Film dizi izleyerek, makale filan okuyarak okuma yeteneğimi geliştirdim epey, diyalogları anlıyorum ama cümlede kullanılan operatörleri tam anlamıyla kullanamıyorum. Bana bir kitap, playlist önerebilir misiniz? Bütün gramer kurallarını istisnasız barindiracak şekilde... Veya başka bir tavsiyeniz varsa onu da dinleyebilirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İngilizce gramer öğrenmek için tavsiyeler?
-
-
Cümlede kullanılan operatörler derken, phrasal verb gibi mi dediniz hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen hocam o tarz şeyler.
Gramer öyle bir şeydir ki 33 sene evvel Lisenin hazırlık sınıfında öğretilen kalıplar halen ezberimdedir:
Hard Sell: Agressive method of selling
Soft Sell: Selling by suggestion and persuation.
Yukarıda belirttiğiniz gibi günlük konuşma diline hakim olmak bu işin sırrı ama sanki yurt dışına çıkınca daha iyi öğrenilir gibi geliyor. Yani pratikte kullanımında. Ben de öğrenmeye çalışıyorum phrasal verb ama işin içinden çıkamadım. Ben de tavsiye isterim (salça oldum biraz)
Konuyu güncelleyelim.
Film izleyerek dizi izleyerek ingilizce gramer öğrenilmez hocam o dizi filmlerdeki herkes doğru ingilizce konusmuyor ki oyunlar da öyle. Pratik açısından evet hem kulak asinaligi hem de göz asinaligi buna katılıyorum ama gramer filmden diziden oyundan öğrenilmez zira çoğunda doğru ingilizce kullanımı yok.
Aslında bunu bildiğinizi biliyorum ama nedense film ve dizilerde veya oyunlarda kullanılan ingilizceyi en doğru ingilizce gibi kabul edenler var sebebini çözemiyorum.
Açıkcası bana sorarsan hocam pratik yapma uygulamaları veya Discord daki ingilizce kanallara katılmak veya oyunlardan yabancı arkadaslar edinmek de güzel pratik kaynağı olusturur ama ben yine de gramerin bu gibi şeylerle doğru öğrenilemediği kanaatindeyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 21 Haziran 2024; 18:50:43 > -
pharasal verbleri iyice öğren çünkü yerli yabancı olsun bunları hiç acımadan ve yaygın olarak kullanıyorlar..
-
Bir de dikkatimi çeken bir şey var, ister istemez bazı şeyleri ezberlemeye çalışıyorsun çünkü Türkçe karşılığı çok anlamsız oluyor.
Yani mesela 'in order to' kelime kelime bakınca karşıladığı anlamla alakası yok.
Evet, oturup elime gramer kitabı alıp sıfırdan öğrenmeye başladım. İki üç günde bile çok güzel fark etti, zaten belirli bir temel var.
aynı şey bu pharasal verbler için de geçerli: 2 kelime var, anlamlarını çok iyi biliyon ama bu 2 kelime yan yana gelince özlerini kaybedip el ele veriyor ve bambaşka bir anlam kazanaraktan yeni bir anlamlı kelimeye bürünüp ezberlemek zorunda kalacağın kelime yükünü inanılmaz arttırıyorlar.
mesela give vermek demek, up yukarı demek ama give up vazgeçmek, durmak demek... yaygın kullanılmasa suratına bile bakmak istemediğim en nefret ettiğim konudur pharasal verbler
-
Kolaylıklar dilerim hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X