Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
278.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ben 2013 yilinda arabami 30000 km de ilk sahibinden aldim..ilk sahibi bana soylemesede sanirim lastiklere zarar verecek sekilde bir kaza yapmis olacakki 28 binde lastikleri degistirdigini soyledi..aracim su anda 70000 de yani 40000 km ben bindim, yalniz ilk sahibinin yaptigi kazandan eser kalmis olacakki arka torsiyonda yamukluk varmis..lastik dış yuzeyleri orantisiz asindi..

Bu olumsuzluklar olmasina ragmen arka lastik dis yuzeyi neredeyse bitik ama ic yuzeyde 5 6 mm den daha fazla dis derinligi var..ayni sekilde on lastiklerin dis derinligi 3 mm cizgisine daha 3,,4 mm ye yakin derinlik var..yani toplamda 6 mm gibi bir dis derinligi var.

Lastigim 2012 uretimi lastik taban yuzeyinde yillanmaya bagli olarak hamurunda kilcal catlaklar var ama hic sorun degil..yanakta gene kilcal catlaklar var gibi ama hala tas..simdi soyle bir durum var..aracimda arkadaki duzensizlikten dolayi eskime cabuk oldu...on cekis tekeri olmasina ragmen lastikte hala 5,,6 mm dis var..40000 km gecmesine ragmen..

Ve ben bu lastikten cok memnun kaldim..sesiz, konforlu, yakit tuketimi verilerde desteklenmis..e ben daha ne isteyim..2012 uretimli lastiklerim 205 55 16 91v ve jant koruyucu yanak eklentisi var..gercekten cok guzel lastik..

Su anki efficiengrip performance modeli benimkinden degisik ama gene guzel, hatta gelistirilmis teknolojidede olabilirler..

Alacaklar 4 kanalli modelini tercih etsinler..bu lastigin ucuz olup 3 kanallisida var..islakta yol tutusunda zaafiyeti olabilir..ama genede kullanilabilir.

Alacaklara tavsiye ederim..baska lastiklerle kiyaslama yapmadim..resimdeki.lastik on lastik ve 40bn km binilmistir..hala ilk gunku sessizliginde ve konforunda.

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pasa35izmir P kullanıcısına yanıt
    2013 ekimde taktim, 45.000 km yaptim. Fren performans i idare eder, aşınma %10 gibi. Eskiden excellence vardi, aşınma daha fazlaydi.

Şimdilerde ses çok arttı eğer başka ariza yoksa.

• Bir bu lastikler , 2 de dış macunları ve fırçaları neden kendinden önce üretilen ürünü bi poka yaramazmş gibi gösterirler. İpana aliyorsn seneyr yeni fırça çıkıyor ve oyle anlatiyorlarki senin kullandığın hicbi halta yaramams gbi hissettiriyor

• isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Bu resimdeki lastikler Efficent Grip modelidir. Efficent grip performance ise farklı bir model, sizdekinin gelişmişidir. Desenler farklıdır.
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    Bendeki lastik efficientgr/p lastigi. Aradaki isaret slas mi yoksa i niyetinemi yazilmis bilmiyorum..gecen sene kaza gecirdim sol arka teker hasar aldi, sigortadan gene yeni model efficient grip performans takilmis, simdi yanlista yonlendirmeyim kimseyi ama asa yukari desenleri ayni gibi..eskilerde lastik topugu diye adlandirilan jant koruyucu yanak var..yenide yok..sessizlik konusunda bir duzeltme yapayim 1700 km uzun yola gittim, evet hafiften ses gelmeye basladi..ama konfor konusunda hala iyiler. eskiden bukadar sesli degillerdi..ki hangi eskiyen lastik ses yapmazki, belki benim aracimin eskiligi ilede alakali olabilir..lastik sesi dahil butun sesleri alabiliyorum, yalitim berbat zaten..ama genede cok memnunum bu lastiklerden..yuksek performansta kullanacaklar tabiki temkinli olmali..kesin iyi tutar diyemem..cunku yuksek hizlara cikmam huyum degildir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 28 Kasım 2017; 12:54:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha 10bin kmde yanaktan yarıldı.Yanak çok zayıf.Çukura da girmedim ama bir şey kesti sanırım.Zaten arka lastik. !!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri !!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 28 Kasım 2017; 15:24:46 >

• Dün sipariş verdim bu lastikten kolayoto'dan.

1.2 tsi jetta için 205/55 R16 91V 4 kanallı B A 68db olandan. Tanesi 218TL den 4 adet 872TL 'ye geldi.

Nokian eLine 2 düşündüm ama piyasada yok. Bir yerde buldum oda 308TL demiş.

Babamın kullanım tarzı ş.dışı 90-100km sabit sakindir. Umarım memnun kalır :)
  • Nerdeyse alalı bir sene olacak şu an iyi gidiyor. Bir kere otoban da teki siboptan hava kaçırıp indi neden olduğunu anlamadım. Soğuk havalarda havası da kolay inmiyor. Gittiği yere kadar gitsin sonra değiştiririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Sizin lastikler dediğim gibi EG performance değil, EG ile EGP desenleri farklı.

