Şimdi Ara

İngilizcenin aşırı lanet bir dil olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 -) sabahtan beri hem YouTubede full gameplay videoları izledim orada karakterlerin diyaloglarından oluşan altyazıda bilmediğim kelimeleri not aldım hem son 10 yılın yds ingilizce sınavlarında çıkan kelimelere baktım kelime öğreniyorsun anlam öğrenemiyorsun çünkü 1 anlamın 10 kelimesi var misal approve onaylamak endorsede onaylamak confirmde onaylamak accept agree Okay yes ölme eşeğim ölme

Sure emin olmak make surede emin olmak ensurede emin olmak confirmde emin olmak ( confirm onaylamak anlamında ama confirm body derken mesela cesedi onayla yani cesetten emin ol diyorsun )

2 -) akademik ingilizce ile günlük ingilizce diye bir ayrım yapmışlar ikisi neredeyse farklı dil gramer bilgileri dışında arkadaş niye gündelik dildeki İngilizceyi akademik dile dahil etmediniz ki ne bu

3 -) iyi bir şekilde bu kelimeleri öğrendiniz diyelim ve YouTubede altyazısız video açtınız adamlar sizin ezberlediklerinizden çok farklı konuşuyor

4 -) alakasız dil bilgisi kuralları var mesela should have + V3 kuralı could have + V3 kuralı burada sıkıntı have kullanmaları tabi kullana kullana alışırsında havenin bir tanecik anlamı olsun arkadaş biz gidip fiile edat bağlaç anlamı katıyor muyuz mesela hiç bizim dilimizde sahip olmak fiilinin edat yada bağlaç olarak kullanıldığını gördünüz mü

Yapacak bir şey yok bu dili ezberleyeceğim , kısa hikayeleri hiç takılmadan okuyorum kitaplarında çoğunu çeviriyorum ( cümlenin %75 civarlarını ) ama akademik ingilizcede veya sokak ingilizcesinde sanki hiç ingilizce bilmiyormuşum gibi hissediyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bir dili orada yaşayarak öğrenmek en iyisi bu yüzden, örneğin ben dil bölümü okuyorum, küçüklükten beri ingilizcemin çok iyi olmasının asıl sebebi de internette hep yabancı sitelerde takılırdım, orada yavaş yavaş öğrenip anlamadığım şeylere bakarak bir nevi orada yaşıyormuş gibi öğrendim, okulda ingilizce dersleri görmeye başladığımızda gramer kurallarını tam bilmememe rağmen şakır şakır anlayıp konuşuyordum, şu anda da nerede takılırsam takılayım gördüğüm her kelimeyle ilgili kafamda mutlaka bir şey beliriyor

• Zamanla nuanslar icsellesiyor, 'I am sure' yerine 'I am ensure' denmedigini anliyorsun, takma kafaya

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    Cümlenin kullanıldığı ana göre değişir o iş. Kelime ezberlemen ve kafanda ilişkilendirmen gerek.

• kanki her dilde olan şeyler bunlar böyle şeylere takılma dil öğrenirken bol bol pratiğini yap zaten ulaşabileceğin seviye belli daha üstü için o dilin konuşulduğu ülkede yaşaman gerekiyor türkceyi düşün

türkce öğrenen adam türkiyede yaşamadan nereden öğrenecek nörüyon nabıyon gibi anlamsız kelimeleri

bende şimdi otobandan kaçıverdim dedim adama adam bahsettiğim kaçıverdim kelimesini duya duya anlamlandırabilir kafasında pratiği olmayan adamın kuracağı cümleler düz standart olur ezberlemeye çalışma kendi kendine sohbet et başkalarıyla sohbet et çokta kasma.

ne dediğini anlıyorlar zaten

• Bir dili orada yaşayarak öğrenmek en iyisi bu yüzden, örneğin ben dil bölümü okuyorum, küçüklükten beri ingilizcemin çok iyi olmasının asıl sebebi de internette hep yabancı sitelerde takılırdım, orada yavaş yavaş öğrenip anlamadığım şeylere bakarak bir nevi orada yaşıyormuş gibi öğrendim, okulda ingilizce dersleri görmeye başladığımızda gramer kurallarını tam bilmememe rağmen şakır şakır anlayıp konuşuyordum, şu anda da nerede takılırsam takılayım gördüğüm her kelimeyle ilgili kafamda mutlaka bir şey beliriyor

• İngilizcenin dil bilgisinde hiç bir mantığı olmayan ve anlamca da uyan ama kullanınca yanlış olan kurallar var.

Bununla alakalı bir tarih kitabında okumuştum. Bir papaz var, kilisedeyken kapının önünde konuşan çocukları dinliyor. Kilise de eğitim gören çocukla bir köylü çocuğu konuşuyor ve papaz kapının arkasından hangisinin köylü hangisinin eğitimli çocuk olduğunu anlayamıyor.

Sonra oturuyor masaya diyor bu iş böyle olmaz, biz o kadar eğitim veriyoruz, tamam yazmayı bilmiyorlar ama konuşmada da bir fark olmalı diyor ve bir sürü dil bilgisi kuralı uyduruyor, onları da öğretmeye başlıyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde önce belli kelimelerle öğrenmeye bak kendini ifade etmen anlamaktan daha önemli anlamadığında confirmi bilmiyorsun mesela dersin bu ne diye der approve falan eş anlamdan anlarsın. Ama ifade etmek için enaz birini bilmen şart o yüzden eş anlamlardan önce kendini ifade edebileceğin temel a2 1000 kelimeyi öğren

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt
    Bunları zaten biliyorum benim dediğim aynı anlamda bir sürü kelime olduğu için o anlamları her konuşmada anlayabilmek için bu kelime sayısının 4 5 katına çıkması

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    Ok, if you want to practise i can help you but i am talking a2 english 😊

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TavukMemesi kullanıcısına yanıt
    Bu anlatımlar oyunlardan ve filmlerdende öğrenilebiliyor oyunlardaki karakterlerin diyaloglarıda kendi günlük argolarını yansıtıyor ( hit up , beat up , stay in touch , what's up ) ne dediğimi anlasınlar ben anlamıyorum bazen , 1 anlamı sağlayan çok kelime var bu dilde

• Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt
    I dont wanna take support , I wish I can learn English simply , but there is no easy way

• Rimesia R kullanıcısına yanıt
    İngilizcede her anlamı karşılayan min 6 sözcük olmasına rağmen daha hala kızıyla teyze kızını ayırmak için bir şey üretememeleri

• İngilizcede her kelimenin söylenişini en az bir kere duyman lazm. Türkçede öyle mi bam bam bam

• birşeydanışacam B kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle , katılmak kelimesini katılmak diye duyarsın almak kelimesini almak diye duyarsın bunlarda sure şüğr approve abrov struggle ztrugl ensure inşür that ğat

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.