Şimdi Ara

İnanılmaz Seviyede Salak Bir Nesil Yetişiyor! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
3
Favori
10.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • okumaktan,araştırmaktan nefret eden,insani değerlerden gittikçe uzaklaşan,sadece hayvani ihtiyaçlarını düşünen bir nesil var karşımızda... düşünmeyen,sorgulamayan ve araştırmayan bir nesil şunu açıkça söyleyebilirimki dejenerasyona uğramış en riskli nesil 96 ve sonrasıdır..

bu ülke 68 kuşağına bile kötü gözle bakmıştı zamanında... düşünceleri bastırılan,ezilen,öldürülenler hep onlardı..ondan sonraki nesil ise birdaha 68 kabusu olamasın diye devlet tarafından bastırıldı,uyutuldu taaki... 80 ve 90 arası doğan nesil yani bizlere kadar.. bizler daha bilinçli yetiştik çünkü okuyorduk zorla okuyorduk isteyerek ve eğlenerek okuyorduk okumak o zaman önemliydi.. bunlar bir yana bilinçlenmemizde en büyük faktör ise yıllar geçtikçe aradaki uçurumu sosyal ve toplumsal bozulmaları bir bir gördük şahit olduk.. zamanında sokağa çıktık oldukça sosyalleştik ve zamanında eve kapandık dünyada yaşanan bu bozulmaya şahit olduk çocukluğumuzun zamanı ile gençliğimizin zamanı arasında dünya kadar fark vardı... bugün bizim nesil bildiğin kayıp nesildir.. tıpkı 68 dekiler gibi....ahlaksal,toplumsal,kültürsel değişmelere ayak uydurmakta zorlanmış olanlara anlam verememiş bunların arasında kaybolup gitmiş bir nesiliz ve bu yüzden isyan ediyoruz... haklıyızda
    80 ve 90 jenerasyonunun halen beyni yıkanmaya çalışılıyor..medya denen canavar bunu işkence gibi kabul ettirmeye uğraşıyor bizlere.. bazılarımız bunu kabul etmişken bazılarımızda tek tük haykırmak istiyorlar.. ayrıca medyanın en büyük hedef kitlesi biziz,19 ve 20 yüzyıllar arasında yaşayan nesiliz çünkü.bir yüzyılın iyi yanlarını alırken şimdiki yüzyılın ise kötü yanlarını görüyoruz,biliyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Bi gidin işinize kahvehane entellektüelleri...

Memleketin içine ettiniz, hantal, çözüm üretmeyen kurumlar ve delik deşik bir ekonomi bıraktınız.
    Ülkenin başına gelen en kötü şeysiniz, hala gelip bizim neslimize laf ediyorsunuz...

Bir önceki nesil inanılmaz seviyede salaktı!...

Bu da benim iddiam. Her şekilde savunurum.. Kaşınan varsa karşıma çıksın..

Bu "memleketin içine etme meselesini, hantal, çözüm üretmeyen kurumlar ve delik deşik bir ekonomi"yi bazı siyasi akım ve partilere değil de, bir nesle mâl ediyorsan, söyleyecek başka birşey kalmamıştır zaten. Selametle...

Edit: Bir önceki mesajında seviyeni İYİCE belli ettiğin için bu mesajıma cevap yazıp da beni farklı tarzda cevaplar yazmama zorlayıp benim de seviyemi düşürmeye zorlamamanı istirham ediyorum.

Ya git işine.. Boş retorikle bir yere varamazsın.. Bir argümanın varsa koy ortaya yoksa sus.

O siyasi partilere ve akımlara kapılıp militarize olmasaydınız, kendinizi "memleket kurtarıyoruz" havasına
    sokup sokakları savaş alanına çevirmeseydiniz siz de..

O siyasi partiler, sanki "kuyruk" niteliğindeki "kitle hareketleri"ne sahip değildi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 6 Kasım 2011; 19:22:02 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: heyula07

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Memleketin içine ettiniz, hantal, çözüm üretmeyen kurumlar ve delik deşik bir ekonomi bıraktınız.
    Ülkenin başına gelen en kötü şeysiniz, hala gelip bizim neslimize laf ediyorsunuz...

Yeni nesil çok saygısız....

Başaramadın...
    Biraz daha uğraş...

Söyle bakalım büyüyünce ne olacan...

Ben olacağımı zaten oldum. Sıra sende, söyle bakalım bir işe yaramadığın halde bu ülkenin makam koltuklarını daha ne kadar
    işgal edeceksin? Kendini hiç geliştirmeyi düşünmüyor musun..