EG

EGP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydayd -- 10 Aralık 2017; 4:28:42 >

• aydayd A kullanıcısına yanıt
    Evet benimkiler EG imis..demekki ben yanlis biliyormusum.

Keske bu lastiklerden gene uretseler..ben cok memnun kaldim..

Degistirdigimde performanslardan takacagim.

• Emre9110 kullanıcısına yanıt
    Lassa Impetus Revo 2+
  • Arkadaşlar, Türk malı 3 oluklu olanı (GOODYEAR 205/55R16 91V EFFICIENTGRIP PERFORMANCE) n11 de bir hafta önce fiyatı 201 tl idi.

O zaman Latik başına da 21 tl N11 indirimi oldu Tanesi 180 tl ye geldi.

Fiyatla performansı kıyaslamak lazım . Sanırım Türk malı diye berbat bi lastik yapacak değiller diye düşünüyorum. Yılların Goodyear i bu riske girmez.

Bence birşeyleri kıyaslarken fiyat performans olarak düşünmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evvela -- 30 Aralık 2017; 18:52:21 >
  • 45 bin km oldu. Balon, erime, taşlaşma yok. Tabi ilk günkü gibi kadar değil ancak lastik yorulmadı. Tutuş hala güven veriyor ve sessizlik %80 lerde. Sadece eskiden sağa sola kızaklama yapmadığı birikintilerde, yalpalama oldu. Toplamda her bakımdan lastik şu an %70-%75 civarı kondisyonda diyebilirim. 4 oluklu Polonya üretim.

• 2 ay önce yazdiğim yorumda lastiklerimin sesi artmiş olabilcegini soylemisim. Aracimdaki ses artişi teker rulmanindan kaynaklı imiş. Ses seviyesi değisken oldugundan ilk lastikler geldi, yanilmişim.

• Arkadaşlar aracım henüz 4500 km de Goodyear EGP lastikler ile geldi. Sanırım kesici bi cismin üstünden geçtim lastiğin bi parçası kopmuş, oluk kısmında da yüzeyel bi çizik oluşmuş. Tamiri mümkün değil sanırım.Bu şekilde kullanmamda bi mahsur var mıdır?

• Anxiolytic kullanıcısına yanıt
    Derine doğru bir kesik yok ise sorun olmaz. Havasını kontrol edip devam edin.
  • Anxiolytic kullanıcısına yanıt
    Abi kesik yada parçalanma yanaktan ve radyal tellere ulaşacak şekilde olmuşsa sıkıntı oluyor.

Taban hasarlarında ise yarık varmı yok mu buna bakıyorsun. Eğer fay hattı gibi yarık varsa ıslak-kuru durumundan ve hava değişiminden dolayı giderek ilerliyor. Bu en tehlikeli durum.

Sende ise tam desen hizasında parça kopmuş. Herhangi bir sıkıntı olmaz. Kopan yerde desenin içine doğru yarılma varmı kontrol edersen iyi olur

• 3 yılda bu lastiklerle 30.000 km yol yapmışım. İlk 2 yıl çok memnundum ama gözle görülür bir aşınma parçalanma olmamasına karşın lastik yüzünden fren mesafem baya uzadı. Yağışı bırakın kuru yolda bile kızaklama eğiliminde lastik. Virajlarda bir sorun yok ancak iş frene geldi mi artık güven vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: xiamen

3 yılda bu lastiklerle 30.000 km yol yapmışım. İlk 2 yıl çok memnundum ama gözle görülür bir aşınma parçalanma olmamasına karşın lastik yüzünden fren mesafem baya uzadı. Yağışı bırakın kuru yolda bile kızaklama eğiliminde lastik. Virajlarda bir sorun yok ancak iş frene geldi mi artık güven vermiyor.

efficientgrip lastiklerde genel olarak tutuş sorunu var bence bunun nedeni yakıt tüketimi odaklı bir lastik olması ve yuvarlanma direncinin düşük olması. goodyear efficientgrip lastikleri 27bin km kullandım ve kuru zeminde bile yol tutuş ve fren mesafesi hiç güven vermiyordu.

bu lastiği 27 bin km kullandıktan sonra ıslak zeminde fren mesafesini uzatması sonucu bir kazaya karıştıktan sonra hankook ventus prime3 aldım yol tutuş arttı fren mesafesi kısaldı.aracım yüksek olduğu için her kavşakta arkasını atma eğilimi gösteriyordu esp hep devreye giriyordu lastikler sıfırken bile yüzme yapıyordu. şuan hankook ventus prime3 ile bu sorun çözüldü.

bu testte de görüyoruzki efficientgrip lastikler 3 mt fren mesafesini uzatıyor.

www.tyrereviews.co.uk
    2018 AutoBild Summer Tyre Overview - Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-AutoBild-Summer-Tyre-Overview.htm

• Yorumlarınız için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.