Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
277.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kardeş 2013 alman üretimi 195-50-15 EGP kullanıyorum, sende neden böyle anlamadım, ıslakta A sınıfı zaten, 2018 oldu hala fena değil, yol tutuşu azıcık azaldı ama bu yaşta lastiğe göre hala iyi, yanakta çatlak sıfır, dişlerin arasında azıcık çatlaklar var, buna rağmen hala sağlam, bence süper lastik
  • 195/55 R16 ölçünün 4 kanallısı yok diyor bayiler nerede bulabilirim gerçekten yok mu?
  • 2013 model Efficient Grip lastikleri 80bin km dir kullanıyordum kış başında kışlık lastiklere geçtim.
    Bu yaz için tekrar aynı lastikten aldım.

Diğer araçta da pirelli cinturato p7 vardı iki lastik arasında kesinlikle efficient grip tavsiye ederim.
    Ses bakımından ben fazla fark görmedim ancak yakıt tüketimi efficient gripte daha düşük.

Birde 80bin km lik lastik son zamanlarda biraz fazla kaymaya başlamıştı yine de tercih ettim zaten son sınırlarına kadar zorlamıyorum daha temkinli sürmüş oluyorum.

Bu arada hava basınclarını yaz kış 39 veya 40 psi da tutuyorum
  • Arkadaşlar suv aracım için goodyear efficientgrip suv nasıldır kullanan var mı?
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    test sonuçları güzel. normal egp den deseni farklı suv olanın
  • Evet test sonuçları güzel hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu hortlatayim
    15 inc jant vardi aracin ustunde 16 jant ve lastik aldim lastikler good year efficent performance 205 55 16 turkiye uretimi 3 kanalli 2019 25. hafta uretim tarihli sonradan ogrendigim kadariyla 4 kanalli olanlari avrupa uretimli daha kaliteliymis bendeki yerli mali 3 kanalli nasil arkadaslar sifir araca taktim 1 ay oldu baya yumusak sessiz memnun musunuz bu lastikten ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 225/50/17 ebadında 4 adet lastik arayışındayım ve hem üreticilerinin yaptıkları terbiyesizlikten hem de çok ses yapmalarından dolayı mevcut lastiklerim olan Conti PremiumContact 6’lardan bir daha almayacağımı biliyorum.

Seçeneklerim arasında Michelin Primacy 4 ve Michelin PS4 vardı ancak dün Goodyear bayisinde EfficientGrip Performance 2’nin çıktığını gördüm. Lastiğin etiket değerlerine göre ıslak zemin sınıfı A, yakıt sınıfı ise B ve 70db ses seviyesi var ama en önemlisi TÜV’ün 3 ay önce yaptığı değerlendirmeye göre neredeyse tüm testlerde birinci çıkmış. Mevcut EGP’nin de oldukça iyi bir lastik olmasından hareketle 2. seriyi almaya karar verdim. Kullandıkça izlenimlerimi paylaşacağım.

• entigin E kullanıcısına yanıt
    2008 Corolla aracimda 205/55/16 Goodyear effenci grip lastigi yaklaşık 40000km kullandım. Diğer kullandıklarım Michelin Primacy 3 ve Bridgestone Turanza T001 idi. Corollanin yalıtımı malum kötü. Effencigrip içlerinde en sessizi, konforlusu ve kullanırken kendimi en güvende hissettiğimdi. Bu lastiği tavsiye ediyorum. Yanlız yumuşak hamurundan ve yine yanaklarının yumuşak olmasından ötürü kullanacağınız yer stabilize ya da kötü asfalt ise dikkatli sürmek lazım. Zira lastigimin birini daha 1000. Km de Bolu Yedigöller yolu daha toprak yol iken yanağını yararak kullanilmaz hale geldi. Şimdi C5 kullanıyorum. Yalıtım Corolla ya göre çok daha iyi. Yinede lastik değişiminde effencigrip en başta tercih edeceğim lastik olacak. Ancak benim kullandigim seride ses şiddeti sanırım 68db di. Yeni seri 70db ise %66 daha sesli demektir.

