Şimdi Ara

ingilizcede kelime nasil ezberlenir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
9
Favori
11.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • taktik nedir arkadaslar nasil kalici olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aktif olarak kullanmazsan unutursun internette chat sitelerinde takıl kullandıkca unutmazsın . Veya oyunlarda da kullanarak unutmazsın.

Edit: Dizi ve Filmleri alt yazılı izle düblaj izleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l053r -- 17 Temmuz 2013; 0:53:48 >
  • kelimeyi bir şekle bir isme veya ne bileyim bir yer adına falan benzet.Sonra benzettiğin şey ile kelimenin bağlantısı olan bir hikaye falan uydur.Unutmazsın.

Bence
  • Tek işim İngilizce öğrenmek şu aralar. Hatta tam kelime ezberlemeye gidiyordum bu konuyu gördüm. Face,Twitter,Google gibi şeyleri İng. yap. Yada sen beni yarın alıntıla ben sana çalışma tarzımı anlatıyım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılışını ezberlemeyi kastediyorsan o kelime her aklına geldiğinde bir yere yaz ve o an imkanın varsa kontrol et(sözlük, internet)

Ayrıca birçok uzun kelimenin kısaltması vardır. Onlardan yola çıkarak kelimenin tümünü tamamlarsın.

Örnek: Congratulations
    Kısaltmaları: congrats, gratz
  • Film, dizileri alt yazılı izlesin, ama İngilizce alt yazılı izlesin veya Türkçe alt yazılı izleyip, diyaloglar sırasında durdurup, konuşmaları not alabilir. Çok işe yarıyor bu taktik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

Tek işim İngilizce öğrenmek şu aralar. Hatta tam kelime ezberlemeye gidiyordum bu konuyu gördüm. Face,Twitter,Google gibi şeyleri İng. yap. Yada sen beni yarın alıntıla ben sana çalışma tarzımı anlatıyım.

bekliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hepinizin cvplarini aklimda bulundurcam.hepinize ayri ayri tesekkurler

• Girdiğin bütün sitelerde ingilizce seçeneğini kullan,İngilizce metinler oku,İngilizce oyunlar oyna ve sık sık ingilizce konuşan adamlarla muhattap ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prochnow

Girdiğin bütün sitelerde ingilizce seçeneğini kullan,İngilizce metinler oku,İngilizce oyunlar oyna ve sık sık ingilizce konuşan adamlarla muhattap ol.

metinler demisken kardesim.kitaplar varmi onerecegin ya da baska bir arkadasin varnidir.cunku kitap isi biraz zevkli hale getiriyor

kitap derken de hikaye vs. tarzda, ders kitabi degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thepunisher38 -- 17 Temmuz 2013; 4:49:20 >
  • Yabancı dizi - film izlemek gerçekten iyi bi yöntem ve kelimeleri kodla yani o kelime ne zaman söylense aklında bişeyler oluşsun ( dizi - film izlersen bu daha kolay olur ) ve bazı kelimelir sonlarına dikkat et mesela night kelimesinin okunuşu aklında ama yazılışı değilse nig - ht olarak ayırmak daha kolay oluyor ve biçoğu kelimede işe yarıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmt58 -- 17 Temmuz 2013; 4:51:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zenkee

evde gördüğün bütün nesnelerin üzerine kağıtla yapıştır, onları mutlaka öğrenirsin, öğrenince de evdekilere öğret öyle konuşun aranızda, mesela anne su uzat mı diyorsun? mother water pls falan de yoksa oturup ezberlemekle yerleşmez

cok guzel bir fikir.:)

Ama saatim verdigi uykusuzluktan midir nedir dengesizlikten.aklima sey geldi:)) vucut organlarini calisirken butun vucuta kagit yapistirip oyle geziyomusun evde.tam anlamiyla vahset olurdu heralde:))

• Birincisi, kelime ezberi yapılmaz, yapılsa dahi 1-2 haftaya unutman garanti.

