Şimdi Ara

İnanılmaz Seviyede Salak Bir Nesil Yetişiyor! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
3
Favori
9.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kudal

konu nerelere kaymış yaaa. şimdiki nesil magazin programlarını izleyerek büyüyor. aptal dizileri seyrediyor. çocuklar daha da kötü. bilgisayarın esiri olmuşlar. bilgisayar kötü şey demiyorum. ama gerektiği kadar kullanırsan.. yukarıda birisi de 70 li yıllara b.k atmış. ne üzücü. insanların sadece fikirlerini savunduğu için idam edilen bir nesil bence. 60 lı yıllar, 70 li yıllar.. bu nesil hiç olmazsa bir uğurda mücadele vermiş. şimdiki nesil ise şu artiz şunu giymiş, dizide şuna tecavüz etmişler gibi anlamsız mesnetsiz şeylerle uğraşıyorlar. ve bu durum bence hiç hoş değil. eline kitap alıp okuyan kişi çok az.

Sırf bu kanallarda saçma saçma programlar çıktığı için D-Smart almayı üşünüyorum. Arada bir Haber Türk, NTV gibi kanallarda tartışma programları çıkıyor. Babamla oturup izleriz fakat gece 2-3'e kadar sürüyor. Malum ertesi gün okul...

Bu arada çok sağolun. Güzelim konunun içine etmişsiniz. Az sonra konu uçar.

• quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

konu nerelere kaymış yaaa. şimdiki nesil magazin programlarını izleyerek büyüyor. aptal dizileri seyrediyor. çocuklar daha da kötü. bilgisayarın esiri olmuşlar. bilgisayar kötü şey demiyorum. ama gerektiği kadar kullanırsan.. yukarıda birisi de 70 li yıllara b.k atmış. ne üzücü. insanların sadece fikirlerini savunduğu için idam edilen bir nesil bence. 60 lı yıllar, 70 li yıllar.. bu nesil hiç olmazsa bir uğurda mücadele vermiş. şimdiki nesil ise şu artiz şunu giymiş, dizide şuna tecavüz etmişler gibi anlamsız mesnetsiz şeylerle uğraşıyorlar. ve bu durum bence hiç hoş değil. eline kitap alıp okuyan kişi çok az.

Sırf bu kanallarda saçma saçma programlar çıktığı için D-Smart almayı üşünüyorum. Arada bir Haber Türk, NTV gibi kanallarda tartışma programları çıkıyor. Babamla oturup izleriz fakat gece 2-3'e kadar sürüyor. Malum ertesi gün okul...

ben mi içine ettim?

• quote:

quote:

quote:

ben mi içine ettim?

Yok hocam size demiyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben mi içine ettim?

Yok hocam size demiyorum

la sen 95 liymişsin ben de 30 yalında varsındır diyodum

görende yıllardır nesilleri izliyor sanır

ben 83 lüyüm emin ol eskilerde aynı değişen tek şey şimdikiler daha çok sevişiyor

• Bende düşündüm bugün bunu. Abi bu apaçilerin, bu kaşar kızların ilerde aile kurduğunu falan düşünsenize. Nasıl bir gelicek bekliyor bizi
  • Bu konuda aslında kimseyi suçlamamak lazım. Direk anne baba ya da direk öğretmenler vs.. Çocukları da suçlamamak lazım ben 24 yaşındayım ve insan her geçen gün yaptığı şeylerden pişmanlık ya da utanç duyabiliyor. 95 li çocuk ne yapsın? Kimse bazı şeyleri yaşamadan etmeden anlayamadan kendini olgunlaştıramaz. Anca olgunlaştığını zanneder. Yeni nesilin yani 92 ve sonrası doğumluların sadece biraz fazla özenti olduklarını gözlemleyebiliyorum. Enteresan kişiliklere çok kolay özenebiliyorlar. Bu yüzden ortaya komik durumlar çıkabiliyor. Tabiki genelleme yapmamak lazım aklın yaşta değil başta olduğuna inananlardanım. Teknolojinin de bu konuda etkileri çok büyük. Biz internetle orta okulun sonlarına doğru tanıştık şimdi çocuklar internet ile büyüyorlar. Biz ilkokul çağlarımızda sokakta top oynamaktan, saklambaç oynamaktan, bisiklete binmekten, çizgi film seyretmekten ve bu gibi şeylerden çok keyif alırdık zaten yapacak başka birşey yoktu. Şimdiki nesil sabah uyanır uyanmaz internetin ve bilgisayarın başında vakit geçirmeye başlıyor ve şu an neredeyse herkes öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectchoic3 -- 6 Kasım 2011; 23:05:46 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben mi içine ettim?

