Şimdi Ara

İneklik yapmanın lüzumu yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu mühendislerdeki hırsı anlamıyorum ben,ha mesleğe saygım sonsuz dünyanın en önemli mesleklerinden biridir de o kadar çalışıp patron zengin etmek nasıl koymuyor anlamıyorum.

Bence dünyada en çok sömürülen grup da budur,işçinin emeğinin hiçbir önemi yok yüzlerce işçinin yapacağı işi mühendisin tasarladığı bir makine yapabilir o yüzden asıl sömürülenler işçiler değil teknik elemanlardır.

İşin maddi boyutunu geçtim manevi olarak da sömürülüyor mühendisler,Elon musk ın mühendisleri araba yapıyor,dahi elon musk araba yaptı diyorlar,adam 300 milyar dolar servet yapıyor sen 10 bin dolar maaş alıyorsun diye seviniyorsun

En azından tıp okumanın bu yanını seviyorum,patronlara kölelik yapmıyorsun,devlet hastanesinde devlet için çalışıyorsun

• Sen bu foruma fazlasın.

• para ticarette.

• Ulan ucube herif sen çalışmazsan yanındaki adam çalışıp o pozisyona girecek sen de donsuz ortalıkta gezeceksin, edebiyat kasma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayda 3 bin dolar kazanmak yerine ineklik yapıp 10 bin dolar kazanmak mantıklı bir tercih bence

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt
    Konu o mu birader,bı okusana şu yazdıklarımı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yine haklı bir paylaşım

• Gemide 4K dolara ömrümü çürütürken senin bu mistik postunu hatırlayacağım Kars tiplim

• Konu çok doğru ama son zamanlarda şunun farkına vardım kapitalizmin asıl kölesini patronlardır. Elon her maddiyatı elde etmiş ama paranın en büyük kölesi şu an hırsından dolayı. Mühendisin işçinin en azından işi dışında bir hayatı var

• Para muhabbeti bayıyor.

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

Değiştiremeyeceğin şeyler hakkında saçma sapan yazılar yazmanın bir anlamı yok, durum bu, adapte olursun ya da yok olursun, bu kadar.

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt
    İyi,sen köleliğe devam et asla düşünme,sorgulama bir şeyi
    Patronun ferrarisinde gezerken sen sabah akşam çalışıp 20 taksitle aldığın koltukta rahat rahat uyursun şükredersin.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Para muhabbeti olmasa bunca çileyi çekip derece yapıp ünide 4 ortalama yapar mıydın azıcık dürüst ol

Sizde sınırdan geçsen yetiyor ama bizde öyle değil işte. 2.0 ortalama ile mezun olacağına hiç okuma daha iyi.

• Tm da nolacak ki 10 bin dolar alsan da patron senin işin üzerinden 100 katını kazanacak bu insana koyar,bilmiyorum ben mi böyle düşünüyorum sadece

Yav ben paraya takmıyorum artık o kadar. Sonuçta şurada yaşayacağımız verimli 20 sene daha var. Hem patron olmak kolay mı o kadar? Bir mühendisin o büyük milyarlık şirketlere katkısı denizdeki kum tanesi kadar.

Paradan önemli şeyler var, maddi refah o kadar da mutlu etmiyor.

• Patron olmak gayet kolay,bu patron güzellemesini anlamıyorum
    Sen 10 yaşındaki çocuğun eline 100 milyon ver hiçbir yatırım iş vs yapmasın faize koysun ayda 2-3 milyon para getirir,bu sistemde para kazanmanın tek yolu elinde paranın olması
    Bir muhendis bütün bu işleri yapıyor demiyorum milyarlık şirketlerde çalışan bütün elemanlar yapıyor patronun ise hiçbir katkısı yok sadece parayj yeme kısmı ona kalıyor.

Yav allah aşkına nasıl kolay? 100 yeni girişimin 95’i ilk seneden batıyor.

büyük şirketlerde 1 tane patron mu var sanıyorsun? Sahibi olduğunu sandığın kişilerin şirketlerdeki hisselerine bak %10’u geçen azdır. Elon’un bile tesla’da %20 hissesi var. Ayrıca bunun yönetim kurulu var, c level yöneticleri var, var oğlu var.

• 100 girişimin 95 i batar zaten çünkü sermaye çok küçük bir grupta toplanmış
    Sen çiğköfteci açmayı da girişim olarak nitelendirebilirsin ve bu tabi ki de batar.
    Yöneticiler sadece yüksek maaşlı köleler onları salla

• ulan sanki kimsenin aklina gelmemis dusunceler kuruyormussun gibi yaziyosun ya  

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.