Şimdi Ara

infiniti fx 35 Km de lpg li Kaç Kuruş Yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
17.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok sorulan bu soruya fx 35 sahibi olarak açıklık getirmek isterim, evet biliyorum ki bunu merak eden bir çok kişi var :D

Araç Modeli: infiniti fx35
    Model Yılı: 2005
    Yakıt: Benzin+LPG
    Lpg Yakıt Deposu: 50 LT.
    Test Tarihi: 18.03.2015
    Motor Hacmi : 3500 v6
    Beygir : 280
    Araç Km: 140.000 yani 85.000 mil.

İstanbul da Lpg nin litresi an itibari ile 2.10 Tl. dir. Araç ortalama 48 litre Lpg ile fullenmektedir. 48 Litre Lpg: 100 tl. dir.
    Şehir içi sıkışık trafikte bir çok kez kalmama rağmen en sakin kullanımda an itibari ile 250 Km. görmüş bulunmaktayım. 100 tl. / 250 km. = 0.40 kuruştur. Bu ilk çalışmada tüketilen benzinde ortalama tahminimce 0.10 kr. ilave edildiğinde toplamda 0.50 kr. bu aracın şehir içi en sakin kullanımda yakacağı minimum tutardır. Bu kullanımda nedense bilmiyorum ama araç durduğunda boşa almayı tercih etmişimdir. Belki de az yakmaya sebep olabilir, araştırmadım. Bu test ortalama 5-7 gün içinde hesap edilmiştir. Evden işe işten eve gibi trafiğin yoğun olduğu saatlerde kullanılmıştır, Ayrıca bulunduğunuz bölgedeki yakıt fiyatları bu hesaplamayı değiştirebilir. Bunu kendi bölgenizdeki yakıt fiyatları ile hesap edebilirsiniz. Yakıt fiyatlarının sürekli değiştiğini varsayarsak güncel fiyatlarla hesap etmeniz mantıklı olacaktır. bir ay önce 1.80 e kadar düşmüştü, yazında 2.40 aldığımı hatırlarım.

Eğer aracı agresif kullanmayı tercih ederseniz ki aracın egsoz sesi ve gücü bunu sürekli tetikler 170-210 km arası full lpg yi bitirmeniz mümkündür. Biz bunu yarı agresif olarak değerlendirelim 190 km olarak hesap edelim 100 tl. / 190 km. / = 0.53 kr + 0.10 = 0.63 toplamda benzin ile beraber tüketebilirsiniz.

Şehirler arası yakıt tüketiminde de araç adet koklamaktadır diyebilirim, çok fazla bir deneyimim olmamasına rağmen full depo yine sakin kullanımda 350 km leri bulabileceğinizi tahmin ediyorum. buda 100 tl. / 330 km = 0.30 kr' tur. Benzin çok dur kalk yapmadığınız taktirde 0.05 kuruş desek toplamda 0,35 kuruş ile şehirler arası kullanım sağlayabilirsiniz. agresif kulllanımda ortalama 275 km yaptığınızı düşünürsek 100tl. / 275 km. = 0.36 buna 0,05 benzini ilave edersek ortalama 0.40 kuruşu yarı agresif bir kullanım ile sağlayabilirsiniz.

Araç ile ilgili diğer merak edilen soruları duymak isterseniz gibi bir fısıltı duyuyorum şimdi kulağımda.