Makam koltuğu mu? Onlar bizden birkaç nesil öncekiler.

Yeni nesilin kafası karışık.

Doğru söylüyorsun genç.. Yeni neslin kafası gerçekten karışık...

1980'den sonra kim doğmuş olursa olsun bu nesle aittir.. İsterse 30 yaşında olsun önemli değil...
    Bu insanları birbirinden ayıran tek şey farklı popüler kültür dönemlerinden (80'ler, 90'lar, 2000'ler vb.) geçmiş olmalarıdır.
    Fakat bu farklı toplumsal dönemlerden geçtikleri anlamına gelmez. Temelde bunların hepsinin dönemi aynıdır.

Benim uyuz olduğum kişiler şu 40-45 ve üstü yaşlarda olup bizim neslimize laf atan boş heriflerdir.
    Memleketin içine edenler de bunlardır, hala boş boş konuşan da bunlardır. İşte gerçek bir önceki nesil bunlardır ve
    bunlardan değilsen zaten tartışmanın bir gereği yok. Bugün bu ülkede ne saçmalık yaşıyorsak bu zibidiler yüzünden..

Benim yaş 27 ama bence 90 dan sonra doğanlar yeni nesildir. Ben yeni nesil değilim. Ben 80 kuşağıyım. Ve 80 kuşağı olmak ayrıcalıktır

• quote:

quote:

quote:

Bu "memleketin içine etme meselesini, hantal, çözüm üretmeyen kurumlar ve delik deşik bir ekonomi"yi bazı siyasi akım ve partilere değil de, bir nesle mâl ediyorsan, söyleyecek başka birşey kalmamıştır zaten. Selametle...

Edit: Bir önceki mesajında seviyeni İYİCE belli ettiğin için bu mesajıma cevap yazıp da beni farklı tarzda cevaplar yazmama zorlayıp benim de seviyemi düşürmeye zorlamamanı istirham ediyorum.

Ya git işine.. Boş retorikle bir yere varamazsın.. Bir argümanın varsa koy ortaya yoksa sus.

O siyasi partilere ve akımlara kapılıp militarize olmasaydınız, kendinizi "memleket kurtarıyoruz" havasına

O siyasi partiler, sanki "kuyruk" niteliğindeki "kitle hareketleri"ne sahip değildi...

Verdiğin cevaplar zaten konu başlığına uygun olduğu için başka birşey yazmaya ihtiyaç duymuyorum. Seni SEVİYEnle başbaşa bırakıyorum. Hayatında başarılar dlerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: MinnieMouse

bknz: Ideocrazy film
    http://www.imdb.com/title/tt0387808/

haha

ben bu filmi izlemiştim çok komik

fahişe de taş

yalnız filmin adı idiocracy olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonvolatile -- 6 Kasım 2011; 19:30:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahgözlübezelye

biz sokakta hırsız polis oynardık, sabahlara kadar basketbol maçları yaptık dağcılık oyunu diye bir şey icat etmiştik bizim tepenin zor yerlerine tırmanıyorduk. izmit merkezde saat gece 9 da 30 kişi saklambaç oynadık ya var mı böyle bir şey... şimdi ne battlefield ne cod o tadı vermiyor. bizimkiler balkondan bağırırdı anıl koş yemek hazır diye, sokaktaki o oyunlar o kadar güzeldi ki bırak yemek yemeyi gece uyurken bile yarın nereye saklansam diye düşünüyordum... bizim zamanımızda bisiklet denen bir şey vardı, sokakta tabiri caizse bisiklet çetesi kurmuş parkur yapıp bisiklet yarışları yapardık... o bisikletle kaç kere düşmüşümdür ama şimdi pc başında araba yarışları yapılıyor. biz lisedeyken adnan menderes kim kenan evren niye darbe yaptı sosyalizim nedir bunları tartışıyorduk. Hatırlıyorum lisedede felsefe hocam ya tanrı yoksa demişti sınıfta herkes put gibi kaldı çünkü öyle bir ihtimali düşünmemiştik ki (saygılar hocam gerçekten bakış açımı çok değiştirdiniz)

+1905

sayenizde eski anılarım canlandı. teşekkür ediyorum.

• Doğru diyorsun.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Verdiğin cevaplar zaten konu başlığına uygun olduğu için başka birşey yazmaya ihtiyaç duymuyorum. Seni SEVİYEnle başbaşa bırakıyorum. Hayatında başarılar dlerim...

