Şimdi Ara

İnanılmaz Seviyede Salak Bir Nesil Yetişiyor! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
3
Favori
9.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asa11

quote:

Orijinalden alıntı: Eskisiİyiydi

İnsanlar kitap gazete dergi okumuyor ki ne bekliyorsun? su forumda takilanlarin % kaci gunde 10 sayfa ve ustu kitap okuyor(ortalama) Allah askina. E kusura bakmasinlar boyle olursa tabiki aptal bir nesil yetisir.16 yasindayim mahalledeki tum kucuk cocuklar kitap okumayi aptallik olarak goruyor

Kitap önemlidir fakat hayatında elinde kitap almayıpta burda bana Sayfa muhabbeti yapmayın !

Kimseye caka sattigimiz yok. Ayrica her gece yatmadan(saat gecte olsa) en azindan 20-40 sayfa kitap okurum. Cogu yazarin kose yazisini okurum okulda edebiyat vs derslerde. Senin icin bu okuma hic sayfa acmamis okumasimi?

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Holmes

Milletimizin en zeki nesilleri şu an forumda tartışıyorlar biz küçükler de izinizdeyiz abiler

Tartisma iyidir en azindan seviyemiz ve konumuz var. Forumda bos bos konu acip yazan elemanlardan farkimizda bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskisiİyiydi -- 6 Kasım 2011; 11:47:51 >

• quote:

quote:

quote:

İnsanlar kitap gazete dergi okumuyor ki ne bekliyorsun? su forumda takilanlarin % kaci gunde 10 sayfa ve ustu kitap okuyor(ortalama) Allah askina. E kusura bakmasinlar boyle olursa tabiki aptal bir nesil yetisir.16 yasindayim mahalledeki tum kucuk cocuklar kitap okumayi aptallik olarak goruyor

Kitap önemlidir fakat hayatında elinde kitap almayıpta burda bana Sayfa muhabbeti yapmayın !

Kimseye caka sattigimiz yok. Ayrica her gece yatmadan(saat gecte olsa) en azindan 20-40 sayfa kitap okurum. Cogu yazarin kose yazisini okurum okulda edebiyat vs derslerde. Senin icin bu okuma hic sayfa acmamis okumasimi?

quote:

Milletimizin en zeki nesilleri şu an forumda tartışıyorlar biz küçükler de izinizdeyiz abiler

Tartisma iyidir en azindan seviyemiz ve konumuz var. Forumda bos bos konu acip yazan elemanlardan farkimizda bu

imza-mesaj

• quote:

quote:

quote:

quote:

Triplere girmeyin beyler sizde yeni nesiller gibi!

• quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

Orijinalden alıntı: MrNobody

quote:

Ve bunun en büyük sorumlusu sosyal medya. İtirazı olan?

Salak nesil dediğini zaman tüm gençleri salak yerine koyuyorsun.sen sanki çok mu zekisin? Ve tüm gençlere salak diyorsun hiç bir neden, açıklama belirtmiyorsun. Asıl salaklık burda !
    Bayram bayram sinirleri bozuyorsun

Evet bende salağım.

5 senedir elimde internet ve bilgisayar gibi nimetler varken hala programlama dili bilmiyorum.

proglamlama dili bilmen için okulunu okuman lazım.Ama sen bilgasayarı sadece kişisel amaçların için kullanıyorsun.kendini geliştirmeyi isteseydin yapardın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

imza-mesaj

imza mesaj nedir ? liseliler grubu diyor evet cunku liseye gidiyorum
    Edit: Liseye gitmek ayipsa sen niye gittin gideceksin veya mezun oldun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskisiİyiydi -- 6 Kasım 2011; 11:58:19 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ve bunun en büyük sorumlusu sosyal medya. İtirazı olan?

Salak nesil dediğini zaman tüm gençleri salak yerine koyuyorsun.sen sanki çok mu zekisin? Ve tüm gençlere salak diyorsun hiç bir neden, açıklama belirtmiyorsun. Asıl salaklık burda !
    Bayram bayram sinirleri bozuyorsun

Evet bende salağım.

5 senedir elimde internet ve bilgisayar gibi nimetler varken hala programlama dili bilmiyorum.

proglamlama dili bilmen için okulunu okuman lazım.Ama sen bilgasayarı sadece kişisel amaçların için kullanıyorsun.kendini geliştirmeyi isteseydin yapardın.

Öğrenmek için okuluna falan gitmeye gerek yok. Bu konu hakkında internette milyonlarca kaynak var.