Araç jeep konforunda olduğunu düşünenler yanılabilir arkadaşlar, araç agresif bir otomobildir aslında, Jeep konforunda değildir. süspansiyonları serttir. Bu arada benim lastiklerde sert galiba, ya da havası fazla en son lastikçim 40 bastı, daha sertleşti sanki ya da gerçekten lastikler sert, (nankang) Virajları sağlamdır. Keyiflidir. Parçası ve vergisi pahalıdır. Bakım giderleri ortalamadır, yağı, filtresi ,balatası, diski vs normal bakımda kullanılan parçalar yan sanayi ya da orjinal olarak piyasada mevcuttur. Mesela 4 fren balatasına yurtdışından kargo dahil 210 tl. verdim. Radyatöre türkiye den 350 tl. verdim. Henüz deneyimim olmadı ama zor bulunan parçalarda herhangi bir bilgim yok, değişik çıkma parçaları da bir çok ilde mevcuttur, ama bazı parçaların çıkmaları bile el yakmaktadır diyebilirim. Tek yetkili servisi İstinye de diye biliyorum ama henüz uğrama fırsatım olmadı, uğramakta istemem zaten :D Mesela tek çıkma farı 1000 tl. gibi bakmıştım, sıfırını siz düşünün. Araçta standart olan Bose müzik sistemi mükemmel ötesidir. Vergisi ne kadardır bana sormayın lütfen mtv yazıp google da resmi siteden bakınız. Henüz ilk vergimi ödemedim ama yıl ve motordan dolayı bir vergi indirimi de söz konusudur. Bir alt kademeden ödenebilir bu yıla göre değişir. Araştırsanız iyi edersiniz. Alınır mı derseniz ? bence değer :D ama ekonominizi iyi hesap ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un775886 -- 18 Mart 2015; 13:23:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Infiniti FX35 LPG'li Kilometrede Yaklaşık Kaç Kuruş Yakar?

Infiniti FX35 otomobilinin LPG'li kilometrede (KM) yakıt tüketimi, kullanım koşullarına, sürüş tarzına ve LPG fiyatlarına bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak ortalama tüketim verileri şöyledir:

• Şehir içi: 100 KM'de yaklaşık 25-30 litre LPG (35-42 kuruş/KM)
    • Şehirlerarası: 100 KM'de yaklaşık 20-25 litre LPG (28-35 kuruş/KM)
    • Ortalama: 100 KM'de yaklaşık 22-28 litre LPG (31-39 kuruş/KM)

FX35 Yakıt Tüketimini Etkileyen Faktörler

• Sürüş Tarzı: Agresif sürüş, ani hızlanma ve frenleme yakıt tüketimini artırır.
    • Trafik Koşulları: Yoğun trafik ve sıkışıklıklar yakıt tüketimini olumsuz yönde etkiler.
    • Yol Koşulları: Yokuşlu ve engebeli yollar da yakıt tüketiminde artışa neden olabilir.
    • LPG Fiyatları: LPG fiyatları bölgeye ve zamana göre değişebilir ve yakıt maliyetini etkiler.

Infiniti FX35'in yakıt tüketimini azaltmak için aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsin:

• Sakin ve dengeli bir şekilde sür.
    • Ani hızlanma ve frenlemeden kaçın.
    • Mümkün olduğunca sabit bir hızla seyret.
    • Gereksiz yükleri araçtan çıkar.
    • Lastik basıncını düzenli olarak kontrol et.

Bu bilgiler, Infiniti FX35 LPG'li aracının kilometrede yaklaşık yakıt tüketimi hakkında bir fikir vermektedir. Gerçek tüketim miktarı, yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Araç hala duruyor mu? Alırken nelere dikkat edelim?
  • Alırken tabi ki öncelikle genel durumuna bakmanız önemlidir. (kaza boya durumu, şanzuman, motor performans, airback, km-mil, döşeme yıpranması vs.) Bunun yanında tavsiyem ön takımlarına, lastiklerine, fren balatası ve disklerine baktırmanızdır. Keza söyleme sebebim şudur ki 4 lastik sıfır ortalama 2.000 - 3.000, 4 disk 4 balata size 1.500 - 2.500 arası bir maliyet getirebilir. Bunları pazarlıkta görmezden gelmeyin. Aracımı halen kullanmaktayım ama satılık değildir.
  • Lpg ile şu aracın egzoz sesi geliyor mu? Ayrıca bildiginiz alınabilecek fx35 var mı satılık?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir bilgi tesekkurler. Su an focus kullanicisiyim. Eger ki onceki aracim mk3 mondeo kullanirken sunu okusaydim en azindan infiniti ye binerim lan deyip dusunebilirdim :)

Tasarimini cok begendigim bir arac. Sanirim nissana bagliydi.

Diger rakiplerine gore donanim vs farki nedir ? Sizi en cok mutlu eden özelligi mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıl almayı düşünüyordum ama bir türlü temiz bulamadım. Boya dahi yok denilen araçta 40.000 lira hasar kaydı vardı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.