Kelimeleri bir yerlerden öğrenmen gerekiyor. Dizi,film,dergi vs. Bilmediğin kelime geçince cümlede hemen sözlüğü açıp bak. Ve o cümleyi kafana kazı. Böyle hatırlıyorum ben hep.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mhmt58

Yabancı dizi - film izlemek gerçekten iyi bi yöntem ve kelimeleri kodla yani o kelime ne zaman söylense aklında bişeyler oluşsun ( dizi - film izlersen bu daha kolay olur ) ve bazı kelimelir sonlarına dikkat et mesela night kelimesinin okunuşu aklında ama yazılışı değilse nig - ht olarak ayırmak daha kolay oluyor ve biçoğu kelimede işe yarıyor .

tskler

• okuyarak ve yazarak. akademik bir ingilizce öğrenmek istiyorsan film ile dizi ile spesifik kelimeler göremezsin. Essay tarzı yazılar yazman lazım. Amerikan bir ingilizce hocam 1 kelimeyi minimum 7 kez bir yerde okursan veya yazarsan yani 7 kez kullanırsan kalıcı olur demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lexuss

okuyarak ve yazarak. akademik bir ingilizce öğrenmek istiyorsan film ile dizi ile spesifik kelimeler göremezsin. Essay tarzı yazılar yazman lazım. Amerikan bir ingilizce hocam 1 kelimeyi minimum 7 kez bir yerde okursan veya yazarsan yani 7 kez kullanırsan kalıcı olur demişti.

aynen senin.gibi dusunuyorum.keske sistemli kitaplar olsaydi mesela ayni kelime bes farkli paragrafta gecip farkli cumle konularla kelimleri oturtabilseydik.normal calisirken kelimeye bakiyosun kelimeye sonra sonra calistiginda yine bakiyosun sozlukten .ama bunu uzum sure calisma ve okumayla oturtturmak gerekiyo galiba.ama hayalim var Allah kismet eder mi bilmiyorumda inglizceyi iyi anlamak.bir oyun oynarken gibi biseyde anlamak .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thepunisher38

quote:

evde gördüğün bütün nesnelerin üzerine kağıtla yapıştır, onları mutlaka öğrenirsin, öğrenince de evdekilere öğret öyle konuşun aranızda, mesela anne su uzat mı diyorsun? mother water pls falan de yoksa oturup ezberlemekle yerleşmez

cok guzel bir fikir.:)

Ama saatim verdigi uykusuzluktan midir nedir dengesizlikten.aklima sey geldi:)) vucut organlarini calisirken butun vucuta kagit yapistirip oyle geziyomusun evde.tam anlamiyla vahset olurdu heralde:))

hocam onunda kolayı var, insan vücut şeklinde büyük bir resim bul yada yap, odanın karşı duvarına as, onlara ingilice isimlerini yaz, her sabah kalktığında resmi görür isimleri okursun fena mı

demokraside careler tukenmez diyosun yani

tesekkur ederim yardimlariniz icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

Birincisi, kelime ezberi yapılmaz, yapılsa dahi 1-2 haftaya unutman garanti.

Kelimeleri bir yerlerden öğrenmen gerekiyor. Dizi,film,dergi vs. Bilmediğin kelime geçince cümlede hemen sözlüğü açıp bak. Ve o cümleyi kafana kazı. Böyle hatırlıyorum ben hep.

dergiler var mi bildigin kardesim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lexuss

okuyarak ve yazarak. akademik bir ingilizce öğrenmek istiyorsan film ile dizi ile spesifik kelimeler göremezsin. Essay tarzı yazılar yazman lazım. Amerikan bir ingilizce hocam 1 kelimeyi minimum 7 kez bir yerde okursan veya yazarsan yani 7 kez kullanırsan kalıcı olur demişti.

aynen senin.gibi dusunuyorum.keske sistemli kitaplar olsaydi mesela ayni kelime bes farkli paragrafta gecip farkli cumle konularla kelimleri oturtabilseydik.normal calisirken kelimeye bakiyosun kelimeye sonra sonra calistiginda yine bakiyosun sozlukten .ama bunu uzum sure calisma ve okumayla oturtturmak gerekiyo galiba.ama hayalim var Allah kismet eder mi bilmiyorumda inglizceyi iyi anlamak.bir oyun oynarken gibi biseyde anlamak .

sistemli kitaplar var hocam. bizim okulun hazırlığında okutulan kitapların bir listesini çıkarabilirim bir ara senin için

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

Birincisi, kelime ezberi yapılmaz, yapılsa dahi 1-2 haftaya unutman garanti.

dergiler var mi bildigin kardesim

http://kickass.to/ sitesine gir.
    PC Gamer yaz aramaya, oyunlarla aran iyiyse oku gitsin.
    *torrent.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.