Şimdi Ara

İngilizce mi Daha Üstün Bir Dil Yoksa Türkçe mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
0
Favori
9.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SevdayaKurban

Türkçenin üstünlüğünü anlamak için yazdığımı okumak yeterli.

Reading what i wrote is enough to understand superiority of Turkish

Türkçe------ Türkçe-- üstünlük --- anlamak-- için--- yazdığım--- okumak--- yeterli

-İngilizce------- Okumak- yazdığım- yeterli --- için -- anlamak--- üstünlük --- Türkçe

Şimdi bir üstte yazdığım parçalamalara dikkat ederseniz, Türkçenin mükemmel bir dizilişi var.

Daha fazla yorumum yok.

Bu bir şakaydı değilmi? Mantıklı ve evrensel bir bakış açısıyla bakmadan direk savunmaya geçmeyin arkadaşlar üstün dil diye birşey yoktur zaten ancak kullanım yaygınlığı ve kulağa hitap etmesi bakımından ingilizce açık ara önde hepimizin bildiği gibi...

• İngilizce'nin daha çok konuşulması ustunlugunden değil sömürgeciliğinden gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orijinalden alıntı: Graf:

quote:

Orijinalden alıntı: penguen24

quote:

Şahsi görüşüm olarak, edebiyat türünde türkçe bin basar. İngilizcedeki şiirde kafiye ye rastlamak zor.(yada benim için zor)

Sarı yazıyorsun sonra hep sarı yazılıyor ardından. Nasıl ?

bu tagı kapamayacaksın. yani [/ color] u eklemeyeceksin sonuna.

Evet sonra forum düzenini bozmaktan ceza yiyeceksin

Neden... Edaisy yeşil yazınca bir şey olmuyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirKipi

quote:

Orijinalden alıntı: ZeD02

Tabiki ingilizce

Neye dayanarak söylüyorsun?

Alıntıları Göster
    Cevabı Türkçe diyen arkadaşlara soruyorum. Kaçınız "topic" yerine "konu" diyorsunuz. konu dışı furyasının son zamanlardaki özenti kullanımı "fail"i hanginiz kullanmıyorsunuz. Madem diliniz Türkçe kaçınızın kullanıcı adı Türkçe. Kaçınız imzamdaki kurallara dikkat ediyorsunuz?

Hiçbir şey yapmadan Türkçe Türkçe nidaları atmak kadar yanlış bir şey yok. Dilimiz resmen sömürü altında, özenti bir toplumuz. İngilizce dünya dili, şu an İngilizce bilen birisinin net başında bulamayacağı bilgi yok. İngilizce Vikipedi'deki madde sayısı: 3,229,387 iken Türkçe Vikipedi'deki madde sayısı: 142.592

Diyeceksiniz ki bizim teknolojimiz İngiltere kadar gelişmiş mi, bizim onlar kadar imkanımız var mı? Tamam olmayabilir ama İngilizce madde sayısından Türkçe madde sayısını çıkart net 3 milyon fark var ve hala işe bir yerden başlamak yerine kendimizi kandırmaya devam ediyoruz.

İngilizce şu an tüm dilleri hegemonyasına almış evrensel lisandır. Yani tıp, bilim, sanat vs vs dilidir.

Yeni bir hastalık bulunursa adı İngilizcedir: Cancer (kanser)

Yeni bir cihaz bulunursa adı İngilizcedir: Telephone

Yeni bir sanatsal akım olursa adı İngilizcedir: Pragmatism
    -------

Bazı arkadaşlar yoğurt örneklerini vermiş. Bu da şuna çok benziyor. Platini der ki: Büyük takımlar aldıkları kupalarla, küçük takımlar bu takımları yenmeleriyle övünürler. Ne kadar da benziyor bu iki dilin kıyasında.

Kısacası İngilizce her halükarda şu an üstün dil. Öyle olmasaydı forumda kimse konu yerine "topic" ya da İngilizce anlamından tamamen alakasız bir şekilde "fail" kelimesini kullanmazdı.

Henüz aramızda "de" bağlacını ayrı yazmaktan aciz insanlar var. Henüz aramızda hiç kitap okumamış insanlar var. Dünyanın en iyi yazarı genel olarak Şekspir kabul edilir, sebebi İngilizce yazmasıdır. Çoğu kişi dilimizin güzelliklerinden habersizdir.

