Şimdi Ara

İnanılmaz Seviyede Salak Bir Nesil Yetişiyor! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
3
Favori
9.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tecavüzlü filmler okadar yaygınki artık nerdeyse yeni nesil tecavüzü normal bir olay olarak görmeye başlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Ve bunun en büyük sorumlusu sosyal medya. İtirazı olan?

yaaa buna katılmamak elde değil,salak hafıf kalır,dangalaktan ote nesıl yetısıyor,daha dun okudum kıtap okumak ne kı bence gereksız dıye aptalın tekı baslık acmıs.ya kafa bu kadar yanı,be akılsız, baskalarının bıldıklerını ıllakı yasayarak mı ogreneceksın,okuda yasama malıyetını odemeden ogrensene.

oku kı hayal gucun genıslesın,olayların gorunmeyen boyutlarınıda ıdrak et,hadı bunların hepsını gectım,bu kadar ınsan kıtap okuyor,basımı var,yayın evlerı var kuruluyor,ınsanlar yatırım yapıyor ,nobel odullerı duzenlenıyor yanı herkes gereklı buluyor ,okuyan herkes bır cevabını bulmus,bızım pasa gereksız buluyor.

bır sey yazmadım tabı,bu memleketın copculerede ıhtıyacı var,okumasında gelsın bızım apartman boslugunu temızlesın cumadan cumaya bana uyar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_sevki -- 6 Kasım 2011; 14:36:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: soniczeki

Arkadaslar burdaki kimse kurban kesmedimi yada ailesine yardim etmiyormu :/ 10 dk namaz arasina girdim eve bakiyim bi dedim wow konu baya degismis 0.0

ben kesmedim, kesmeyeceğim de noldu ki?
    Sen ibadet şovunu çok seviyon galiba. 10 dk. namaza gitmişmiş.
  •  İnanılmaz Seviyede Salak Bir Nesil Yetişiyor!
  • Kimse kusura bakmasın ama en büyük suç yetiştirenlerde. Ben kendi akrabalarıma da aynısını söylüyorum ve aramız bozuluyor bu yüzden ama acı gerçek bu. Bir çocuk en salak döneminde yani öğrenmeye en açık olduğu dönemde evde oturup ders-bilgisayar-tv-kurs arasında gidip gelirse o çocuktan ilerde adam olmaz. Belki iş adamı olur, müdür vs. olur ama adam olmaz. Kısacası sokakta büyümeyen çocuk adam olmaz. Büyümekte olan birine sen sürekli iyisini gösterirsen, sürekli elini üstün tutarsan diğer tarafları merak etmeye başlayacak.
    11 yaşında bilgisayar ile tanışmış olabilirim ama benim çocukluğum legolarla, oyuncak askerlerle mahalle maçlarıyla geçti. Sokakta büyürken hemen hemen herşeyi gördüm. Bu sayede pratik zekam gelişti, bu sayede çoğu işimi kendim halledebiliyorum. Elim tornavida tutuyor. Karı kız peşinde 250 gr'mın peşinden giden neslimin(80 sonu 90 başı) yerine aklı selim olmayı öğrendim. Ama hala babama kızgınım; eve gelen çamaşır makinesi teknik servisine verdiği dersi, onların çözemediği şeyi oturup onlara gösterirken uğraşma diye bana göstermediği için.

• Ben 33 yaşındayım. Çocukluğumda sadece devlet kanalları vardı. Devlet kanalı olduğu için eğitici öğretici programlar, belgeselleri yayınlar biz de izleyecek başka bir seçenek olmadığı için izlerdik.
    İnternet ve cep telefonu yoktu. Evde boş zamanlarda kitap okurduk.

TV kanalları özelleşti, para ve reyting kaygısı baş gösterdi. Kanallar en çok izlenen dizi, yarışma gibi programlara yöneldiler. Şu an hiç bir ulusal kanalda bir tane belgesel bulamazsınız.
    Bizde internetin ne amaçla kullanıldığını yazmama gerek bile yok...
    Hal böyle iken kitap alıp okuyan da yok.
    Diziler ile yetişen boş bir nesil ortaya çıkıyor.

Daha bunun eğitim sistemi falan da var da girince siyasi mesaj diye silerler sonra...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Ben 33 yaşındayım. Çocukluğumda sadece devlet kanalları vardı. Devlet kanalı olduğu için eğitici öğretici programlar, belgeselleri yayınlar biz de izleyecek başka bir seçenek olmadığı için izlerdik.
    İnternet ve cep telefonu yoktu. Evde boş zamanlarda kitap okurduk.

TV kanalları özelleşti, para ve reyting kaygısı baş gösterdi. Kanallar en çok izlenen dizi, yarışma gibi programlara yöneldiler. Şu an hiç bir ulusal kanalda bir tane belgesel bulamazsınız.
    Bizde internetin ne amaçla kullanıldığını yazmama gerek bile yok...
    Hal böyle iken kitap alıp okuyan da yok.
    Diziler ile yetişen boş bir nesil ortaya çıkıyor.