Yok hocam size demiyorum

eyvallah..

• acaba bizim buraların havalarından mıdır suyundan mıdır ergenlik dönemindeki gençler poalt alemdar kesiliyor.yok orda gidemen yok burda gidemen...bide resimlerini slayt yapıp üstüne rap müzik koyup facebookda paylaşma olayı var.la nedir bu manası endir?manken misin nesin?özgüvenin mi patladı?ergenliğimde kims eile anlaşamazdım ergenlikden çıktım şimdide ergenle anlaşamıyorum.
  • Bence gelen nesille alakası yok, eğitim sistemi berbat bir halde, bu sistemden insanlar kendi çabalarıyla ancak düzgün halde çıkabiliyor. Bu çaba da daha çok kitap okumaya, meraka, araştırmaya dayanıyor ama baştaki insanlara bir bakalım. Bu ülkenin başındaki kişi acaba son bir ayda, son bir yılda hatta hayatında kaç kitap okumuştur? Sosyolojiden, iktisattan, bilimden, felsefeden ne anlar da ülke yönetmektedir? Yeni neslin de çoğunluğu aptal geçmiş nesillerin de öyleydi ama kötü olan çoğunluğun karar verip azınlığın bunların kararlarıyla çile çekmesi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahgözlübezelye

biz sokakta hırsız polis oynardık, sabahlara kadar basketbol maçları yaptık dağcılık oyunu diye bir şey icat etmiştik bizim tepenin zor yerlerine tırmanıyorduk. izmit merkezde saat gece 9 da 30 kişi saklambaç oynadık ya var mı böyle bir şey... şimdi ne battlefield ne cod o tadı vermiyor. bizimkiler balkondan bağırırdı anıl koş yemek hazır diye, sokaktaki o oyunlar o kadar güzeldi ki bırak yemek yemeyi gece uyurken bile yarın nereye saklansam diye düşünüyordum... bizim zamanımızda bisiklet denen bir şey vardı, sokakta tabiri caizse bisiklet çetesi kurmuş parkur yapıp bisiklet yarışları yapardık... o bisikletle kaç kere düşmüşümdür ama şimdi pc başında araba yarışları yapılıyor. biz lisedeyken adnan menderes kim kenan evren niye darbe yaptı sosyalizim nedir bunları tartışıyorduk. Hatırlıyorum lisedede felsefe hocam ya tanrı yoksa demişti sınıfta herkes put gibi kaldı çünkü öyle bir ihtimali düşünmemiştik ki (saygılar hocam gerçekten bakış açımı çok değiştirdiniz)

Hocam yarıldım gülmekten yaa,benim de bir dönem ki çozukluğumun tıpa tıp aynısı neredeyse.Hatta koca Marmaris'in elektriğini kestiğimizi bilirim.TEK den üye yoktur umarım.Adrenalin zamanında hat safadaydı.Şimdi o seviyeyi cidden COD BF veremiyor bile :)

• Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Orijinalden alıntı: nk061

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Orijinalden alıntı: unsal07

Orijinalden alıntı: unsal07

Bi gidin işinize kahvehane entellektüelleri...

Memleketin içine ettiniz, hantal, çözüm üretmeyen kurumlar ve delik deşik bir ekonomi bıraktınız.
    Ülkenin başına gelen en kötü şeysiniz, hala gelip bizim neslimize laf ediyorsunuz...

Bir önceki nesil inanılmaz seviyede salaktı!...

Bu da benim iddiam. Her şekilde savunurum.. Kaşınan varsa karşıma çıksın..

Bu "memleketin içine etme meselesini, hantal, çözüm üretmeyen kurumlar ve delik deşik bir ekonomi"yi bazı siyasi akım ve partilere değil de, bir nesle mâl ediyorsan, söyleyecek başka birşey kalmamıştır zaten. Selametle...

Edit: Bir önceki mesajında seviyeni İYİCE belli ettiğin için bu mesajıma cevap yazıp da beni farklı tarzda cevaplar yazmama zorlayıp benim de seviyemi düşürmeye zorlamamanı istirham ediyorum.

Ya git işine.. Boş retorikle bir yere varamazsın.. Bir argümanın varsa koy ortaya yoksa sus.

