Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
277.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vassagotr

2017 Model aracımın üstünde 205 55/16 goodyear efficientgrip performance geldi, üretim 2016. 3 yaz 45bin km kullandım, şimdi kışlıkları çıkaracağım ama eski lastiklerden mi devam etsem yenilesem mi kararsızım. Lastikler geçen sene yazın erken patinaja girme ve hafif kaymalar başlamıştı. Diş derinliği iyi durumda ama sizce lastikler artık sertleşmeye başlamış mıdır? Güvensiz bir durum oluştursun istemem, lastikleri yenilememi tavsiye eder misiniz?
    Yazdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

2017 Model aracımın üstünde 205 55/16 goodyear efficientgrip performance geldi, üretim 2016. 3 yaz 45bin km kullandım, şimdi kışlıkları çıkaracağım ama eski lastiklerden mi devam etsem yenilesem mi kararsızım. Lastikler geçen sene yazın erken patinaja girme ve hafif kaymalar başlamıştı. Diş derinliği iyi durumda ama sizce lastikler artık sertleşmeye başlamış mıdır? Güvensiz bir durum oluştursun istemem, lastikleri yenilememi tavsiye eder misiniz?
    Yazdim

• Bu lastiği yeni taktırdım 215 50 r17 öncekiler hankook vp2 idi bunlar gayet sesiz ve yumuşak lakin araba sanki yolda yüzüyor gibi geliyor. Bir türlü alışamadım basınçlar 32 bu durum normal mi sanki panik fren yapsam durmayacak gibi hissettiriyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çağrı K. -07- kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler. Fiyatından ötürü Nokian Wetproof'a daha yakınım. Lastik başına 150 TL fark oluyor, sizce michelin primacy 4 s1 icin ilave bu kadar vermeye gerek var mı yoksa Nokian da yeterince is görür mü. İkisini de tecrübe etmişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vassagotr -- 23 Mayıs 2020; 5:7:12 >
  • quote:

Hocam teşekkürler. Fiyatından ötürü Nokian Wetproof'a daha yakınım. Lastik başına 150 TL fark oluyor, sizce michelin primacy 4 s1 icin ilave bu kadar vermeye gerek var mı yoksa Nokian da yeterince is görür mü. İkisini de tecrübe etmişsiniz.
    Ben adet basina 150 tl farki verirdim. Cunku zaten Wetproofun yakit tasarruf etiket degeri C iken Primacy4 S1 in yakit etiket degeri A. Yani 100 km de yaklasik 0.4 litre yakit farkı demektir. Uzun vadede lastigi alirken odediginiz fazla parayi yavas yavas cikaracaksiniz. Ayrica birde kullanim esnasinda lastigin verdigi konfor guven ve birde uzun ömurlülük konusunda primacy4 s1 modeli daha önde... ha primacy4 e o kadar para veremem diyorsaniz o zaman Nokian Wetproof alın derim. Primacy4 s1 e gore kiyaslarsam Primacy4 s1 diyorum wetproof kotu demiyorum.

• michelin pilot street 3'lerden geçtim bugün bende bu lastiklere. michelinlere göre daha sessiz geldi ilginç bi şekilde. şimdilik memnunum gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boqe

michelin pilot street 3'lerden geçtim bugün bende bu lastiklere. michelinlere göre daha sessiz geldi ilginç bi şekilde. şimdilik memnunum gibi.
    hayırlı olsun. hangi ebat sizin ki? bir de performance 1 mi 2 mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

hayırlı olsun. hangi ebat sizin ki? bir de performance 1 mi 2 mi?

Alıntıları Göster
    195 50 15 - EfficientGrip Performance yazıyor sadece. 3 kanallı.

Yakıt C - Islak Zemin A
    67 Desibel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boqe

195 50 15 - EfficientGrip Performance yazıyor sadece. 3 kanallı.

Yakıt C - Islak Zemin A
    67 Desibel

Alıntıları Göster
    Yerli üretim mi?

• xweser X kullanıcısına yanıt
    hiç dikkat etmedim.
  • 215 60 16 efficientgrip performance almayi dusunuyorum. Yaz kis bu lastigi kullanirim, agir kis/kar kosullarinda kullanilmaz. Aracim d sinifi . Lastigimide 5 yil oldugu icin degistirecegim, suan 32k km yapildi. Netteki saticilardan Slovenya ve Almanya uretimi olanlar var. Fark var midir, tavsiye eder misiniz?

