Şimdi Ara

İngilizce Başlangıç İçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
6
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önereceğiniz kitap, kaynak, Youtube kanalı var mı arkadaşlar. Hiçbir şey bilmiyorum ingilizceye dair bir yerlerden başlamak istiyorum artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• C1 seviye ingilizcem var ve çok kısa sürede gelistirdim. Sevdiğin konuları alanları her neyse onları belirle ama sadece onlarla da kısıtlı kalma. Ben biyolojiye, tıbba, tarihe, felsefeye baya ilgiliydim. Bu konularda bir şeyler okurken sabahladığım günleri bilirim. O yüzden en önemli sey sevdigin bir sey üzerinden ilerlemek. Film izlemek de çok geliştirir. Asla türkçe altyazı ile izleme ingilizce alt yazı ile başla. Başlarda biraz sıkıcı oluyor çünkü çoğu kelimeye bakman gerekiyor ama bıkmadan usanmadan hepsini öğrenmek gerek. Bir süre sonra -kulak alışkanlığı kazanınca- altyazıyı hemen bırak direkt ingilizce bir şekilde dinlemeye başla. Ve ve ve en önemli şey sürekli konuş. Kimle konuşucam falan deme kendi kendine bir konu hakkında veya sadece günlük şeylerden konuş. Ben bir konuda araştırma yaptıktan sonra ses kaydı açıp aklımda kalan seyleri veya hic bilmeyen birine nasıl açıklayacağımı düşünerek sesimi kaydediyordum. Şuan eski ses kayıtlarımı dinleyince çok çok fazla hata görüyorum ama onları yapmadan şuanki seviyeme ulaşamazdım.
    Youtube kanalı olarak crash course, Kurzgesagt, TedTalks, Khan Academy, Big think, The Infographics show şuan aklıma gelenler. Yemek tarifi veya bir şeyin kullanımı için direkt türkçe aratmak yerine ingilizce olarak bakmanı tavsiye ederim. Dil öğrenmeyi öğrenmek olarak değil de bir yaşam tarzı haline getirmeye çalış.
    Ayrıca netflixteki belgesellerin çoğu çok faydalı hem dil hem de kültür açısından.
    Uygulama olarak reddit, 9GAG gibi uygulamalar iyidir.
    Biraz seviyeni ilerlettikten sonra google'da çook fazla makale var onlar aşırı aşırı aşırı iyi çünkü işin ehilleri tarafından yazılmış oluyorlar.
    Sorun varsa sorabilirsin. Kolay gelsin
  • özer kiraz youtube kanalından konuları çok güzel temel şekilde başlayıp devam ettirebilirsin.

• kamuran291216 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam

• "english grammar in use" mobil uygulaması çok güzel.
  • C1 seviye ingilizcem var ve çok kısa sürede gelistirdim. Sevdiğin konuları alanları her neyse onları belirle ama sadece onlarla da kısıtlı kalma. Ben biyolojiye, tıbba, tarihe, felsefeye baya ilgiliydim. Bu konularda bir şeyler okurken sabahladığım günleri bilirim. O yüzden en önemli sey sevdigin bir sey üzerinden ilerlemek. Film izlemek de çok geliştirir. Asla türkçe altyazı ile izleme ingilizce alt yazı ile başla. Başlarda biraz sıkıcı oluyor çünkü çoğu kelimeye bakman gerekiyor ama bıkmadan usanmadan hepsini öğrenmek gerek. Bir süre sonra -kulak alışkanlığı kazanınca- altyazıyı hemen bırak direkt ingilizce bir şekilde dinlemeye başla. Ve ve ve en önemli şey sürekli konuş. Kimle konuşucam falan deme kendi kendine bir konu hakkında veya sadece günlük şeylerden konuş. Ben bir konuda araştırma yaptıktan sonra ses kaydı açıp aklımda kalan seyleri veya hic bilmeyen birine nasıl açıklayacağımı düşünerek sesimi kaydediyordum. Şuan eski ses kayıtlarımı dinleyince çok çok fazla hata görüyorum ama onları yapmadan şuanki seviyeme ulaşamazdım.
    Youtube kanalı olarak crash course, Kurzgesagt, TedTalks, Khan Academy, Big think, The Infographics show şuan aklıma gelenler. Yemek tarifi veya bir şeyin kullanımı için direkt türkçe aratmak yerine ingilizce olarak bakmanı tavsiye ederim. Dil öğrenmeyi öğrenmek olarak değil de bir yaşam tarzı haline getirmeye çalış.
    Ayrıca netflixteki belgesellerin çoğu çok faydalı hem dil hem de kültür açısından.
    Biraz seviyeni ilerlettikten sonra google'da çook fazla makale var onlar aşırı aşırı aşırı iyi çünkü işin ehilleri tarafından yazılmış oluyorlar.

• Sussai S kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam sınava kadar temeli atıp sınavdan sonra derinlemesine dediklerini uygulayacağım. Çok sağ ol. Arkadaşın dediği hoca nasıl sence onunla temeli oluşturmayı düşünüyorum.

• Bi bilgim yok o hocayla alakalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sussai

C1 seviye ingilizcem var ve çok kısa sürede gelistirdim. Sevdiğin konuları alanları her neyse onları belirle ama sadece onlarla da kısıtlı kalma. Ben biyolojiye, tıbba, tarihe, felsefeye baya ilgiliydim. Bu konularda bir şeyler okurken sabahladığım günleri bilirim. O yüzden en önemli sey sevdigin bir sey üzerinden ilerlemek. Film izlemek de çok geliştirir. Asla türkçe altyazı ile izleme ingilizce alt yazı ile başla. Başlarda biraz sıkıcı oluyor çünkü çoğu kelimeye bakman gerekiyor ama bıkmadan usanmadan hepsini öğrenmek gerek. Bir süre sonra -kulak alışkanlığı kazanınca- altyazıyı hemen bırak direkt ingilizce bir şekilde dinlemeye başla. Ve ve ve en önemli şey sürekli konuş. Kimle konuşucam falan deme kendi kendine bir konu hakkında veya sadece günlük şeylerden konuş. Ben bir konuda araştırma yaptıktan sonra ses kaydı açıp aklımda kalan seyleri veya hic bilmeyen birine nasıl açıklayacağımı düşünerek sesimi kaydediyordum. Şuan eski ses kayıtlarımı dinleyince çok çok fazla hata görüyorum ama onları yapmadan şuanki seviyeme ulaşamazdım.

İngilizce altyazılı dizi olayını sakın hafife almayın arkadaşa katılıyorum kesinlikle çok geliştiriyor. Bütün cümle kurma, telaffuz becerilerini dizi izleyerek kazandım. Ayrıca dili öğrenmenin en iyi yolu konuşmaksa dili konuşan insanları dinlemek de sonraki seçenek olacaktır bence

• quote:

Orijinalden alıntı: meftun.

Teşekkürler hocam sınava kadar temeli atıp sınavdan sonra derinlemesine dediklerini uygulayacağım. Çok sağ ol. Arkadaşın dediği hoca nasıl sence onunla temeli oluşturmayı düşünüyorum.

Bence bir şans verebilirsiniz şimdi bir videosunu izledim içerik güzel aksanı da güzel bence ingilizce konuşarak anlatması en büyük artısı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.