Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
277.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hali hazırda goodyear egp kullanıyorum, 1 takım daha alıp yenilemek istiyorum ama bu lastik tr ye ne zaman girer bir fikriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gs_KuRTuLuS kullanıcısına yanıt
    Şu anda tüm bayilerde var.

• quote:

Orijinalden alıntı: entigin

Şu anda tüm bayilerde var.
    Teşekkür ederim. Ben sadede internetten bakmıştım denk gelmemiştim

• quote:

Daha önceki mesajımı kopyalıyorum:

Eski seride ses şiddeti 68 ya da 69db, yeni seride 70db. Ben de birçok yerde bu lastiğin konforlu olduğunu okudum. Benim alacağım ebatta XL lastikler, o nedenle lastiğin hamuru kötü yol koşullarına karşı daha dayanıklı olmakla birlikte, bir yandan da bir nebze de olsa sert olacaktır. Ben XL lastiklerin Conti'lerde işe yaradığını bizzat yaşadığım için, yine XL lastik seçtim. Memleket yolları için XL lastikler gerekli.

Bu arada 2. seri o kadar yeni ki, sitesi haricinde doğru düzgün bir bilgi yok hiçbir yerde, zaten ben de bayide gördüm ilk kez. Ben sitesindeki sayfa linkini ve test sonuçlarını yine de buraya ekliyorum.https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tires/efficientgrip_performance2.EFFIGRIPP2.htmlhttps://www.goodyear.eu/content/dam/gydu/page-assets/TUV_SUD_Tire_Test_2019-Report-No-713171748-01-Goodyear-EfficientGrip-Performance-2-new.pdf
    Test sonuçları çok iyi duruyor. Nette de satışa çıksa bari bir an önce.

Hocam bu arada konfor odaklı bir lastik midir bu egp 2? Yumuşak lastik arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 7 Mart 2020; 0:39:30 >

• Gs_KuRTuLuS kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Goodyear sitesindeki resmi bayilerde fiyatlar daha uygun ve 17 inch ve üzeri lastikler için sigorta da yapıyorlar.

• fırat.ç. kullanıcısına yanıt
    Konfor odaklı deniyor ve Conti Pc6’dan sonra bana bayağı konforlu geldi. Primacy 4 kadar konforlu mu bilmiyorum ama test sonuçlarında ondan daha iyi.

• quote:

Daha önceki mesajımı kopyalıyorum:

Eski seride ses şiddeti 68 ya da 69db, yeni seride 70db. Ben de birçok yerde bu lastiğin konforlu olduğunu okudum. Benim alacağım ebatta XL lastikler, o nedenle lastiğin hamuru kötü yol koşullarına karşı daha dayanıklı olmakla birlikte, bir yandan da bir nebze de olsa sert olacaktır. Ben XL lastiklerin Conti'lerde işe yaradığını bizzat yaşadığım için, yine XL lastik seçtim. Memleket yolları için XL lastikler gerekli.

Bu arada 2. seri o kadar yeni ki, sitesi haricinde doğru düzgün bir bilgi yok hiçbir yerde, zaten ben de bayide gördüm ilk kez. Ben sitesindeki sayfa linkini ve test sonuçlarını yine de buraya ekliyorum.https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tires/efficientgrip_performance2.EFFIGRIPP2.htmlhttps://www.goodyear.eu/content/dam/gydu/page-assets/TUV_SUD_Tire_Test_2019-Report-No-713171748-01-Goodyear-EfficientGrip-Performance-2-new.pdf
    yakıt verimliliği ve ıslak zeminde sürüş hakimiyeti değerlerini kastetmiştim hocam..
    ilk seride yakıt verimliliği B ıslak zeminde sürüş hakimiyeti A değerlerindeydi..
    yeni seri için nette hiçbir yerde bu değerleri göremedim..

• Bu seride de aynı. Yakıt verimliliği B, yol tutuş A.

• Arkadaşlar egp alacağım lakin lastikcimde bulunan seri 3 kanallı 2020 üretim. 185/65/r15 opel corsa için kullanacağım. Sizce 3 kanallı ile 4 kanallı arasında kayda değer fark olur mu ? 4 kanallı yok denecek kadar az var bu seri için ve çok pahalı

• selamlar, bugun itibariyle ben de goodyear efficientgrip performance 2 taktırdım.

adet fiyatı: 525 TL
    7 taksit
    1 yıl yol yardım ve lastik sigortası
    300 TL de yakıt hediyesi var.

umarım kazasız belasız sorunsuz bir şekilde kullanırım. hayırlı günler.

• savasavcu kullanıcısına yanıt
    Nasıl son durum tutuş ve ses konusunda? Birde 90 100 civarında uğultu sorunu varmı acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Scuderia. kullanıcısına yanıt
    Henüz kullanma şansım olmadı ne yazik ki. İlerde size bilgi veririm.

• arkadaşlar bu üründen almak istiyorum.

bu ürün 3 kanallı mı yoksa 4 kanallı mı? satıcılara çok güvenemiyorum. 2019 42 hafta üretimi imiş.