Bayilerde 725 lira + sibop + rot ,
    İnternette 600 küsür liralara alinip diger ucretleri yine biz karsiliyoruz.

• xweser X kullanıcısına yanıt
    az önce baktım fransa üretimi. 2020 19. hafta üretilmiş. 1 aylık lastikler. bayiden aldım birde internetten 20 lira ucuz idi. kıllanmıştım ama sağlam çıktılar.
  • Goodyear Eagle Efficient Grip Performance 2 modeli, 15 inç için mevcut mu? Aracim boş 1250 kg, lastik ebadı 185/65 R 15.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydayd

Henuz CC'ler bende yeni yaz sıcağı veya kar_buz tecrubem olmadı.
    Size onerim lastikleri marka bazında degil marka_model bazında değerlendirin.
    Markalarin cok değişik modelleri var ve ozellikleride cok degisik oluyor.
    CC degisik bir iddiada bulunan bir lastik. EGP ise tamamen farkli bir lastik.
    Sizin kullandiginiz egp şimdi alsaniz farklı izlenim verebilir.

Nedenini burada yazdim eski egp'ler polonya yapimi 4 su tahliye kanalli ve eu etiket degerleri farkli yeni egp'ler turkiye uretimi ve 3 su tahliye kanalli eu etiket degerleri farkli. Sonucta her modeli farkli degerlemek sart oluyor.
    Yanaklarda balon yapma problemi hangi EGP modelinde var? 4 kanallı Polonya mi yoksa 3 kanallı yerli modelde mi? İstanbul'da oturuyorum ama yazları da yazlığa gidiyorum. 5-10 km'si bozuk ve taşlı yol, hem sırt deseni, hem de yanaklar çabuk aşınmasın, darbe almasın istiyorum, hangi versiyonu seçmeliyim? Yakıt tüketim etiketi B veya C olabilir, yeter ki sağlam ve uzun kilometre yapsın.

Arabanın üzerinde Pirelli P6 var, kötü ama dayanikli lastik, 14 yıldır dayandı o yollara (gerçi kış lastiği ile dönüşümlü kullandim), diş derinliği hala 3-4 mm var ama artik vakti geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: Acr07

Merhabalar.

Şu an forumda bir yanlış anlaşılma söz konusu.

4 kanallı olan 205/55R16 EfficientGrip Performance(Yurtdışı üretimi) (goodyear ürün kodu 528503)

3 Kanallı olan 205/55R16 EfficientGrip Performance FI(Türkiye üretimi) (Goodyear ürün kodu 541403)

İkisi de şu an üretilmekte ve satılmaktadır.

Etiket değerleri ve desenleri birbirinden farklıdır. "FI" takısı olan ürün ülkemizde üretildiği için maliyetleri daha uygundur. Ayrıca Fiat Egea orjinal ekipman lastiğidir.

Bayi olarak bilgilendirmek istedim.

İyi forumlar.
    Yanakları daha sağlam olan Goodyear EGP modeli hangisidir? 4 kanallı Polonya versiyonu mu yoksa 3 kanallı Türkiye versiyonu mu ? Sağlamlık benim icin önemli, bazen taşlı, çakıllı, bozuk yollarda kullanıyorum.

• ksph K kullanıcısına yanıt
    Benim burada konu ettiğim, Michelin CC ile goodyear EGP'nin tamamen farklı amaçlar için üretilmiş olduğu.
    Ayrıca iki ayrı EGP'den kasıt eski nesil Efficent Grip ile yeni nesil EGPerformance arası farklar. Eski Efficent Grip için o başlığın öncesine bakarsanız kolay balon yaptığına dair birkaç kişinin iddiası vardı.
    Son olarak eğer çok taşlı ve bozukyollarda gidiyorsanız tavsiyem daha dayanıklı olması nedeniyle XL denilen extra load lastiklerden alın. Bu aralar populer olarak Falken ze310 veya goodyear EGPerformance gibi bir modelin XL'si size uyar.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydayd

