Gösterişli bir Kraliyet töreni ile şeref konuğu olarak karşılanan Katar Emiri Şeyh Tamim’in İngiltere ziyareti şaşkınlık yarattı; Kral III. Charles Arapça konuştu. Şeyh Tamim’i Charles bizzat karşıladı. Ziyarete Kraliyet ailesi ve David Beckham gibi pek çok ünlü isim karıldı. Şeyh Tamim İngiltere Parlementosunda. konuşma yaptı. Al Jazeera Englishyoutube The Emir of Qatar has met King Charles the Third on a two-day state visit to Britain. Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani has been honoured with a royal salute and a carriage procession, during a morning of pageantry in central London. And on Wednesday, the Emir will meet Prime Minister Keir Starmer at 10 Downing Street.
Al Jazeera’s Rory Challands reports.
Subscribe to our channel: http://bit.ly/AJSubscribe
Follow us on Twitter: https://twitter.com/AJEnglish
Find us on Facebook: https://www.facebook.com/aljazeera
Check our website: http://www.aljazeera.com/
Check out our Instagram page: https://www.instagram.com/aljazeeraenglish/
Download AJE Mobile App: https://aje.io/AJEMobile
#EmirOfQatar #KingCharlesIII #QatarUKRelations #RoyalSalute #LondonVisit #SheikhTamim #StateVisit #10DowningStreet #AlJazeeraEnglish https://www.youtube.com/watch?v=Pw-vKti-9BIGazete Virgülyoutube Kral III. Charles Arapça konuştu.
Katar Emiri Şeyh Tamim’in İngiltere ziyareti şaşkınlık yaratan anlar yaşandı. Kral III. Charles Arapça konuştu.
Ziyarete Kraliyet ailesi ve David Beckham gibi pek çok ünlü isim katıldı.
· Tüm Haberler İçin : https://www.gazetevirgul.com/
· x.com : https://x.com/Gazetevirgul1
· instagram.com : https://www.instagram.com/gazetevirgul
· facebook.com : https://www.facebook.com/profile.php?id=61565629476926
· tiktok.com : https://www.tiktok.com/@gazetevirgul
Gazete Virgül; güncel haberleri sunmak ve internet kullanıcısını habere anında ulaştırmak için oluşturulmuş haber portalı. https://www.youtube.com/watch?v=ArEY79TNAtc |
İngiltere Araplaşıyor !!!
-
-
Arapçayı kutsal, arapları sevmeyi dinin gereği görüyorlarsa, çocuklarına Arapların bile kullanmadığı Arapça isimler koyuyorlarsa, araplar için kendi menfaatlerini bir kenara atabiliyorlarsa hatta kendi kanından olan insanlarla kavga edebiliyorlarsa araplaşıyorlar denebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Niye öyle yapsınlar, tarihi ve kültürel bağları mı var ? Aynı coğrafyayı mı paylaşıyorlar , Araplar ile sınır komşulukları mı var ? Aynı inancı mı paylaşıyorlar..
-
İlk videoda katar emiri ingilizce konuşuyor 2 .videoda ise İngiltere kralı sadece birkaç cümle arapça konuşuyor ama başlık birkaç cümleyi öne çıkarmış
Türkiye'nin yada iktidarın Arap ülkelerindeki en büyük destekçisi katar'dı . İngiltere Türkiye'nin elindeki ülkeyi almış görünüyor son zamanlarda hiç haber okumadım Türkiye Katar arasinda sanırım bizim 10 bine yakın askerimiz var katarı işgalden korumak için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Aralık 2024; 13:50:22 >
Ekşi sözlükteki başlığın kopyası. Biraz orijinal olun.
Hem Körfez sermayesi Lobdra 'nın emri dışında hareket edebilirmiş gibi de konuşmayın. Bilmiyorsanız da öğrenin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 5 Aralık 2024; 13:56:28 >
Sömürgesini ziyarete gidip şirinlik yapmışlar olay o.
cepler arka planda showla doluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Aralık 2024; 14:53:35 > -
körfez sermayesinin yıllık cirosu 1.2 trilyon dolar. bu sermayeyi ingiliz rotschild yönetiyor. %20 komisyondan adamların birşey yapmadan yaptıkları kar: 240 milyar dollar! bana da havadan gelse o arap bezini giyerdim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 5 Aralık 2024; 14:50:56 > -
Elbette tarihi ve coğrafi bağlar önemli. Biz müslümanız. Bazı isimleri alabiliriz, kuran kaynaklı bazı Arapça ifadeler de dilimize girebilir. Aynı şekilde fars dili ve kültürü de etkilemiştir. Bu etkileşim karşılıklı olursa anlam bulur yoksa tek taraflı olduğunda karşılıksız tutku olur. Kabul edelim, abarttığımız çok husus var.
