Şimdi Ara

İnşaat Mühendisi olarak sorularınızı cevaplayabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karayolları Genel Müdürlüğünde görev yapan bir inşaat mühendisi abiniz veya kardeşiniz olarak sorularınızı cevaplayabilirim. Vaktinde çok dolanırdım böyle ne yapsam ne etsem diye. Hem girdik okuduk mezun olduk hem de 1 yıl özelde saha şefliği ardından kamuya girdik. Herşeyde hayırlısı. Muğla Üniversitesi mezunuyum bu arada %100 ingilizce eğitim verir gitmek isterseniz orası hakkında ayrıca bilgi verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görkem ! -- 22 Ocak 2017; 23:38:50 >

• hocam selamlar inşaat mühendisiyim ben de yurt dışı iş arıyorum arap ülkeleri hariç aklınızda bulunsun belki size soran olursa
  • linkedin profilimden paylaşıyorum bana gelen ilanları pm ile dönüş yaparsan irtibata geçebiliriz.
  • Merhaba, rusyada inşaat mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim, en iyi öğren dediğiniz dersler hangileri? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerjack14

Merhaba, rusyada inşaat mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim, en iyi öğren dediğiniz dersler hangileri? :)

açıkça söylemek gerekirse üniversite ve iş hayatı birbirinden çok bağımsız. hep demişimdir okul zorluklarla baş etmeyi öğretiyor, o öğrendiklerinle başına gelecekleri alt edebiliyorsun. dersten ziyade kendinizi en çok insan ilişkilerinde geliştirip sosyal bir hayat edinin. inşaat mühendisliği insan ilişkilerinin kuvvetli olmasını gerektiren bir bölüm, yeri geliyor eğitim kalitesi en dipteki insana iş yaptırıyorsun 5 dakika sonra yapılan o işi en üst mertebede bir bakan veya müdüre sunabiliyorsun o yüzden daldal dala atlayabilecek bir konuşma yeteneğiniz olsun her ortamda söz alıp konuşabilesiniz. tüm bunların yanında en iyi öğren dediğiniz derslere gelince; uzmanlığını ne alanda yapacaksan onlara yoğunlaşman yeterli. mesleğe başladığında tek bir kulvarda gideceksin ona göre su,yol veya yapı karar ver kalan dersleride sadece geçmeye çalışsan yeterli boş yere yorma üniversite hayatını yaşa :) hadi kolay gelsin kardeşim.

• hocam bende nasip olursa 6 ay sonra yıldız haritadan mezun olacağım.Kamu düşünüyorum.Karayollarında ek ödemeler dahil aylık gelir ne kadar mühendisler için? Birde yaşınızı öğrenebilirmiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim ortalama maaş 3750 civarı buna 3 ayda bir arazi parasını ekleyince ortamala olarak 4bin civarına geliyor. yaş 26. karayolları bir kamu kurumudur ve kamudaki tüm maaşlar aynıdır KİT ler hariç. varsa imkanın KİT e gir ama zordur fena torpil döner mülakatlarda, zaten merkezi alım tamamen bitti. kurumda mühendislik yapmak istiyorsan kesinlikle KGM beklerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önceliğim TCDD.Olmazsa hangi kuruma gittiğimin bir önemi yok şehir seçerim TCDD olmazsa.Teşekkür ederim bilgi için.

@Görkem !
  • merhabalar. ben de insaat müh. 1. sinifta okuyorum. hedefim amerikada muhendislik yapmak. bu yuzden su an okudugum okulu dondurup tekrar sinava hazirlaniyorum odtüye gidebilmek icin. sizce yurtdisinda ozellikle amerikada calisabilmek icin bir Turk muhendisin ne gibi donanimlara sahip olmasi lazim? tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: H4m24

merhabalar. ben de insaat müh. 1. sinifta okuyorum. hedefim amerikada muhendislik yapmak. bu yuzden su an okudugum okulu dondurup tekrar sinava hazirlaniyorum odtüye gidebilmek icin. sizce yurtdisinda ozellikle amerikada calisabilmek icin bir Turk muhendisin ne gibi donanimlara sahip olmasi lazim? tesekkurler.

