Şimdi Ara

İngiliz basını iPhone Xs Max yerine Audi A4 öneriyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
12.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    cidden sesli güldüm dostum bu sözlerine. Asgari ücretli ayağını yorganına göre uzatmayacak. iphone almak için
    Geliri ile alakasız bir kredi ye girecek.
    Krediye girdi diye başkaları suçlu olacak öylemi ?
    İyi ya bende allaha şükür asgarinin biraz üstü kazanıyorum. Bende bmw binemiyorum. Suçlusuda sen misin ?
    Yok öyle bişey. Herkes bütçesini bilecek. Yok ingilterede öyle yok abd de asgari masgari maaş ile şu oluyo bu oluyo gibi garip sidik yarışlarına sakın girme. Ne oluyorsa memlekete bu kafadan oluyor. G... don yok evde 2 kira birikmiş. Faturalar ödenmiyor dogru düzgün. gidip birde kredi ile telefon al dimi.
    Yok yaaa..
    Herkes ayarını bilse bu memleket böyle olmaz.
    ( burada verdiğim örnek temsilidir. sizin şahsınıza ithafen vs. Değildir.)

Saygılar...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sakarboy S kullanıcısına yanıt
    Türkiye’de çalışanların büyük kısmı asgari ücretle çalışıyor ve Çalışkan’ların yine büyük kısmı gençlerden oluşuyor. Heveslenip alabilir, bunun için bütçesini de zorlayabilir zira günümüzde tüketim pompalanıyor ve insanlar tüketime teşvik ediliyor. Yastık altındaki paraya bile tahammül edemeyen bir yönetimin ve tüketimin ekonominin olmazsa olmazı olduğu bir ülkede insanlar bütçesini zorlar, kredi çekip alır. Tüketim alışkanlıklarını iki kişinin hesapsızlığı ile açıklamak mümkün değil. Haziran ayına kadar kriz var diye asıyorlardı neredeyse algı yapmayın diye.

Yine tekrarlıyorum, asgari ücretli bu ülke tüketicisinin büyük bir kısmını oluşturur ve sorun onun telefonu kredi ile alması değil kredi çekmek zorunda olmasıdır. Kaldı ki asgari ücretlilerin gidip iphone aldıkları bilgisine de itibar etmiyorum. daha yüksek gelirli insanlar bile epeydir iphone almıyorlar. Sokakta kaç defa iphone x gördüğümü hatırlamıyorum ama 5’i bulmamıştır. İnsanlar zaten alamıyor, alamaması da iyi bir şey değildir.

Gerekliliği ayrı mesele, bu konuya girmeye gerek yok.

• İngilterede asgari ücrete 2004 a4 veya 2018 iphone alınabiliyor. Esas sorun bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lene

Bu Haberde Özellikle Araba" AKP lilere Kapak olsun.. AYNI Araba, bizde kaç para bakın bakalım..
    www.sahibinden.com
    sahibinden.com Hata Sayfası
    https://www.sahibinden.com/audi-a4

Dünya lideriyiz, avrupa kıskanıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Vain

Adamlar alım güçlerine göre makul fiyatlara alabiliyorlar ama yine de pahalı buluyorlar.
    ABD'de de durum aynı. Bizde ise 10 yıl kredi çekip alırlar yine de.
    Orada telefonla aynı fiyata Audi A4 alınabilmesi de ülkemizin ayrı bir kanayan yarasını ortaya çıkarmış.
    Kesinlikle, ABD'de parası olanlar bile almaz, bizde 5 kuruş kazanamayan adam durup dururken borca girip alıyor.
  • simbolmina kullanıcısına yanıt
    Gerekliliğe niye girmiyorsun Nasıl girmeye gerek yok. Asıl girmen gereken konu orası . Kesinlikle söylediklerinin en ufak bir maktıklı tarafı yok. Örn. 2000 TL maaş alan birisi aylık faturasına ek yada kredi ile aylık 500 tl ye alacağı bir telfon o kişiye maddi olarak ciddi olarak sarsar. İdare eden eder demekle olmaz o iş. Kusura bakmayın. 2.000 tl maaş ilede iphone alınıyorsa o adamın battık yanıyoruz aç kaldık demesi umrumda olmaz.
    ( istisna şekilde sahip olanlara sözüm yok)
    bana göre aylık 5.000 üstü geliri olan birisi için bile 8 üstü iphone kullanmak lüks tüketimdir.
    Ama Tekrar söylüyorum. Herkes kendi sınırlarını bilmeli. Siz itibar etmeyebilirsiniz ama 17 senedir bilişim sektöründeyim. Ne düşük gelirli insanlar tanıyorum son model iphone u kullanmak için kendini paralayan.
    Anasını yandığımın memleketi öyle bi hale geldiki
    Borç harç bir şekil alıyor. Bi kazara hasar olunca onarmaya parası yok.
    İstisna maddi imkansızlık anları tabikide olabilir.