Bazen Türklüğümüzün önüne geçiyor bazı davranışlar. Ben arap için Türkün Türke düşman olmasını kabullenemiyorum mesela.
Son karabag savaşında Gagavuz lideri " aynı dini paylaştığım ermenileri değil aynı kanı taşıdığım azerileri destekliyorum" demişti. Bunu demeyecek çok Türk var ülkede.
İslamı arap dini olarak gören, islam düşman olduğu için araplara da düşman olanlar var. Ben onlardan değilim. Araplara özel bir düşmanlığım yok. Ben sadece kendime, özüme daha tutkunum.
zaten bisim islamcıların kabul etmek istedikleri büyük kıyamet alametlerinden bir tanesi: Rum (araplar bu ifadeyi anadolular için kullanır) , Greek ve Araba karşı cenk edecek. Bu savaşı greekler ve araplar kazanacak yani rum kaybedecek. sonra greekler bir tepeye çıkacak ve ellerinde haçla savaşı biz kazandık diyecekler. araplar buna kızacaklar ve bu sefer greekler ile araplar arasında savaş başlayacak ve araplar kaybedecekler.
burada greekler dedikleri avrupalılar.
rumlar ise anadolu Türk halkı.
bu Türk halkı nasıl kaybedecek sence? içinde olan arap taparlar yüzünden %99.9 ihtimalle onlar yüzünden kaybedecek. düşün arapya , arap yunanın kucağında olsa bile yine araba tapacaklar.
-
Adamlarda sınırsız para var tabi böyle olacak
Haa Türkiye araya girmese suudiler bunların içinden geçecekti o ayrı normalde bunlarin yatip kalkıp bize dua edip tum paralarini buraya getirmeleri bize destek olmalari lazim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eyvallah hocam, makul yoruma diyecek bir şey yok.
-
Lan nereden tanıdık geldi şimdi bana bu?
Konudaki yorumlara bakınca yine Arap hazımsızlığı depreşmiş görülüyor.
Batıya Helen uygarlığını aktaran Araplardır. Helen uygarlığı ile Batı uygarlığının köprüsü Araplardır.
Bilindiği gibi uygarlık üç temel uygarlık sayesinde bugünkü yüksek düzeye ulaştı;
Helen uygarlığı, Arap İslam uygarlığı, Batı uygarlığı.
Diğer milletler uygarlığa katkıları talidir. Türklerin bu sıralarda çok gerilerde yer alır.
Arab'ın dini olmasaydı bugün Türkçe konuşan bile az olurdu. Belkide Ortaasya çöllerinde sade bir kavim kalırdı.
Senin o gün (Türk'ün) Arap dilinden, uygarlığından ne üstünlüğün var dı ki eşit olmak istiyorsun. Sen şimdi Batı uygarlığının dili (İngilizce) kültürü ile kendini eşitleyemediğin gibi geçmişte de aynı şey geçerli idi. Bugün bile salt Türk kültürü diye bir şey ancak aramayla bir kaç folklorik şey bulabilirsin. Olmayan şeyi bulamazsın! Her zerresi ile Batı kültürünün bir parçası olan bazı Türkler gelmiş Araplara çamur atıyor.
Gerci Arap kralı Batı kültürü (kılık kıyafeti) ile İngiliz kralının ayağına gidiyor. Ama en azından tüm dünyanın bildiği Arap kültürü kılık kıyafeti, alfabesi, dili, edebiyatı vs var.
Bu forumda üye adları bile Batı kültürünün eseri olanlardan bazıları Araplaşmaktan yakınıyor. Türkçe bir nick bile kullanmak bilinçaltında aşağılık kompleksine neden oluyor. Arapça adını sorguluyor, ama İngilizce nickini sorgulamıyor. Adı onun binlerce yıllık kültürünün bir parçası oysa. Ama İngilizce nicki değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 5 Aralık 2024; 16:30:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sadece merak ediyorum Araba kim tapıyor ki?