Daha bunun eğitim sistemi falan da var da girince siyasi mesaj diye silerler sonra...

+1

Bu ülkede ulusal kanallarda ancak RTÜK cezası ile belgesel yayınlanıyor.

Bir de şu açı var;

Tecavüz sahnesi izlemek bedava, TRT dışında bir kanalda belgesel seyretmek paralı. Zaten bilgiye aç olmayan, bilgisiz bir milletiz. Niye gidip para verelim ki "boş" bir şey için? Ne güzel, kimin kime verdiği belli olmayan mis gibi diziler varken...

• Çok ağır olcak ama ilerdeki nesili teknoloji SIĞIRLAŞTIRCAK
    İzninizle noktayı koyim KOYDUM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theturx

İnanılmaz Seviyede Salak Bir Nesil Yetişiyor!

dex olayı özetlemişti bu bölümde
  • Eskiden şöyle böyle deniyor ama zeka seviyesi alt seviyelerde olan kişiler o dönem de vardı şimdi de var tek fark şimdi o kişilerin saçmalıklarını sosyal medya da daha çok görüyoruz hepsi bu. ha bu dönemin çocukları doğru yetiştiriliyor mu? hayır resmen şımarık her dediği yapılan bir nesil, doyumsuz değer bilmez. çocuk yaşlarda oyuncakların radyonun içini açıp uğraşmaktan zevk alırdım içinden çıkan o motorlar lambalar çok değerli olurdu gazetenin hergün paket paket verdiği legoları biriktirip model model araba yapar uzaktan kumanda araba aksamını ona montelerdim. 6v ışıldak aküsü alıp atari adaptörü ile şarj eder elektrikçide satılan el feneri lambaları ile değişik ışıldaklar falan yapardım. şimdi hiçbir oyuncağın hiçbir cep telefonunun değeri yok kırılıyor atılıyor yenisi alınıyor. kuzenlerle sıkıldığımız oyuncakları küçük küçük paketler kura yapardık oradan para kazanmaya çalışırdık daha birsürü şeyler var ama şimdi bu tür küçük şeylerle uğraşan yok.

• mesajim dursun bu konuya bende karalicam bir seyler
  • şimdi burada sosyal medya tv hedehödo diyenler 3-5 yıl önce ko oynuyordu, değişen sadece araçlar.
  • İnanılmaz Seviyede Salak Bir Nesil Yetişiyor! ve bunun en büyük sebebi "ÖZENTİLİK VE POPÜLER KÜLTÜR"!!!
  • Ben yeni nesilim hiç salak hissetmiyorum. Sorun bende mi?

Not: Sosyal Medya olmasaydı üstte de söylendiği gibi sağlam müziği keşfedemezdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: soniczeki

Arkadaslar burdaki kimse kurban kesmedimi yada ailesine yardim etmiyormu :/ 10 dk namaz arasina girdim eve bakiyim bi dedim wow konu baya degismis 0.0

ben kesmedim, kesmeyeceğim de noldu ki?
    Sen ibadet şovunu çok seviyon galiba. 10 dk. namaza gitmişmiş.

Iyi kesmessen banane sadece sormak istedim. Ayrica acikca soyledim yalanmi soyleyim. 10 dk ihtiyac molasimi dicektim. -.- Ben kesenlere soruyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bowser Zeki -- 6 Kasım 2011; 16:37:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YanYatmışKasa

genelleme yapma

+1907Genelleme yapanları anlamakta zorluk çekiyorum
  • Şu facebook denilen site kapatılsa genç nesil adına çok büyük bir gelişme olur.
  • Salaklaşıyorlar mı bilmem ama zekileşmedekleri kesin.
  • Merhabalar, öncelikle herkesin bayramını kutlarım...

Benim çocukluğumda oynamak için arkadaşımıza aşağıdan ıslık çalardık, arkadaş aşağı inerdi ve hep birlikte arsada veya benzeri bir yerde oyun oynardık...

Benim oğlana bakıyorum; arkadaşına telefon açıyor ve " Bora bilmem ne salonuna gel oradayım " diyor. Sonra bir bakıyorum internette bir sitenin oyun salonunda buluşuyorlar sanal olarak saatlerce birlikte tabancayla, tüfekle birilerine ateş ediyorlar...

Başka bir örnek; apartmanda sabah karşılaştığım çocuğa "günayın" diyorum çocuk bana çok garip bir şey söylemişim gibi bakıyor ve ne diyeceğini bilmiyor. Ailesi veya çevresi öğretmemiş demek... Asansörde karşılaştığımda selam bile vermeden tavana bakıyor... Tamamen asosyal bir genç nesil. Sosyallikten anladıkları sosyal ağlar...

Eğitim ve bilgi yönünden her ne kadar çok şanslı olsalarda ( internet uçsuz bucaksız dünya ) tam takır bir nesil geliyor. Avrupa'nın ve Dünya'nın gıpta ile baktığı genç nüfusumuz maalesef üzülerek söylüyorumki içi boş yetişiyor...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.