Aynen öyle. Batı yapınca gözleri kalp kalp oluyor biz yapınca kaka kaka :) |
İngiltere Araplaşıyor !!! (3. sayfa)
-
-
Bu cahillere anlatamazsın. Biz tövbe etti namaza başladı dedik sanki. Nasıl aynı havayı soluyoruz bunlarla biz çıldırmış olmalıyız :)
-
Geçmiş orada kaldı, yaşandı bitti . Şu an hepimiz, neredeyse tüm Dünya İNGİLİZ'iz maalesef.
Asıl odak noktası burası olmalı.
İngilizler Tarihlerimiz çaldı , kültürümüzü çaldı , müziği , dili , giyim kuşamı , yemek alışkanlıkları, ilişkiler , eğlence biçimi hepsini İngiliz "medeniyeti" tayin ediyor.
Haritalar oraya göre , saatler oraya göre ayarlanıyor !!
Günümzde, cari olarak Asıl dert Araplaşmak mı yoksa İngilizleşmek mi ?
Hatta ingilizlerin daha alt kültürü Amerikanlaşmak mı ?
Türkiye olmuş küçük ABD. Her açıdan bir Tektipleşme ve dekadans içinde dünya ?
Bundna nasıl kurtuluruz ona kafa yormak lazım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 6 Aralık 2024; 11:11:21 > -
apartmanınıza ingiliz,rus,arap taşınmak istese
1 tercihiniz olsa, hepiniz ingiliz dersiniz!
daha önce de yazmıştım
yine yazayım;
cahili ve fakiri kimse sevmez!
olay budur!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Charles Arap çarşafı giydi diye İngiltere araplaşmaz. Çok uzadı konu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
dh den böyle yorum beni şaşırttı cidden tebrik ederim seni
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ama gözlerim charles ingiltereyi katara satmış yorumlarını aradı bulamadım 😂
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ama onlar sömürüyor orayı,onu keyiften giymiyorlar yapmıyorlar, köpeğin sahibinin köpeğe şirinlik yapması gibi bir şey o aman elimden kaçma.
saygıdan aşktan olan bir şey değil o, zamanında türkler dahil kıtır kıtır kestiler biçtiler hizaya soktular.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Aralık 2024; 12:11:28 > -
Sömürmek kelimesi biraz güçsüzlük ifade eder yani güçsüz ülkeler sömürülür. Burada İngiltere Arapları sömürmüyor aslında İngiltere kendi milletinin ve ülkesinin refahını düşünerek Araplarla yakın olmaya çalışıyor.
Bugün dünyada para Araplarda bu bir gerçek, İngiltere de bunun bilincinde olarak Araplara yakın duruyor onlarla ticari işbirliği kuruyor amiyane tabirle Araplara yamanıyor, ülkesine sermaye para dolar gelmesi için yapması gerekeni yapıyor.
Bizim gibi kemalist kafalara da Arap düşmanlığı yaptırıp Arap parasının bize değil onlara gitmesini sağlıyor.
İşte İngiltere bu yüzden İngiltere, Türkiye bu yüzden Turkey
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 7 Aralık 2024; 12:17:55 >
Bizimkiler Arap parasına değil Arap adetlerine hasta
-
Bu nasıl bir mantık. Ingilizlerin ihdas ettiği bir şey yok. Zaten var olan bir şeyi sanki ingilizler üretti demek nasıl bir şey. Türk atasozlerinde deyislerinde sayısız Arap düşmanlığı olan şeyler var. Bu 100 yıllık mesele değil. Sen kılıç ile turkleri İslam yaparsan onlar da seni sevmez. Bu kadar basittir.
İngiliz yağlaması ile bizim yağlamamız bir mi. İngiliz yağlıyor para için. Zengin görgülü okumuş Arapalr ülkelerine geliyor. Zaten araplar da İngiliz kültürünü benimsiyor ulkelerini onlara benzetiyor. ortada zoraki bir şey yok. Sen yağlayayım derken ülkene milyonlarca ne olduğu belirsiz Arap getiriyorsun. Biraz daha yağlayayım dediğinde Araplarin ülkesine kendi bayrağını dikip adamlara efendiniz biziz siz kolesiniz tarihi mesajını veriyorsun. Biraz daha yağlamaya devam ettiğin zaman ise 3 5 milyar dolar için ülkede ne var ne yok satabiliyorsun. Senin yağlaman ile İngiliz in yağlaması nasıl aynı olabilir. Sen de İngiliz gibi yağla o zaman karşı çıkan olursa konuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 7 Aralık 2024; 12:22:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
katara hiç gittinmi ben gittim küçük london herkes ingilizce konuşuyor yapılar ingiliz ,ingiltreye bağlılar halkı bayılıyor üst sınıf güneş olarak görüyor hac mekanaları daha çok london.