Şu yaşıma geldim Araba taptığını hiç kimseden duymadım. Ya da ben bilmiyorum.
Çok yazılıp çiziliyor forumda. İnan merak ediyorum.
Arap denince benim doğduğum şehirde Ruslar ile meşhur 93 harbi yapılıyor.
Türk bayrağı altında savaşa katılan vatandaşlarımız olan Arap askerlerinin konuşlandığı tabyaya da "Arap Tabyası" adı verilmiş.
O gündür bugündür de o tabyanın olduğu yer şehirde "Arap kapı" adı ile anılıyor.
Arap denince hep aklıma o cesur ve vatansever Türk bayrağı altında şehit olmuş onbinlerce şehit ve gazi Allah öyle takdir edip yarattığı Arap asıllı askerlerimiz geliyor.
"Araba tapmak" konusu hakkında varsa bildikleriniz paylaşmanızı sahih kaynaklar ile destekli olarak paylaşmanızı bekleyebilirim ki insanlar neyin ne olduğunu anlayabilsinler.
Ayrıca Türk devleti gayri müslim olan vatandaşına çok zor durumda kalmamışsa askerlik vazifesi vermiyor.
Bugün dahi uygulamada öyle devam ediliyor.
Örnek olarak şarkıcı Fedon abimiz çok isteyip bir türlü olamadığı sanırım beni Rum asıllı olduğum için deniz subayı yapmadılar dediği sözleri aklımda kaldı. Umarım yanlış bilmiyorumdur.
-
islama sövemedikleri için araba sövüyorlar aslında oda ingiltre projesi bizim aramızı açıp para ve petrolün kendilerine akması boşalmasıydı dertleri bir güzel olduda.
yoksa londrada araptan bol nevar.
bu ırkçı türklük kafalarından ülke fakir kalıyor aslında ama haberleri pek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Aralık 2024; 16:54:46 > -
Ben de öyle düşünüyorum.
Keşke o para imparatorluğu haline dönüşmüş körfez ülkeleriyle askeri, ticari, siyasi vs işlerimiz daha fazla olabilse.
Coğrafyamız da diğerlerine oranla çok yakın halbu ki.
Sanki aramızda mayın tarlası var. Çok garibime gidiyor.
-
Arap - Türk düşmalığını ihdas eden İngilizlerdir. Türkiye'de arap , Arap ülkelerinde Türk düşmanı nesiller yetiştirdiler. Bu sayede bölgedeki ekonomik ve siyasi çıkarlarını korudular .
Güncel durumda ise İngiltere kralı Arapça konuşarak ş katar sermayesini ülkesine getirmek için Katar emirine yağ ve şirinlik çekiyor. Bizimkiler de kendi gönlüyle geleni kovmak için her türlü düşmanlığı yapıyor. Ben ona yanıyorum.
-
-
Bunlara Çin uygarlığını da ekleyebiliriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Arapçayı kutsal, arapları sevmeyi dinin gereği görüyorlarsa, çocuklarına Arapların bile kullanmadığı Arapça isimler koyuyorlarsa, araplar için kendi menfaatlerini bir kenara atabiliyorlarsa hatta kendi kanından olan insanlarla kavga edebiliyorlarsa araplaşıyorlar denebilir.
|
Arap - Türk düşmalığını ihdas eden İngilizlerdir. Türkiye'de arap , Arap ülkelerinde Türk düşmanı nesiller yetiştirdiler. Bu sayede bölgedeki ekonomik ve siyasi çıkarlarını korudular . Güncel durumda ise İngiltere kralı Arapça konuşarak ş katar sermayesini ülkesine getirmek için Katar emirine yağ ve şirinlik çekiyor. Bizimkiler de kendi gönlüyle geleni kovmak için her türlü düşmanlığı yapıyor. Ben ona yanıyorum. |
Kral Charles 'ın yaptığını RTE yapsaydı bugün İngiltere piyonu kemalistler araplaşıyoruzzz diye ortalığı yıkıyordu.