• Adam haklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: U_R_DIED

quote:

Orijinalden alıntı: mdqx

Dogru ama bu okullarin sucu. Cocuklara sevecegi kitaplar vermek yerine onlarca cok guzel "edebi eserler" veriyolar. Cocuklar da hayatlari boyunca kitaptan nefret ediyolar. Simdi eglenceli kitaplar verselerdi hic olmazsa biraz daha sicak bakarlardi.

lan o hocam yüzünden lisede başlayabildim kitap okumaya

neymişşşş yeşil kirazmışşşşşş

o kitabın allah belasını versin nefret ettim kitaptan kitap falan okumadım o günden sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: Vercetti26

Lise 3'üm yaklaşık 3 senedir kitap okuyorum. İki haftada bir kitap bitiriyorum ama şu son zamanlarda hocalar yüzünden alışkanlığım alt üst oldu. Önce tarihçi ŞU ÇILGIN TÜRKLER'i okuyacaksınız sınavda kesin sorucam dedi. İyi tamam dedim, Jean Grange'ın ÖLÜ RUHLAR ORMANI kitabımı yarıda bıraktım üzüle üzüle.ŞU ÇILGIN TÜRKLER'i okurken sıkılıyorum aklım başka düşüncelere gidiyor. Ha kitaba lafım yok, eyvallah güzel şeyler anlatıyor. Ama sürükleyici değil ne yapalım? Tam bitirdim diye seviniyordum Edebiyat öğretmeni geldi aynısını yaptı. Okuyan adamıda soğutacaklar. Kendilerinin yükü hafifleyecek ya. Ben daha kendi okuyacaklarım listesine zaman bulamıyordum.

mallar sanki herkes aynı kitapları okumak zorunda
    insanların hepsini aynı kefeye koyuyor belki ben o kitabı okuyamıyorum
    allahan lise bitti
    böyle mallarla 4 yıl uğraşmak zorunda kaldık

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Baybars

quote:

Farkı anlamanın en kolay yolu:

Eski endüstri meslek liselerini düşünün. Şuan serseri dolu o liselerden eskiden uluslararası yarışmalara öğrenciler çıkardı. Çoğuda ödül almadan dönmezdi. Gerçekten mühendis ayarında teknisyenler yetiştirilirdi.

Bak sana en basitinden şöyle söyleyeyim. ATL'de 45 saat haftalık ders var. Sen bu dersleri ertesi sene unutacağı teorik bilgi yerine tamamen pratik bilgi amaçlı kullanırsan canavar yetiştiren bir kurum olur meslek liseleri. Sonra sal ortaya.

Tamamen katılıyorum.

Okullarda öğretilenlerin alkolden farkı yok. Sürekli uçup duruyor. Sanki sürekli oyalanmamızı istiyorlar, düşünmemizi istemiyorlar gibi. Onun yerine pratik bilgileri teorik bilgilerle öğreteceklerine teorik bilgileri pratik bilgilerle öğretseler daha iyi.

Sanki şuan integral, trigonometri, fonksiyon, polinom çözemeyen bilgisayarlar yokmuş gibi bizi yıllarca kullanmayacağımız şeylerle dolduruyorlar. Burada o konular gereksiz demiyorum. Sadece senelerce bunlarla uğraşmamız gereksiz.

Tekdüze insanlar yetişiyor. Aynı Another Brick In The Wall klibindeki gibi. Okullar eğitim-öğretim kurumlarından çok robot fabrikaları gibi çalışıyor.

Bizler beynimizin en yaratıcı ve verimli çalıştığı dönemde kafamızı test kitaplarından kaldıramıyoruz.

katılıyorum engineer kardeşim saygılar spy :)))

• adam birşeyden anlamıyor. internet başından ayrılmıyor. habire gereksiz sitelere giriyor. sınavlarda dökülüyor. saygısız oluyor. suçlu kim eğitim, suçlu kim öğretmen. süpersiniz ya, anne baba ne yapıyor. sanki çocuğu alıp biz yetiştiriyoruz. para verip dershaneye göndermekle ebeveyn olduğunu zanneden ahmaklar dolu. siz çocuğunuzun dershanede ne yaptığını veya gidip gitmediğini kontrol edeceğiniz yerde eğitim sisteminin bir parçası (en çok üstüne gidilen parçası) olarak öğretmenleri suçlayarak kendi sorumluluğunuzu üstünüzden atıyorsunuz. ne kolay değil mi?

ÖĞRETMENLİĞİN EN GÖZDE ZAMANINDA ÖĞRENCİYDİM, ÖĞRENCİLİĞİN EN GÖZDE ZAMANINDA ÖĞRETMEN OLDUM. hay şansıma...:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchampionx

quote:

quote:

quote:

Eski endüstri meslek liselerini düşünün. Şuan serseri dolu o liselerden eskiden uluslararası yarışmalara öğrenciler çıkardı. Çoğuda ödül almadan dönmezdi. Gerçekten mühendis ayarında teknisyenler yetiştirilirdi.