O siyasi partilere ve akımlara kapılıp militarize olmasaydınız, kendinizi "memleket kurtarıyoruz" havasına
    sokup sokakları savaş alanına çevirmeseydiniz siz de..

O siyasi partiler, sanki "kuyruk" niteliğindeki "kitle hareketleri"ne sahip değildi...

Verdiğin cevaplar zaten konu başlığına uygun olduğu için başka birşey yazmaya ihtiyaç duymuyorum. Seni SEVİYEnle başbaşa bırakıyorum. Hayatında başarılar dlerim...

Sen ne boş bir insanmışsın yahu? Seviye diyor hala liseli midir nedir..

Şu insanları "seviyelerine" göre ayırıp tartışmak normalde üniversitenin ilk yıllarında biter ama bilemiyorum
    artık o dönemlerde bir obsesyon mu geçirdin nedir..

@unsal07
    Güzel. Ben de 26 yaşındayım ve 90'lar döneminde doğmuş gençlere ben de üzülüyorum. Acıyorum demiyorum
    çünkü haddime değil. Fakat unutma, adamın bir gelip biz de 60'lar da doğduk 60'lı olmak ayrıcalıktır diyebilir ama neyi değiştirir?

Ben farklı bir yol öneriyorum. Somut konuları tartışalım. Somut konuları somut somut tartışalım.

Aşağıda Uluslararası Matematikçiler Birliği'nin, yüz yıllık birliğin resmi internet sitesi var.
    Daha doğrusu bu site altındaki bir alt sayfa var paylaşayım:
    http://www.mathunion.org/members/countries/list/sorted-by-groups/

Birlik ülkeleri gruplara ayırmış. Bu grupların özelliği nedir dersen Uluslararası Matematik Kongreleri'ne kim ne kadar destek vermiş
    ona göre ayrılıyor gruplar.. Yani 100'den fazla yıllık tarihi olan bu kongreler...

İçinde bulunduğumuz grup şöyle:
    Armenia
    Bosnia and Herzegovina
    Bulgaria
    Cameroon
    Colombia
    Croatia
    Cuba
    Estonia
    Georgia
    Greece
    Hong Kong
    Iceland
    Indonesia
    Ivory Coast
    Kazakhstan
    Latvia
    Lithuania
    Montenegro
    New Zealand
    Nigeria
    Pakistan
    Peru
    Philippines
    Romania
    Saudi Arabia
    Serbia
    Singapore
    Slovenia
    Tunisia
    Turkey
    Uruguay
    Venezuela
    Vietnam

Aşağıdaki sayfada ise bu kongrelerin şimdiye kadar hangi ülkelerde yapıldığını gösteriyor:
    http://en.wikipedia.org/wiki/International_Congress_of_Mathematicians
    Liste güncel değil fakat bu önemli değil. 2010'da Haydarabad'da oldu mesela..

Şimdi bu kongrenin ülkemizde henüz yapılmamış olması bizim saygınlığımız için önemli bir konu.
    Yaz olimpiyatlarının bu ülkede yapılması kadar önemli.. Bu ülkenin gücünü, daha özelde beyin gücünü gösterecek
    ve sınayacak bir aşama.

Bizim bu türden dünya biliminin gündemini oluşturan organizasyonları ülkeye getirmemiz lazım..

Şimdi soruyorum, nasıl olacak bu iş?
    -Şu yeni nesle bak ıyyy ezikler
    diyerek mi olacak? Sonraki nesil bize sormayacak mı siz ne yaptınız peki diye?

Bana kalırsa yeni nesil şöyle kötü böyle kötü demenin hiç bir somut getirisi yok. Herkes kendi çocuğundan sorumludur.
    Fakat temel somut sorunlar, ülkenin ilerlediğini gösterecek bu türden somut şeyleri hangi neslik gerçekleştireceği..
    Ben bunlara bakarım.

Kısmen haklısınız. Ama yeni nesilinde kendini geliştirmeye , bir adım daha ileri gitmeye mecali yok bence. Herkes kendi çocuğundan sorumludur fikrine katılmıyorum. Tabiki ailenin çocuk üzerindeki etkisi tartışılamaz fakat çocuk çevreden gördüklerindende kendisine büyük bir pay çıkartır. Umarım yeni nesil dediğiniz bizler bi an önce internet , televizyon gibi yapmacık şeyleri bırakıp bir an önce aktif hale geliriz.

Açıkçası o internet konusunda farklı şeyler düşünüyorum.. Şöyle açıklayayım...