Ancak şöyle bir metafor ile izah etmeye çalışayım.

Bmw biniyorsan en basit bakım ın yetkili servise gitmen gerektiğinde 3-5 bin vermeye hazır olacaksın arkadaş. 2+2=4
    Bunun daha ötesi yok.

Evde yemek yok ortalık borçtan geçilmiyor.
    Gidip marka giyinmeyeceksin kardeşim.
    Dişini sıkacaksın bütçene göre hareket edeceksin.
    Sonra istediğini yap.

Çok arsız bir millet olmaya başladık..

• Gazete, “Audi A4 almak yerine iPhone Xs Max’e binmeyi de deneyebilirsiniz.” diyor. Espri anlayışı çok iyi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

https://www.sahibinden.com/audi-a4
    Dünya lideriyiz, avrupa kıskanıyo

Alıntıları Göster

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yahu böyle eleştiri mi olur? İnsanlar size mi soracak ne alacaklarını? Sizin kriterlerinizin doğruluğu ne malum? Hadi doğru diyelim. 5000 to üstüne iphone 8 kıstasınız her ay tuik verilerine göre güncellenecek mi? Sizi nereden takip edebiliriz? Bütün ülkenin aydınlatılması için nasıl bir çalışma yapsak acaba?

Ben diyorum ki insanlar alamıyor diyorum, siz zaten almamaları lazım diyorsunuz, alanlara da şımarık veya arsız diyorsunuz. Bu ahlak satmaktan farklı değil.

• simbolmina kullanıcısına yanıt
    İsterseniz ahlak satmak deyin. Ne derseniz deyin.

Kimse kusura bakmasın. Ben bütçemi doğru kullanıcam. Ödemelerime sadık olucam. Düzgün yaşayacağım. Ama sorumsuz insanlar yüzünden 12 taksit imkanım elimden alınacak öylemi ?? Yok yaw
    Yok öyle bişey...

Daha bu en basiti. Sizin gibi zeki olduğunu düşündüğüm biriside bu konuya bu şekilde nasıl bakıyor ayrıca aklımda almıyor açıkcası.

ben metaforlarla açıklamak kolay geldiğinde örneklerimi mazur gör lütfen.

Aynı yerde çalıştığım insan öZgür şekilde gece sabahlara kadar takılacak sabah işe geldiğinde yarı baygın olacak. Benim iş yüküm ikiye katlanacak. Sonrada bunun adı özgürlük olacak öylemi..

( burada istisna durumlardan bahsetmiyorum)

Enaz 5.000 tl örneğimde yoksulluk sınırı 5 bin küsürlerde diye o rakamı belirttim. Rakam 6 olur 5 olur bunu maaşı alan kişinin gelir gider hesabı ile değişkenlik gösterebilir. Ortalama uygun fiyatlı kiradaki 2 kişilik bir ailenin gücünü baz almaya çalıştım.

UmArım açıklayıcı olmuştur...

İnsanlar güdülüyor. Gidip yaşamadım bilmiyorum ama mesela Avrupa’da kredi kartı pek kullanılmaz denir. Çünkü devlet ve ekonomi politikası öyledir. Bizimkiler yumurta kıça dayanınca bazı önlemler aldılar da çok geç. İnsanlar tüketime alıştı ve borçlandı. Gururlarını bir kenara bırakıp borçlarının derdine düştüler ama hayat devam ediyor. Benim iş yerinde insanların hali vakti yerindedir ama son model iphone Sahibi yok diyebilirim. Herkes kesesine göre davranıyor bir şekilde. Birinden kısmazsa digerinden kısıyor. Kimisi kendini tatille, kimisi telefonla ödüllendirir o ayrı, kendi bileceği iş.