Bak sana en basitinden şöyle söyleyeyim. ATL'de 45 saat haftalık ders var. Sen bu dersleri ertesi sene unutacağı teorik bilgi yerine tamamen pratik bilgi amaçlı kullanırsan canavar yetiştiren bir kurum olur meslek liseleri. Sonra sal ortaya.

Tamamen katılıyorum.

Okullarda öğretilenlerin alkolden farkı yok. Sürekli uçup duruyor. Sanki sürekli oyalanmamızı istiyorlar, düşünmemizi istemiyorlar gibi. Onun yerine pratik bilgileri teorik bilgilerle öğreteceklerine teorik bilgileri pratik bilgilerle öğretseler daha iyi.

Sanki şuan integral, trigonometri, fonksiyon, polinom çözemeyen bilgisayarlar yokmuş gibi bizi yıllarca kullanmayacağımız şeylerle dolduruyorlar. Burada o konular gereksiz demiyorum. Sadece senelerce bunlarla uğraşmamız gereksiz.

Tekdüze insanlar yetişiyor. Aynı Another Brick In The Wall klibindeki gibi. Okullar eğitim-öğretim kurumlarından çok robot fabrikaları gibi çalışıyor.

Bizler beynimizin en yaratıcı ve verimli çalıştığı dönemde kafamızı test kitaplarından kaldıramıyoruz.

Önce o sapperi sok bakayım cebine

• Adama E=m.c² hakkında ne düşünüyorsun diye soruyorum.

"İkizlere takke" diyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xchampionx

quote:

quote:

quote:

Tamamen katılıyorum.

Önce o sapperi sok bakayım cebine

ehehe, çok ciddi idi herkes dedim biraz ortamı yumuşatayım kusura bakmayın :)

şuan ergenlik döneminde olanlara sadece acıyarak bakıyorum ne bir araştırma ne bir konu hakkında düşünüp büyüklerinden bilgi almaya çalışma ne heves hiç bir şey yok çoğunda sadece nedir karı kız dedi kodu onu nasıl yatağa atarım bunu nasıl kazıklarım dediğim gibi gençler uyuyor resmen geleceğimizi hiç iyi görmüyorum nüfus bakımından

• Mesajım bulunsun. Bu konu hakkında bahsetmek istediğim birçok şey var ama maalesef şu anda müsait değilim.
  • sosyal medya dediğin topu topu 5 yıllık bir şey lan(türkiyede en fazla 2 yıllık geçmişi var hatta) nasıl bir etki yapıcak nesil üzerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 6 Kasım 2011; 13:54:36 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: albati

Bir çocuğun eğitiminde anne-babadan önce öğretmenin geldiğini düşünen mallar da varmış, onu anlamış olduk.

Okulun katkisi daha buyuk bence. Simdikiler evde oturduklari icin arkadas edinemiyolar. Sadece okuldaki arkadaslari ama okullarinda iyi olanlar haricinde kimseyi spora tesvik ettigi yok olacagina variyor en sonunda(ben futbol basketbol oynayamam ama en azindan arkadas grubumla oynarim kotu oynasam bile) 12 yasima kadar da hep top oynardik bisiklete binerdik asagiki sokagin takimiyla oynardik vs 12 yasinda sbs ile karsilastigim icin liseye gecene kadar haftanin 6 gunu dershaneye gidiyordum hayatimi yedi. İnsanlari cocuk yasta buyuttuler oyle oluncada gercekten ogrenilmesi gereken seyleri ogrenemediler. Kim 12 yasinda sinav bilincinde olbilirki olursada asosyal olur otekiler farkli gelir.

Çocuğun beyin gelişiminin büyük bir kısmı 5 yaşına kadar tamamlanır ve bu süreçte çocuk rol model olarak anne-babayı görür.
    Okul, sosyal ortamın sağlanmasında etkilidir fakat iyi bir aile eğitimi her işin üstesinden gelir.
    Bir çocuğu eğitmeden önce ailesini eğitmek gerekir, eğitimin temel felsefesi budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Adam

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

itirazım var.

Buyur kardeşim.

Sosyal medya olmasaydı Progressive rockı keşfedemezdim, çok mal olurdum.

nedense kendimi sana yakın buluyorum. forumda takılan asosyal kesim, sosyal medya dedikleri şey olmasaydı şu an televizyon programlarına mahkum olurdu. internet sayesinde hiç değilse, kendi zevkimizi oluşturabiliyoruz, müzik, sinema her konuda. dünya'dan haberimiz oluyor hiç değilse. sadece bize gösterilenlerle yetinmiyoruz. ve sosyal paylaşım sitelerinden dost edinmek de cabası. bu tür sitelerde dış görünüşün arka planda kalıyor, tamamen fikirlerimizle uğurlanıyoruz. bu konuda yazmak istediğim çok şey var, eğer akşama kadar kapanmazsa uzun uzun yazmak istiyorum.

