Şimdi Ara

Indiana Jones and the Great Circle | PC ANA KONU | (ÇIKTI) (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
17
Favori
19.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Var hocam. Youtube dan baktım, başka oynayanlar açıp kapatabiliyor sync ayarını.

• ylönen kullanıcısına yanıt

Biz neden kapatıp açamadık merak ettim.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

Denedim ama maalesef. “Game crashed. Wrote crash dump to local path Not saved" hatası alıyorum şimdi de. Oyun açılmaya başlar başlamaz bu hata geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Az önce buldum. Fg açık olduğunda sync ayarı kapanıyor. Fg kapatınca açılıyor. Bug falan mı bu çok saçma bir durum :)

• befo B kullanıcısına yanıt

Benim 4050 ekran kartlı dizüstü pc de ekran kartının 6gb olması yüzünden olan sorunu ben dediğim şekilde çözdüğüm için başka çözüm yolu maalesef bilmiyorum.

Sürücüyü denetim masasından tamamen silip mi dediğim sürücüyü kurdunuz. Pc de Nvidia ait ne varsa silip ondan sonra dediğim sürücü versiyonu kurmanız gerekiyor.

Sadece sürücüyü silip sonra dediğim sürümü kurarsanız bu sorun hem düzelmez hemde aslında dediğim sürücü yerine yine pc güncel sürümü kurmuş olabilir.

Nvidia son GeForce Experience sürümlerinden biri sistemde varsa yada onun yerine çıkardığı NVIDIA App sistemde kuruluysa bunları silmeden eski bir sürücüyü kurmaya çalışsanız dahil maalesef kurmaya çalıştığınız eski sürücü yerine daha güncel bir sürücüyü kuruyor.

Anladım. İlglinç bir durum.

Evet ddu ile silip yükledim ama maalesef. Windows sürümünüz nedir acaba? Windows 11 den mi kaynaklı ki bilemedim.

• Ara sahnelerde yada oyun içinde yırtılma yaşayanlar, fg kapatıp v sync'ı adaptive getirebilirler. 60 fps te stabil yırtılma falan olmadan güzelce çalışıyor.

Windows 11 Home sürüm. Benim cihaz Asus bir modeli. 8 Ekim de Win11 kurulu olarak Teknosa mağazasından almıştım. 3 aylık hediye olarak verdiği Gamepasse ile oyunu oynayıp bitirdim.

Ama marka kaynaklı bir sorun olacağı sanmam sonuçta sizinde benim de ekran kartı Nvidia 4050 serisi

Benzer sorunu Steam de yaşayan olmuş bir dosyanın içindeki bazı belgeleri silince düzelmiş hatta size isimlerini yazacaktım ama sildiği belgelerden bir kaçı Steam'e ait dosyaymış o sebeple o sizin işinize görmeyecektir.

Benimki de steam versiyonu maalesef. Dosya doğrulama da yaptım defalarca ama maalesef. Bazen hasbelkader açılıyor çıkış yapınca tekrar açılmıyor. Saçma bir durum.

Steam sürümse o vakit hata yazısını google yazın Steam den bir sayfa çıkıyor. Oraya girip bir bakın o zaman. Orada bir kişi çözüm yazmış. Onu bir deneyin o zaman. Ben sizin sürümü gamepasse sanmıştım. Steam olduğunu bilsem linki copy yapıp size yazardım.

Durun buldum o sayfayı;

steamcommunity.com
    The game crashes :: Indiana Jones and the Great Circle General Discussions
    https://steamcommunity.com/app/2677660/discussions/0/595135824845110316

Burada iki kişi çözüm yazmış. İkisini de deneyin bir bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 29 Aralık 2024; 23:20:35 >
  • Eski sayfalara hızlıca baktım ancak bulamadım. Tekrara düşüyorsam kusura bakmayın.

Oyunu RTX 4080 ve 13700KF ile game pass üzerinden oynuyorum 4K (DSR), Grafik ayarları Supreme ve RTX full ve DLSS ultra performance FG off , VS on olarak TV'de 60 fps alıyorum.

Ancak masaüstüne dönüp oyuna girdiğimde FPS neredeyse yarı yarıya düşüyordu.

Oyunun grafik ayarlarına girip DLSS ve FG değiştirip tekrar eski durumuna getirdiğimde 60 fps tekrar görebiliyorum. Bu bir kaç defa olduktan sonra redditte yaptığım araştırmalara göre nvidia oyun arayüzünün bu sıkıntıya sebep olduğunu okudum.

Nvidia oyun arayüzünü kapattıktan sonra artık böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.

Benzer sorunu tecrübe edenlerin de Nvidia kontrol panelinden latency'i kapattıklarında sorunun çözüldüğünü yazmışlar ancak bende zaten latency kapalı konumdaydı.

Bu arada FG, vsync ile çalışmaz diye biliyorum. FG açtığınızda vsync kapalı gözükmesinin sebebi budur. FG ilk çıktığında vsync ile kullanıldığında input lag'a sebep oluyordu diye hatırlıyorum (en azından Cyberpunk 2077'de tecrübe edindiğim bu olmuştu ancak sonradan çıkan FG versiyonlarında çok aza indirildi).

Ben 60 Fps sınırlı TV'de oynadığım için tüm oyunlar için nvdia kontrol panelden vsync açık ayarlı kullanıyorum.

Oyun çok güzel, bulmacalar olsun, diyaloglar ve grafikler olsun, muhteşem keyif veriyor.

Mısır bölümündeyim, sindire sindire tüm haritayı temizlemeye girilmedik yer bırakmamaya çalışıyorum çünkü hakiketen uğraşılmış belli.

Aynen fg bozuk oyunda ciddi yırtılmaya neden oluyor ben de bu ayarlarda çözdüm işi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anonymous Çeviri yamasını yayımlamış. Deneyen oldu mu acaba. Yamanın testi çeviriden daha uzun sürdü, merak ettim açıkçası. Duruma göre Stalker 2 molası verebilirim.

ps5 çıkacak deniyor 2025 ilk çeyrekte oradan oynarım dostum saolasın 

• FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

1 saat kadar denedim bugün, gayet güzel olmuş, sıkıntı yoktu.

• cexxx kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Bugün abone olmak gerek o zaman. Malum zam gelebilir yine. 

• 4070 Super kullanıyorum. Aldığım frame'den bağımsız sürekli bir takılma hali var oyunda. Frametime dalgalanması var sürekli, düzelmiyor. 100 FPS de alsam akıcılık yok. Bunu yaşayıp çözen var mıdır?

Gamepass sürümü
    7600X
    32 GB Ram
    Gen4 NVMe SSD

• F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

Nvidia kartta akıcılığı engelleyen faktörler.

Shadow play ile kayıt almak.

Afterburner ile gpu power ve power percent takibi yapmak yani osd de bu değerlerin olması.

Nvidia App eski versiyonunu kullanmak.

566.36 ve sonrası çıkan sürücü kullanmak (Bu oyun için)

Konuda önceki sayfaya bakın sürücüde ki sorunu düzeltmeye yönelik bir video var ilk yorumundaki işlemi uygulayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 31 Aralık 2024; 17:28:38 >
  • Starborn kullanıcısına yanıt

Nvidia App geçmeyenler 566.36 sonrası güncellemeleri almıyor.

Nvidia App gecen sildim eski uygulamayı kurdum. Dünde güncelleme yaptım en güncell sürüm olarak 566.36 kurdu. Güncelleme aratınca da sizde en son güncel sürüm kurulu diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 31 Aralık 2024; 17:5:23 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.