İngiltere bizi çok güzel kıvama getirmiş bize Arap düşmanlığı yaptırıp kendileri Arap sermayesine konuyor |
Niye öyle yapsınlar, tarihi ve kültürel bağları mı var ? Aynı coğrafyayı mı paylaşıyorlar , Araplar ile sınır komşulukları mı var ? Aynı inancı mı paylaşıyorlar.. |
islama sövemedikleri için araba sövüyorlar aslında oda ingiltre projesi bizim aramızı açıp para ve petrolün kendilerine akması boşalmasıydı dertleri bir güzel olduda. yoksa londrada araptan bol nevar. bu ırkçı türklük kafalarından ülke fakir kalıyor aslında ama haberleri pek yok. |
Konudaki yorumlara bakınca yine Arap hazımsızlığı depreşmiş görülüyor.
Batıya Helen uygarlığını aktaran Araplardır. Helen uygarlığı ile Batı uygarlığının köprüsü Araplardır. Bilindiği gibi uygarlık üç temel uygarlık sayesinde bugünkü yüksek düzeye ulaştı; Helen uygarlığı, Arap İslam uygarlığı, Batı uygarlığı. Diğer milletler uygarlığa katkıları talidir. Türklerin bu sıralarda çok gerilerde yer alır. Arab'ın dini olmasaydı bugün Türkçe konuşan bile az olurdu. Belkide Ortaasya çöllerinde sade bir kavim kalırdı. Senin o gün (Türk'ün) Arap dilinden, uygarlığından ne üstünlüğün var dı ki eşit olmak istiyorsun. Sen şimdi Batı uygarlığının dili (İngilizce) kültürü ile kendini eşitleyemediğin gibi geçmişte de aynı şey geçerli idi. Bugün bile salt Türk kültürü diye bir şey ancak aramayla bir kaç folklorik şey bulabilirsin. Olmayan şeyi bulamazsın! Her zerresi ile Batı kültürünün bir parçası olan bazı Türkler gelmiş Araplara çamur atıyor. Gerci Arap kralı Batı kültürü (kılık kıyafeti) ile İngiliz kralının ayağına gidiyor. Ama en azından tüm dünyanın bildiği Arap kültürü kılık kıyafeti, alfabesi, dili, edebiyatı vs var. Bu forumda üye adları bile Batı kültürünün eseri olanlardan bazıları Araplaşmaktan yakınıyor. Türkçe bir nick bile kullanmak bilinçaltında aşağılık kompleksine neden oluyor. Arapça adını sorguluyor, ama İngilizce nickini sorgulamıyor. Adı onun binlerce yıllık kültürünün bir parçası oysa. Ama İngilizce nicki değil. |
Bunlar da benden olsun konuya destek. İngiltere kralı Charles Arap kıyafeti giyip eline de kılıç almış ama İngiltere'de "İngiltere Araplaşıyor yallah Arabistan'a" diyen bir tane İngiliz yok. Şu kıyafetleri RTE giyseydi neler derlerdi tahmin edin. Bu ülkenin takozu CHP, geri kalmışlığımızın sebebi de CHP'lilerdir. |
Ben de öyle düşünüyorum. Keşke o para imparatorluğu haline dönüşmüş körfez ülkeleriyle askeri, ticari, siyasi vs işlerimiz daha fazla olabilse. Coğrafyamız da diğerlerine oranla çok yakın halbu ki. Sanki aramızda mayın tarlası var. Çok garibime gidiyor. |
Bunların "Araba tapanlar, İslamcılar" vs diye neyi kastettiklerini hepimiz çok iyi biliyoruz hocam. Hiç mantıklı bi izah beklemeyin. "Kabe Arabın olsun, Çankaya bize yeter" diyen bu zihniyet için "İslam Arabın dini"dir. O nedenle bunlar için her Müslüman "Arab'a tapan" oluyor otomatik olarak. Peki bu durumda Müslüman olmayan Araplar kime tapmış oluyor ben de onu merak ediyorum. İslam Arapların kültürel, geleneksel pagan putperest inançlarıyla mücadele etmiş sonuçta. E bu durumda İslam mı "Arabın dini" oluyor, yoksa İslam'a karşı savaşan mı Arabın dini? |
Benzer içerikler
- başkent inşaat şikayet
- twitter ifşa
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- erlik gerçek adı
- singapur pasaportu neden güçlü
- disney plus üyelik iptali
- iphone zam gelecek mi
- fiat 600 fiyat
- yurtdışından telefon getirmek
- e devlet plaka kayıp başvurusu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X