalle maçı yapardık. Kolasına falan turnuva yapardık. Bisikletin tekeri patlayınca kendimiz yamar, tamirini kendimiz yapardık. Sabahları sadece çizgi film (looney toons) izlerdim başka da televizyonla işim olmazdı. Şimdiki nesile acıyorum yemin ederim. Çünkü o güzellikleri yaşamadan yirmili yaşlara geliyorlar. Çocuklukları kafelerde geçiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Ve bunun en büyük sorumlusu sosyal medya. İtirazı olan?

80'lerin başından itibaren yazılı ve görsel medyanın bunda daha büyük bir payı var. Yandaş medya dedikleri (bugün bu iktidarı destekleyip, dün diğer zıt iktidarı desteklemiş olan medya)... Sosyal medya (bilinçli kullanıldığında) bunu bir nebze bertaraf edebiliyor. Bu nedenle suçlu olarak sosyal medyayı değil, "taraflı" yazılı ve görsel medyayı görüyorum.
    İtirazı olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HÜSAMCIK

tecavüzlü filmler okadar yaygınki artık nerdeyse yeni nesil tecavüzü normal bir olay olarak görmeye başlar

Buna örnek olarak Yılmaz Özdil'in dünkü yazısını gösterebilirim:

quote:

N’i Ç’in?

Mesaj yağıyor.

“N.Ç.’yi yaz!”
    *
    E peki.
    *
    “İffet”in kafasını taksinin penceresine kıstırıp tecavüz ettiler. Tıpkı, Müjde Ar’ın kafasını pencereye kıstırdıkları gibi.
    *
    “Fatmagül”ü sıradan geçirdiler.
    Hülya Avşar’ı sıradan geçirdikleri gibi.
    Özlemişiz bi nevi.
    *
    “Öyle Bir Geçer Zaman ki”de Ali Kaptan’ın canı çekti, boynuzlayarak boşandığı Cemile’ye tecavüz etti, beş yaşındaki Osman’ın gözü önünde... Şerefsiz Ekber desen, şıllık Karolin’e kitlerken, başını küvete çarptı, rahmetli oldu, hevesimiz kursağımızda kaldı!
    *
    “Bir Çocuk Sevdim”de henüz reşit olmamış liseli Mine’yi hamile bıraktılar. “Ay Tutulması”nda Kenan, Şebnem’in ırzına geçti. “Canan”ın ağzını tıkayıp, masaya yüzükoyun yatırarak becerdiler.
    *
    “Muhteşem Yüzyıl”ı dekoder’siz seyretmek mümkün ama, prezervatifsiz seyretmek mümkün değil.... Sümbül Ağa olmasa, Boncuk Ağa bile kaşla göz arasında Sadıka’yı hallediyordu, az daha.
    *
    “Yaprak Dökümü”ndeki damat sülaleyi dizdi; Önder Somer’in ilaçlı gazoz taktiğiyle baldızı filan bayılttı, zorla yatağa attı, sıra galiba kaymakam Ali Rıza Bey’e gelmişti ki... Allah’tan dizi bitti.
    *
    “Binbir Gece”de çocuğum hasta diyen anneye, kaç paraysa vereyim şekerim diyerek tecavüz etmişti hayırsever patron.
    “Asmalı Konak”ta Seymen Ağa konağın sığıntısı kızcağıza giydirirken... “Hanımın Çiftliği”nde Muzaffer Bey boş vakitlerinde hizmetçi Gülizar’ı temizliyordu.
    *
    “Aşk-ı Memnu”da Behlül yengesini ütülerken... “Bihter’e kocası tecavüz edecek, azzz sonra” anonsu yapıldı, adeta sokağa çıkma yasağı ilan edildi, en başta benim valide, misafirlikleri bile iptal etti, tecavüz sahnesini kaçırmamak için!
    *
    (Rol icabı hadiseler o kadar gerçekçi ki... “Derin Sular” dizisindeki oğlan, rol arkadaşı kıza harbi harbi tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı iyi mi, yargılanıyor!)
    *
    “Küçük Kadınlar”da Elif’e tecavüz ettiler. “Arka Sıradakiler”de Zehra’ya.
    *
    “Unutulmaz”da Melda’ya 8 saat tecavüz ettiler, çekimleri 8 saat sürdü, güya yayınlanmadı. Ancak, sahneler basına servis edildi, bütün detaylarıyla yayınlandı. “Unutulmaz”dı hakikaten.
    *
    “Menekşe ile Halil”in Menekşe’sine beklendi, beklendi, beklendi, tam Dünya Kadınlar Günü’nde tecavüz edildi...
    O daha unutulmazdı.
    *
    Ucundan acık gösteriyorlar ama, sanırım “Kuzey”e de tecavüz etmişler mapusta!
    *
    (Yazının başını “kırmızı nokta”yla işaretleyip, “18 yaşından küçükler okumasın” notu koyacaktım. Sonra vazgeçtim. Biliyorum ki, o zaman daha çok okunacak. O yüzden koymadım.)
    *
    Netice itibariyle...
    Böyle başa.
    Böyle tarak.
    Kalbinizi kırmak istemem ama, nefes bile almadan kim seyrediyor kardeşim bunları? Başka mevzu kalmamış gibi, cinsel suçlara reyting rekorları kırdırarak, kim daha fazla çekilsin diye teşvik ediyor?
    Kim normalleştiriyor?
    Irz’a rıza’yı kim gösteriyor?
    Sırf Yargıtay mı?