Sen ne boş bir insanmışsın yahu? Seviye diyor hala liseli midir nedir..

Şu insanları "seviyelerine" göre ayırıp tartışmak normalde üniversitenin ilk yıllarında biter ama bilemiyorum
    artık o dönemlerde bir obsesyon mu geçirdin nedir..

@unsal07
    Güzel. Ben de 26 yaşındayım ve 90'lar döneminde doğmuş gençlere ben de üzülüyorum. Acıyorum demiyorum
    çünkü haddime değil. Fakat unutma, adamın bir gelip biz de 60'lar da doğduk 60'lı olmak ayrıcalıktır diyebilir ama neyi değiştirir?

Ben farklı bir yol öneriyorum. Somut konuları tartışalım. Somut konuları somut somut tartışalım.

Aşağıda Uluslararası Matematikçiler Birliği'nin, yüz yıllık birliğin resmi internet sitesi var.
    Daha doğrusu bu site altındaki bir alt sayfa var paylaşayım:
    http://www.mathunion.org/members/countries/list/sorted-by-groups/

Birlik ülkeleri gruplara ayırmış. Bu grupların özelliği nedir dersen Uluslararası Matematik Kongreleri'ne kim ne kadar destek vermiş
    ona göre ayrılıyor gruplar.. Yani 100'den fazla yıllık tarihi olan bu kongreler...

İçinde bulunduğumuz grup şöyle:
    quote:

Armenia
    Bosnia and Herzegovina
    Bulgaria
    Cameroon
    Colombia
    Croatia
    Cuba
    Estonia
    Georgia
    Greece
    Hong Kong
    Iceland
    Indonesia
    Ivory Coast
    Kazakhstan
    Latvia
    Lithuania
    Montenegro
    New Zealand
    Nigeria
    Pakistan
    Peru
    Philippines
    Romania
    Saudi Arabia
    Serbia
    Singapore
    Slovenia
    Tunisia
    Turkey
    Uruguay
    Venezuela
    Vietnam

Aşağıdaki sayfada ise bu kongrelerin şimdiye kadar hangi ülkelerde yapıldığını gösteriyor:
    http://en.wikipedia.org/wiki/International_Congress_of_Mathematicians
    Liste güncel değil fakat bu önemli değil. 2010'da Haydarabad'da oldu mesela..

Şimdi bu kongrenin ülkemizde henüz yapılmamış olması bizim saygınlığımız için önemli bir konu.
    Yaz olimpiyatlarının bu ülkede yapılması kadar önemli.. Bu ülkenin gücünü, daha özelde beyin gücünü gösterecek
    ve sınayacak bir aşama.

Bizim bu türden dünya biliminin gündemini oluşturan organizasyonları ülkeye getirmemiz lazım..

Şimdi soruyorum, nasıl olacak bu iş?
    -Şu yeni nesle bak ıyyy ezikler
    diyerek mi olacak? Sonraki nesil bize sormayacak mı siz ne yaptınız peki diye?

Bana kalırsa yeni nesil şöyle kötü böyle kötü demenin hiç bir somut getirisi yok. Herkes kendi çocuğundan sorumludur.
    Fakat temel somut sorunlar, ülkenin ilerlediğini gösterecek bu türden somut şeyleri hangi neslin gerçekleştireceği..
    Ben bunlara daha fazla önem veriyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 6 Kasım 2011; 19:48:24 >

• bu salaklığın sebeplerini medya ,internet kullanım şekli ,eğitim sistemi ,çocukların ve yetişkinlerin kitap okuma tarzı vb. bir sürü faktöre bağlayabiliriz.Bunu ülkemizde daha da genişletebiliriz.ve en önemlisi ailede ne kadar iyi yetişen birisi olursa olsun çevre kişi için özellikle kendini yeni tanımaya başlayan bir çocuk için kaçınılmaz büyük bir faktör.ve malesef bu çevrede mantıklı kafa dengi insanlar bulabilmek için biraz uğraşmak gerekiyor açıkçası.keşke en azından eğitim sistemimizde köklü ve mantıklı değişiklikler yapılsa hiç değilse bir yerden başlamış oluruz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şu insanları "seviyelerine" göre ayırıp tartışmak normalde üniversitenin ilk yıllarında biter ama bilemiyorum

@unsal07
    Güzel. Ben de 26 yaşındayım ve 90'lar döneminde doğmuş gençlere ben de üzülüyorum. Acıyorum demiyorum
    çünkü haddime değil. Fakat unutma, adamın bir gelip biz de 60'lar da doğduk 60'lı olmak ayrıcalıktır diyebilir ama neyi değiştirir?