bizde bir kraliyet arması çaktırsaydık bizde çok zengindik şu an paraya para demiyorduk ..
katar arabistan kore almanya singapur hepsi sömürge sadece zengin metresler.
katar 1971 e kadarmı ne zaten resmi toprağıdı ingiltrenin sonrası göstermelik bağımsızlık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Aralık 2024; 12:29:6 > -
Arap parası Katar parası ülkeye gelince gördük kemalist tayfa ayağa kalktı ülkeyi Araplara sattınız yallah Arabistan'a diye başka bir şey bilmezler zaten. İngiltere'de kral Charles 'a ülkeyi Araplara sattınız diyen bir tek İngiliz bulamazsınz dedim ya İngiltere bu yüzden İngiltere sen bu yüzden Turkey.
Batı, eskiden de şimdi de pragmatist.
Bizdeki bir grup zihniyet aptal :) Cidden aptallar. Paranın kaynağını, ticaretin mantığını halen anlayamamış bir aptal güruh var bizde. Onlar halen ideolojik yaklaşımlar derdinde.
İdeolojiler, bundan 50 yıl önce tüm dünyada bitti.
Tek ideoloji : Teknolojik üretim.
Başka yok.
Zaten bu son 50 yılda gelişen tüm ülkeler, sömürge yada diğer şeylerle değil tamamen teknolojik yatırımları ve üretimleri ile zenginleştirler.
Ör: Singapur, Japonya, çin, Hindistan, İsrail, Almanya dahi öyle idi. Almanya'nın kendini toparlaması lazım yoksa ekonomik olarak zor günler bekliyor.
----
Bizdeki aptal güruh halen ideoloji ile devletleri ve insanları yönetebileceklerine inanıyorlar. Hepsi mağara dönemi adamları şimdi. Gerçekler bunlar:)
-
dostum bunu diyenler ideolojilere saplanmış düşünemeyen bir güruh. Eskidi bunlar ama sesleri çok çıkıyor.
-
Bir ara da Beşiktaş kulübü Araplara satılacak söylentisi çıkmıştı l, bütün kemalistler karşı çıkmıştı Araplara satılırsa Beşiktaş'ı bırakırım diyecek kadar kemalistlerle doldu her taraf.
Noldu bugün Beşiktaş kulübü batık şirket, gırtlağa kadar borç var. O gün Beşiktaş kulübü Avrupa'daki birçok ünlü kulübün satıldığı gibi Araplara satılsaydı bugün çok başka yerlerdeydi, şimdi satmaya kalksan kimse almaz.
Ülke bu ırkçı kafayla hiçbir yere gidemez..
İdeoloji magara derken neyi kastediyorsun anlamıyorum.
Ama 1000 yıllık masalların peşine takılıp İsraile düşman olmaktan bu yüzden sınırında sayısız devlet kurulmasına sebep olmaktan daha büyük bir ideojik çıkmaz yoktur. Ortadoguda ki iki laik ve Medeni ülke İsrail ve Türkiye böyle bir altını hazineyi reddetip sonra bataklıkta cirpinmak bize özgü olsa gerek.
Ben şahsen Arap parasına bir şey demem. Mâkul ve hukuki şartlarda gelecekse gelsin.
Ama İngilterede Araplara sattınız diyen tek bir İngiliz bulamazsın lafı yanlış. Değil kritik yerler Futbol külupleri bile satılınca kaç kişi tepki gösterdi. Bunlar almasın, bunlara satmayın diye.
Kaldı ki kemalistler şu açıdan haklıdır. Bizdeki siyasal islamcılar Araplara sadece maddi menfaat için yaklaşmıyor. İhvancılık için yaklaşıyor ki asıl tehlikeli bu. Yani ideolojik ve fikri açıdan yakınlaşıp sonra 'bak paraya karşı çıkıyorlar' demek sinsilik.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X