Şimdi Ara

Input 12V Ac adaptör, output 12V takıyorum ama çalışmıyor, yardım eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yıllar önce alınmış şöyle bir ışıldak var evde.https://i.hizliresim.com/nbbYVR.jpg https://i.hizliresim.com/4ppY2J.jpg

Haftalar önce adaptörünü kaybettim ve bulamıyorum. Başka bir adaptör uydurmaya çalıştım lakin şöyle bir problem(gerçi problem mi değil mi bilemiyorum, akım gücümü yetmiyor anlayamadım, umarım açıklayabilirim) ile karşılaştım. Önceki adaptörünün giriş ve çıkışları hakkında bir bilgim yok. Alet 12V ınput dediği için 12v out olan bir adaptörü, ucu giriş yerine uymadığı için ucunu koparıp, sadece çalışıyor mu diye bakmak amacıyla resimde görülen tüm kabloların lehimlenmiş/birleşim yerlerine değdirdim. (2 kalın beyaz kablonun diğer kablolarla lehim oldugu yere)

Sonuç olarak sadece çevredeki yılbaşı ağacı süslemeye yarayan lambalar yandı.Onlarında bazıları ışık verdi. 2 tanesi yanmadı, bozuk mu yoksa akım ile alakalı mı bilmiyorum. İçinde ki altın sarısı motor çalışmadı ve '12V 5w' lık ufak ampül hiç yanmadı.(Ampülün değerleri ilk fotoğrafta 'lamp' diye verilmiş ama yine de yazdım)

Neredeyse elektrik devreleri ile ilgili hiç bilgim olmadığından yardımınızı talep ediyorum. Benim anladığım kadarıyla ben 'dc' çıkışlı bir adaptör kullanıyorum. Alet 'ac' istiyor. Evde ac çıkışlı adaptör yok ama gidip almak istemedim emin olamadan. Sorunum ne olabilir? Veya böyle bir şey yaparak devrelerden bir şeyi yakmış olabilir miyim? Şimdiden teşekkürler

• Halojen ampul patlak gibi içi buğulu görünüyor. Motor ac tip ise dc ile dönmez zaten. Yandaki ampuller ya kısmen patlak ya da motorun hareketi ile dönüşümlü yanıyorsa belki diğerleri sırası gelmediği için yanmıyor olabilir. Çok basit bir düzenek, dc vererek yanabilecek bir eleman yok. Ac besleme şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Halojen ampul patlak gibi içi buğulu görünüyor. Motor ac tip ise dc ile dönmez zaten. Yandaki ampuller ya kısmen patlak ya da motorun hareketi ile dönüşümlü yanıyorsa belki diğerleri sırası gelmediği için yanmıyor olabilir. Çok basit bir düzenek, dc vererek yanabilecek bir eleman yok. Ac besleme şart.
    Katılıyorum.

Disko ışığı gibi birşey o. Ortadaki redüktörlü motordan daha evvel görmüştüm AC ile çalışıyor. Ve lambaların kımıl kımıl yapması için dönmesi lazım. AC şart.
  • Teşekkür ederim.@90numaraşanzumanyağı
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Deneyip sonucu yazarım.
  • Peki amper değerinin bir önemi var mı? Etiket üzerinde sizin de gördüğünüz gibi sadece INPUT 12V yazıyor. Adaptörü alırken ekstra neye dikkat etmeliyim?@mustyyyyy @90numaraşanzumanyağı
  • epifizguy kullanıcısına yanıt
    O etiket lambanın etiketi miydi? Ben adaptörün etiketi diyerekten cihaz 220V zannettim. Konuyu biraz dikkatli okuyayım mesajımı editleyeceğim...

EDİT: Tamamdır dikkat etmemişim kusura bakmayın. Motor AC motor. Lambalar DC ile de yanar ama o ufo'nun dönmesi ve lambaların arızalı olup olmadığının tam tesbiti için 12V AC adaptör ya da trafo bulmalısınız. 12Voltluk bir trafonun ucunu doğrultmadan direkt vericeksiniz.

Lamba için 12V 5W G4 lamba diyor. Siz tüm lambalar ve motoru da dikkate alarak, 10-15W bir trafo bulursanız iyi olur. Kullanmadığınız elektronik eşyların 12V adaptörünün içinden de elde edebilirsiniz. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 23 Ağustos 2019; 21:35:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

O etiket lambanın etiketi miydi? Ben adaptörün etiketi diyerekten cihaz 220V zannettim. Konuyu biraz dikkatli okuyayım mesajımı editleyeceğim...

EDİT: Tamamdır dikkat etmemişim kusura bakmayın. Motor AC motor. Lambalar DC ile de yanar ama o ufo'nun dönmesi ve lambaların arızalı olup olmadığının tam tesbiti için 12V AC adaptör ya da trafo bulmalısınız. 12Voltluk bir trafonun ucunu doğrultmadan direkt vericeksiniz.

