Bildirim
İNGİLİZCE TIP
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
+1
Bide ingilizcesi çok kötü olanlar seçmeli mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Takip
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Yukarı
+1
up -
%100 inglizce tıplarda hocalar dersi inglizce anlatır bu konuda katı olmayan hocalar vardır önemli yerleri türkçe de anlatır türkçe sorularınıza türkçe de karşılık verebilir.
Okumaya başlarken türkçe tıpın inglizce tıpa avantajı olur çünkü ingilizceyi ne kadar iyi bilirseniz bilin ana diliniz kadar anlamayacaksınız ilk zamanlarda ama zaman ilerledikçe siz terimlere alışmaya başladıkça ingilizce düşünmeye başlayınca türkçe tıpa karşı avantaj kazanmaya başlıyorsun.dersleri ingilizce dinlemeye alışacağın süre senin gayretine ve ingilizce temeline bağlı olmak üzere çok da uzun sürmeyecektiR.lisede ingilizcemın kotü olmasına ,ortalama 60 70 bandında dolaşırdım, ve hazırlık okumama rağmen benim için inglizceye alışma süresi 2 ay falan buldu ama gün geçtikçe alıştığınızı ve ingilizce okumanın avantajlarını hisetmeye başlıyorsun.alışma süresinde sürekli sözlükle çalışmak can sıkıyor gibi gözükse de aslında yeni bir dil öğrenmenin avantajını hissediyorusunuz. Anlayamadığın bir konuyu araştırırken internette türkçe kaynakların sayısı oldukça az fakat istemediğin kadar inglizce kayank bulabileceksin.ayrıca tıp her gün yeni bir şeylerin araştırıldığı yeni yöntemlerin ortaya çıkarıldığı bir bilim dalı haliyle bu yayınların hepsi ingilizce doktor olarak kendinizi ne kadar güncel tutabilirseniz o kdar iyi olur.türkçe tıp okurken bir de inglizceye zaman ayırmak zor olacaktır bence ama yapanlar var mı vardır fakat inglizce okurken dediğim gibi 2 ay falan zorlandıktan sonra inglizceyi de aradan çıkarmaya başlıyorsun.
Tıp alanında Türkiye çok gelişmiş bir çok ülkeye göre ama buna rağmen yabancı kaynakları takip etmeniz gerekiyor. Eğer ingilizce bilmezseniz dünya çapında yayınlanan makalelerden faydalanabilmek için Türkçeye çevrilmesini beklemeniz gerekiyor bu da dünyayı en az 6 ay geriden takip etmek demek. Aynı zamanda sadece makaleler değil yeni bulunan tedavi yöntemlerini de geriden takip etmek zorunda kalırsınız iyi bir ingilizceniz yok ise. Ama hedefi normal bir doktor olup devlet hastanesinde çalışmak olan bir öğrenci için kesinlikle Türkçe tıp öneririm. Fakat şu bilinmelidir ki Acıbadem gibi büyük sağlık gruplarında çalışmak istiyorsanız en azından ingilizce bilmeniz şarttır(farklı yabancı dillerde artı sağlayacaktır). Bir de bu sene yapılan değişiklikle TUS sınavında başarılı olsanız bile sınavınızın geçerli olabilmesi için YDS(yabancı dil sınavı)'den 50 ve üzeri not almanız gerekiyor ki bu da düşük bir not değil genel ingilizcenizin yeterli olması gerekir(bunun için de bir çok insan son sene kursa gidiyor.TUS kursunun yanında bir de ingilizce).
inglizcesi kötü olanlar zaten hazırlık sınıflarında dersleri öğrenebilicek anlayacak kapistesye geliyorlar onun dıısında ingilizcen yeterliyse zaten hazırlık sınıfını geçersin.@arwen1474
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oibizak -- 10 Temmuz 2017; 14:25:49 >
-
Bu hangi yds hocam
üstteki arkadaş gerçekten iyi anlatmış -
Takip . Ulan b2 seviye ingilizcem var . İngilizce yazmaya çok korkuyorum -
Tustan önce geçmen gerekn yabancı dil sınavı
Zaten öyle karmaşık bi dil beklemeyin arkadaşlar bilim konuşuyorsunuz bilim dili sade olur öyle karmaşık bi ingilizcesi yok ingilizce tıpin
Yds ye girmiyor doktorlar. Tıpdil sınavı var soruların bir kısmı ingilizce paragraf gramer vs soruluyor. Bir kısmı da normal tıp dersleriyle ilgili diye biliyorum. Zaten tıpla ilgili olunca hep latince kelimeler oluyor insan anlıyor ne demek istediğini.
Yds=yabancı dil sınavı kastetmiştim
Türkçe tip okurken sadece cümleleri birbirine bağlamak için kullandiginiz bağlaçlar ve cümle dizgisi türkçe yapida olacaktır. Türkçe tıpta kullanılan Bir çok kelime aslında turkcelestirilmemis ingilizce okunusunun yazıya dökülmüş halidir. Implantation=implantasyon kreasyon=creation gibi gibi yazmakla bitmeyecek bir suru kelime .@nye aslında latince dediğin kelimeleri bir çoğu ingilizce anatomi ve histoloji latince ağırlıklı hoş zaten ing ve lat. Aynı köken. Eğer ingilizcen yoksa yabancı dil sınavını öyle kolay kolay geçemezsin.