Bankalar kredi de vermiyor artık zaten. En başta dediğim gibi insanlar zaten bu pahalı telefonları alamıyor, alanın sayısı da epey azaldı. Asgari ücretlinin sürekli iphone alması bir mittir. Bir kere alır ikincisine alamaz. Alan da gençtir, sorumluluğu yoktur vs. Herkes alsaydı herkesin elinde görürdük ama yok.

• Olaya bak adam 1450w birime pahalı diyorken, bizde 13-14 hatta 15.000 birime alacak arkadaşlar var. Bakın arkadaşlar sizleri anlıyorum, benim gibi Apple'ı seviyorsunuz bu güzel bir hobi fakat sizlerden tek ricam ''mantıklı ve makul'' düşünmeniz. Amerika'da çalışan adam 1450 lira için pahalı diyorsa ve bizim ülkemizde 15.000 oluyorsa ve ve ve özellikle ''TÜRKİYE'' den bu vergilerle, bu kurla, bu acımasızlıklara rağmen alan oluyorsa o sabancının oğlu'da olsa ben o adama açık ve net gülerim. Azarlarım. Yaptığının mantık dışı olduğunu bu kadar görgüsüzlüğün de fazla olduğunu söylerim. O mantığa ve görüşe sahip adamla muhattap dahi olmam. Türkiye'nin durumuna hiç girmeyeceğim. Bilen biliyor ne halde olunduğunu.

Emin olun diğer ülkeler bize gülüyor. Gerçekten emin olun çünkü dünya üzerinde böyle bir sistem yok. Böyle sömürülme yok.

her sene çıkanı aldım, piyasanın gazına geldik ama artık iş o kadar gerçeklikten uzak göründü ki, alanlara birşey demem. Sadece görgüsüzlük ve şımarıklılığın daniskası deyip konuyu kapatırım.

Gidin Sabancı ailesinin fertlerine, Koç ailesinin bireylerine ne kullanırlar ellerinde nasıl telefonlar var bir görün

Milyoner dahi olsam bu sisteme, bu yozlamışlığa, bu ''sessiz sömürülmeye'' uyarak gidip iPhone XS MAX 512 GB almam.

Benim için olay budur

hürmetler

• Adamlar iphone fiyatına audi a4 alıyor bizse babayı

• Ulan arkadaş ülkemizin kanayan yarası dediğiniz öldük bittik dediğiniz de bu.Bu ülke insanı kadar aşağılık kompleksi yaşayan başka millet varmı acaba.Adamlarda 2. el araç zaten ucuz.

• Kardeş zaten alamayacaklar merak etme. Apple bu fiyatlatla hükumete “en çok karı sen alıyordun bir de boykot diyordun alırsın şimdi babayı” dedi

• Bugün bir markette 65 inç 4k cillop gibi bir televizyonu 7200 liraya gördüm. ve o an kendi kendime dedim ki, telefon piyasası saçma sapan bir pahalılık yarışına girmiş. 65 inç tv al geç, yanında da al 2000 liralık bir xiaomi telefon. hayatın keyfini çıkar. Bir iphone 8 plus kullanıcısı olarak bir daha iphone almayacağım veya alamayacağım.

• arizaeren A kullanıcısına yanıt
    ben sadece bu halk ne zaman ayaklanacak onu merak ediyorum. herhalde dolar 10 TL olmadan ayaklanmayacaklar veya kurallara göre protesto etmeyecekler.

İlginç bir ülke olduk, ağlanacak halimize gülüyoruz derler ya; aynen öyle
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    5-6 ayda bir kılıf değiştiriyorum telefon gözüme sıfır gözüküyor
  • Mutluluğunuzun devamını dileriz.
  • Alım gücü farkına bakın.

Neyse ben sterlin mi kazanıyom elin ingilizi düşünsün bunları
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.