• bunlar onemsiz mevzu, onemli olan iyi egitim gormus bir zumrenin olmasi, yoksa amerika da ayni, onlari bilimadamlari kurtariyor... biz de sorun bilim ve teknoloji urun ortaya koyamama sorunu... iyi egitimli nufus saygin olmali... bakiniz her meslegin babasi ogretmenlere olan su anki itibar... ulkemizde maasina gore saygi goruyorsun mesela doktorluk...
  • Aslina bu iyi birsey , aslak bir Neslin Yetismesi,

Bir Ulkede herkesin akilli olmasi da o ulkeyi iyiye goturmez, herkesin aptal olmasi da o ulkeyi iyi bir yere goturme,
    Dhaa onceki neslimiz akilliyda da ne oldu, baski rejim, gelenek, gorenek, orf, adet, zorluk, mucadele,
    Liberal bir yasam istiyorsaniz, ulkede salak insanlarda olacak ki ysam alani sinirli olmasin
  • 11 yaşındaki oğluma en iyi eğitimi vermek ve en iyi şekilde yetiştirebilmek için elimden geleni yapıyorum. Sırf bu nedenle, ikinci bir çocuğu çok istememe rağmen özel okula veremiyeceğimi bildiğim için yapmaktan vaz geçmeyi düşünüyorum ve büyük olasılıkta yapmayacağız. Ama tek çocuğumuda elimden geldiğince iyi bir şekilde vatanına, milletine faydalı bir Atatürkçü olarak yetiştiriyorum...

Özel okula gönderiyorum, her özel okul iyi eğitim demek değildir dediğinizi duyuyorum ama sizde çocuğunuzla özel olarak ilgilenirseniz özel okul farklı oluyor.
    Sporla ilgilenmesini sağlıyorum, hem okul takımında hemde bir klüpte basketbol oynuyor. Haftada 4 gün, günde 2 saat basketbol antrenmanı var ( maçları hariç ). Sokağa çıkıp oynayacağı bir arkadaşı olamayacağı ona ben arkadaşlık ediyorum. Amaç dediğiniz gibi iyi eğitim görmüş, kaliteli vede sportif bir evlat yetiştirmektir. Benim çocuğum hiç bir zaman göbekli bir çocuk olmayacaktır. Sporunda en az eğitim kadar gerekli olduğunu düşünüyorum. Kendimden örnek vereyim; bu basket işi çıktğından beri oğlumun not ortalaması yükseldi. Aklıma geldikçe yazıyorum çünkü konu çok geniş ve genişlemeyede müsait bir konu. Selamlar...

• biz sokakta hırsız polis oynardık, sabahlara kadar basketbol maçları yaptık dağcılık oyunu diye bir şey icat etmiştik bizim tepenin zor yerlerine tırmanıyorduk. izmit merkezde saat gece 9 da 30 kişi saklambaç oynadık ya var mı böyle bir şey... şimdi ne battlefield ne cod o tadı vermiyor. bizimkiler balkondan bağırırdı anıl koş yemek hazır diye, sokaktaki o oyunlar o kadar güzeldi ki bırak yemek yemeyi gece uyurken bile yarın nereye saklansam diye düşünüyordum... bizim zamanımızda bisiklet denen bir şey vardı, sokakta tabiri caizse bisiklet çetesi kurmuş parkur yapıp bisiklet yarışları yapardık... o bisikletle kaç kere düşmüşümdür ama şimdi pc başında araba yarışları yapılıyor. biz lisedeyken adnan menderes kim kenan evren niye darbe yaptı sosyalizim nedir bunları tartışıyorduk. Hatırlıyorum lisedede felsefe hocam ya tanrı yoksa demişti sınıfta herkes put gibi kaldı çünkü öyle bir ihtimali düşünmemiştik ki (saygılar hocam gerçekten bakış açımı çok değiştirdiniz)

• Bi gidin işinize kahvehane entellektüelleri...