yabancı ülkelerin çoğu Türk diplomalarını kabul görmüyor odtü de sıkıntı çıkmaz sanırım. bana sorarsan kendini yurt dışına şartlama
  • Hocam merhaba ben de insaat muhendisligi 3.sinif ögrencisiyim seneye haziranda mezun oluyorum insallah.Yurtdisina gitmek calismak istiyorum neresi olursa olsun.Ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsin.Ingilizce biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mzcuma

Hocam merhaba ben de insaat muhendisligi 3.sinif ögrencisiyim seneye haziranda mezun oluyorum insallah.Yurtdisina gitmek calismak istiyorum neresi olursa olsun.Ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsin.Ingilizce biliyorum

bu konuda size tavsiye edebileceğim tek şey şimdiden okuluna seminer vs ile gelen büyük kurumsal şirketlerin üst düzey insanlarıyla aranı iyi tutman. mezun olduğunda CV vs boş artık bu devirde tanıdığın olmadığı sürece bırak yurt dışını gidip en ücre köşede bile iş bulamıyorsun. yani şimdi hazır okuyormuşsun başla ortamını hazırlamaya
  • Şantiye mühendisliği nasıldır sence ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerem0559

Şantiye mühendisliği nasıldır sence ?

kötüdür ama gereklidir bence.
  • yurtdışında batıya gitmek hedefim bu bölümü seçmeli miyim yoksa daha kolay gidebilecek bölümler var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Su Torbası

yurtdışında batıya gitmek hedefim bu bölümü seçmeli miyim yoksa daha kolay gidebilecek bölümler var mı?

şu anki mühendislik dallarında eğer ki hakkını vererek en iyi olmaya çalışırım diyorsan sırasıyla ; bilgisayar mühendisliği,elektrik elektronik ve sonrasında inşaat gelir. kendi branşım olmasına rağmen 3.sıraya koydum bak. fakat yurt dışındaki bilgisayar ve teknoloji seviyesi aşikar. dolayısıyla batıya doğru açılabilecek en kısa yol 3.sıradaki inşaattan geçer bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Görkem !

quote:

yurtdışında batıya gitmek hedefim bu bölümü seçmeli miyim yoksa daha kolay gidebilecek bölümler var mı?

şu anki mühendislik dallarında eğer ki hakkını vererek en iyi olmaya çalışırım diyorsan sırasıyla ; bilgisayar mühendisliği,elektrik elektronik ve sonrasında inşaat gelir. kendi branşım olmasına rağmen 3.sıraya koydum bak. fakat yurt dışındaki bilgisayar ve teknoloji seviyesi aşikar. dolayısıyla batıya doğru açılabilecek en kısa yol 3.sıradaki inşaattan geçer bana göre.

Peki hocam saolun sizce mimarlık nasıldır peki yurtdışına çıkış bakkımından inşaattan iyi mi kötü mü?

• quote:

quote:

quote:

Peki hocam saolun sizce mimarlık nasıldır peki yurtdışına çıkış bakkımından inşaattan iyi mi kötü mü?

aslında aynı iş koluna yazabiliriz mimarlarla bizi. fakat mimarların daha geniş iş potansiyelleri var. eğer hayal gücü geniş ve işini severek yapan bir mimarsanız aranan eleman olmamanız için hiçbir sebep yoktur. benim fikrimce inşaat mühendisliğinden farkı, daha kişiye özel bir meslektir mimarlık. herkes çok başarılı bir inşaat mühendisi olabilir ama herkes çok başarılı mimar olamaz bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

aslında aynı iş koluna yazabiliriz mimarlarla bizi. fakat mimarların daha geniş iş potansiyelleri var. eğer hayal gücü geniş ve işini severek yapan bir mimarsanız aranan eleman olmamanız için hiçbir sebep yoktur. benim fikrimce inşaat mühendisliğinden farkı, daha kişiye özel bir meslektir mimarlık. herkes çok başarılı bir inşaat mühendisi olabilir ama herkes çok başarılı mimar olamaz bence.

İnşaat mühendisliği iş ilanlarına bakıyorum arada kariyer.net de batı hiç yok diyebilirim en düzgün rusya var sürekli arap ülkeleri çıkıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İnşaat mühendisliği iş ilanlarına bakıyorum arada kariyer.net de batı hiç yok diyebilirim en düzgün rusya var sürekli arap ülkeleri çıkıyor.

doğrudur son 1 senedir piyasa berbat durumda. ekonomi kötüye gidince ilk inşaat sektörünü vuruyor maalesef birçok şey dolar endeksli olduğu için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.