Ben farklı bir yol öneriyorum. Somut konuları tartışalım. Somut konuları somut somut tartışalım.

Aşağıda Uluslararası Matematikçiler Birliği'nin, yüz yıllık birliğin resmi internet sitesi var.

Birlik ülkeleri gruplara ayırmış. Bu grupların özelliği nedir dersen Uluslararası Matematik Kongreleri'ne kim ne kadar destek vermiş
    ona göre ayrılıyor gruplar.. Yani 100'den fazla yıllık tarihi olan bu kongreler...

quote:

Armenia
    Bosnia and Herzegovina
    Bulgaria
    Cameroon
    Colombia
    Croatia
    Cuba
    Estonia
    Georgia
    Greece
    Hong Kong
    Iceland
    Indonesia
    Ivory Coast
    Kazakhstan
    Latvia
    Lithuania
    Montenegro
    New Zealand
    Nigeria
    Pakistan
    Peru
    Philippines
    Romania
    Saudi Arabia
    Serbia
    Singapore
    Slovenia
    Tunisia
    Turkey
    Uruguay
    Venezuela
    Vietnam

Aşağıdaki sayfada ise bu kongrelerin şimdiye kadar hangi ülkelerde yapıldığını gösteriyor:

Şimdi bu kongrenin ülkemizde henüz yapılmamış olması bizim saygınlığımız için önemli bir konu.
    Yaz olimpiyatlarının bu ülkede yapılması kadar önemli.. Bu ülkenin gücünü, daha özelde beyin gücünü gösterecek
    ve sınayacak bir aşama.

Bizim bu türden dünya biliminin gündemini oluşturan organizasyonları ülkeye getirmemiz lazım..

Bana kalırsa yeni nesil şöyle kötü böyle kötü demenin hiç bir somut getirisi yok. Herkes kendi çocuğundan sorumludur.
    Fakat temel somut sorunlar, ülkenin ilerlediğini gösterecek bu türden somut şeyleri hangi neslik gerçekleştireceği..
    Ben bunlara bakarım.

Kısmen haklısınız. Ama yeni nesilinde kendini geliştirmeye , bir adım daha ileri gitmeye mecali yok bence. Herkes kendi çocuğundan sorumludur fikrine katılmıyorum. Tabiki ailenin çocuk üzerindeki etkisi tartışılamaz fakat çocuk çevreden gördüklerindende kendisine büyük bir pay çıkartır. Umarım yeni nesil dediğiniz bizler bi an önce internet , televizyon gibi yapmacık şeyleri bırakıp bir an önce aktif hale geliriz.

• @Lath.Crusader

Arama motorundan isteyen herkes senin diğer konulara yazıp cevap vermediğin mesajlara ulaşabilir.
    Ben sana daha önceki mesajlarımda SEVİYE hissiyatımı belirttim. Karşında küçük çocuk yok! Sen belli bir seviye takınmadığın sürece o mesajlarına mantıklı bir cevap bekleme.
    SON DEFA YAZIYORUM: SAĞLICAKLA KAL + SANA HAYATINDA BAŞARILAR DİLİYORUM!

Not: Başka bir başlıkta edebini takınıp gelirsen mantıklı bir şekilde tartışırız.
    Not2: Halen konunun başlığına uygun cevaplar yazmaktan vazgeç bence. Batıyorsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@unsal07

quote:

Armenia
    Bosnia and Herzegovina
    Bulgaria
    Cameroon
    Colombia
    Croatia
    Cuba
    Estonia
    Georgia
    Greece
    Hong Kong
    Iceland
    Indonesia
    Ivory Coast
    Kazakhstan
    Latvia
    Lithuania
    Montenegro
    New Zealand
    Nigeria
    Pakistan
    Peru
    Philippines
    Romania
    Saudi Arabia
    Serbia
    Singapore
    Slovenia
    Tunisia
    Turkey
    Uruguay
    Venezuela
    Vietnam

ve sınayacak bir aşama.

Fakat temel somut sorunlar, ülkenin ilerlediğini gösterecek bu türden somut şeyleri hangi neslik gerçekleştireceği..
    Ben bunlara bakarım.

