Şimdi Ara

Indiana Jones and the Great Circle | PC ANA KONU | (ÇIKTI) (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Gregar
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
16
Favori
19.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunu epey oynadıktan sonraki yorumum şu şekilde :
    + grafikler çok iyi
    + bölüm, çevre tasarımları çok iyi
    + macera hissi, puzzlelar çok iyi
    - yapay zeka(!)
    - dövüş mekaniği , ki aslında bence dövüş mekaniği güzel ama yapay zeka kaynaklı kötü. Yani yapay zeka iyi olsa, dövüş mekaniği keyif verir. Ama yapay zrka harbi çok kötü abi, npcler burnunun dibini göremiyor resmen. Yani adamı öldürüncr cesedi taşıyıp saklama var ama, hiç gerek duymuyorsunuz ki

Anlam veremediğim nokta ise türkiyede oyunun pek konuşulmaması ve yayıncılar tarafından pek sevilmemesi. Enteresan, şunu net bir şekilde görüyoruz ki günümüz dünyasında marketing her şey. Bakın path of exile 2 ye, hayvan gibi reklam yaptırıyor influencerlara youtube un her yeri path of exile 2 dolu, bu oyunu konuşan olmadı ve yok. Yazık gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _botturgec_ kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce de yazmıştım size. Bende de 4060 masaustu var. Sanki son update sonrası biraz daha iyi oldu performans. Ayrıca nvidia app ini kaldırdım. Bir nebze onun da etkisi varmış performans düşüklüğüne. Şimdi gayet güzel oynuyorum. Bizde 8 gb vram olduğu için grafik ayarlarında sarı renkte uyarı çıkıyor zaten. Onları medium a alıyorum. Onlar dışında hepsi ya ultra ya high.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu yıl çıkmış oyunlar arasında en iyi optimizeye sahip oyun oldu. Umarım devamı gelir tadi damakta kaldı. Machine Games duyurulmamış proje üzerinde çalışıyormuş.

• ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

Hocam bende daha grafik ayarlarını yaparken bile donma, kilitlenme oluyor. Nvidia uygulamasını kaldırmayı ben de deneyeyim. Siz gamepass mi yoksa steam versiyonunu mu kullanıyorsunuz? Sanırım steam versiyonunda rt kapatma seçeneği de varmış, onu kapatsam faydası olabilir gibi geliyor.

• Selamlar, Indiana Jones oynarken bir anda direkt masaüstüne dönüyor, Xbox Game Pass'te bu hatayı yaşayanları gördükten sonra game Pass bozuk sanıyordum. Bugün steamden alıp 1 saat kadar atmadan oynadım fakat arka arkaya Steam'den de atmaya başladı. Işın izleme kapalı, 4K destekleyen monitörüm var 2K ya çekiyorum yine atıyor. Tüm ayarları ortaya almama rağmen 2K da yine attı.

Yardımcı olabilecek var mı?

Sistemim ise şu şekilde,

13th i9-13900KF işlemci

ASUS GEFORCE ROG RTX 4080 16GB

32GB RAM

Yok gamepass pc üzerinden oynuyorum. Bizde rt kapatma yok zaten. Steam i tam bilmiyorum hocam.

• Oyun bitti. Açıkçası çok güzel başlayan ve ortalara doğru gayet güzel ilerleyen oyun, ortalardan sonra bozmaya başladı. Ortalardan sona doğru daha sıkıcı bir hal aldı. Hatta bir ara oyunu bırakıp merakımı gidermek adına sonunu YouTube’dan izlemeyi bile düşündüm. Oyuna genel olarak puanım 6,5/10

• Frame gen hala bozuk :D oynamamayı tercih ediyorum artık maalesef. ayar mı oynuyorum oyun mu belirsiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DumanOlur

Selamlar, Indiana Jones oynarken bir anda direkt masaüstüne dönüyor, Xbox Game Pass'te bu hatayı yaşayanları gördükten sonra game Pass bozuk sanıyordum. Bugün steamden alıp 1 saat kadar atmadan oynadım fakat arka arkaya Steam'den de atmaya başladı. Işın izleme kapalı, 4K destekleyen monitörüm var 2K ya çekiyorum yine atıyor. Tüm ayarları ortaya almama rağmen 2K da yine attı.

Yardımcı olabilecek var mı?

Sistemim ise şu şekilde,

13th i9-13900KF işlemci

ASUS GEFORCE ROG RTX 4080 16GB

32GB RAM

İşlemcide oc varmı yoksa bile frekans düşürüp deneyin hem çekirdek frekansı hem ring.

• mevcut türkce yamayı biraz düzenlediler mi dostlar şu an kullanılır durumda mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 20 Aralık 2024; 19:36:31 >
  • Oyuna güncelleme gelene kadar sorunsuz oynuyordum fakat artık oyun vram hatası veriyor ve açılmıyor. Nvidia uygulamasını da kullanıyorum. Önceki drivere dönüp denedim fakat maalesef olmadı. Tüm ayarlar en düşükte. Yapılacak bir şey var mı? Ekran kartım rtx 4050 (monster Abra a5)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi befo -- 20 Aralık 2024; 20:46:23 >
  • DumanOlur D kullanıcısına yanıt

Sorunun büyük ihtimalle işlemciden. Degrade olmuş olabilir. İşlemci hariç aynı setup var bende de. 7800x3D ile hiç crash almadım.

• Oyunun steam versiyonu da gamepass versiyonu da maalesef 4060'lı laptopta çalışmıyor. Günlerdir kurcalamadığım şey kalmadı. Bir süre beklemek en iyisi olacak sanırım.

Hocam nexus mod sitesinde paylaşılmış. 8 gb vram ler için. Bunu bi dener misin?

C:\Users\****\Saved Games\MachineGames\TheGreatCircle\base with the included file or add :  is_poolSize "1500" to the first line of your TheGreatCircleConfig.local file

Varsayılan değer bende "1536" idi onu 1500 yap bakalım fark edecek mi 🙂

• DumanOlur D kullanıcısına yanıt
    13 ve 14 nesil işlemciler patlak hocam intel tarafında. Bios güncellemesi yayınlamışlardı yapmadıysan yap

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

Maalesef yine sonuç aynı... Sanki oyun bana 1 dakika süre tanıyor girince. Menüde de takılsam, oyun içine de girsem bir dakika sonra şak diye donup kalıyor.

• Galiba sonunda çözdüm. Önceki sayfalarda arkadaşın verdiği uygulama ile ekran kartının driver'ını eski sürüme çevirdim. Oradaki linkte desktop versiyonu varmış, onu kuruyordum . Şimdi notebook versiyonunu indirdim çiçek gibi oldu. Şimdi dlls quality, frame gen açık 100+ fps veriyor ve pool size ve birkaç ayar hariç her şey ultrada çalıştı.

Oh be :) Yorduğum herkese tekrar teşekkür ederim.

• Dgkn_sglmr D kullanıcısına yanıt

Hocam önceki sayfada da yazmıştım..

"Win 11 24H2'de (daha önceki sürümlerde oluyor olabilir) 4000 serisi kartlarda Frame Generation açınca performans sorunu yaşıyorsanız Nvidia Denetim Masasından Düşük gecikme oranı modunu kapalı yapın. Eğer bu ayar Ultra'da ise hem fps düşüyor hem de stutter olmaya başlıyor. Bu oyun motoruyla yapılan diğer oyunlarda da bu sorun varmış Reddit'te gördüm. Şuan en son ayarlarda 180 fps civarı alıyorum.

Vram le ilgisi yok o zaman dimi hocam

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.