Herkes klasik bir örnek verir: Afyonkarahisarlaştıramadıklarımızdan mısınız? Bu cümleyi ifade etmek için 17 kelime kullanılır İngilizcede, burada aslında Türkçenin güzelliği değil İngilizcenin zenginliği yatar, adamlar ne kadar güzel ve net bir şekilde ifade ediyorlar biz ise 1 kelimeye 17 kelime Türkçe İngilizceyi döver diye kendimizi avutuyoruz.

Dipnot: Yapım eki almış kelimelere çekim eki geldiğinde kesme işaretinin kullanılmadığını bilmeyen bir kaç kişi birazdan sen önce kesme işareti kullanmayı öğren diyerek kendilerince beni rezil düşürmüş ve Türkçeyi kurtarmış olacaklar.

Esenlikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi döküntü -- 23 Mart 2010; 2:28:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Cevabı Türkçe diyen arkadaşlara soruyorum. Kaçınız "topic" yerine "konu" diyorsunuz. konu dışı furyasının son zamanlardaki özenti kullanımı "fail"i hanginiz kullanmıyorsunuz. Madem diliniz Türkçe kaçınızın kullanıcı adı Türkçe. Kaçınız imzamdaki kurallara dikkat ediyorsunuz?

Hiçbir şey yapmadan Türkçe Türkçe nidaları atmak kadar yanlış bir şey yok. Dilimiz resmen sömürü altında, özenti bir toplumuz. İngilizce dünya dili, şu an İngilizce bilen birisinin net başında bulamayacağı bilgi yok. İngilizce Vikipedi'deki madde sayısı: 3,229,387 iken Türkçe Vikipedi'deki madde sayısı: 142.592

Diyeceksiniz ki bizim teknolojimiz İngiltere kadar gelişmiş mi, bizim onlar kadar imkanımız var mı? Tamam olmayabilir ama İngilizce madde sayısından Türkçe madde sayısını çıkart net 3 milyon fark var ve hala işe bir yerden başlamak yerine kendimizi kandırmaya devam ediyoruz.

İngilizce şu an tüm dilleri hegemonyasına almış evrensel lisandır. Yani tıp, bilim, sanat vs vs dilidir.

-------

Bazı arkadaşlar yoğurt örneklerini vermiş. Bu da şuna çok benziyor. Platini der ki: Büyük takımlar aldıkları kupalarla, küçük takımlar bu takımları yenmeleriyle övünürler. Ne kadar da benziyor bu iki dilin kıyasında.

Kısacası İngilizce her halükarda şu an üstün dil. Öyle olmasaydı forumda kimse konu yerine "topic" ya da İngilizce anlamından tamamen alakasız bir şekilde "fail" kelimesini kullanmazdı.

Henüz aramızda "de" bağlacını ayrı yazmaktan aciz insanlar var. Henüz aramızda hiç kitap okumamış insanlar var. Dünyanın en iyi yazarı genel olarak Şekspir kabul edilir, sebebi İngilizce yazmasıdır. Çoğu kişi dilimizin güzelliklerinden habersizdir.

Herkes klasik bir örnek verir: Afyonkarahisarlaştıramadıklarımızdan mısınız? Bu cümleyi ifade etmek için 17 kelime kullanılır İngilizcede, burada aslında Türkçenin güzelliği değil İngilizcenin zenginliği yatar, adamlar ne kadar güzel ve net bir şekilde ifade ediyorlar biz ise 1 kelimeye 17 kelime Türkçe İngilizceyi döver diye kendimizi avutuyoruz.

Dipnot: Yapım eki almış kelimelere çekim eki geldiğinde kesme işaretinin kullanılmadığını bilmeyen bir kaç kişi birazdan sen önce kesme işareti kullanmayı öğren diyerek kendilerince beni rezil düşürmüş ve Türkçeyi kurtarmış olacaklar.

Esenlikler.

Alıntıları Göster
    @Altiran: Bilmeden, okumadan, cahilce konuşma arkadaşım. Üstün dil diye bir şey vardır. Türkçe tarihin en eski dillerinden biri, İngilizce ise daha yeni yetme.

@Döküntü: Söylediklerine aynen katılıyorum. Kaçı kullanır kaçı kullanmaz bilmiyorum ancak söylediğin şartlara ben bizzat uyuyorum. Yazdığım tüm yazılarda (buna MSN'deki konuşmalar da dahil) yazım ve imla kurallarına neredeyse tamamen uyuyorum ve ayrıca "tamamen" Türkçe kullanmaya özen gösteriyorum. İnanmayan 3000 küsür iletimi tamamen inceleyebilir. İncelemeye açıktır.