Geçenlerde doktora dersindeyim. Hoca ile yabancı akademik kaynaklara en hızlı nasıl ulaşabiliriz onu tartışıyoruz..
    Adama ben bir kaç iyi makale sitesi ve bu makalelerin künyelerini gösteren site önerdim. Baya hoşuna gitti.
    Sonra bana aynen şunları söyledi:

- Ben senin yaşında olacaktım ki. Sizin nesil çok şanslı. Biz doğru düzgün kaynak bulamazdık. Akşama kadar
    ODTÜ'nün kitaplıklarında fotokopi manyağı olurduk. Yeni kaynak geldi mi diye arada bu büyük kütüphanelerin
    bulunduğu şehirlere gidip gidip durmak zorunda kalırdık. Sırf bunun için İstanbul Ankara otobüslerine verdiğimiz
    paraları sen düşün.
    Şimdi öyle değil işte sen ne güzel internetten istediğini çekebiliyorsun. Kitaplarınızı internetten rahatça alabiliyorsunuz.
    Sahaflara işiniz düşmüyor. Ben senin yaşında olsaydım şimdi ne araştırma yapardım var ya..

Adam aynen bana bunu söyledi. Gerçekten de bu konudaki yararları tartışılmaz..

Diğer taraftan aslında neyden bahsettiğinizi anlıyorum. Facebook, counter-strike, emopaçi gençliği..
    İyi de bu neslin oluşmasını sağlayan şey gerçekten internet mi?
    Bana kalırsa ailelerin çoğu çocuklarının tam olarak böyle olmasını istiyor. Nedenleri de şu şekilde:

-Aman işte ne güzel, akşama kadar internete giriyor, evden çıkmıyor. Şimdi bu çocuk evden bir çıksa başına ne geleceği
    belli değil, kiminle sürtecek kiminle kalacak, en azından evde başına bir iş gelmiyor, gözümüzün önünde internete girip duruyor.

İşte zihin yapısı bu. İnternet bu aileler için bir çocuk bakıcısı aracı. Gerçekten de çocuk evden çıkmıyor ve ailesinin başına
    bela olacak işler yapmıyor, fakat asosyalleşiyor. Diğer taraftan bunun sorumlusu olarak kimi ilan edeceğiz şimdi?

Aile? Çocuğun kendisi? İnternet?

unsal07
    Tamam git nerden neyi bulursan bul. Hissiyatın seni ilgilendirir. Baştan doğru düzgün "bak ben senin şu görüşüne katılmıyorum
    şöyle gerekçelerim var" demiyorsun adam gibi, seviye meviye bir şeyler saçmalıyorsun ondan sonra gelip bana edep diyorsun..
    Edebin kimde bulunmadığı belli.. Gece ve gündüzün farkı kadar açık. Yaşamda başarılar...

Aile? Çocuğun kendisi? İnternet?

3üde.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: albati

Bir çocuğun eğitiminde anne-babadan önce öğretmenin geldiğini düşünen mallar da varmış, onu anlamış olduk.

10 aydır çalıştığım işte öğretmenlerle çoğu zaman birebir muhatap oluyorum, iddia ediyorum öğretmenler yüzünden çocuklar aptallaşıyor. Çünkü öğretmenlerin çoğu yalancı, sahtekar, fırsatçı, bedavacı, ukala, çoğu zaman terbiyesiz. Arada tabii ki idealist, kaliteli olanlar var ama aileden sonra çocuğun ilk örnek aldığı kişi öğretmenlerin durumu içler acısı.

İşkembe-i kübradan sallamak kolay tabii, bilmeden etmeden.

kaç öğretmenle muhatap oldun? Türkiye'de 600 bin öğretmen var.
    Bu saydığın tüm sıfatları aynen sana iade ediyorum.
    Böyle akılsız bir yorum yapabildiğine göre seni eğiten öğretmenin ve ailenin durumunun halinin içler acısı olduğu ortada.