@efikey b2 ingilizceyle kolay adapte olursun ing. tıpa
Bu arada bu klasik soruyu "ing tip mi türkçe tip mi? " kim hangisinde okuyorsa onu ovecektir .ama ben yukarida belirttiğini sanıyorum artı ve eksileri
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öncelikle çok teşekkürler hocam. Geçen seneye kadar İngilizcede hiç sıkıntı çekmedim, dizi-filmler sayesinde konuşmayı anlamakta da çok sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Tıp zaten uzun olduğu için hazırlığı geçmek istiyorum, ancak 12.sınıfta ingilizce ile pek ilgilenmediğim için yeterliliğimi kısmen kaybettim. Sizce kalan zamanda yazın ingilizce çalışıp hazırlığı geçmeli miyim, yoksa "zaten eksiğim var, konuşmaları anlamak için de hazırlık gerekiyor" diye düşünüp hazırlığı okumalı mıyım? Tekrar teşekkürler.
Onemli degil arkadaslar yardimci olabildiysem ne mutlu.
Ben de 12. Sınıfta hiç ingilizceyle ilgilenmemiştim dediğim gibi bir kav ayda alışıyorsun ingilizceye hazırlık atlayabilcek kapasitedeysen bence direk geç hazırlık okuyan da okumayan da bir kaç ay zaten bocalıyor eksiklerini kapatıp geçemeye bak sen
Üni için olan değil dimi
Hocam tıpı bitirdikten sonra belli bi alanda uzmanlaşmak istersen tus(tıpta uzmanlık sınavı)'na girilir bu sınava girebilmek için de yabancı dil sınavından belli bir puan alman gereklidir.uni için olan değil lys ygs hazırlık muafiyet sınavlarından bağımsız türkçe tip ya da ingilizce tip okuman ayırt edilmeksizin tustan önce vermen gerekli olan yabancı dil sınavı
Hocam en son arkadaş tıp diyordu ygsden sonra 1 2 3 tıp oldu yine de sen bilirsin
O zaman kalan günleri değerlendirip hazırlığı atamaya çalışıyorum. Teşekkürler hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

%100 inglizce tıplarda hocalar dersi inglizce anlatır bu konuda katı olmayan hocalar vardır önemli yerleri türkçe de anlatır türkçe sorularınıza türkçe de karşılık verebilir.
Okumaya başlarken türkçe tıpın inglizce tıpa avantajı olur çünkü ingilizceyi ne kadar iyi bilirseniz bilin ana diliniz kadar anlamayacaksınız ilk zamanlarda ama zaman ilerledikçe siz terimlere alışmaya başladıkça ingilizce düşünmeye başlayınca türkçe tıpa karşı avantaj kazanmaya başlıyorsun.dersleri ingilizce dinlemeye alışacağın süre senin gayretine ve ingilizce temeline bağlı olmak üzere çok da uzun sürmeyecektiR.lisede ingilizcemın kotü olmasına ,ortalama 60 70 bandında dolaşırdım, ve hazırlık okumama rağmen benim için inglizceye alışma süresi 2 ay falan buldu ama gün geçtikçe alıştığınızı ve ingilizce okumanın avantajlarını hisetmeye başlıyorsun.alışma süresinde sürekli sözlükle çalışmak can sıkıyor gibi gözükse de aslında yeni bir dil öğrenmenin avantajını hissediyorusunuz. Anlayamadığın bir konuyu araştırırken internette türkçe kaynakların sayısı oldukça az fakat istemediğin kadar inglizce kayank bulabileceksin.ayrıca tıp her gün yeni bir şeylerin araştırıldığı yeni yöntemlerin ortaya çıkarıldığı bir bilim dalı haliyle bu yayınların hepsi ingilizce doktor olarak kendinizi ne kadar güncel tutabilirseniz o kdar iyi olur.türkçe tıp okurken bir de inglizceye zaman ayırmak zor olacaktır bence ama yapanlar var mı vardır fakat inglizce okurken dediğim gibi 2 ay falan zorlandıktan sonra inglizceyi de aradan çıkarmaya başlıyorsun. Tıp alanında Türkiye çok gelişmiş bir çok ülkeye göre ama buna rağmen yabancı kaynakları takip etmeniz gerekiyor. Eğer ingilizce bilmezseniz dünya çapında yayınlanan makalelerden faydalanabilmek için Türkçeye çevrilmesini beklemeniz gerekiyor bu da dünyayı en az 6 ay geriden takip etmek demek. Aynı zamanda sadece makaleler değil yeni bulunan tedavi yöntemlerini de geriden takip etmek zorunda kalırsınız iyi bir ingilizceniz yok ise. Ama hedefi normal bir doktor olup devlet hastanesinde çalışmak olan bir öğrenci için kesinlikle Türkçe tıp öneririm. Fakat şu bilinmelidir ki Acıbadem gibi büyük sağlık gruplarında çalışmak istiyorsanız en azından ingilizce bilmeniz şarttır(farklı yabancı dillerde artı sağlayacaktır). Bir de bu sene yapılan değişiklikle TUS sınavında başarılı olsanız bile sınavınızın geçerli olabilmesi için YDS(yabancı dil sınavı)'den 50 ve üzeri not almanız gerekiyor ki bu da düşük bir not değil genel ingilizcenizin yeterli olması gerekir(bunun için de bir çok insan son sene kursa gidiyor.TUS kursunun yanında bir de ingilizce). inglizcesi kötü olanlar zaten hazırlık sınıflarında dersleri öğrenebilicek anlayacak kapistesye geliyorlar onun dıısında ingilizcen yeterliyse zaten hazırlık sınıfını geçersin.@arwen1474 |
Benzer içerikler
- efüzyon nedir kimya
- deniz ulaştırma işletme mühendisliği maaş
- canlıların sınıflandırılması kodlama
- dershane mi özel ders mi
- molekülerite nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X