Memleketin içine ettiniz, hantal, çözüm üretmeyen kurumlar ve delik deşik bir ekonomi bıraktınız.
    Ülkenin başına gelen en kötü şeysiniz, hala gelip bizim neslimize laf ediyorsunuz...

Bir önceki nesil inanılmaz seviyede salaktı!...

Bu da benim iddiam. Her şekilde savunurum.. Kaşınan varsa karşıma çıksın..
  • çok doğru söylemişsin tam bir salaklaştırma programı uygulanıyor en büyük sorumlusu medya
  • sosyal medya+AİLE yüzünden gençler bu halde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Bi gidin işinize kahvehane entellektüelleri...

Memleketin içine ettiniz, hantal, çözüm üretmeyen kurumlar ve delik deşik bir ekonomi bıraktınız.
    Ülkenin başına gelen en kötü şeysiniz, hala gelip bizim neslimize laf ediyorsunuz...

Yeni nesil çok saygısız....
  • ayrıca o "xd kitlesi" internet olmadan önce de salaktı zaten. tekrar söylüyorum, şu an bildiğim her şeyi internete borçluyum. uzun zaman önce kitap okuma alışkanlığı kazandım ve bu bile internet sayesinde oldu. nasıl keşfederdim palahniuk'u, hakan günday'ı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heyula07

quote:

Başaramadın...
    Biraz daha uğraş...
  • uuu beybi karışmış buralar
  • quote:

quote:

quote:

Başaramadın...
    Biraz daha uğraş...

Söyle bakalım büyüyünce ne olacan...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Başaramadın...
    Biraz daha uğraş...

Ben olacağımı zaten oldum. Sıra sende, söyle bakalım bir işe yaramadığın halde bu ülkenin makam koltuklarını daha ne kadar
    işgal edeceksin? Kendini hiç geliştirmeyi düşünmüyor musun..

• sen kendine bak herkese konuşuyon herkes salaksa sende solaksın
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Başaramadın...
    Biraz daha uğraş...

Ben olacağımı zaten oldum. Sıra sende, söyle bakalım bir işe yaramadığın halde bu ülkenin makam koltuklarını daha ne kadar

Makam koltuğu mu? Onlar bizden birkaç nesil öncekiler.

Yeni nesilin kafası karışık.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Başaramadın...
    Biraz daha uğraş...

Makam koltuğu mu? Onlar bizden birkaç nesil öncekiler.

Yeni nesilin kafası karışık.

Doğru söylüyorsun genç.. Yeni neslin kafası gerçekten karışık...

1980'den sonra kim doğmuş olursa olsun bu nesle aittir.. İsterse 30 yaşında olsun önemli değil...
    Bu insanları birbirinden ayıran tek şey farklı popüler kültür dönemlerinden (80'ler, 90'lar, 2000'ler vb.) geçmiş olmalarıdır.
    Fakat bu farklı toplumsal dönemlerden geçtikleri anlamına gelmez. Temelde bunların hepsinin dönemi aynıdır.

Benim uyuz olduğum kişiler şu 40-45 ve üstü yaşlarda olup bizim neslimize laf atan boş heriflerdir.
    Memleketin içine edenler de bunlardır, hala boş boş konuşan da bunlardır. İşte gerçek bir önceki nesil bunlardır ve
    bunlardan değilsen zaten tartışmanın bir gereği yok. Bugün bu ülkede ne saçmalık yaşıyorsak bu zibidiler yüzünden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 6 Kasım 2011; 19:13:53 >

• quote:

Bu "memleketin içine etme meselesini, hantal, çözüm üretmeyen kurumlar ve delik deşik bir ekonomi"yi bazı siyasi akım ve partilere değil de, bir nesle mâl ediyorsan, söyleyecek başka birşey kalmamıştır zaten. Selametle...

Edit: Bir önceki mesajında seviyeni İYİCE belli ettiğin için bu mesajıma cevap yazıp da beni farklı tarzda cevaplar yazmama zorlayıp benim de seviyemi düşürmeye zorlamamanı istirham ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsal07 -- 6 Kasım 2011; 19:16:33 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.