• Ailelerin bilinçsizliği çocuklar korkak yetişiyor pc başında çizgi film başında dışardaki toplumsal hayatı sevmiyor içe dönük ASOSYAL,SIĞIR,KORKAK,CAHİL bir nesil yetişiyor
    Çocuk napıyor annesi açıyor çizgi film sabahtan akşama kadar gülüyor eeee ne geçti eline
    Çocuk sonra böyle 15 yaşına kadar geliyor.Dışarıya arkadaşları gel gezelim diyor annesi bir şey olur başına gitmez sonra ASOSYALLIK
    Aile faktörünü bırakalım.
    Çocuk korkak oluyor ailesi diyor tinerci ballici sataşır çıkma sokağa.15 yaşına geldi daha mahallesini tanımıyor.Bilmiyor.Mesala kardeşim var 8 yaşında acıyorum ona.Diyorum evin altındaki bakkale in bana cola al diyorum
    Gidemem diyor yerini bilmiyormusun diyorum korkarım diyor.Ama elin 4 yaşındaki cocuğu dünya turuna.
    Niye korksun ki çocuk tinerciden balliciden hayatında böyle şeyler karşısına tabi çıkacak bunlarla mücadele etmesinide BİLECEK VE BİLMELİDİR.
    Eskiden böylemiydi çocuk 7 yaşında köyden şehire iner alışverişini eder evine akşam gelirdi.Cesur olurdu.Nerdeeeeeeeeeeeeeee..
    Salaklar yetişiyor.Malesef

• Öğretmen olan arkadaşlarım var.
    Zil çalsa da gitsek düşüncesi ile derse giriyorlar.
    Öğrencilerden, okul yönetiminden diğer öğretmenler ile çıkan sorunlardan bunalmış durumdalar.
    Bu insanların öğrencilere karşı verimli olacağını söylemek kendimizi kandırmaktır.
    Bunun kendileri de farkındadır.
  • Ne eğitimin tadı kaldı ne de yaşamın. Üniversite okuyoruz ama bazı hocalar dahil o kadar çok boş insan var ki saymakla bitmiyor. Hocalar ticarethane düşüncesiyle iş yapıyor, öğrenciler lak lak dövelim diye okula geliyor. Gerçekten çok üzülüyorum şu yaşamak zorunda olduğumuz hayatın koşullarına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Destdestron

Ailelerin bilinçsizliği çocuklar korkak yetişiyor pc başında çizgi film başında dışardaki toplumsal hayatı sevmiyor içe dönük ASOSYAL,SIĞIR,KORKAK,CAHİL bir nesil yetişiyor
    Çocuk napıyor annesi açıyor çizgi film sabahtan akşama kadar gülüyor eeee ne geçti eline
    Çocuk sonra böyle 15 yaşına kadar geliyor.Dışarıya arkadaşları gel gezelim diyor annesi bir şey olur başına gitmez sonra ASOSYALLIK
    Çocuk korkak oluyor ailesi diyor tinerci ballici sataşır çıkma sokağa.15 yaşına geldi daha mahallesini tanımıyor.Bilmiyor.Mesala kardeşim var 8 yaşında acıyorum ona.Diyorum evin altındaki bakkale in bana cola al diyorum
    Gidemem diyor yerini bilmiyormusun diyorum korkarım diyor.Ama elin 4 yaşındaki cocuğu dünya turuna.
    Niye korksun ki çocuk tinerciden balliciden hayatında böyle şeyler karşısına tabi çıkacak bunlarla mücadele etmesinide BİLECEK VE BİLMELİDİR.
    Eskiden böylemiydi çocuk 7 yaşında köyden şehire iner alışverişini eder evine akşam gelirdi.Cesur olurdu.Nerdeeeeeeeeeeeeeee..

bende şuna sinir oluyorum.adam geçiyo karşıma sanki bişey yapmış gibi sırıtarak bakıyo bi üsütn görüyo kendini.lan ne yaptın neyine bi güvenin var.bu hayattaki amacın ne?bunun acısı 10 sene 20 sene sonra tavan yapar.hani anamız babamız bizi elbebke gülbebek yetiştiriyorya en kötü iş bu.çocuk sanıyor 18ine gelince işe giricem masa başı ama.maaş obiçim.ordan evlenecem felan.sağlık olsun böyle bi düzene çocuk getirmeyi de pek düşünmüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Orijinalden alıntı: Destdestron

Ailelerin bilinçsizliği çocuklar korkak yetişiyor pc başında çizgi film başında dışardaki toplumsal hayatı sevmiyor içe dönük ASOSYAL,SIĞIR,KORKAK,CAHİL bir nesil yetişiyor

bende şuna sinir oluyorum.adam geçiyo karşıma sanki bişey yapmış gibi sırıtarak bakıyo bi üsütn görüyo kendini.lan ne yaptın neyine bi güvenin var.bu hayattaki amacın ne?bunun acısı 10 sene 20 sene sonra tavan yapar.hani anamız babamız bizi elbebke gülbebek yetiştiriyorya en kötü iş bu.çocuk sanıyor 18ine gelince işe giricem masa başı ama.maaş obiçim.ordan evlenecem felan.sağlık olsun böyle bi düzene çocuk getirmeyi de pek düşünmüyorum

