Şimdi Ara

Selektör atmanın anlamı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki kere başıma geldi bugün hastaneye acil gidiyordum dörtlüleri yakmış biraz da hızlıydım ara sokaktan yavaş yavaş caddeye çıkıyodu selektör attım bende çıkmaması için ama yola atladı zor toparladım arabayı

Selektör atınca çıkma ben geliyorum demek mi? yoksa yol verdim çık anlamımda mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İki kere çekersin kolu kendine, çat çat selektör atarsın. Yol istiyorum demektir bu bana göre. Yavaşlayıp tek tık yaparsam geçmesini beklersem burdan geç demek istediğim anlaşılır. Yola, akışa, duruma göre değişen şeyler. Otobanda 120 ile sol şeritte selektör atan adam arkanda, yol verdim devam et demiyordur.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Selektör Nedir?

Selektör, bir web sayfasındaki belirli öğeleri hedeflemek ve bunlarla etkileşime geçmek için kullanılan bir CSS (Cascade Style Sheets) seçicisidir. Bir selektör, bir HTML öğesinin adını, sınıfını veya kimliğini kullanarak o öğeyi tanımlar.

Selektörler, web sayfasının görünümünü ve davranışını özelleştirmek için kullanılır. Örneğin, tüm başlıkları kırmızı yapmak için "h1, h2, h3 { color: red; }" selektörünü kullanabilirsiniz. Ayrıca, belirli bir sınıfı olan tüm paragrafları gizlemek için ".gizli { display: none; }" selektörünü kullanabilirsiniz.

Selektörler, web geliştirmede çok yönlü ve güçlü bir araçtır. Aşağıdaki şekilde sınıflandırılırlar:

• Tür Selektörleri: Bir HTML öğesinin türünü hedefler (ör. p, div, h1).
    • Sınıf Selektörleri: Bir öğenin özel bir sınıfını hedefler (ör. .özel-sınıf).
    • Kimlik Selektörleri: Bir öğenin benzersiz kimliğini hedefler (ör. #özel-kimlik).
    • Evrensel Selektör: Sayfadaki tüm öğeleri hedefler (ör. *).
    • Soyundan Selektör: Bir öğenin belirli bir ögeden türediğini hedefler (ör. ul > li).
    • Komşu Selektör: Bir öğenin belirli bir öğenin komşusu olduğunu hedefler (ör. p + h2).

Selektörleri kullanarak, web sayfalarının görünümünü ve işlevselliğini kolayca özelleştirebilir, böylece kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İki kere çekersin kolu kendine, çat çat selektör atarsın. Yol istiyorum demektir bu bana göre. Yavaşlayıp tek tık yaparsam geçmesini beklersem burdan geç demek istediğim anlaşılır. Yola, akışa, duruma göre değişen şeyler. Otobanda 120 ile sol şeritte selektör atan adam arkanda, yol verdim devam et demiyordur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 mağnada da kullananlar var .

Sol şerdin fatihi kullanıcılarından yorum alalım onlar çok kullandıkları için iyii bilirler

• Ek olarak korna çalmanıda tavsiye ederim. Herkes başka türlü anlıyor çünkü

• - solu kapatıp yavaş giden birisine dört beş kez arka arkaya yapmak "ben hızlıyım çekil bana yol ver"

- karşı şeritten gelen birisine yapmak "ilerde radar var dikkatli ol"

- karşıdan gelene tek kısa selektör "eyvallah, teşekkürler verdiğin tüyo için"

- karşı şeritten gelene genellikle gece yolcukuklarında yapmak "uzunları kapat hayvan"

- karşıdan gelene çift kısa selektör yapıldığında "geç güzel kardeşim yol senin"

- karşıdan gelene tek kısa selektör "eyvallah, teşekkürler yol verdiğin için"

Not:kornacılar genellikle istedikleri olmazsa ana avrat soverler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 26 Ocak 2017; 23:13:51 >

• Yandan çıkana çıkma demek için 2-3 saniye yakarım selektörü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kişiden kişiye değisir, adamin yoluna cikmamasini istiyorsan yanindan gecene kadar uzunlari yak, yani uzun selektör diyim yanlis anlasilmasin, veya cok seri selektör yaparsin. Nasil anlamak istedigine bagli hocam. Selektöre guvenip frene basmamazlik yapma :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selektör + 2 kez kornayla kısa bip bip yapardım konuyu açanın yerinde olsaydı.

• Burdan da esp yi koymayan ve 2 airbag koyan mühendislere selam olsun can güvenliğinde hassas oldukları için böyle durumlar da önemi anlaşılıyor işte

• Birde orta şeritten giderken bile selektör atanlar var onların ilacı yok.

• Araba göz kırpması

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • selektör kavgaya davettir, acayip sinirleniyorum, arkadan gelen selektöre yolun ortasında durmuşluğum var
    senin durumunda yola çıkma anlamında kullanılır
  • Experimentation E kullanıcısına yanıt
    Bazen bende sinirleniyorum hocam özellikle gereksiz yere selektör atanlara bir ununda çaresini kendimce buldum 3 numara film çektirdim

• yanıp sönen kırmızı ışığın ne olduğunu bilmeyip bekleyen andavallara önce sellektör sonra korna.
  • Bu selektör olayında milisaniyeler önemli fazla uzarsa yanlış anlaşılabiliyor

• Bugun sag bosken onumdeki araca sellektor attim cekilmedi yavasladi kickdown yapip sag sol makas yaptim yokus yukarıda dortlu yakıp abandim frene o yükle geri nasıl toplamistır bilemem :))

• Selektör atmasanız da sürücü ana caddeye çıkarken yola iyi bakıp çıkmalı. Selektörün yazılı kanunda bir yeri yok. Herkes kendince selektöre anlam yüklüyor korna gibi gereksiz birşey.

• Şu aşağıda yazdıklarımın haricinde selektör kullanmıyorum

Uzun yolda tek tık selektör

- bana güven vermedin , seni sollarken benim şeridime geçebilirsin , geçme !

Uzun yolda tek uzun selektör

- hayvansın !

• solllamaya çıkınca arkadan gelen dehşetimsi flaşör:

- Kroyum ama para bende...
  • karşıdan gelip benim yolumu kesecek şekilde dönüş yapacaksa;
    yol vereceksem kısa, vermeyeceksem uzun yakarım.
    sis olmayan havada ön arka fark etmez sis farı yakana uzunları dayarım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.