Şimdi Ara

İngiliz basını iPhone Xs Max yerine Audi A4 öneriyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
12.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Apple ürünleri her yerde pahalı ancak bizde servet, hazine, ziynet, değerli maden, yatırım aracı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • He aferin size şimdi bizim devletimizde ingilizi haklı bulup telefonu 50bine çıkartacak bi vergi dilimi çıkartır artık.
  • İşte bu yüzden yurt dışında hayat çok güzel. Alım gücü çok yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy Shelby -- 19 Eylül 2018; 18:45:49 >
  • Neyse ki bizim ülkemizde öyle bir sorun yok. Nankörlük etmeyin eskiden 1 dolara tuvalete gidiyorsunuz şimdi 25 cente hoop tuvalete.

• Amerikalilara soruyorlar: iphone 5000$ olsa alir misiniz? Cevap : $1000 bile pahali, bir telefona bir kac yuzden fazla verilmez.

• Ingiliz olsam asgari ücretle calisip bunu alan arkadasim olsa ona da gülüp geçerim

Binip her yeri gezebilecegin araba varken el kadar telefon ne la

Oyle cok da bir numarasi da yok ha xi incelemistim bildigin telefon iste sahsen onun yerine htc u12 yada sony xa3 tercih ederim halihazırda htc 10 kullanıyorum telefona 1500den cok vermem diyordum 1700 verdim aldım (bu fiyata en iyisiydi o zaman teknolojiyi cok takip ederim) eger ki 1700e 2004 model a4 alabilecek olsaydim aklımdan bile gecirmezdim 1700e duzgun motor bile alamazsin burda bari telefonumuz is gorsun diye düşündüm (cidden son noktasina kadar kullanıyorum donanimlarini alo desin yeterci degilim)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakarboy S kullanıcısına yanıt
    Örneklere opel astra sahibi olup gecekonduda yaşayan örnek verilebilir.

Iphone x alıp iphone x için 100 liralık kılıfı pahalı bulan da var mesela bizdeki lüks tüketim algısı da karman çorman bir şey.

• deneme_programı kullanıcısına yanıt
    Üstas o dediğin çok başka. Bizim mahallede bi dayı var üstü başında bişey yok. Çorap satar sürekli ama koca bi apartmanı var. Bu çok bambaşka bişey.. gece kondudada otursa adamın astrayı kullanacak gücü /geliri vardır belki büyük konuşmamak lazım.
    Bizim sokakda berber 320ied 40th edition kullanıyor.
    Bu işler böyle prasını tutan tutuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakarboy

cidden sesli güldüm dostum bu sözlerine. Asgari ücretli ayağını yorganına göre uzatmayacak. iphone almak için
    Geliri ile alakasız bir kredi ye girecek.
    Krediye girdi diye başkaları suçlu olacak öylemi ?
    İyi ya bende allaha şükür asgarinin biraz üstü kazanıyorum. Bende bmw binemiyorum. Suçlusuda sen misin ?
    Yok öyle bişey. Herkes bütçesini bilecek. Yok ingilterede öyle yok abd de asgari masgari maaş ile şu oluyo bu oluyo gibi garip sidik yarışlarına sakın girme. Ne oluyorsa memlekete bu kafadan oluyor. G... don yok evde 2 kira birikmiş. Faturalar ödenmiyor dogru düzgün. gidip birde kredi ile telefon al dimi.
    Yok yaaa..
    Herkes ayarını bilse bu memleket böyle olmaz.
    ( burada verdiğim örnek temsilidir. sizin şahsınıza ithafen vs. Değildir.)

Saygılar...
    O gunler biraz eskide kaldi. Ip X ve 8 cikana kadar asgari kazananlar kredi cekip aliyordu ama telefon fiyatlari o kadar artti ki onu bile yapamiyorlar. Ben bir vakif universitesinde burslu okuyorum. Yaklasik 5 senedir bu okuldayim yani 5sler ciktigindan beri. 7ye kadar inanilmaz hizli telefon degistiriyordu millet ama artik X bile sayili kiside var. 6 ciktiginda mesela 5s kullanip aninda degistiren o kadar cok kisi vardi ki inanamazsin.

Her neyse konudan sapmayalim. Milletin tuketim cilginligi yanlis politikalarin yaninda etkisiz kalir mevcut durumumuzda. Hani sizinkisi dolar bozdurmayla dolar dusurmeye benziyor biraz. Kimileri oyle paralar harciyor ki asgarilerin telefon meraki karinca kaliyor. Bu biraz da telefonu maddi guc simgesi olarak gormekle alakali. Adamin alabilecegi en luks sey telefon. Bunlarin gurbetci versiyonu da asgari maasla premium alman binenler.

• Benim bahsettiğimde bu zaten. Konumuz telefon olduğunu için onun üstünden gittim.
    Bi başkasıda aynı olayı araba da yapabiliyor veya başka bişeyde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizdede durum bu

İngiliz basını iPhone Xs Max yerine Audi A4 öneriyor
  • En beğenilen yorumlar efsane

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

ben buldum a4 uygun fiyata ama arabanın hali nasıldır bilemem

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-arac-yabanci-plaka-601749962/detay
    Açıklamayı okursan

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.