Benim gibi düşündüğünüz için saygılar ve hürmetler sunuyorum. Tek bir noktada hatanız var Türkçe'nin kesinlikle üstün olduğunu düşünüyorum. Konunun geçmişine bakarsan eğer, kanıtları ile Türkçe'nin üstünlüklerini sıra sıra örneklerle yazdım. Üç beş çabulcu ve özenti gencin yazdığı saçma sapan yazılar İngilizce'nin üstünlüğünü göstermez. İngilizce'nin bir zenginliği falan yoktur. Eğer Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını okursan İngilizce'nin dil konusunda ne kadar eksik hissettiğini anlarsın. Tekrar yazıyorum aynı şeyi;

Biri dünyanın en eski dillerinden, ötekinin tarihi 800-1000 yıl.
    Birinin kelime türetme yeteneği var ötekinin yok.
    Birinin tüm lehçeleri ve ağızları toplandığında 80-100 bin sözcüğü var, ötekinin 40-50 bin.
    Biri yazıldığı gibi okunur, öteki yazıldığı gibi okunmadığından sözcükler ezberlenerek kullanılır.
    Birine Latin abecesi yetmez, ötekine fazla gelir.
    Biri matematikseldir, diğeri kör hesap.
    Birinde gönül var, diğerinde yok (gönül sözcüğünün karşılığı bile yok).
    Biriyle tümce kurarken sözcükleri istediğiniz yere koyarsınız, diğerinde yer değiştirdiğiniz zaman ya anlam bozulur yada anlamını hepten yitirir.
    Biri bilime en yatkın dil, öteki en uzak. Bunu ısrarla iddia ediyorum. İnanmayan araştırıp gerçeği görebilir.
    Biri köklü, yapılı, düzenli, yetenekli, esnek, tok bir dildir, öteki hantal, gelişemez, düzensiz, çarpık yapılı, 5 Latin dilinin kırmasıdır.
    Biri latin dillerine sözcük ve yapı satmıştır, diğer sözcüklerinin neredeyse yarısını Latince'den satın almıştır.
    Birisinde eylemler çekimlenirken düzenli( sese uygun ) küçük, sondan eklenen ekler kullanır, diğeri abuk, zamana göre tamamen değişen yardımcı eylemler kullanır, ezberlenmeleri gerekir.
    Biri tarihte birkaç kere dünya dili olmuştur, öteki bir kere bile sayılmaz. (Afrikalılara göre dünya dili Fransızca, Orta ve Güney Amerika halklarına göre İspanyolca-Portekizce, Orta Asya halklarına göre Rusça-Çince-Türkçe)
    Biri özdür, diğeri laçka.
    Birisi tarih boyunca gelişmiştir, diğeri neredeyse hiç gelişmemiştir.
    Birinde insani ünlemler, doğa sesleri, ikilemeler gerçekçi, diğerinde yapmacıktır.
    Biri ulama vb. yöntemlerle konuşmayı çok daha seri ve kısa kılabilir, diğerinde bu tür yöntemler gevelemeye yol açar...

Kısacası, Türkçe hemen hemen her konuda İngilizce'den üstündür. Bahsettiklerim araştırmaya ve incelemeye açıktır. Kendiniz araştırmak için fazla tembelseniz araştıranların eserlerine göz atabilirsiniz.

Türkçe'nin sunduklarını kısmen sunabilen diller, Fince, Macarca ve uzak doğu dilleridir. Kıyaslanması gereken diller bunlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirKipi -- 23 Mart 2010; 11:22:51 >

• quote:

@Altiran: Bilmeden, okumadan, cahilce konuşma arkadaşım. Üstün dil diye bir şey vardır. Türkçe tarihin en eski dillerinden biri, İngilizce ise daha yeni yetme.

@Döküntü: Söylediklerine aynen katılıyorum. Kaçı kullanır kaçı kullanmaz bilmiyorum ancak söylediğin şartlara ben bizzat uyuyorum. Yazdığım tüm yazılarda (buna MSN'deki konuşmalar da dahil) yazım ve imla kurallarına neredeyse tamamen uyuyorum ve ayrıca "tamamen" Türkçe kullanmaya özen gösteriyorum. İnanmayan 3000 küsür iletimi tamamen inceleyebilir. İncelemeye açıktır.