• Önceki lastiklerim 2013 üretimi Continental ContiPremiumContact 2 modeliydi. Taş gibi sertti ve yol tutuşu kötüydü. Virajlarda güven vermiyordu. Çok km yapan birisi değilim ama lastikleri değiştirmek istedim.

2016 senesinde 195/65r15 ebatında aldım bu lastikten aracıma. İlk izlenimim önceki lastiğe göre çok yumuşak ve sessiz oluşuydu. Yıl oldu 2020 hala aynı lastiği kullanıyorum. Yaz-kış hiç değiştirmedim. Islak zeminde fren mesafesi çok başarılı. Zaten bulunduğum bölgeye kar yağmıyor

Bir daha lastik alıcak olursam başarısından ve fiyatının uygun oluşundan yine bu lastiği alırım. NoName lastiklerden biraz pahalı Premium lastiklerden daha ucuz fiyatı

• quote:

Orijinalden alıntı: Uriel

2008 Corolla aracimda 205/55/16 Goodyear effenci grip lastigi yaklaşık 40000km kullandım. Diğer kullandıklarım Michelin Primacy 3 ve Bridgestone Turanza T001 idi. Corollanin yalıtımı malum kötü. Effencigrip içlerinde en sessizi, konforlusu ve kullanırken kendimi en güvende hissettiğimdi. Bu lastiği tavsiye ediyorum. Yanlız yumuşak hamurundan ve yine yanaklarının yumuşak olmasından ötürü kullanacağınız yer stabilize ya da kötü asfalt ise dikkatli sürmek lazım. Zira lastigimin birini daha 1000. Km de Bolu Yedigöller yolu daha toprak yol iken yanağını yararak kullanilmaz hale geldi. Şimdi C5 kullanıyorum. Yalıtım Corolla ya göre çok daha iyi. Yinede lastik değişiminde effencigrip en başta tercih edeceğim lastik olacak. Ancak benim kullandigim seride ses şiddeti sanırım 68db di. Yeni seri 70db ise %66 daha sesli demektir.
    Yorumlarınız için teşekkür ederim. Evet eski seride ses şiddeti 68db, yeni seride 70db. Ben de birçok yerde bu lastiğin konforlu olduğunu okudum. Benim alacağım ebatta XL lastikler, o nedenle lastiğin hamuru kötü yol koşullarına karşı daha dayanıklı olmakla birlikte, bir yandan da bir nebze de olsa sert olacaktır. Ben XL lastiklerin Conti'lerde işe yaradığını bizzat yaşadığım için, yine XL lastik seçtim. Memleket yolları için XL lastikler gerekli.

Bu arada 2. seri o kadar yeni ki, sitesi haricinde doğru düzgün bir bilgi yok hiçbir yerde, zaten ben de bayide gördüm ilk kez. Ben sitesindeki sayfa linkini ve test sonuçlarını yine de buraya ekliyorum.
    www.goodyear.eu
    Goodyear EfficientGrip Performance 2 | Goodyear Car Tyres
    https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tires/efficientgrip_performance2.EFFIGRIPP2.html
    https://www.goodyear.eu/content/dam/gydu/page-assets/TUV_SUD_Tire_Test_2019-Report-No-713171748-01-Goodyear-EfficientGrip-Performance-2-new.pdf

• 175/70 R14 84T
    EfficientGrip Compact

nasıl bir lastiktir? performance serisine göre çok fark var mıdır?
  • entigin E kullanıcısına yanıt
    Bende continental almayi dusunuyordum 215/55/18 xl premiumcontact sanirim.ne gibi sikinti yasadiniz..suanki t001 ler yeri hic tutmuyor yazin dahi kuruda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 25.000 km’den sonra çok sertleştiler ve tutuş zayıfladı. Ayrıca zaten sesli bir lastik, sertleşince iyice gürültü yapmaya başladı. 45.000’de de lastiğin ömrü bitti sayılır. Öte yandan Continental’in Türkiye haritası terbiyesizliği de cabası.