• xweser X kullanıcısına yanıt
    4 kanal fakat eski seri. Efficient grip 2 olarak yenilediler tasarımda değişti

• quote:

Orijinalden alıntı: Scuderia.

4 kanal fakat eski seri. Efficient grip 2 olarak yenilediler tasarımda değişti
    Çok ciddi fark var mı aralarında acaba? Bu dediğim ürünü yakıt kampanyası, axess ve visa ile 380 tl civarına gelecek. Tabii takma parası da lastik başına 25-30 desek. 410 olur. Karar veremedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xweser X kullanıcısına yanıt
    Kullanıcıların yorumlarına bakmak lazım ama yeni bir lastik malum virüsten dolayıda çoğu kişi çıkıpta gezemiyor ama efficient grip eski seride olsa iyi bir lastik ölçünüze görede tutan fiyat iyi. Ben kendi aracıma 2. Yeni seriyi adet 390 tlden aldım.
    Good yearin anlattığına göre yeni efiicient 2 de daha uzun lastik ömrünü ve kauçukta daha fazla esnekliği hedeflemişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: savasavcu

selamlar, bugun itibariyle ben de goodyear efficientgrip performance 2 taktırdım.

adet fiyatı: 525 TL
    7 taksit
    1 yıl yol yardım ve lastik sigortası
    300 TL de yakıt hediyesi var.

umarım kazasız belasız sorunsuz bir şekilde kullanırım. hayırlı günler.