Benim gibi düşündüğünüz için saygılar ve hürmetler sunuyorum. Tek bir noktada hatanız var Türkçe'nin kesinlikle üstün olduğunu düşünüyorum. Konunun geçmişine bakarsan eğer, kanıtları ile Türkçe'nin üstünlüklerini sıra sıra örneklerle yazdım. Üç beş çabulcu ve özenti gencin yazdığı saçma sapan yazılar İngilizce'nin üstünlüğünü göstermez. İngilizce'nin bir zenginliği falan yoktur. Eğer Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını okursan İngilizce'nin dil konusunda ne kadar eksik hissettiğini anlarsın. Tekrar yazıyorum aynı şeyi;

Birinin tüm lehçeleri ve ağızları toplandığında 80-100 bin sözcüğü var, ötekinin 40-50 bin.
    Biri yazıldığı gibi okunur, öteki yazıldığı gibi okunmadığından sözcükler ezberlenerek kullanılır.
    Biriyle tümce kurarken sözcükleri istediğiniz yere koyarsınız, diğerinde yer değiştirdiğiniz zaman ya anlam bozulur yada anlamını hepten yitirir.
    Biri bilime en yatkın dil, öteki en uzak. Bunu ısrarla iddia ediyorum. İnanmayan araştırıp gerçeği görebilir.
    Biri köklü, yapılı, düzenli, yetenekli, esnek, tok bir dildir, öteki hantal, gelişemez, düzensiz, çarpık yapılı, 5 Latin dilinin kırmasıdır.
    Biri latin dillerine sözcük ve yapı satmıştır, diğer sözcüklerinin neredeyse yarısını Latince'den satın almıştır.
    Birisinde eylemler çekimlenirken düzenli( sese uygun ) küçük, sondan eklenen ekler kullanır, diğeri abuk, zamana göre tamamen değişen yardımcı eylemler kullanır, ezberlenmeleri gerekir.
    Biri tarihte birkaç kere dünya dili olmuştur, öteki bir kere bile sayılmaz. (Afrikalılara göre dünya dili Fransızca, Orta ve Güney Amerika halklarına göre İspanyolca-Portekizce, Orta Asya halklarına göre Rusça-Çince-Türkçe)
    Birinde insani ünlemler, doğa sesleri, ikilemeler gerçekçi, diğerinde yapmacıktır.
    Biri ulama vb. yöntemlerle konuşmayı çok daha seri ve kısa kılabilir, diğerinde bu tür yöntemler gevelemeye yol açar...

Kısacası, Türkçe hemen hemen her konuda İngilizce'den üstündür. Bahsettiklerim araştırmaya ve incelemeye açıktır. Kendiniz araştırmak için fazla tembelseniz araştıranların eserlerine göz atabilirsiniz.

Türkçe'nin sunduklarını kısmen sunabilen diller, Fince, Macarca ve uzak doğu dilleridir. Kıyaslanması gereken diller bunlardır.

Alıntıları Göster
    Daha önce söyleyen arkadaşlara pek dikkat etmemişsiniz ama üstün dil diye bir şey yoktur gerçekten de ve bu bir dilbilim kuralıdır. Zaten burada bahsettiğiniz dillerin her ikisinin de özelliklerini derinlemesine bilmeden nasıl yorum yapabiliyorsunuz o da ayrı bir konu...

• quote:

Orijinalden alıntı: sucvceza

Hepsine teker teker cevap vereceğim. İngilizce bilginiz pek de yeterli değil sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: penguen24

quote:

Şahsi görüşüm olarak, edebiyat türünde türkçe bin basar. İngilizcedeki şiirde kafiye ye rastlamak zor.(yada benim için zor)

Sarı yazıyorsun sonra hep sarı yazılıyor ardından. Nasıl ?

bu tagı kapamayacaksın. yani [/ color] u eklemeyeceksin sonuna.

