Şimdi Ara

İngilizce öğrenmede gramerin önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yani ne kadardır? Grameri tamamen yabana atmış durumdayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gramer olayi komple yalan suan 20 dile calisiom sdece kelime ezberleyip gunluk konusma kaliplarini ogreniom grameri en sona attim.tabi bu dilleri sadece baslangic seviyesinde orenecem ksacasi gramerin pek bi onemi yok hani yerinde olsam kelime ezberler gunluk konusma kaliplarini ogrenir sonra gecmis zaman kalibi gelecek zaman kalibini vs en temel seyleri ogrenip direk cift altyazili film izlerim gramere sadece gecmis ve gelecek zamani ogrenmek icin bak o kadar.zaten film izlemeye basladiginda anlicaksinki en az 2 veya 3 yil hergun bir film ilzersen anca kendini rahat ifade edecek seviyeye gelirsin yani anca orta seviye veya belki orta ustu olursun mesela ben ingilizce film izlerken ki 1 yil falan oldu gunde 1 film izleyeli hala bazi sahneleri 10 kes tekrar oynatiom adamin cikardigi sesi anlamak icin ustelik cift altyaziyla izliom hani altta ingilizcesi yazmasina ragmen adamin sesini anlamada zorlaniom hele ingilizce altyazi olmasa hic anlamiom nerdeyse.en kisa surede kitaplarla ugrasmayi birak cift altyazili film izlemeye basla en basta uzun uzun durdurup ne dendigini turkce altyaziya bakarak karsilastirarsk anlamaya calisacaksin zamanla daha az durduracaksin.sakin ama sakin gramer calisma zamanin cope gider.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bak dostum dünya üzerinde gramer öğreteden dil öğreten bir sistem yoktur.
    (Bazı uyanıklar grameri dolaylı yoldan öğretip gramer öğretmiyoruz diyor.Kanmayın. )
    Burada üzerinde önemle durulması gereken bir konu var.Bu çok önemli bir detay.
    Biz insanlara gramer öğrenin,önemli deyince hemen olumsuz bakıyorlar.
    Çünkü grameri sadece çok detaylı konular olarak görüp öğrenmesi,uygulaması zor olarak görüyorlar.
    Çünkü ülkemizdeki gramer kitapları aşırı detaylı ve GEREKSİZ bilgilerle doludur.
    Detaylı olanlar sınavlar içindir.

Gramer öğren ama en temel,iskelet gramer yapısını öğren.
    Bunu öğrenirsen o dili öğrenirsin.Geriye kalan detay bilgiler yavaşa yavaş edinilir.

Sana bir örnek vererek grameri neden öğrenmen gerektiğini sana bırakacağım.
    Senin yazdığın mesajı önce gramer kurallarına uymadan yazıyorum;
    ''Yani ne kadar? Gramer tamamen yaban atmak durum.''
    Bu senin yazdığın mesajın gramer kuralları kullanılmadan almış olduğu durum.
    Şimdi bir de gramer kullanarak kurduğun cümleye bak;
    Yani ne kadardır? Grameri tamamen yabana atmış durumdayım.

Sence hangisi daha anlaşılır?
    Bu durum aynen İngilizce için de böyle.
    Gramer bilmeden cümle kuramazsın.
    Gerisi sana kalmış.Başarılar.

• Cocuk iken nasil ogrendin?

Kizim bak, bu yuru - bu bir fiildir. Oglum pipini koparirim, bak orda transitive fiil kullandim diye anneler ve babaler hic ogretmeDI. Eli ile gosterip "bak o MAMA" "bak GINGA" "bak ANNE" "ben BABA" "sen bebek" vs.

Bence, ve citti bir "yuksek sinif" "elit" ingilizce dil okul ogretmen olarak ingilizceyi boyle ogretiyorum, ve boyle ogretilmesi gerekdir. Cocukmus gibi papagan gibi tekrarlat, ne kadar sacma gelsede bu aliskanlik yaratir. Sonra, NEDEN o kelimeleri kullandik diye anlatirim. Sonra'dan bir kelime'ye denk geliriz nerdeyse ayni anlamli, onlari beraber karislastirarak kullaniriz.

Grammar'n onemi var, ama zamani'da var. Basta ogrenilmez diye dusunuyorum ve UYGULUYORUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slimx -- 27 Ekim 2016; 12:19:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slimx

Cocuk iken nasil ogrendin?

Kizim bak, bu yuru - bu bir fiildir. Oglum pipini koparirim, bak orda transitive fiil kullandim diye anneler ve babaler hic ogretmeDI. Eli ile gosterip "bak o MAMA" "bak GINGA" "bak ANNE" "ben BABA" "sen bebek" vs.

Bence, ve citti bir "yuksek sinif" "elit" ingilizce dil okul ogretmen olarak ingilizceyi boyle ogretiyorum, ve boyle ogretilmesi gerekdir. Cocukmus gibi papagan gibi tekrarlat, ne kadar sacma gelsede bu aliskanlik yaratir. Sonra, NEDEN o kelimeleri kullandik diye anlatirim. Sonra'dan bir kelime'ye denk geliriz nerdeyse ayni anlamli, onlari beraber karislastirarak kullaniriz.

Grammar'n onemi var, ama zamani'da var. Basta ogrenilmez diye dusunuyorum ve UYGULUYORUM.

Fakat onemli bir noktayi kaciriyorsunuz, konuyu acan arkadas cocuk degil. Cocuklarin beyin yapisiyla gelismis bir bireyin beyin yapisini karsilastirip ona gore bir program cikartmak tamamen yanlis olur. Cocukken, su anda sahip oldugunuz noron sayisinin milyonlarca kati fazla noron var sinir sisteminizde. Dolayisiyla her sey cok daha hizli ogreniliyor. En detay dil sesleri bile aninda hafizaya atilip ogreniliyor. Fakat yetiskinlerde durum boyle degil. Haliyla dili ogrenmek icin kurallarini ogrenmek de sart. Yoksa bu surec uzar gider. Emin olun cocukkenki gibi ogrenemezsiniz bir dili. Oyle acayim radyo dinleyeyim, film izleyeyim zamanla beynim dile adapte olur ogrenirim diye bir sey yok. Bu yaptiginiz ezbercilige kacar, papagan gibi ayni cumleleri tekrarlarsiniz. Ancak dil kurallarini bilirseniz her seyi kuralina gore uygularsiniz. Grammar ile dil bilgisi cok kez karistirilir. Grammar olmazsa olmaz bir yapitasidir.

• Temel gramer bilgisine sahibim. Ne yapmalıyım?

• Sözlük oku

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ingilizce öğrenme
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fakat benim'de son dedigimi kacirmissiniz. SONRA ogret grammar'i. Grammar'i basta ogrenerek sikiliyor insan, tembellesiyor. Tabiki radyo tv izleyerek ogrenemessin, benim yazimda hic oyle birsey yazmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.