Böyle bir sığır bir toplumda çocuk sapıtır.
    Adam imam hatipi yatılı okumuş.Bitirmiş çok güzel bir şey.Şu an sapııtmış karı kıza koşturup para yiyor.
    Çocuğumun sığır olmasından korkuyorum günah olmasa sığır olursa tetiği çekerim niye sığır olcak bir işe üşencek korkcak.Akşama kadar pc ps3 tv onlarla mı uğraşcak.
    Koşma oğlum düşersin dersen bizden BOLT çıkmaz tabi örnek milli atletcimiz elvan ne kökenli türk mü değil.
    Yok oğlum denize gitme oğulursun.Sokağa çıkma tinerci gelir.Çocuk sonra gelir 18 yaşına bu zamana kadar beni niye hep evde tuttunuz der kafayı tırlatır
    Sonra ne oluyor cocuk kaçıyor sokağa ne oldu sokakta bir bilinci varmi tehlikelere karsı kendini korur mu mal mal gezer.Sonra eve döner iyi bir dayak yer askere gider sonra iş arar.öRNEK ÇOCUK SABAH TAN AKŞAMA KADAR DERS YA DA OYUN YAPMAMALI.Ders çalışması çok iyi birşey okulu için oyunda eğlence aracı ama bunların çok fazlasını evde kendini odasına kilitliyim yapıyorsa.
    Kardeşime annem izin vermezdi denize arkadaşlarıyla gitmesine abim napti kaçti gitti ohh be anneyi dinlemiceksin dedi.
    Kardeşim hep pc hep pc asosyallik konuları acıyor sonra DH ya.
    sığır olmanın etkenleri.
    AİLE
    PC PS3 BUNA XBOX'TA EKLENEBİLİR

• bence 70 li yıllar en güzel yıllar...

1970'li yıllar...

Asalet sıradandı, herkeste vardı.
    Zor okunan kitapları bile kolayca okurdu gençler.
    Kızların etekleri kısaydı, erkeklerin saçı uzun, ne fark eder.
    Kadının ruhuna bakılırdı, erkeğin kafasının içine.

Ölüme kafa tutardı gençler, kimseyi lafa tutmazdı. Destansı öyküsü vardı her birinin.
    Gözaltına alındılar ama el üstünde gittiler mahşere.
    Herkes bir düşüncenin peşine takıldı.
    Oy karşılığı buzdolabının, bir torba kömürün peşine takılmadılar ya!

İşçilerin adam yerine kondukları yıllar.
    Öğretmenlerin hayata katıldıkları mevsimler. İnsanlar aşk yumağı.
    Bedenler yere serilse de, ruhlar ayakta.
    Varsın gaz ve yağ kuyrukları olsun.
    Şimdiki gibi şerefsizlik kuyrukları yoktu ya...

Mahalleler masumiyet beldesi.
    Camilerde siyasetin zerresi mevcut değil.
    Şarkıcılar parmakla gösterilirdi, her mahallede bir tiyatro.
    Futbolcular bile adam gibiydi.
    Radyonun başında dönerdi dünya.
    Bir televizyonumuz vardı, varsın sansürü olsun.
    Şimdiki televizyonlar gibi, zehir kutusu değildi ya.

Bir kargaşa vardı yalan değil, bir kapışma...
    Labirentin bir ucu "Bağımsız Türkiye"ydi, öbür ucu "Milliyetçi Türkiye."
    Karartma gecelerinde bile hepsinin rüyası aydınlıktı.
    1970'li yılların gençliği, tuzağa düşmeyi bildiler ama sadece kendilerini yaktılar.

Bütün kötülüklerin anası 1980'dir.
    Ve ardından gelen yıllar!

Haysiyetle yapılan sözleşme, yüreklerde bozulduktan sonradır ki...
    Toplum da büyük bir hızla bozuldu.
    O yüzden, insanlar o yıllardan kalan bir şarkıyı bile duysa, kendilerini kaybediyorlar.
    Çünkü hepsi biliyor...
    Kaybettiklerinin, bir daha asla kazanamayacak kadar değerli olduğunu...

Hakkı Yalçın

•  İnanılmaz Seviyede Salak Bir Nesil Yetişiyor!
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.