Evet sonra forum düzenini bozmaktan ceza yiyeceksin

keşke bu uyarı daha önce gelseydide 3 uyarı puanı almasaydım :)

• quote:

quote:

Tabiki ingilizce

Alıntıları Göster
    Şu ingilizceyi savunanlar öyle bir anlatmışki sanki ingilizcenin dünya dili olmasının sebebi insanların ingilizlerin kara gözüne kaşına olan aşkları

İngilizce şu an dünya diliyse tek ve tek sebebi en geniş sömürü coğrafyasına sahip olmasıdır. Sömürdükleri yerlerde okullar açıp oralarda ingiliz eğitimini halka empoze etmişlerdir. Çünki ingilizce konuşan bir topluluk kendilerine baş kaldırmayacaktır terör yapmıyacaktır. Niye? Çünki istediği şekilde ingilizceyle tercümansız olarak herifleri kolay tav edebilecektir.

Zorbalıkla dünya dili olmuştur ingilizce. Yoksa mantıklı, zengin ve edebi bir dil olmasından değildir.

Gelelim türkçeye. Çoğumuz türkçenin bir dünya dili olduğunu bilmezler. Nüfus bakımından ve etki bakımından incelerseniz türkçe ingilizceden sonra en geniş dünya dilidir.

Bugün osmanlının hakim olduğu coğrafyalara gidin bütün yaşlı insanların türkçe anladığını göreceksiniz. Türki cumhuriyetlerde türke konuşur ve anlarsınız. Bugün türkçe konuşulan coğrafyaların nüfus toplamı 750 milyonu bulmaktadır. Çinin nüfusu 1.5 milyar olsada çinin doğusunda konuşulan dili batısındaki, kuzeydekini günyedeki anlamaz. Farlı resmi dilleri vardır çinin. Mesela çinde yaşayan uygurlar bile türkçe konuşuyorlar.

Dolayısıyla türkçe hakiki manada bir dünya dilidir. Sömürü olmadan baskı olmadan olmuş bir dünya dili.

İnanınki türk milleti uyuyan bir aslandır. Batı emperyalizmi bu uyuyan potansiyelin uyanmasından korkuyorlar. Yurt dışındaki etkisinin tekrar parlamasından korkuyorlar.

Biz uyumaya devam edelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 23 Mart 2010; 12:53:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frantheviera

Daha önce söyleyen arkadaşlara pek dikkat etmemişsiniz ama üstün dil diye bir şey yoktur gerçekten de ve bu bir dilbilim kuralıdır. Zaten burada bahsettiğiniz dillerin her ikisinin de özelliklerini derinlemesine bilmeden nasıl yorum yapabiliyorsunuz o da ayrı bir konu...

Derinlemesine bilmiyoruz ama bilenlerin eserlerini biliyoruz herhalde. Adamlar yıllarca boşuna araştırıp uğraşmamışlar değil mi?
  • quote:

quote:

Tabiki ingilizce

Alıntıları Göster
    üstün derken ne kastediosun evrensel lik açısından ingilizce ama yapı açısından türkçe çok incik boncuk var ingilizce Türkçede de var ama onlar birleşik yapılıyor ingilizce gibi yok 2. hali am is yok have bu açıdan bence Türkçe

• Tamam arkadaşım tamam bu cevabından sonra hiçbirşey deme gereği duymuyorum selametle...
    quote:

Orijinalden alıntı: sucvceza

• quote:

Orijinalden alıntı: White Nigga!

Hangi Türkçeden bahsediyoruz? 90.000 kelimelik öz Türkçeden mi yoksa şimdi kullandığımız 30.000 kelimelik, sözcüklerinin yarısı farkı dillerden olan,
    Türkçeden mi bahsediyoruz? Yoksa Turkcheden mi?

30.000 kelimelik veya 90.000 kelimelik olması fazla önemli değil.Çünkü şuan kullandığımız dildeki "Çık" kelimesinin yanlış hatırlamıyorsam 30 dan fazla anlamı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kobaruon

quote:

Orijinalden alıntı: White Nigga!

Hangi Türkçeden bahsediyoruz? 90.000 kelimelik öz Türkçeden mi yoksa şimdi kullandığımız 30.000 kelimelik, sözcüklerinin yarısı farkı dillerden olan,
    Türkçeden mi bahsediyoruz? Yoksa Turkcheden mi?

30.000 kelimelik veya 90.000 kelimelik olması fazla önemli değil.Çünkü şuan kullandığımız dildeki "Çık" kelimesinin yanlış hatırlamıyorsam 30 dan fazla anlamı var.