• quote:

Orijinalden alıntı: entigin

225/50/17 ebadında 4 adet lastik arayışındayım ve hem üreticilerinin yaptıkları terbiyesizlikten hem de çok ses yapmalarından dolayı mevcut lastiklerim olan Conti PremiumContact 6’lardan bir daha almayacağımı biliyorum.

Seçeneklerim arasında Michelin Primacy 4 ve Michelin PS4 vardı ancak dün Goodyear bayisinde EfficientGrip Performance 2’nin çıktığını gördüm. Lastiğin etiket değerlerine göre ıslak zemin sınıfı A, yakıt sınıfı ise B ve 70db ses seviyesi var ama en önemlisi TÜV’ün 3 ay önce yaptığı değerlendirmeye göre neredeyse tüm testlerde birinci çıkmış. Mevcut EGP’nin de oldukça iyi bir lastik olmasından hareketle 2. seriyi almaya karar verdim. Kullandıkça izlenimlerimi paylaşacağım.
    225/50/17 ebadındaki Efficient Grip Performance 2 lastikleri bugün aracıma taktırdım ve lastiklerin hem konforu hem de sessizliği beni çok şaşırttı. Conti pc6’dan sonra huzur buldum diyebilirim. Yeni lastik almayı düşünenlere rahatlıkla tavsiye ederim.

• Ben de 225 55 17 lastik bakıyorum, F1 asy5 düşünüyordum, bu yeni çıkan egp 2 ler kafamı karıştırdı. Aracı sakin sürerim hız limitlerine de uyarım. Asy5 97y c a egp 2 ler ise 101xl a a. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

• burakizmr B kullanıcısına yanıt
    Aracınız konfor odaklı üst sınıf bir araçsa, daha dinamik bir sürüş için Asy. 5 tavsiye ederim.

• Aracım 2009 2.0 t27 Avensis. Normal ebat 215 55 17. Ben çapı ve tabanı 1 cm büyütüp biniyorum 4 yıldır. Araç daha bir güzel duruyor bu lastikle, yol tutuşunda bir zafiyet yaratmadı. Daha mı iyi yol tutuyor bilemiyorum, çünkü dediğim gibi limitler dahilinde kullanıyorum aracımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakizmr -- 1 Mart 2020; 20:21:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: entigin

225/50/17 ebadındaki Efficient Grip Performance 2 lastikleri bugün aracıma taktırdım ve lastiklerin hem konforu hem de sessizliği beni çok şaşırttı. Conti pc6’dan sonra huzur buldum diyebilirim. Yeni lastik almayı düşünenlere rahatlıkla tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    EfficientGrip Performance 2 nin farkı nedir aceba hocam? birde etiket değerlerinde bir farklılık var mı?
  • Daha önceki mesajımı kopyalıyorum:

Eski seride ses şiddeti 68 ya da 69db, yeni seride 70db. Ben de birçok yerde bu lastiğin konforlu olduğunu okudum. Benim alacağım ebatta XL lastikler, o nedenle lastiğin hamuru kötü yol koşullarına karşı daha dayanıklı olmakla birlikte, bir yandan da bir nebze de olsa sert olacaktır. Ben XL lastiklerin Conti'lerde işe yaradığını bizzat yaşadığım için, yine XL lastik seçtim. Memleket yolları için XL lastikler gerekli.

Bu arada 2. seri o kadar yeni ki, sitesi haricinde doğru düzgün bir bilgi yok hiçbir yerde, zaten ben de bayide gördüm ilk kez. Ben sitesindeki sayfa linkini ve test sonuçlarını yine de buraya ekliyorum.
    www.goodyear.eu
    Goodyear EfficientGrip Performance 2 | Goodyear Car Tyres
    https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tires/efficientgrip_performance2.EFFIGRIPP2.html
    https://www.goodyear.eu/content/dam/gydu/page-assets/TUV_SUD_Tire_Test_2019-Report-No-713171748-01-Goodyear-EfficientGrip-Performance-2-new.pdf

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.