Benim burada konu ettiğim, Michelin CC ile goodyear EGP'nin tamamen farklı amaçlar için üretilmiş olduğu.
    Ayrıca iki ayrı EGP'den kasıt eski nesil Efficent Grip ile yeni nesil EGPerformance arası farklar. Eski Efficent Grip için o başlığın öncesine bakarsanız kolay balon yaptığına dair birkaç kişinin iddiası vardı.
    Son olarak eğer çok taşlı ve bozukyollarda gidiyorsanız tavsiyem daha dayanıklı olması nedeniyle XL denilen extra load lastiklerden alın. Bu aralar populer olarak Falken ze310 veya goodyear EGPerformance gibi bir modelin XL'si size uyar.
    Bilgiler için teşekkürler.

Aracimin lastik ebatlari 185/65 R 15. Yeni model EGP2 buldum ama 195/65 R 15 ebatlarinda. Benim jantlarin genislikleri muhtemelen 5,5 inç yani 195 mm genislikteki lastikler de sigacaktir büyük ihtimalle ama yine de almadan önce bir lastikciye göstereceğim.

185 yerine 195 genislikte lastik kullanmanin bir sakincasi olur mu? Arac biraz yukselecek, yanak yumusayacak, belki konfor artacak ama viraj yol tutuş ve yan ruzgar stabilitesi bozulur mu? Zaten arac yerden yüksek leylek gibi, Renault Scenic.

Bir de lastikler camurluk icine surter mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ksph

Yanakları daha sağlam olan Goodyear EGP modeli hangisidir? 4 kanallı Polonya versiyonu mu yoksa 3 kanallı Türkiye versiyonu mu ? Sağlamlık benim icin önemli, bazen taşlı, çakıllı, bozuk yollarda kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    XL olan 94 yük endeksli. 91 yük endeksi olan da ise XL yok. Bu bahsettiklerim egp. EGP2 için birşey diyemeyeceğim. Ben 94 XL alacaktım ama elimi çabuk tutamayınca ürün tükendi ve maalesef XL olmayan 91 yük endeksli egp aldım ve kullanıyorum. Şu an lastik çok yeni olduğu için yorum yapmam mümkün değil. Bu arada benim aldığım polonya üretimi ve 4 kanallı. Yanlış bilgi vermiyorsam eğer 17 inch olanlar yurtdışı üretimli.

• quote:

Orijinalden alıntı: xweser

XL olan 94 yük endeksli. 91 yük endeksi olan da ise XL yok. Bu bahsettiklerim egp. EGP2 için birşey diyemeyeceğim. Ben 94 XL alacaktım ama elimi çabuk tutamayınca ürün tükendi ve maalesef XL olmayan 91 yük endeksli egp aldım ve kullanıyorum. Şu an lastik çok yeni olduğu için yorum yapmam mümkün değil. Bu arada benim aldığım polonya üretimi ve 4 kanallı. Yanlış bilgi vermiyorsam eğer 17 inch olanlar yurtdışı üretimli.

Alıntıları Göster
    Bilgiler için cok teşekkürler. Bir saticida 185/65 r 15 birinci nesil EGP var, XL degil normal yuk endeksli. Saticiyla yaziştım, Polonya uretimi imiş, sanırım 3 kanallı. Bu genisliklerde 4 kanalli yok zaten. Ama lastikler 2018'in son haftalarinda üretilmiş. Nerede, nasıl beklemiş, nasil depolanmış bilmiyorum. Beklemiş ve bayatlamiş lastik alma riskine girmek mantıklı mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ksph

Bilgiler için cok teşekkürler. Bir saticida 185/65 r 15 birinci nesil EGP var, XL degil normal yuk endeksli. Saticiyla yaziştım, Polonya uretimi imiş, sanırım 3 kanallı. Bu genisliklerde 4 kanalli yok zaten. Ama lastikler 2018'in son haftalarinda üretilmiş. Nerede, nasıl beklemiş, nasil depolanmış bilmiyorum. Beklemiş ve bayatlamiş lastik alma riskine girmek mantıklı mi?

Alıntıları Göster
    benim aldığım da 2019 23. hafta üretim tarihli. goodyear yetkili bayii. gittigidiyordan. lastikmix satıcı. aldığımda 4 lastik için 300 tl yakıt kampanyasına da dahil etti. şimdi bu kampanyada bitmiş galiba.

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.