Kısmen haklısınız. Ama yeni nesilinde kendini geliştirmeye , bir adım daha ileri gitmeye mecali yok bence. Herkes kendi çocuğundan sorumludur fikrine katılmıyorum. Tabiki ailenin çocuk üzerindeki etkisi tartışılamaz fakat çocuk çevreden gördüklerindende kendisine büyük bir pay çıkartır. Umarım yeni nesil dediğiniz bizler bi an önce internet , televizyon gibi yapmacık şeyleri bırakıp bir an önce aktif hale geliriz.

Açıkçası o internet konusunda farklı şeyler düşünüyorum.. Şöyle açıklayayım...

Geçenlerde doktora dersindeyim. Hoca ile yabancı akademik kaynaklara en hızlı nasıl ulaşabiliriz onu tartışıyoruz..
    Adama ben bir kaç iyi makale sitesi ve bu makalelerin künyelerini gösteren site önerdim. Baya hoşuna gitti.
    Sonra bana aynen şunları söyledi:

- Ben senin yaşında olacaktım ki. Sizin nesil çok şanslı. Biz doğru düzgün kaynak bulamazdık. Akşama kadar
    ODTÜ'nün kitaplıklarında fotokopi manyağı olurduk. Yeni kaynak geldi mi diye arada bu büyük kütüphanelerin
    bulunduğu şehirlere gidip gidip durmak zorunda kalırdık. Sırf bunun için İstanbul Ankara otobüslerine verdiğimiz
    paraları sen düşün.
    Şimdi öyle değil işte sen ne güzel internetten istediğini çekebiliyorsun. Kitaplarınızı internetten rahatça alabiliyorsunuz.
    Sahaflara işiniz düşmüyor. Ben senin yaşında olsaydım şimdi ne araştırma yapardım var ya..

Adam aynen bana bunu söyledi. Gerçekten de bu konudaki yararları tartışılmaz..

Diğer taraftan aslında neyden bahsettiğinizi anlıyorum. Facebook, counter-strike, emopaçi gençliği..
    İyi de bu neslin oluşmasını sağlayan şey gerçekten internet mi?
    Bana kalırsa ailelerin çoğu çocuklarının tam olarak böyle olmasını istiyor. Nedenleri de şu şekilde:

quote:

-Aman işte ne güzel, akşama kadar internete giriyor, evden çıkmıyor. Şimdi bu çocuk evden bir çıksa başına ne geleceği
    belli değil, kiminle sürtecek kiminle kalacak, en azından evde başına bir iş gelmiyor, gözümüzün önünde internete girip duruyor.

İşte zihin yapısı bu. İnternet bu aileler için bir çocuk bakıcısı aracı. Gerçekten de çocuk evden çıkmıyor ve ailesinin başına
    bela olacak işler yapmıyor, fakat asosyalleşiyor. Diğer taraftan bunun sorumlusu olarak kimi ilan edeceğiz şimdi?

Aile? Çocuğun kendisi? İnternet?

unsal07
    Tamam git nerden neyi bulursan bul. Hissiyatın seni ilgilendirir. Baştan doğru düzgün "bak ben senin şu görüşüne katılmıyorum
    şöyle gerekçelerim var" demiyorsun adam gibi, seviye meviye bir şeyler saçmalıyorsun ondan sonra gelip bana edep diyorsun..
    Edebin kimde bulunmadığı belli.. Gece ve gündüzün farkı kadar açık. Yaşamda başarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 6 Kasım 2011; 20:11:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nonvolatile

quote:

Orijinalden alıntı: MinnieMouse

bknz: Ideocrazy film
    http://www.imdb.com/title/tt0387808/

haha

ben bu filmi izlemiştim çok komik

fahişe de taş

yalnız filmin adı idiocracy olacak

kaynak vermeyi unutmayalım xkcd

• 3.dünya savası klavye ve mouse ile yapılacak
  • konu nerelere kaymış yaaa. şimdiki nesil magazin programlarını izleyerek büyüyor. aptal dizileri seyrediyor. çocuklar daha da kötü. bilgisayarın esiri olmuşlar. bilgisayar kötü şey demiyorum. ama gerektiği kadar kullanırsan.. yukarıda birisi de 70 li yıllara b.k atmış. ne üzücü. insanların sadece fikirlerini savunduğu için idam edilen bir nesil bence. 60 lı yıllar, 70 li yıllar.. bu nesil hiç olmazsa bir uğurda mücadele vermiş. şimdiki nesil ise şu artiz şunu giymiş, dizide şuna tecavüz etmişler gibi anlamsız mesnetsiz şeylerle uğraşıyorlar. ve bu durum bence hiç hoş değil. eline kitap alıp okuyan kişi çok az.
  • Annemin 10'lu yaşlarını tamamladığı 70'li yıllardan kalan kartpostallar, defterler öyle ilgimi çekmiştir ki her zaman... Siyah beyazlığın duruluğu desem değil, Türk sineması bizi 70'li yıllarla tanıştırdığı ve unutmamıza zeval vermediği için çok şanslıyız aslında...