Hayırlı olsun. Takma ücreti de dahil mi bu fiyata? Bir de almanya üretimi mi bu lastikler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 18 Mayıs 2020; 21:5:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merak edenler icin kendim edindigim tecrubelerimi aktarmak isterim. 3 sene boyunca yaklasik 45bin km aracimda 195.55.16 87H Goodyear Efficient Grip Performance lastik kullandim. Etiketler yakit tasarruf B islak zemin A ses 67db Almanya uretimliydi. Ayni arabamda daha önce 3 farkli marka model lastikte kullandim. Kullandiklarim arasinda goodyeara en yakin olani Nokian Wetproof oldu 1 seneye yakin Nokian Wetproof kullandim. Oncelikle Goodyear Egp nin bana verdigi izlenimleri aktarmak istiyorum; cok guzel sessiz inanilmaz yumuşak yanak hissiyati vardi. Ancak lastik yanagi cok ince yumusak oldugu icin direksiyon tepkilerine ani sert tepkiler vermiyordu biraz gec tepki veriyordu esnekliginden dolayi. Begenmedigim yanı kuru parlak zeminde lastik biraz gaza yuklenince kolayca patinaja dusuyordu ve yine parlak zeminde virajda biraz zorlayinca beklemedigim anda yolu tutmayi bırakıp yanal kayma eğilimine giriyordu. Ancak parlak olmayan kalın mucur asfaltta cok iyi tutuyordu yolu. Yine parlak asfaltta lastikler tamamen iyice ısınmamişken ani panik frenlemede Abs cok devreye giriyordu. Ancak lastikler tam sicakken patinaj durumu pek düzelmese bile ani frenlerde muthiş tutuyordu abs cok gec giriyordu. Ancak yine sicak olmasina ragmen parlak asfaltta virajda ani direksiyon kırmalarinda yanal kayma yasatiyordu. Tabi ben biraz sınırlari zorlamiş halimdeki aldigim tepkileri aktariyorum. Standart veya biraz sınır zorlamada gayet iyi. Gelelim ıslak zemindeki viraj tutunmasi patinaj ve abs durumuna. Lastik bazen oyle bir an geliyorki kuru zeminden ıslak zeminde daha iyi yol tutuyor resmen. Patinaja ıslak zeminde kolay kolay düşmüyordu. Ve tam ıslak yolda muazzam bir frenleme kabiliyeti vardı abs cok gec giriyordu cok dengeli bir duruş yaptirabiliyordu. Yanal olarak da islak zeminde daha hic kayma egilimine girdigini hatirlamiyorum. Yol sesine gelecek olursam 67db dısariya verdigi sestir iceriyi ne kadar etkiler bilemem. Ama şunu söyleyeyim 71 db olan Continental PremiumContact5 serisi 67Db olan bu goodyear egp lastigine gore lastik yuvarlanma ve asfalta sürtunme ile yarattigi ruzgar sesini daha az veriyordu iceriye. Beni ses konusunda beklentilerimin biraz biraktigini soyleyebilirim. Bir doger husus lastik ilk 2 sene boyunca zirve performansini koruyabildi. 3. Seneye girince ozellikle 3. Sene sonuna dogru resmen sertleşti ve islak zeminde kayıp hissettirmese bile kuru zeminde daha gurultulu ve daha zayif yol tutmaya baslamisti... Alinmaz mi ? Alinir. Artilarina ek olarak dedigim gibi frenleme konusunda cok memnundim ses konusunda da memnundum sadece yazdigi gibi dusuk deger olan 67db iceriye veren ses konusunu yaniltiyor. Gelelim Nokian Wetproof a... Goodyear Egp den sonra Nokian nin 195
    55.16 87V Wetproof u taktim gecen sene aracima. Etiketler yakit tasarruf C islak zemin A ses desibel 67db idi... Egp ye gore kiyaslarsam 15 bin km kullandigim nokian wetprooflar Goodyear Egp ye gore gercekten yol puruzlerinin yarattigi ve ruzgar sesini daha az iceriye veriyordu. Kuru zeminde Egp gibi patinaja kolay dusuyor ama frenleme konusunda kuru zeminde sogukken bile Egp ye gore daha iyi durabiliyordu. Yanal kayma konusunda kuru zeminde lastikler tam sicakken asiri zorladigimda yine beklentimin altinda kaliyordu bazen kayma egilimine giriyordu. Islak zemin konusunda diyecegim tek kelime ile muazzam bir lastik. Goodyear Egp islak zeminde iyi olmasina ragmen bu Nokian Wetprooflar bambaskaydi su birikintisinden gecerken bile cok iyi sekilde su tahliyesi yapiyordu. Abs girmiyor cok iyi yanal tutunma ve fren tutunmasi yaptiriyor. Gercekten abartmiyorum bir lastik islak zeminde ancak bu kadar iyi olabilirdi... Simdi gelelim aracimi degistirdim yeni aldigim aracimda 205.60.16 ebatli Goodeyar Efficient Grip lastikler vardi ve durumlari hic iyi degildi 5 senelikti. Efficient Grip Performance degil sade Efficient Grip vardi.. ve uzun uzun arastirdim ve 3 marka model araisnda kalmistim. Nokian Wetproof, Goodyear Egp ve Michelin Primacy4 (S1) modeli... Ben daha once ikisini kullanip deneyim kazandigim icin ve yapilan testlerde daha basarili buldugum icin Michelin Primacy4 (S1) 205.60.16 92H lastikten yana tercih kullandim ve aralık 2019 dan bu yana 5 bin km dir kullaniyorum. Henuz daha yeni sayilirlar. Normal Primacy4 degil Primacy4 (S1) olanini aldim. S1 olanlarin Yakit tasarruf etiket degeri A islak zemin etiket degeri A ses db 68db... hislerimi yazayim bu lastik bambaşka bir lastik. Kuru zeminden baslayayim ; ani kalkislarda patinaj diye birsey bulmak cok zor. Yanal kaymada lastigin yanaklari cok yumusak olmasina ragmen tepkileri cok net ve cok iyi bir tutus sergiliyor. Frenleme konusunda da bir okadar iyi. Ozellikle lastik tam sicakken resmen yola yapisiyor diye tabirine tam uygun bir lastik. Islak zeminde inanin bana Nokiandan geri kalmiyor hatta islak zeminde viraj hakimiyeti nokiandan dahi daha iyi. Ses konusunda ise hayatimda kullandigim gordugum en sessiz en yumusak konforlu lastik diyebiliyorum... temiz kuru asfaltta lastik yokmus gibi akıyor arac... Onceki uzerinden cikan goodyear EfficientGrip yakit tasarruf etiketi D idi. Bu lastik A. Ve bu lastige gecince arac resmen kendiliginden akmaya basladi bariz bir rahatlama var... evet biraz pahali bir lastik ama pismanmiyim ? Asla. Bir daha lastik alacagim zaman kesinlikle bu lastik olursa bundan alirim. Bir ust serisi cikarsa da onu alirim. Goodyear eskiden iyiydi son 2 senedir bozdu polonya ve turkiye uretimli olanlari rezalet. Bu yuzden goodyeari secmemistim bu sefer. Belki konu farkli oldu ama yinede yazmak istedim belki birilerinin işine yarar diye...

• 2017 Model aracımın üstünde 205 55/16 goodyear efficientgrip performance geldi, üretim 2016. 3 yaz 45bin km kullandım, şimdi kışlıkları çıkaracağım ama eski lastiklerden mi devam etsem yenilesem mi kararsızım. Lastikler geçen sene yazın erken patinaja girme ve hafif kaymalar başlamıştı. Diş derinliği iyi durumda ama sizce lastikler artık sertleşmeye başlamış mıdır? Güvensiz bir durum oluştursun istemem, lastikleri yenilememi tavsiye eder misiniz?

• Yorumum ve deneyimimi okuduysaniz aslinda degismesi gerektigini kesin anlardiniz. Ben ilk 2 sene performansindan hissetmeden kullandim. Ama 3. Sene ve 3. Sene bittigi anda lastikler resmen kızak gibiydi frenleme de bile uzamaya abs girmeye baslamisti. Kolayca patinaja dusuyor ve yanal kaymalar yasatiyordu. Zaten lastigin ömru maksimum 4 sene ve en fazla 50 bin km idir. Siz 45 bin kullanmissiniz onumuz yaz ayi. Bence yenileyin ve sizde bir Michelin Primacy 4 (S1) alın farkı görün

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.