Alıntıları Göster
    Arkdaşlar tüm samimiyetimle söylüyorum, Vallahi billahi elimde imkan olsa bir kelime dahi İngilizce - Almanca konuşmam...
    O kadar sonradan yetme diller ki, ifade yeteneğimi kısıtlamaktalar....
    türkçe üzerine dil tanımıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

-------

Esenlikler.

her kelimesine katılıyorum, ancak bu kadar güzel analiz edilebilirdi.

• Türkçe, anadili Türkçe olmayan birisi için zor bir dil. Dünyanın en zor dillerinden birisiymiş.

Ayrıca İngilizceden çok daha akıcı ve kendini çok çok daha doğru ifade edebildiğin bir dil Türkçe. Bunu ingilizceyi iyice kavradıktan sonra anladım. Türkçenin değerini bilin o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Türkçe, anadili Türkçe olmayan birisi için zor bir dil. Dünyanın en zor dillerinden birisiymiş.

Ayrıca İngilizceden çok daha akıcı ve kendini çok çok daha doğru ifade edebildiğin bir dil Türkçe. Bunu ingilizceyi iyice kavradıktan sonra anladım. Türkçenin değerini bilin o yüzden.

ona bakarsan ana dili ingilizce olan biri içinde türkçe yeterince akışkan değildir. kişiden kişiye değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dob3rman

quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Türkçe, anadili Türkçe olmayan birisi için zor bir dil. Dünyanın en zor dillerinden birisiymiş.

ona bakarsan ana dili ingilizce olan biri içinde türkçe yeterince akışkan değildir. kişiden kişiye değişir.

Alıntıları Göster
    taraf tutuyorsunuz ama bilimsel bir sekilde degil sadece duygu bagı oldugu icin..

Türkce oldukca kaliteli ve güzel bir dildir ama bugünkü Türkce degil.. Türkce'ye verilen övgü dolu sözler öz Türkce icindir, günümüz Türkcesi malesef körelme evresindedir... örnegin herkes uydudaki Azeri kanalını izlediginde güler, konusmaları komik gelir halbuki bu konusmaları dil bilimsel olarak incelerseniz yapı ve kullanım olarak bugün konustugumuz Türkce'den 10 kat daha kaliteli oldugunu görürsünüz.. mesela söyle örnek vereyim. Bugün ana haber bültenini acın ve cümle yapılarını inceleyin. hepsi basit cümlelerden olusan metinlerdir ama birde Azeri kanalını acın oradaki haberleri dinleyin orada ise cesit cesit baglı cümleler, kompleks cümleler ve arka arkaya sıralanmıs sıfatlara denk gelirsiniz (bizde 2 sıfat bile artık zor kullanılmakta arka arkaya).. Bu acıdan bizim konusmalarımız yapı bakımından İngilizce'nin yanına yaklasamaz iken, Azeri Türkcesi ingilizce ile basa bas gitmektedir.. tabi bu yazdıklarım dilbilimsel anlamda incelenecek seylerdir..

Malesef günümüz Türkcesi git gide kısırlasmaktadır.. eskiden hic olmadıgı kadar cok kavram kargasası yasanmaktadır.. mesela bizde bir bakan tvye cıkıp bir sey söyledigi zaman ertesi gün ülkenin yarısı ayrı bir sey anlıyor diger yarısı baska birsey anlıyor.. sonra günlerce aslında ne söylemis olabilir acaba diye tartısmalar cıkıyor.. ama İngilizce'de bu böyle degildir. bir İngiliz bakan bir yerde bir sey söylerse dünyanın her yeindeki tüm İngilizce bilenlerin hepsi aynı seyi anlar.. buda günümüz Türkcesi'nin aslında cok kötü bir durumda oldugunu gösterir zira insanlar anlasılmak icin konusur ama eger konusulan seyi herkes farklı anlıyorsa bu o dilin zenginligini degil aksine o dilin yetersizligini gösterir cünkü netlik yoktur ortada..

sonuc olarak öz Türkce yapı, anlam ve kullanılıs olarak diger dillere üstünlük saglasada günümüz Türkcesi bu üstünlügü saglayamaz..

• quote:

quote:

Tabiki ingilizce

Alıntıları Göster
    türkçe lastik gibi derler ya işte o yüzden hem öğrenilmesi zor hemde geniş bir dil
  • quote:

quote:

Tabiki ingilizce

Alıntıları Göster
    Üstünlük bir yana tüm dünya İngilizce öğreniyor ve konuşuyor, üstün olsa ne olur olmasa ne olur,
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.