Yün elbiselerin revaçta olduğu, mini etek giyip tüm cesaretiyle dışarı çıkan bayanların sürtük ilan edilmediği o yıllar bile şimdikinden ne kadar saf ne kadar güzeldir kuşkum yok... Bilekten bağlı makosenlerin, mini yağmurlukların, havalı saçların dönemidir benim için 1970'ler... Teknolojiden uzaklık ama birazcık daha fazla huzur ve mutluluk. 80'lerde çocuk olmak derler hep; güzeldi belki. Ama 70'lerde genç olmayı öyle arzu ederdim ki...

Cep telefonunda kavgalar edemeyen, SMS'lerle birbirlerinin kalbini yaralayamayan, "MSN'de dün akşam benimlennn hiç ilgilenmedin Utkuuuuuuuuuaaaa..." diyen kızların, Facebook'ta çapkınlık yapan erkeklerin olmadığı, aşkın aşk gibi yaşandığı, sevgililerin birbirlerini görmeye giderken en temiz kıyafetlerini giydiği, bayanların makyajlarına önem verdiği, çıplaklık değil masumiyetin prim yaptığı yıllar 1970'li yıllar. Ediz Hun'lar Hülya Koçyiğit'ler... Çamlıca'da ağaç arkası kovalamaca oynamalar, boğazda çay içmelerin tadının bilindiği, keyfinin çıkarıldığı yıllar 70'ler...

Kalçaların daha geniş, bacakların daha ince, kadının daha balıketli olduğu ama çıplak olanın prim yapmadığı, iyi olanın hep kazandığı yıllar 1970'ler... Estetikle güzel olunmayan, takma kirpikle yüze anlam katılan yıllar. Bunlar sadece izlediklerim, ama 70'li yıllarda bir şey, içimi burkuyor. Reenkarnasyona inananlardanım... Acaba 70'li yıllarda yaşadım mı ki bu kadar özlemle anıyorum ben ?

bir akım gibi kısacası 70'ler. Okurken, dinlerken gözlerim gülüyor, mutlu oluyorum 80'leri de dinlerken. Ama 70'lerin ispanyol paça erkek pantolonları, uzun - bakımlı favorili erkek saçları, kısa küt ve kabarık kadın modası saçları yok artık. Keşke olsa...
    Cep telefonu olmasa... Her şey teknik olmasa...
    Yine mektuplar yazılsa, MSN diye bir şey olmasa...
    bunlar olmadan eksiklikleri hissediliyor muydu hiç ?
    Bayramlarda e-posta atılmasa, eller öpülse, radyolarda sanat müziği dinlense...
    Yine sokaklarda cesaretle ve güzellikle giyinebilse kadınlar, laf atmasa kendini bilmez koca koca adamlar... Bu kadar acı olmasa, her gün bir yerlerde ölen olmasa, daha masum, daha "azıcık aş kaygısız baş" olsa herkes keşke...
    70'leri görebilmeyi öyle isterdim ki işte...
    Tüm 1970'lerde genç olmuş herkese, sevgilerimle...

( Alıntıdır... )

• hakveriyorum. Sabah gazi acik birakip okuldan sonra o vanayi kapatmayip ustune baska bir ocagi cakmakla yakan ew arkadasim var. Hala ölmedigime sukur ediyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRanc3r

hakveriyorum. Sabah gazi acik birakip okuldan sonra o vanayi kapatmayip ustune baska bir ocagi cakmakla yakan ew arkadasim var. Hala ölmedigime sukur ediyorum...

Allah sabır versin kardeş. bulaşık ta yıkamıyordur o şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonvolatile

quote:

Orijinalden alıntı: TRanc3r

hakveriyorum. Sabah gazi acik birakip okuldan sonra o vanayi kapatmayip ustune baska bir ocagi cakmakla yakan ew arkadasim var. Hala ölmedigime sukur ediyorum...

Allah sabır versin kardeş. bulaşık ta yıkamıyordur o şimdi

Kiz arkadasim toplayip gidiyo arada ewi saolsun :)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.