Lamba için 12V 5W G4 lamba diyor. Siz tüm lambalar ve motoru da dikkate alarak, 10-15W bir trafo bulursanız iyi olur. Kullanmadığınız elektronik eşyların 12V adaptörünün içinden de elde edebilirsiniz. Kolay gelsin.
    Yeni konu açmak istemediğim için buradan sormak istedim. Elimdeki ışıldak cihazın adaptör giriş yeri resimde gözüküyor.

1-->https://i.hizliresim.com/bvvRbb.jpg
    2-->https://i.hizliresim.com/AOOPJL.jpg
    3-->https://i.hizliresim.com/dLLEbX.jpg

Edit- Aşağıda bahsettiğim aux girişli yerde temassızlık da var. Hatırladığım kadarıyla adaptörü takılı çalışırken, aşağıdan oynattığımda gidip geliyordu. Ama görünürde bir kopukluk vs göremiyorum :(

Buraya takmam gereken adaptörün(3 numaralı .jpg) '12V Ac ve 10-15w' olması gerektiğini(çıkış vermesi gerektiğini/output) artık biliyorum lakin, aux uçlu bir adaptör bulmam gerekiyor. İnternetten ve 1 2 dükkandan baktım bulamadım. Herhangi bir 3.5 mm jak girişi oraya oluyor. Bildiğiniz kulaklık jakına sahip adaptör gerekiyor. Sorum şu; ben istenilen adaptörü bulup, ucunu kesip, kabloları jaka lehimlesem ne kadar iletken, sağlıklı olur? Veya olur mu? Olmaz diyorsanız, siz ne önerebilirsiniz?

-Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bu işlerden pek anlamadığım mesajlarımdan anlaşılıyordur. Herhangi bir elektrikçiye de bunu götürüp yaptırmam pek mümkün değil, uğraşmak isteyeceklerini sanmıyorum çünkü basit bir şey. Bu şeylerden anlayan tanıdık birisi de yok çevremde maalesef. - @mustyyyyy @90numaraşanzumanyağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epifizguy -- 25 Ağustos 2019; 15:17:4 >

• epifizguy kullanıcısına yanıt
    Direkt lehmleseniz de olur, jak bulup kablolasanız da olur. O jakın içine biraz dikiş makinesi yağı ya da vazelin sürerseniz temas sıkıntısı gider. Elinizde varsa kontak sprey ya da WD40 denilen bir sprey vardır ondan da sıkabilirsiniz.

Aux uçlu adaptör bulmak zorunda değilsiniz. O sokete uygun jak elektronikçilerde satılıyor. İçine kabloyu geçirip uçlarını lehimliyorsunuz, daha sonra da kapağını kapatıyorsunuz. Basit iş yani. Sonra ful istediğiniz gibi adaptör bulmaya çalışmak yerine elinizde kullanmadığınız başka cihaz varsa onun trafosundan faydalanın. Çünkü 12V-15W trafolara şimdi baktım 45-50TL civarında. O kadar para vermeye bence gerek yok. Eldeki imkanlarla çok da güzel bir güç kaynağı bulabilirsiniz varsa. Yokmu evinizde eski TV üstü regülatör, TV üstü eski zaman antenlerinden? Anladınız mı?

Elinizde trafo varsa, TV tamircisi onu 5-10 TL çay parası attınız mı yapar. Yani uğraşmak ister çünkü 1 dakikalık iş. Tek sıkıntı malzemeleri hazır götürün ki fazla para isteyemesin.

• 90numara hakkıyla cevap vermiş sağolsun. Çıkma 12v orta boy bir trafo hurdadan bile bulunur. Ucuna da bahsettiğiniz 3.5 mm mono jak ile iş çözülür. Selamlastığınız bir elektronikçi varsa onun için çok basit bir iş...

Mono jak:

images.app.goo.gl
    Resim: Mono Jack - GittiGidiyor
    https://images.app.goo.gl/iHt6koNHZP79rmDW8

• Teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz. Son bir sorum daha var. Trafo almak veya bulmak yerine(çünkü baktım evde bulamadım) farklı bir adaptör ile, içiyle vs uğraşsam yapabilir miyim? Çünkü trafo alınır alınmasına lakin hem ağır duruyor, hem de ona uygun kalınlıkta kablo(dediğim gibi hiç bilgim yok, kendim yapmak istediğim için araştırıyorum ufak ufak internet üzerinden) veya neyi nereye takacağım, hangi kablo için ne kadar voltaj veya amper doğru gibisinden şeyleri bilmiyorum, yapamayabilirim. Evdeki sigortaları da attırmak istemiyorum, arada kaldım iyice Bugün tekrar elektrikçilere ve tamircilere uğrarım. Tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.