Şimdi Ara

İngiliz kökenli BP akaryakıt firması ülkemizden çekildi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngiliz kökenli BP akaryakıt firması ülkemizden çekildi.

İngiliz kökenli BP akaryakıt firması ülkemizden çekildi.

Tüm şubeleri tek tek başka bir markaya dönüştürülecek: Ünlü akaryakıt devi Türkiye'ye veda etti

Kasım 2023'te imzalanan sözleşme ile BP Türkiye, 770 akaryakıt istasyonunu Petrol Ofisi'ne devretmek için anlaşmaya varmıştı. Rekabet Kurumu'nun geçtiğimiz aylarda onayladığı anlaşmanın ardından taraflar arasındaki devir işlemleri bu hafta itibarıyla tamamlandı. Böylelikle dünyaca ünlü petrol devi BP, 112 yıl sonra Türkiye'ye veda etmiş oldu.

Rekabet Kurumu, Petrol Ofisi Grubu’nun BP Türkiye ve iştiraklerini devralmasını onayladı.

TÜM ŞUBELERİ KAPATILDI

Türkiye'nin birçok bölgesinde faaliyet yürüten ve aktif olarak 770'in üzerinde istasyonu bulunan BP Türkiye, devir işlemleri ile bu istasyonların tamamını Petrol Ofisi'ne devretmiş oldu.  

Şirketten yapılan açıklamaya göre, işlem kapanışıyla birlikte bp'nin BP Turkey Refining Limited ve BP Petrolleri AŞ'deki hisseleri ile ATAŞ, Çekisan ve Ambarlı ortak girişim terminallerindeki payları Petrol Ofisi Grubu'na devredildi.

112 YIL SONRA TÜRKİYE'YE VEDA ETTİ 

Öte yandan 1912’den beri Türkiye’de hizmet veren İngiliz yakıt devi BP (Britih Petroleum), 112 yıl sonra Türkiye'ye ilk kez veda etmiş oldu. Halihazırda BP Türkiye olarak hizmet veren akaryakıt istasyonlarının da kısa süre içerisinde tabela değiştirmesi bekleniyor. 

Shell akaryakıt ve Total Energies firması umarım ülkemizden ayrılmaz.

• Satın alan yabancı olsa da PO, TR de faaliyet gösteriyor. TR de faaliyet gösterirken, senin ülkenin kaynaklarını kullanıp, kazanç elde ediyor ve bu kazanç ülkede kalmalı değil mi ? Ülkeden çıkmak isteyen BP yi almak yerine, yeni iş sahaları yaratmak adına, istasyon sayısını artırma yoluna gidilseydi para ülkede kalacaktı.

Satış misal 1 milyar euroya gerçekleşmiş olsun BP bu parayı cebine koyup gitti, onun yerine bu parayı yatırım olarak kullanıp, BP satışı ülkeye girmek isteyen bir firmaya yapabilirdi. Böylelikle sallıyorum 2 milyar dolar ülkede kalırdı. En basit şekilde böyle uydu... pardon çıkarım yapıyorum

Durun tahmin edeyim ekonomistsiniz demi ?

Not : bu alımdaki en büyük etken Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru hatında BP hissesi olması tahminimce.

• bamorex kullanıcısına yanıt
    Totali oyak satın aldı çekilemez sanırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyuncak tırlarla bir neslin çocuklarını çok mutlu etmiştir BP.96-97 yılları civarı felandı sanırım dorse kapakları açılıp istasyona dönüşen bir tır vardı babamın kafasını şişirmiştim bana da bulsun diye en sonunda bulup getirmişti ne sevinmiştim.90 ların çocukları olarak biz senden razıyız BP.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomi bakanı ülke ülke gezip yatırım için firmaları-fonları ikna etmeye çalışırken, yabancı sermaye parasını cebine koyup gidiyor. Sonra cari açık kapatılsın diye saçma sapan uygulamalar hayata geçiyor.

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

alan yabancı satan yabancı. ne fark etti?

yabancının biri Türkiyedeki yatırımını başka bir yabancıya satmış. olan bu. cari açıkla ilgisi yok işin. nereden uydu... pardon çıkarıyorsunuz bu fikirleri ? İngiliz kökenli BP akaryakıt firması ülkemizden çekildi. 

alan ecnebi satan ecnebi. istasyonların bir yere gittiği de yok, yerinde duruyor, çalışmaya da devam edecek. İngiliz kökenli BP akaryakıt firması ülkemizden çekildi. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 5 Kasım 2024; 13:11:39 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Satın alan yabancı olsa da PO, TR de faaliyet gösteriyor. TR de faaliyet gösterirken, senin ülkenin kaynaklarını kullanıp, kazanç elde ediyor ve bu kazanç ülkede kalmalı değil mi ? Ülkeden çıkmak isteyen BP yi almak yerine, yeni iş sahaları yaratmak adına, istasyon sayısını artırma yoluna gidilseydi para ülkede kalacaktı.

Satış misal 1 milyar euroya gerçekleşmiş olsun BP bu parayı cebine koyup gitti, onun yerine bu parayı yatırım olarak kullanıp, BP satışı ülkeye girmek isteyen bir firmaya yapabilirdi. Böylelikle sallıyorum 2 milyar dolar ülkede kalırdı. En basit şekilde böyle uydu... pardon çıkarım yapıyorum

Durun tahmin edeyim ekonomistsiniz demi ?

Not : bu alımdaki en büyük etken Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru hatında BP hissesi olması tahminimce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 5 Kasım 2024; 9:46:54 >
  • Evime yakın bp vardı genelde oradan alırdım yakıtı, alışkanlık olmuştu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üretim kapasitesi, modern tesisi ve ürünlerinin kalitesi ile sektörün öncü firmalarından olan akü şirketi, Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa’da öncü konumdadır. Türker Ailesi tarafından kurulan şirket, 2013 yılında Hollanda merkezli Metair Grubu’na devredilmiştir.

Mutlu Akü'yü alan şirket Türkiye'den çekiliyor.

Mutlu Akü'nün yüzde 75'ini alarak Türkiye'ye gelen Güney Afrikalı Metair, yüksek enflasyon sebebiyle Türkiye'den ayrılma kararı aldı.

Metair'in Mutlu Akü'deki hisselerini ABD'li Quexco şirketine devredeceği belirtildi.

Kısacası 2000'li yıllarda ülkemizde ki büyük firmaları alanlar şimdi yüksek enflasyon sebebiyle Türkiye'den ayrılıyorlar.

• Bu günler daha iyi günler...

Kaliteli hizmet veren,dünya çapında marka olan tüm firmalar bir bir ülkeyi terk edip gidecek...

Çer,çöplerle başbaşa kalacağız...

Alım gücümüz de,dünyadaki imajımız da,dışarıdaki görüntümüz de yerin dibine,magmaya doğru gidecek...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.