İkinizede katılıyorum İnternet çağımızın nimeti bence. En basitinden biz internet olmasaydı bu konuyu konuşuyor olamazdık. Film, Sanat, müzik konularında fikir sahibi olamazdın en basitinden internet olmasaydı ben Rock gibi bir müzik tarzından uzak kalırdım belkide hiç tanışmazdım. Şimdi iyiki varsın internet diyorum.

İnternetten birçok düşünceyi okuyabilir kendi düşünceni paylaşabilirsin. Ama tv hakkında aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

• Arkadaslar burdaki kimse kurban kesmedimi yada ailesine yardim etmiyormu :/ 10 dk namaz arasina girdim eve bakiyim bi dedim wow konu baya degismis 0.0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu aslında çok çok derindir yazmakla bitmez ama yapılcak bişide yok gibi.Bana kalırsa sorumlular,aileler,öğretmenler ve medya denebilir.Ailelerin "okula gidiyor ya" diyerek ilgisiz kalması zaten başlı başına sorundur.Yukarda bazı arkadaşların öğretmenlerinin saçma sağan kitapları şart koşmasıda engel teşkil eden diğer bir faktördür.Ben öğretmenlerimi hiç sevmedim,sevilecek karakterde şahıslarda değillerdi.Ama onların öyle olması tüm öğretmenlerin böyle olduğu anlamını taşımaz.Mesela lisede fen bilimlerine merak sarmış biriydim.Bunun nedenide ortaokulda ki fen öğretmenimdi.Adam o kadar akıllıca mantıklı ders anlatırdı ki,dinlemek insana zevk verirdi.Birde ara sıra kızarak yaptığımız hatalarımızı yüzümüze mantıklı açıklayarak anlatması gözlerimizi doldururdu.Öğretmenden öğretmene fark var arkadaş.Kimse kalkıp onlar birtane demesin.Kişisine göre değişir.Tüm sınıfa bakarak sizden bir halt olmaz diyen öğretmende biliyorum.Birini bir halt olmıyacağına kanaat getirdiysen kalkta yardım et bir halt olsunlar.

Medya desen tam bir çöplük,son 10 yıldır böyle rezil bir yayın mantığı görmedim.Saçma sapan programlar,saçma sapan diziler.TV izlemiyorum ve bunun içinde gayet mantıklı karar verdiğimi düşünüyorum.Medya kalkıyor zırt pırt ünlülerin makyajını giyimini öne sürüyor.Sen bunu böyle yayın yaparsan liseli kız saçına boya sürüp french le gezer hiç de engel olamazsın.Ailesinde birde yapsın kızım geçtir demezmi.Sen işde ondan sonra dersin ki ne salak nesil yetişiyor.Hiç şaşırmadım da böyle olmalarına.

İnsan bir kere okul mokul hikaye,kendini geliştirebilmeli.Sen ünv. de okusan öküzsen öküzsündür.Çok tanıyorum ünv. okuduğu halde bir haltdan anlamayan.Ama yapılcak bişi yok.İnsan kendini geliştirmeli.Bugün PC lerin daha yaygın olması belki bizleri eve kapatıyor,oyun vs. oynar sosyal faaliyetlerden geri kalabilirsin belki ama bu yine sana bağlı.PC nin bu yönü olduğu gibi yukardıa arkadaşın dediği E=m.c² ne anlama geldiğinide bulabileceğin bir google altyapısına sahip.Yani bu sende olan birşey,sen olumsuzlukları kovalarsan kusura bakma olumsuzluklar ile yaşarsın.Elinin altında kendini geliştirebilceğin çok manyak bir silahda mevcut.Kullanmasını bilmek senin elinde.Yada kullanmasını öğrenmek ailenin elinde denebilir.

Bugün herşeyin eğitim olduğunu savunan arkadaşlar,haklısınız fakat kişide kafa yoksa ne okursa okusun bir anlamı yok.Kişide o istek olmadıktan sonra zerre yol kat edemez.Okulunu bitirir ama bir robotdan farkı olmaz,geliştiren üreten bir kişi olması zor.

Bununlar birlikte Steve Jobs'ın ünv. okuyamadığını,mecburiyetten 1. sınıfdan ayrılmak zorunda olduğunu ama gelin görünki bugün dünyada yazılım ve donanımı birleştiren dahiyane biri olduğunu ve bunları ünv. okuyamadan yapabildiğini de unutmayın.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.